Yıka, durula, cilala, parlat :) Golf haftalık bıcı bıcı :)

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Selamlar arkadaşlar,

Yasaksız ilk haftasonunda çıkıp bir baraj arazisi yapayım dedim. Sonrası malum tabi :)

Kirliler,

Genel trafik filmi üzerine birde baraj tozu eklendi. Hafif kuş bokları ile de tam oldu :)

Fontusa aldığım bataryaya güvenip bir dolu tank fontus, 19 litre de extra su ile indim otoparka.

Ön yıkama kwazar/B33

Kovada Zymöl autowash (bitmek üzere, stoğu olan varsa paslaşalım)

Washpad ile gezdim, eldivenden daha güzel geliyor bana.

Durulama sonrası klin large ile kuruladım. En sevdiğim havlum :)

Kurulama sonrası

Lastiklere ve janta iron out ve B33 sıktım, eldivenle kabaca gezip duruladım. İron out biraz fazla sulandırıldı sanırım :) pek çalışmadı.

Resimlerde yok, kaucuk fitil kısımları af revive ile temizleyip korumaya aldım.

Final için de s100 wax kullandım. Belki başka konu açıp adam gibi deyinmek daha iyi olurdu.

Wax kolay sürülüp kolay siliniyor. Genelde bu tür waxlar da tüketim çok olur ama bu wax da oyle değildi, çok beğendim.

Kendi içinden çıkan uygulama süngerini kullandım. Yeterli geldi.

Tüketimi oldukça ekonomik.

Ve finaller

Fotolar maalesef çok başarılı değil. Sitede araca foto çekmek biraz göze batıyor ve olumsuz intiba yaratıyor :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eline sağlık hocam :)
Güzel parlamış:nazar:
S100 bende cok begendim hızlı cila gibi kolay siliniyor :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık yine harika görünüyor aracınız maşallah :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Maşallah çok güzel parlamış bende kullanım kolaylığından dolayı tek taraflı yıkama eldiveni kullanıyorum. Heleki ellerin içerisine girdiği jant için olan yıkama eldiveni çok kullanışsız geliyor.

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Bu aracın rengini her gördüğüöde çok beğeniyorum. Maşallah :nazar:

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline sağlık Celal hocam, bir :nazar: boncuğu takarsan hiç fena olmaz :fisilti::mutlu:
Sağında solunda kapı çarpmaları vs zaten boncuk olmuş :) Ekstraya gerek kalmıyor.

Maşallah çok güzel parlamış bende kullanım kolaylığından dolayı tek taraflı yıkama eldiveni kullanıyorum. Heleki ellerin içerisine girdiği jant için olan yıkama eldiveni çok kullanışsız geliyor.

Purestar hariçi diğer eldivenleri komple jantlarda kullanıyorum artık. Ona da kıyamadığımdan yani. Wash pad güzel su emiyor, daha başarılı geliyor bana da.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Uzuunca bir süreden sonra yrniden bir yıkama ile buradayız :)

Araç bildiğiniz üzere 2017 den beri bende ama hiiç bu kadar uzun süre yıkanmamış kalmamıştı.

Önce birkaç kirli..

İlk lastik ve jantlar ile başladım. Önden Flowey R1 sıktım, üzerine kwazar ile Ansf.

Divortex lastik fırçası ile çinli jant fırçası kullandım. İkisi de güzel ürünler.

Fontus ile 15 bar biraz yetersiz kaldı ama yine de işimizi gördü :)

Jant kollarını birde eldivenle gezecektim, sonrası için zaman kalmaz diye gezmeden geçtim. Bu görüntü de beni tatmin etti :)

Ön yıkama kwazar/Ansf
Kova Zymöl autowash (bitti bitiyor favori şampuanım)

Bu aşamalarda çok foto yok, malum site otoparkı, meraklı komşular…
Kurulama klin korea duo large.

İçerleri güzelce black deckers ile çektim..

Plastik ve trimlere Af spritz

Bu gün kolaya kaçıp glaze ile de finish yaptım :)

Lastiklere sonax nano jel ile bauhaus aplikatör.. unutmadan eklemiş olayım :)

To be continued…

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
elinize saglik az toz çekmiş garajda kalmiyorsa araç ve şu black deckers dediğiniz mavi naylonu nereden temin edebiliriz acaba ?
Hocam araç dışarda kalıyor. Yağmurdan yağmura yıkandı aslında :) Black deckers dediğim benim oto süpürgesi o mavi naylon da aracı sıfır aldığımda paspas altında bulunan bir naylon. Bütün paspas altlarında var. üzerine paspas geldiği için görünmüyor diye sökmedim. Birde süt filan dökülürse zemin döşemesine geçmez paspasta kalır diye kullanıyorum.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam araç dışarda kalıyor. Yağmurdan yağmura yıkandı aslında :) Black deckers dediğim benim oto süpürgesi o mavi naylon da aracı sıfır aldığımda paspas altında bulunan bir naylon. Bütün paspas altlarında var. üzerine paspas geldiği için görünmüyor diye sökmedim. Birde süt filan dökülürse zemin döşemesine geçmez paspasta kalır diye kullanıyorum.
anladım boyle bir naylon var ama yurtdisinda gördüm oto filmi gibi satışta ama Türkiye'ye gelmedi daha yada gelmez :) teşekkür ederim

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
anladım boyle bir naylon var ama yurtdisinda gördüm oto filmi gibi satışta ama Türkiye'ye gelmedi daha yada gelmez :) teşekkür ederim
Bir ara hardcoregaraj da vardı. Onda da bitince devamını bulamadı diye biliyorum. İlk başta nasıl temin etmişti hatırlamıyorum. Keşke olsa da kullansak.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Elinize sağlık., yalnız araç sıfır alındığında fabrikada koydukları o mavi naylonları bir an önce sökmenizi öneririm., sebebi o mavi naylonların yapışkanlık etkisi bir süre sonra halıya geçiyor., halıyı yapış yapış bırakır., araç dış ortamın sıcak-soğuk etkisiyle mavi naylonun yapışkanı halıya yapışıp mahvediyor.!

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@cabay, ellerinize sağlık. Paspasin orasi su fln mi alıyor mavi şeyin amacı nedir?

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık., yalnız araç sıfır alındığında fabrikada koydukları o mavi naylonları bir an önce sökmenizi öneririm., sebebi o mavi naylonların yapışkanlık etkisi bir süre sonra halıya geçiyor., halıyı yapış yapış bırakır., araç dış ortamın sıcak-soğuk etkisiyle mavi naylonun yapışkanı halıya yapışıp mahvediyor.!
Hocam selamlar, Arka koltuklardaki mavileri geçen hafta söktüm. Herhangi bir sıkıntı görmedim. Olmadı ucundan ön tarafı da kaldırım bir bakayım. Dediğiniz gibi olursa sıkıntı olur.

@cabay, ellerinize sağlık. Paspasin orasi su fln mi alıyor mavi şeyin amacı nedir?
Amacı demeyelim de başkanım benim bırakma amacım diyelim. Kauçuk paspas kullanmıyorum, eskiden beri sevmem. Kumaş paspas da üzerine birşey dökülürse diye bir nebze koruyabilmesi açısından sökmedim, duruyor. Hatta zamanında araç daha 1 aylıkken yolcu tarafına bir miktar süt döküldü, aşağıya geçmedi. Papası da fontusla fırçalayarak yıkadım tertemiz oldu. O gün bu gün duruyorlar. Geçen hafta arka koltukdakileri söktüm ama zaten oraya da çok baskı gelmiyor. @forzaGilles beni kıllandırdı :) Önlerin birisini kenardan bi sökeyim bakalım...

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine Sağlık güzel parlamış güle güle kirlet