Yıkama/uygulama paylaşımlarım

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni aracımla ilgili paylaşımları buradan yapmaya çalışacağım. Zaman bulabilirsem de video filan yapıp eski rutin ile çalışacağım nasipse :)

Araç 2023 Peugeot 1.5 dizel.
Bayiden geldiğinde sözde seramik olması gerekiyordu ama sağında solunda beyaz folyodan kalıntıları ben söktüm. Bazı yerlerde halen yapışkanlar vardı. Su tuttuğumda da hidrofobi yok gibi birşeydi. Havlu olan resimde koruma görebilirsiniz, o kısım meguiars ile kaporta üzerinde deneme yapışımdan sonraydı. Öncesi yok :)

Flowey Ev13 ile hızlıca bir ön yıkama yaptım. Normalde koruma olan eski aracımda bu şampuan camlarda filan hiç durmuyor direk akıp gidiyordu :) Bunda resmen yapıştı.

2. aşamada araç sadece durulanmış haldeyken Flowey R10 ile demir tozu yoklaması yaptım, jantlarda çok az, kaput kısmında hiç demir tozu çıkmadı. Bu kısım için resim çekemedim, sorry.

Sonrasında Flowey EV12 ile kova yapıp washpad ile geçtim. Bu işleri özlemişim derken aracın tavanına ulaşamadığımda biraz serzeniş oldu ama hallettik :)

Ardında tekrar durulayıp Klin Kore ile kurulamaya geçtim. Kurulama biraz zor oldu, araçta koruma olmayınca havlu da istediğim gibi çalışmadı doğal olarak.

Camlara Chemical Guys (eskiden kalma) Glass cleaner kullandım. Eski ama etkili :) Ardından da benim favorim Auto Finesse finale ile finish yaptım.

Kurulama sonrasında kuzenden tırtıklama Meguiars Hybrid Ceramic Wax uyguladım. Bildiğimiz Glaze ürünleri gibi, pede sık, dairesel uygula, 3-5 dk sonra sil şeklinde. Uygulaması kolay, finish güzel. Şahsen beğendim.

Lastiklere Sonax jel kullandım, işimi gördü. bitince farklı fantazilere yöneleceğiz :) Davlumbazlara hiç bulaşmadım ortam bunun için çok müsait değildi. içeriye de piano black kısımlar için Auto Finesse Spritz kullandım. Kokusu ve kullanımı ile bu da favorilerimden birisi.

işte son hali de böyle oldu. Çok çekim yapamadım millet çok geldi gitti. Görmemiş muamelesine maruz kaldım. Artık daha detaylısı için ilerleyen zamanlarda kısmet diyorum :)

NOT : Konu yanlış yerde açılmışsa yönetici arkadaşlar uygun yere taşırsa sevinirim.

Sağlıklı ve bol detailingli günler dilerim.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Okurken keyif aldım. Golften hatırlıyorum finale yi onda da çok kullanıyordunuz :) meg ceramic wax benim de çok sevdiğim bir ürün. Sizi yeniden aktif görmek güzel elinize sağlık :)

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline saglik hocam guzel temizlik olmuş Meguiars Ceramic Liquid Wax gercekten silmesi ve uygulamasi çok kolay bir ürün.
Dayanıklılığı da tatmin ederse alırım ben bundan :) Sevdim... Ev Glaze dolu ama işte bu tür şeylere zaafım var. Bir nevi fetişistlik :terlisırıtan:
Elinize sağlık aracın rengi 10 numara:)
Suv dan çekinme sebebim beniznlikte yıkama zorluğu valla:terlisırıtan:
Benzinlikte tek su yetmez herhalde. 2. için de sırada kişi varsa sıkıntı çıkabilir :) 1.82 boyum var aracın üstüne ulaşamıyorum.. Bu da sinir bozucu bir durum.
Okurken keyif aldım. Golften hatırlıyorum finale yi onda da çok kullanıyordunuz :) meg ceramic wax benim de çok sevdiğim bir ürün. Sizi yeniden aktif görmek güzel elinize sağlık :)
Teşekkür ederim :) Finale ve Spritz benim için hava-su-toprak-tahta:taraa: sonrası elementler gibi :)