Yıkama Günü 18.03.2020

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yine çok güzel bir yıkama, ürün testleri gayet ilgi çekici ve faydalı olmuş, özellikle bu işe yeni gönül vermiş arkadaşlar için tavsiyeler ve videonun çok faydalı olacağını düşünüyorum. Dipsiz kuyu gibisin abi ne diyeyim işte :)

Senden ricam turtle ice olan modeli camda kullanıp yorumlaman. Ben jantta, kaput filminde ve camlarda kullanıyorum. Camda toz çekmesi hariç şaşırtıcı derecede başarılı geldi bana. 60km/h den itibaren baya iyi çalışıyor :)
gerçi toz çekme durumuna bir çözüm buldum gibi cam için. Neyse bunu kendi konumda yazarım detaylı şimdi üstüne düşmeyelim. Ellerine emeğine sağlık.
:tesekkurr:

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
sizin gibi dolu dolu yıkama yapan ve yaptığı uygulamaları detaylıca anlatan paylaşımları okudukça ve videoları izledikçe forumda artık daha az soru sorduğumu farkettim :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğine sağlık abi, hem uygulama hem anlatım yine yorum bırakmıyor. Terapi gibi geldi. Maşallah diyelim :nazar:

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık, paylaşımlarınızı okumasıda izlemeside çok keyifli benimde aracı yıkayasım geldi ancak hava şartları el vermiyor :)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Abi ellerine sağlık. Keşke o gün mangalda olmayıp yanına gelebilseydim. Artık nasıl yıkama yapılır sorusunu sorana direk yapıştırılacak cevap hazır :)

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İzlemesi çok güzel. Acayip gaza geliyorum.
Bu gidişle ev değiştirmek zorunda kalacağım. O zaman Karcher K5 hediye edersiniz ama. :)

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık abi o kadar işinin arasında bu tür paylaşımları ince ince bizlere sunman harika .

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Abi senin yaptığın yıkamayi piyasa da pasta cila boya koruma titanyum kaplama detaylı temizlik diyerek yapıyorlar sen yıkama diyorsun hala :) eline sağlık maşallah harika uygulama olmuş .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık hacı
Bol ürün incelemeli, karşılaştırmalı, detaylı anlatımlı ve objektif yorumlu harika bir yıkama olmuş
Enerjini ve özverini hayranlıkla takip ediyorum
:alkis:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstad yıkama da diğer uygulamaların gibi şahane olmuş.
Yanlış hatırlamıyorsam tw ice seal&shine ı temmuz ayında almıştın. Kaçırdığım uygulamaların olmuştur belki ama ice ı ilk defa aracında uyguladığını gördüm. Güzel test olacak merakla bekliyorum.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ellerine sağlık Onur abi. Her zamanki gibi çıta çoook yukarılarda. Detaylı anlatım ve video için ayrıca teşekkürler. :alkis:<3
Teşekkür ederim kardeşim, forum bunu hakediyor kardeşim.
Geç vakitlere kadar süren yıkama partisi buydu demek :alkisss: Ellerine sağlık abi<3
Teşekkür ederim kardeşim, evet buydu, bir su tutayım diye çıktım, olay buralara vardı:)
Çok güzel yıkama öğretici bilgilerle dolu. Şampuanlarda cila yok diye biliyorum ama yinede perdeleme yapmış olabilirmi bizim burada çok fazla sıcak havalar neredeyse her yıkamada şampuanım kurur araç üzerinde hiç bu durumu yaşamadım. Jantlar ne güzel olmuş öyle bayıldım pianoların yansımaları çok güzel çıkarmış poor.
Evet şampuanlar cilasız, bu durumu daha çok irdeleyeceğim. Adamstan şüpheleniyorum biraz. Bakacaz.
Jantlarım hep parlar:)
@onurçiko Ellerine sağlık :) Bende dün mecburen aşırı yağışta ve ani soğuma anında otomobili kullanmak zorunda kaldım. Bir ara dolu yağar diye aklım çıktı, graupel yağdı. O kadar yağışa rağmen sadece davlumbazlar ve lastikler çok kirlendi. :)
Aman dolu falan ağzından yel alsın. Senin arabada ne vardı. Kir tutmayan ürün severiz.
Maşallah masterim. Ellerine sağlık mükemmel bir uygulama yine. Eve tıkıldığımız şu günlerde böylesi postlar çok iyi geliyor. Moral oluyor teşekkürler:nazar:
Teşekkür ederim kardeşim, Valla ben deatay verdim kendimi, 3 gündür bir arabayla uğraşıyorum, en temizi insanla muhatap olmayınca riskde az.
Yine çok güzel bir yıkama, ürün testleri gayet ilgi çekici ve faydalı olmuş, özellikle bu işe yeni gönül vermiş arkadaşlar için tavsiyeler ve videonun çok faydalı olacağını düşünüyorum. Dipsiz kuyu gibisin abi ne diyeyim işte :)

Senden ricam turtle ice olan modeli camda kullanıp yorumlaman. Ben jantta, kaput filminde ve camlarda kullanıyorum. Camda toz çekmesi hariç şaşırtıcı derecede başarılı geldi bana. 60km/h den itibaren baya iyi çalışıyor :)
gerçi toz çekme durumuna bir çözüm buldum gibi cam için. Neyse bunu kendi konumda yazarım detaylı şimdi üstüne düşmeyelim. Ellerine emeğine sağlık.
:tesekkurr:
Berkay güzel yorumlarına çok teşekkür ediyorum.
Camlara kesin deneyeceğim, bunu not aldım.
sizin gibi dolu dolu yıkama yapan ve yaptığı uygulamaları detaylıca anlatan paylaşımları okudukça ve videoları izledikçe forumda artık daha az soru sorduğumu farkettim :)
Teşekkür ederim, videolar amacına ulaşıyor demek, ne mutlu.
Emeğine sağlık abi, hem uygulama hem anlatım yine yorum bırakmıyor. Terapi gibi geldi. Maşallah diyelim :nazar:
Teşekkür ederim kardeşim, terapilere doyamadık:)
Ellerinize sağlık, paylaşımlarınızı okumasıda izlemeside çok keyifli benimde aracı yıkayasım geldi ancak hava şartları el vermiyor :)
Teşekkür ederim, buradada havalar oldukça soğuk gidiyor aslında. Yağmur altında araba yıkayan bir deli olduğum için hava durumuna bakmıyorum artık:)
Abi ellerine sağlık. Keşke o gün mangalda olmayıp yanına gelebilseydim. Artık nasıl yıkama yapılır sorusunu sorana direk yapıştırılacak cevap hazır :)
Neyse iki gündir telafı ettin açığı, yarın (bugün) finali görmeye mutlaka gelmelisin
Onur abi artık klasikleşmiş cümleler yazmadan direk konuya geliyorum. Ansiklopedin ne zaman çıkıyor?:komik:
Yakında bütün kitap marketlerde, merakla bekleyin anacım:)
İzlemesi çok güzel. Acayip gaza geliyorum.
Bu gidişle ev değiştirmek zorunda kalacağım. O zaman Karcher K5 hediye edersiniz ama. :)
İnşaAllah gönlünüze göre olur, isteyince neden olması.
Ellerine sağlık abi o kadar işinin arasında bu tür paylaşımları ince ince bizlere sunman harika .
Teşekkür ederim kardeşim, üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sana da çok iş düşüyor bak:)
Abi senin yaptığın yıkamayi piyasa da pasta cila boya koruma titanyum kaplama detaylı temizlik diyerek yapıyorlar sen yıkama diyorsun hala :) eline sağlık maşallah harika uygulama olmuş .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim forumca çıtamız yüksek , detay ne derse onu yapıyoruz:)
Üstad yıkama da diğer uygulamaların gibi şahane olmuş.
Yanlış hatırlamıyorsam tw ice seal&shine ı temmuz ayında almıştın. Kaçırdığım uygulamaların olmuştur belki ama ice ı ilk defa aracında uyguladığını gördüm. Güzel test olacak merakla bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Aslında ikisini de ilk defa kullanmış oldum, Evet alalı uzun zaman oldu ama anca sıra geliyor. Daha denenecek çok ürün var bekleyen.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Buradan devam edeyim bu yıkamada çünkü önceki yıkamada kullandığım ve karşılaştırmasını yaptığım ürünlerin yorumlarını yapalım isterim.
En son yıkamayı ve uygulamaları ayın 18 inde yapmıştım, bu arada bir yağmur çişelemesi daha doğrusu çamur çişelemesi oldu.
Öncelikle arabamın içine uzun zamandır vakit ayıramıyordum, iç ile başladım.
Nanolex interior cleaner i kullandım, harika bir ürün olduğunu yinelemek istiyorum. Müptelası oldum.
Tornador ile vp carpet cleaner uyguladım koltuklara.
Taban halılarını sadece süpürdüm.
Paspasları tornador, vp carpet cleaner, matkap fırça ile giriştim.
Protectant olarak bu sefer sptriz tercih ettim.

Gelelim dış kısıma, bu sefer kısa bir yıkama yaptım diyelim.
Ön yıkama foam lance ile başladım. Şampuan olarak Shiny Garage Snow Foam kullandım. Özlemişim kokusunu, harika kokuyor. İçesiniz gelir, kırmızı elma ve şeftali alttan alttan diğer meyve kokuları. Köpürmesi oldukça iyi, temizlik kabiliyeti de yeterli ve güzel bir foam şampuanı. Ben beğenerek kullanıyorum. 6 dk bekledim kuruma yapmadı, hoş hava sıcakda değildi ama. Ön yıkamanın ardından araç tertemiz olmuştu, kovaya gerek bırakmamıştı aslında.

Gelelim bu aşamada geçen hafta yaptığım karşılaştırmaya.
Açıkcası ürünler arasında neredeyse fark yok gibi. Çok ufak nüanslar var. İkiside güzel boncukluyor. Lakin ice olanı beading de biraz, diğeri sheeting de biraz daha iyi. Onun dışında kir tutma aynı, parlaklık aynı, temizlenme aynı, bu arada trafik filmi hiç tutmadı bende. Hoş trafik filmi yapacak ne hava şartı oldu ne de öyle bir km yaptım. Beading beklediğimden çok daha başarılı. Zaten kayganlık ile ilgili yorumumu yapmıştım, harika, özellikle ice.
Poorboys wheel sealant ın su iticilik gayet başarılı devam ediyor.
Dr. Beasley's plastic sealant hafta boyu hiç yoz tutmadı diyebilirim ki hava oldukça tozluydu, yine onunda su iticilik harika gidiyor.
Kova yıkamamı cg Glossworks shampoo ike yaptım, sevdiğim bir şampuan. Köpürmesi ve kayganlığı güzel.
Lastiklere Flowey brilliant kullandım, saten finişine hasta olfuğum bir üründür. Ama son kullandığım süngerde magic dressing kalmış, gitti bizim saten finiş:)
Bu seferlik bu kadar., video da görüşmek üzere.

Bu arada videoda sağ taraf ice, sol taraf sealant

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık masterim, şu ice ile sealantı aynı sandık ya daha ne diyeyim valla

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Buradan devam edeyim bu yıkamada çünkü önceki yıkamada kullandığım ve karşılaştırmasını yaptığım ürünlerin yorumlarını yapalım isterim.
En son yıkamayı ve uygulamaları ayın 18 inde yapmıştım, bu arada bir yağmur çişelemesi daha doğrusu çamur çişelemesi oldu.
Öncelikle arabamın içine uzun zamandır vakit ayıramıyordum, iç ile başladım.
Nanolex interior cleaner i kullandım, harika bir ürün olduğunu yinelemek istiyorum. Müptelası oldum.
Tornador ile vp carpet cleaner uyguladım koltuklara.
Taban halılarını sadece süpürdüm.
Paspasları tornador, vp carpet cleaner, matkap fırça ile giriştim.
Protectant olarak bu sefer sptriz tercih ettim.

Gelelim dış kısıma, bu sefer kısa bir yıkama yaptım diyelim.
Ön yıkama foam lance ile başladım. Şampuan olarak Shiny Garage Snow Foam kullandım. Özlemişim kokusunu, harika kokuyor. İçesiniz gelir, kırmızı elma ve şeftali alttan alttan diğer meyve kokuları. Köpürmesi oldukça iyi, temizlik kabiliyeti de yeterli ve güzel bir foam şampuanı. Ben beğenerek kullanıyorum. 6 dk bekledim kuruma yapmadı, hoş hava sıcakda değildi ama. Ön yıkamanın ardından araç tertemiz olmuştu, kovaya gerek bırakmamıştı aslında.

Gelelim bu aşamada geçen hafta yaptığım karşılaştırmaya.
Açıkcası ürünler arasında neredeyse fark yok gibi. Çok ufak nüanslar var. İkiside güzel boncukluyor. Lakin ice olanı beading de biraz, diğeri sheeting de biraz daha iyi. Onun dışında kir tutma aynı, parlaklık aynı, temizlenme aynı, bu arada trafik filmi hiç tutmadı bende. Hoş trafik filmi yapacak ne hava şartı oldu ne de öyle bir km yaptım. Beading beklediğimden çok daha başarılı. Zaten kayganlık ile ilgili yorumumu yapmıştım, harika, özellikle ice.
Poorboys wheel sealant ın su iticilik gayet başarılı devam ediyor.
Dr. Beasley's plastic sealant hafta boyu hiç yoz tutmadı diyebilirim ki hava oldukça tozluydu, yine onunda su iticilik harika gidiyor.
Kova yıkamamı cg Glossworks shampoo ike yaptım, sevdiğim bir şampuan. Köpürmesi ve kayganlığı güzel.
Lastiklere Flowey brilliant kullandım, saten finişine hasta olfuğum bir üründür. Ama son kullandığım süngerde magic dressing kalmış, gitti bizim saten finiş:)
Bu seferlik bu kadar., video da görüşmek üzere.

Bu arada videoda sağ taraf ice, sol taraf sealant

Ellerine sağlık abi. Tornadora hayranım. Almak mesele değil de kompresör sıkıntı.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya