YENİ KURULACAK BİR İŞLETME İÇİN ÖNERİLER

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkanerdill

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Merhaba daha önce amatör olarak uygulamalar aypıyordum ama artık kendime butik bir yer açmak isityorum. bunun için tavsiyelerinize ihtiyacım var. forumda benzer konular var ama güncel bir konu göremedim.
MAKİNELER
1-KOLTUK YIKAMA MAKİNESİ
2-SÜPÜRGE

3-YIKAMA MAKİNESİ

4-YIKAMA FOAM LANCE

5-BUHAR MAKİNESİ

6-KOMPRASÖR

7-TORNADOR

9-POLİSAJ MAKİNELERİ

12-BOYA ÖLÇÜM MAKİNESİ

13-KONTROL KALEMİ

DIŞ TEMİZLİK
1-KOVA

2-POLİSAJ HAZIRLIK VE SONRASI İÇİN ÜRÜN ÖNERİSİ

3-FIRÇALAR

7-KURULAMA HAVLUSU

8-CİLA HAVLULARI

9-SPREY ŞİŞELER

İÇ TEMİZLİK

1-FIRÇALAR

2-CAM SİLME BEZİ

3-İLAÇ ÖNERİLERİ

YAZMAYI UNUTTUĞUM ŞEYLER OLABİLİR. ÖNERİLERİNİZE AÇIĞIM, ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bence köpük tankı kullanmayın işletmenizde foam lance cok daha iyi cok daha sağlıklı oluyor

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Daha profesyonel gözükmek için ya kullanıcağınız ürünün kücük boyuttaki şişesini kullanın ya da IK'nin güzel duran şişeleri var onları kullanabilirsiniz. Tüm mikrofiber malzemeler için Adam's Garage Tüm Fırçalar için Work Stuff

furkanerdill

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Daha profesyonel gözükmek için ya kullanıcağınız ürünün kücük boyuttaki şişesini kullanın ya da IK'nin güzel duran şişeleri var onları kullanabilirsiniz. Tüm mikrofiber malzemeler için Adam's Garage Tüm Fırçalar için Work Stuff
cevap için teşekkür ederim bunları bi araştıracam

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
foam lance için yıkama makinesinin FL uyumluluğu olması gerekiyor. Uygulamacılar genelde profosyonel makine tercih ettiğinden fl uyumluluğu olmadığı için köpük tankı kullanıyorlar. Burda iş tamamen size dönüyor.
Fl daha butik ama daha çok çeşitli şampuan kullanmanızı sağlar , köpük tankı ise büyük olduğundan tek çeşit şampuan kullanıp sürekli onu kullanırsınız.

Bir tanıdığım köpük tankına ph ı orta kıvamlı ürün kullanıp kirli araçlarını sprey ile öncesinde citrus veya prewash ile yıkayıp sonrasında normal şampuanla yıkıyordu. Yıkama &polisaj ürünlerine gelirsek , ürünleri gerçek orjinal şişelerini kullanmak her zaman müşteriye karşı pozitif yorum sağlar. Kendim hep büyük boylarını alıp yada arkadaşlarla toplu alıp böldüğüm için çoğu üründe orjinal şişem yok bu yüzden dışardan 2 farklı çeşit şişe alıp hep bunları kullanıyorum

furkanerdill

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
foam lance için yıkama makinesinin FL uyumluluğu olması gerekiyor. Uygulamacılar genelde profosyonel makine tercih ettiğinden fl uyumluluğu olmadığı için köpük tankı kullanıyorlar. Burda iş tamamen size dönüyor.
Fl daha butik ama daha çok çeşitli şampuan kullanmanızı sağlar , köpük tankı ise büyük olduğundan tek çeşit şampuan kullanıp sürekli onu kullanırsınız.

Bir tanıdığım köpük tankına ph ı orta kıvamlı ürün kullanıp kirli araçlarını sprey ile öncesinde citrus veya prewash ile yıkayıp sonrasında normal şampuanla yıkıyordu. Yıkama &polisaj ürünlerine gelirsek , ürünleri gerçek orjinal şişelerini kullanmak her zaman müşteriye karşı pozitif yorum sağlar. Kendim hep büyük boylarını alıp yada arkadaşlarla toplu alıp böldüğüm için çoğu üründe orjinal şişem yok bu yüzden dışardan 2 farklı çeşit şişe alıp hep bunları kullanıyorum
Foam lance kullanılabilcek, profesyonel anlmada önerebileceğiniz makina nedir peki.

ihsanayna

Amatör Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Foam lance kullanılabilcek, profesyonel anlmada önerebileceğiniz makina nedir peki.
karcher hd serilerini kullanır genelde profesyonel işletmeler. hd 5/15c ürünü kullanan gördüm uygulama yerlerinde. buna karcherin kendisi ve uyumlu adaptörle başka marka foam lancelerini de kullanabilirsiniz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İhsan abinin dediği gibi genelde makine olarak karcherın profosyonel serisini kullanırlar foam lance olarakta karcher kendi foam lance ini kullanıyorlar. Yurtdışında Mjjc alabilirsiniz sanırım bu işte üstüne yok FL konusunda. Fiyat performans olarak kullandığım Dancing Boar ı tavsiye edebilirim 700 küsüre geliyor amazondan alabilirsiniz.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Yıkama için karcher hd serileri olabilir k serileri size gelmeyebilir, sprey şişeler size kalmış şöyle yapabilirsiniz ürünleri alırken hem küçük ambalaj hemde litrelik alırsınız bitince içine doldurup kullanbilirsiniz tabi bazı ürünler sprey şişeleri bozabiliyor, kurulama için her markadan 1 adet alın hangisi size göreyse ondan almaya devam edilebilir zaten size 1 adet yetmecektir. Klin vb iyi markalardan alın. Polisaj için dewalt işinizi görür yanına orbital içinde size kalmış flex, rupes hangisini isterseniz artık. Foam autobrite marka bulursanız alın.

furkanerdill

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Yıkama için karcher hd serileri olabilir k serileri size gelmeyebilir, sprey şişeler size kalmış şöyle yapabilirsiniz ürünleri alırken hem küçük ambalaj hemde litrelik alırsınız bitince içine doldurup kullanbilirsiniz tabi bazı ürünler sprey şişeleri bozabiliyor, kurulama için her markadan 1 adet alın hangisi size göreyse ondan almaya devam edilebilir zaten size 1 adet yetmecektir. Klin vb iyi markalardan alın. Polisaj için dewalt işinizi görür yanına orbital içinde size kalmış flex, rupes hangisini isterseniz artık. Foam autobrite marka bulursanız alın.
polisaj makinası için, orbital de shinemate, rotary olarak dewalt ya da makita düşünüyorum.

furkanerdill

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
İhsan abinin dediği gibi genelde makine olarak karcherın profosyonel serisini kullanırlar foam lance olarakta karcher kendi foam lance ini kullanıyorlar. Yurtdışında Mjjc alabilirsiniz sanırım bu işte üstüne yok FL konusunda. Fiyat performans olarak kullandığım Dancing Boar ı tavsiye edebilirim 700 küsüre geliyor amazondan alabilirsiniz.
mjjc genelde önerilen oluyor, alımışken kaliteli alıp uzun zaman kullanmak isityorum

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Daha önceki konuda da yazmıştım, müşteri potansiyeliniz var mı aylık giderleri karşılayacak bir iş yapabileceğinizin planını yaptınız mı?

Yukarıda sorduklarınız bir şekilde halledilebilir bol bol tavsiye veririz o hiç sorun değil...

Kabaca tüm işiniz bu olacaksa bence girilecek en kötü zaman, ama derseniz ki ben bu işi ek iş gibi yapacağım, akşamları, hafta sonları çalışacağım, ayda 1-2 araç, 1-2 iç temizlik 1-2 detaylı yıkama, düşük kiralı bir yerde, eyvallah ama diğer türlü sıkıntı...

Ben bugün bu şartlarda işletme açsam düşük bütçeli ürünler ile başlar işleri yoluna girdikçe ekipmana yatırım yapardım, o sebeple F/P ürünler tavsiyesinde bulunacağım.

1-KOLTUK YIKAMA MAKİNESİ: Islak çeken bir süpürge ile bu iş bitirilebilir, Karcher Wd2 gibi, yada uygun fiyatlu Kumtel hcc vb.
2-SÜPÜRGE Karcher wd2 vb.

3-YIKAMA MAKİNESİ: Sonuçta burası bir yıkama dükkanı olmayacak, her hangi bir basınçlı yıkama işinizi görür, biraz uğraştırır ama görür, ama ileriye dönük düşünülebilir K4 ve yukarsı olabilir, gri seriler çok pahalı bütçe varsa tabiki onlar...

4-YIKAMA FOAM LANCE Mjjc Foam Cannon S

5-BUHAR MAKİNESİ Karcher Sc2 iş görür

6-KOMPRASÖR ufak her hangi bir marka iş görürü

7-TORNADOR butik işletme için gerek olacağını düşünmüyorum

9-POLİSAJ MAKİNELERİ Rotary Dewalt, orbital Shine mate iş görür

12-BOYA ÖLÇÜM MAKİNESİ fikrim yok

13-KONTROL KALEMİ Fikrim yok

Bu kısım için Özgür ile aynı fikirdeyim.
DIŞ TEMİZLİK
1-KOVA

3-FIRÇALAR

7-KURULAMA HAVLUSU

8-CİLA HAVLULARI

9-SPREY ŞİŞELER

İÇ TEMİZLİK

1-FIRÇALAR

2-CAM SİLME BEZİ

3-İLAÇ ÖNERİLERİ

Son düzenleme:

furkanerdill

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Daha önceki konuda da yazmıştım, müşteri potansiyeliniz var mı aylık giderleri karşılayacak bir iş yapabileceğinizin planını yaptınız mı?

Yukarıda sorduklarınız bir şekilde halledilebilir bol bol tavsiye veririz o hiç sorun değil...

Kabaca tüm işiniz bu olacaksa bence girilecek en kötü zaman, ama derseniz ki ben bu işi ek iş gibi yapacağım, akşamları, hafta sonları çalışacağım, ayda 1-2 araç, 1-2 iç temizlik 1-2 detaylı yıkama, düşük kiralı bir yerde, eyvallah ama diğer türlü sıkıntı...

Ben bugün bu şartlarda işletme açsam düşük bütçeli ürünler ile başlar işleri yoluna girdikçe ekipmana yatırım yapardım, o sebeple F/P ürünler tavsiyesinde bulunacağım.

1-KOLTUK YIKAMA MAKİNESİ: Islak çeken bir süpürge ile bu iş bitirilebilir, Karcher Wd2 gibi, yada uygun fiyatlu Kumtel hcc vb.
2-SÜPÜRGE Karcher wd2 vb.

3-YIKAMA MAKİNESİ: Sonuçta burası bir yıkama dükkanı olmayacak, her hangi bir basınçlı yıkama işinizi görür, biraz uğraştırır ama görür, ama ileriye dönük düşünülebilir K4 ve yukarsı olabilir, gri seriler çok pahalı bütçe varsa tabiki onlar...

4-YIKAMA FOAM LANCE Mjjc Foam Cannon S

5-BUHAR MAKİNESİ Karcher Sc2 iş görür

6-KOMPRASÖR ufak her hangi bir marka iş görürü

7-TORNADOR butik işletme için gerek olacağını düşünmüyorum

9-POLİSAJ MAKİNELERİ Rotary Dewalt, orbital Shine mate iş görür

12-BOYA ÖLÇÜM MAKİNESİ fikrim yok

13-KONTROL KALEMİ Fikrim yok

Bu kısım için Özgür ile aynı fikirdeyim.
DIŞ TEMİZLİK
1-KOVA

3-FIRÇALAR

7-KURULAMA HAVLUSU

8-CİLA HAVLULARI

9-SPREY ŞİŞELER

İÇ TEMİZLİK

1-FIRÇALAR

2-CAM SİLME BEZİ

3-İLAÇ ÖNERİLERİ
müşteri potansiyelim var şuan girmezsem ileride girme şansım da olmayacak. dedeiğiniz zorluklrın farkındayım, özellikle dükkan kirası önemli bir faktör burda. önerileriniz için de çok teşekkür ederim. hepsini dikkate alacam. hemen hemen benzer öneriler geldi zaten. bir yandan da forumu tarıyorum nerdeyse tüm konuları okudum sayılır. sadece güncel bilgi biraz az.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...