Yıkama ve ürün inceleme(Flowey EV13 Evopur foam Extra, Adam's Wheel Cleaner)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
Katılım
25 Kas 2017
Mesajlar
1,541
Beğeniler
3,747
İl
-
#21
Bu forumdan sonra davlumbaz fetişi oldum, :D

Arkadaşlar bu davlumbaz için amatör bi detaycıya ne tavsiye edersiniz, petroldeki basınçlı makina hariç bir alet edevat yok,

Fulcron aldım ama memnun kalmadım, köpüklü eldivenle elimin girdiği kadar temizliyorum ama böyle siyahlık hayal biraz :)
İlk iş olarak @onurçiko yu örnek almıyoruz zira kendisi davlumbazlara fısıldayan adam olur :). O seviye başka bir seviye. Temsilen böyle;



Hatta daha ileri bile olabilir. Evinin önüne düğün çadırı almış arabalara gelin kız gibi davranıyor diyorlar:fisilti:.




İlk iş olarak bütçeye göre şunlar gibi açılı bir fırça alın;
1) Tahmini Teslimat Zamanı
2) Vikan - Multi brush rim cleaner soft
3) Argem Fırçalı Faraş Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
4) Argem Lavabo Fırçası Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al

Tercihen fırçaların uç noktasındaki kılların öne doğru açılı olması gerekli ki davlumbazın motora doğru dönen ve karşıdan bakıldığında direkt göz önüne gelen kısımlarını kolay temizleyebilelim.

Geldik temizliğe. Aracı park ederken tekerleri hafif açılı bırakın ki el kol daha rahat girsin. Sonra temizlik gücü yüksek Fulcron, Augoglym TFR, Detailforum’s Walnut (İngilizce yazınca cool oldu. Versiyon 2 yerine de DF Walnut Advanced olabilir) sıkıp kirlerin yumuşamasını sağlıyoruz. Akabinde şampuanlı su ile yukarıdaki fırçalardan veya benzer diğer fırçalardan birisiyle girişip güzelce temizliyoruz. Aracın tamamını yıkadıktan sonra davlumbazlar dahil kurutuyoruz. Sonra Çinli seramik, barebones, Magic dressing gibi bir ürünle giydirip korumaya alıyoruz. Ürünün kalıcılığına göre müteakip yıkamalarda fulcron vb. ön yıkama ürünleri sıkıp basınçlı su ile yıkamak yeterli gelebiliyor. Ben de daha önceden düzgün korumaya alınmamış davlumbazlarda fulcronu beğenmemiştim. Sorun üründe değil bendeymiş.
 
Son düzenleme:

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Katılım
9 Haz 2018
Mesajlar
350
Beğeniler
699
Yaş
43
#22
@ccibb çok teşekkürler :)

@Paian çok teşekkürler, liste kabarık, sadece fulcron'un yetmediğini anlamıştım, kolları sıvayacağız anlaşılan :)
 

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
7,870
Beğeniler
20,338
Yaş
46
İl
antalya
#24
Teşekkürler beyler gerekli cevapları vermişsiniz. Fulcron canavar gibi bir temizlyicidir eğer temzilemiyor derseniz Allah çarpar, ben bir video çekip atayım ama çekilmişleride var izleyebilirsiniz.Temizliği hakkı ile yapıp üzerne koruma ürünü sıkmanız şart arkadaşlar yoksa olmazzz. Cg Barebones, 3d dressing alın kullanın. Bunlar çok pahalı derseniz plenty alıp kullanın oda iş görür.
 

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
Katılım
23 Mar 2018
Mesajlar
262
Beğeniler
945
İl
ısparta
#25
Selamlar @onurçiko , ürünü incelemeye aldım da konunu gördüm, fakat fotoğraflar uçmuş. foam lance için öngörülen sulandırma oranı nedir?
 

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
Katılım
5 Ara 2019
Mesajlar
979
Beğeniler
4,171
İl
Tekirdağ
#26
@drerdogan Erdoğan Bey, Dolu bir foam lance tükenene kadar 12.8 litre su harcar.

Örnek veriyorum 1 litre suya 10 ml şampuan koyulan bir şampuanı fl ye koyacağınız zaman 130 ml şampuan ve gerisini su ile doldurmanız ekonomik açıdan faydanıza olacaktır. 60 ml şampuan koyarak foam lancein geri kalanının yarısını su ile doldurup da devam edebilirsiniz.

Kısaca oranlamayı 12.8 litre suya göre yapın.
 

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
7,870
Beğeniler
20,338
Yaş
46
İl
antalya
#27
Selamlar @onurçiko , ürünü incelemeye aldım da konunu gördüm, fakat fotoğraflar uçmuş. foam lance için öngörülen sulandırma oranı nedir?
Ben 1/10 kullanıyorum, 100 ml koyuyorum yani lt ye. Son yukamalarımda bu ürğnğ kullandım oradan bakabilirsiniz.