Yıkama ile gitmeyen duman is lekesi .

Saban46

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhaba aracımda yıkama ile gitmeyen çevrede kullanılan soba kömürü isi (kurum) nedeni ile aracımın kaportasına müdahale olmadan çıkmayan kir tabakası oluştu . Soba bacasından çıkan duman içerisinde bulunan is ( kurum ) yağan yağmur ile beraber yere iniyor ve aracım beyaz olduğu için yapışıyor çıkmıyor . Ön yıkama yapıyorum B33 vs çıkmıyor. Fotoğraf paylaşmak istedim ama belli olmuyor .
Soft99 Hanneri Wax Yüzey Temizleyici Katı Cila
Bu ürünü kullanmamda mahsur var mıdır ? Soft99 Hanneri Wax Yüzey Temizleyici Katı Cila 280gr. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Saban46

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Hocam Kil uygularsaniz gecer o yani sirf onun bu Wax i almaniza gerek yok Kil den sonra Aracin rengi acilir
Sefa hocam geçen yıl yine sormuştum hatırladınız mı ? Kil hiç kullanmadım kaportayı çizmekten korkuyorum . Kullanma şekli nasıl olmalı marka olarak ne önerirsiniz .

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa hocam geçen yıl yine sormuştum hatırladınız mı ? Kil hiç kullanmadım kaportayı çizmekten korkuyorum . Kullanma şekli nasıl olmalı marka olarak ne önerirsiniz .
Hocam o zaman Kil Eldiveni veya Kil Pedi ile deneyim en az kusursuz bu sekilde alabilirsiniz Cleaner Wax lar ise yararmi tam emin olamadim ama denemek lazim lekelenmenin durumuna göre

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Sizin araçta isle beraber demirtozuda yapışıyor olabilir, bunuda göz önüne alıp demirtozu sökücü deneyin.

Saban46

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Sizin araçta isle beraber demirtozuda yapışıyor olabilir, bunuda göz önüne alıp demirtozu sökücü deneyin.
( Minik bir kısma ) Devam etmeden cif denedim çıkardı . Baktım cif işimi halledecek ama geri çekildim . Bana cif gibi müdahale edeceğim ama zarar vermeyen bir ürün lazım aslında . :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Kil eldiven edinin be 3-5 yıkamada bir uygulama yapın aracın rengi sürekli parlak kalır. Cif kesinlikle uyhulamayın yüzeyi zımpara gibi çizersiniz. yerine polisaj ürünü kullanabilirsiniz orta veya final polisaj ürünleri işinizi görür.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Saban46

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Kil eldiven edinin be 3-5 yıkamada bir uygulama yapın aracın rengi sürekli parlak kalır. Cif kesinlikle uyhulamayın yüzeyi zımpara gibi çizersiniz. yerine polisaj ürünü kullanabilirsiniz orta veya final polisaj ürünleri işinizi görür.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tavsiye edermisiniz marka ve ürün . Teşekkür ederim.

Saban46

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Bütçeme uygun bu ürünü buldum nasıl acaba.? Yanında fusso coat almayı düşünüyorum

Son düzenleme:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bütçeme uygun bu ürünü buldum nasıl acaba.? Yanında fusso coat almayı düşünüyorum

Resimdeki kili almıştım baya önce , kullandım ve memnunum.

Hem 2 ayrı parça olması hem sertliği bence almak için pozitif sebepler. Kıvam olarak da ne soft ne sert bi kil gibi geldi. Ama mediumdan daha yumuşak olduğuna eminim.

Fusso uygulayınca da o kurumlar daha az yapışacağını düşünüyorum , güzel verilmiş bir karar (BENCE)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam kilden korkup, cifle denemeniz büyük cesaret olmus :) o tortulu cif çok daha zarar verir. Kararı vermişsiniz gerçi ve mantıklı da bir karar olmuş.

kilden korkmayın kili sıcsk bu suya atın beklesin. Yanınızda da sıcsk su bulundurursanız uygulama kolaylığı ve yormak için iyi olur.

kili herhangi bi kova şampuanı ile uygulayabilirsiniz. Yüzeyi şampuanla ıslatmak cok önemli. Sonra da tatlı sert müdaheleler ile ne cok bastırarak hatta bastırmayarak ileri geri yukarı aşağı hareketler yapın.

çok korkuyor iseniz bunu pastayla çalışıp kolay cıkarabileceğiniz bagaj kapağı kaput ucu gibi lokal deneyin ve sonra kurulayıp bakın.

kil ile doğru çalışırsanız kolay kolay çizmezsiniz. Ayrıca önden demir tozu da yaparsanız kile yüklenecek yükü azaltmış olursunuz daha kolay calısırsınız.

kolay gelsin

Saban46

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Hocam kilden korkup, cifle denemeniz büyük cesaret olmus :) o tortulu cif çok daha zarar verir. Kararı vermişsiniz gerçi ve mantıklı da bir karar olmuş.

kilden korkmayın kili sıcsk bu suya atın beklesin. Yanınızda da sıcsk su bulundurursanız uygulama kolaylığı ve yormak için iyi olur.

kili herhangi bi kova şampuanı ile uygulayabilirsiniz. Yüzeyi şampuanla ıslatmak cok önemli. Sonra da tatlı sert müdaheleler ile ne cok bastırarak hatta bastırmayarak ileri geri yukarı aşağı hareketler yapın.

çok korkuyor iseniz bunu pastayla çalışıp kolay cıkarabileceğiniz bagaj kapağı kaput ucu gibi lokal deneyin ve sonra kurulayıp bakın.

kil ile doğru çalışırsanız kolay kolay çizmezsiniz. Ayrıca önden demir tozu da yaparsanız kile yüklenecek yükü azaltmış olursunuz daha kolay calısırsınız.

kolay gelsin
Demir tozu sıkıp o esnada mı kil yapayım? Yoksa güzelce yıkayıp Demir tozu vs arındıktan sonra kil kullanayım . Hiç kullanmadım o yüzden biraz fazla telaş yapıyorum. Kusura bakmayın :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Demir tozu sıkıp o esnada mı kil yapayım? Yoksa güzelce yıkayıp Demir tozu vs arındıktan sonra kil kullanayım . Hiç kullanmadım o yüzden biraz fazla telaş yapıyorum. Kusura bakmayın :)
Demir tozu uygulayıp güzelce bol suyla arındırın. Sonrasında kili uygulayabilirsiniz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bahsettiğiniz ürün iş görebilir ancak sınırlı bir oranda. Bu işin asıl olması gereken sırasını yukarıda arkadaşlarım belirtmişler. Aracınızı güzelce yıkarsınız. Sonrasında demir tozu temizliği - zift temizliği arkasından kil ile boyaya yapmış ve yıkama ile çıkmayan kirleticilerden boyanın arındırılması. Bu işlemler sırasında elbette boyanız az da olsa çizilecektir. Ancak bunun sebebi çok uzun bir süre bu işlemleri yapmamış olmanızdır. Düzenli olarak kil eldiven ile temizlik yaparsanız çizik yaratma riskiniz daha az olacaktır.