Yine ben ve yine bir Golf:)

Driver_can

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
tamamen sabır, zaman ve maddiyat işi.. senin postları diğer forumlarda da görüp girişeyim diyorum retrofit için ama ülkede kurlar yüzünden artık iyice hevesim kaçtı
bu kurlarla retrofit yapmak ciddi maddiyat isteyen duruma geldi.En basitinden koltuk ısıtma 3 civarına mal oluyordu 6-6.5 oldu kör nokta 2.5 civarıydı şuan 7 lerde bunun gibi bir sürü şey.En baştan yapmaya kalksam discover prosu,acc,navi destekleyen hayalet ve tüm eklediklerimi 150 binlik olurum.Ciddi rakamlar ve vakit harcanacak şeyler.

Driver_can

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Aracımı aldığımdan beri rline tampon alt ızgaranın plastik oluşu hoşuma gitmiyordu.Boyatmaya kalksam çok petek dokulu işçiliği istediğim gibi olmayabilirdi.Birde tamponu söktür ızgarayı söktür boyat tekrar toplat görüntü içime sinmezse boşuna kürek çekmek olacaktı.İlk karar verdiğimde alsaydım maliyet yarı fiyatına gelmiş olacaktı ama benim karar vermem uzun sürdü.Servise sipariş geçtik ertesi gün geldi parçalar.Sadece orta ızgara değişince rline tampondaki sislerin etrafındaki piano black çıtalar tamamlamıyor ızgarayı.Bir parmak boşluk kalıyor,oyüzden yapmışken tam olsun deyip onları da aldım. Fiyat merak edenler alt ızgara 1900 civarındaydı yan piano parçalar 824x2.Bu sabah montajını yaptırdım ve istediğim görüntüyü aldım keşke daha önce değiştirseydim.

yetatlidil

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımı aldığımdan beri rline tampon alt ızgaranın plastik oluşu hoşuma gitmiyordu.Boyatmaya kalksam çok petek dokulu işçiliği istediğim gibi olmayabilirdi.Birde tamponu söktür ızgarayı söktür boyat tekrar toplat görüntü içime sinmezse boşuna kürek çekmek olacaktı.İlk karar verdiğimde alsaydım maliyet yarı fiyatına gelmiş olacaktı ama benim karar vermem uzun sürdü.Servise sipariş geçtik ertesi gün geldi parçalar.Sadece orta ızgara değişince rline tampondaki sislerin etrafındaki piano black çıtalar tamamlamıyor ızgarayı.Bir parmak boşluk kalıyor,oyüzden yapmışken tam olsun deyip onları da aldım. Fiyat merak edenler alt ızgara 1900 civarındaydı yan piano parçalar 824x2.Bu sabah montajını yaptırdım ve istediğim görüntüyü aldım keşke daha önce değiştirseydim.

boyalarda aklınıza takılan bir durum olduğunda bence plasti dip boya ile boyayıp görebilirsiniz.

garbis

Çaylak Detaycı
Üye
Maşallah çok güzel olmuş. Güzel günlerde keyifle bin.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Bu adam daha ne alıp takabilir dediğim anda yine yaptın yapacağını :)

Driver_can

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Bu adam daha ne alıp takabilir dediğim anda yine yaptın yapacağını :)
abi teşekkür ederim yaptıklarımın beğenilmesi gurur verici:) şimdi frenlere bi upgrade düşünüyorum 288 mm fabrikasyon bizdekiler gti’lar ve passatlar 312 mm kaliper tutucu değişip diskleri 312 yapabilirim önleri.Uzun yolda panik frende yada üst üste frenleme de 312 daha başarılı.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
abi teşekkür ederim yaptıklarımın beğenilmesi gurur verici:) şimdi frenlere bi upgrade düşünüyorum 288 mm fabrikasyon bizdekiler gti’lar ve passatlar 312 mm kaliper tutucu değişip diskleri 312 yapabilirim önleri.Uzun yolda panik frende yada üst üste frenleme de 312 daha başarılı.
Büyük diskin ağırlığı ne mertebede? Malum böyle bir değişim durumunda kaliperler de değişecek.
Çelik fren hortumu, daha dayanıklı balatalar ve daha yüksek kaynama noktasına sahip fren hidroliği de alternatif olabilir. Uzun yolda özellikle şu meşhur paralı yolda hızlı gitmemek en güzeli. Zira malum yolda çok fazla zıplama noktaları, çok fazla yan rüzgar ve maalesef bir dolu başka riskler var. Listenin en başına birden bire önüne hayvan çıkma riskini yazabiliriz.

Driver_can

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Büyük diskin ağırlığı ne mertebede? Malum böyle bir değişim durumunda kaliperler de değişecek.
Çelik fren hortumu, daha dayanıklı balatalar ve daha yüksek kaynama noktasına sahip fren hidroliği de alternatif olabilir. Uzun yolda özellikle şu meşhur paralı yolda hızlı gitmemek en güzeli. Zira malum yolda çok fazla zıplama noktaları, çok fazla yan rüzgar ve maalesef bir dolu başka riskler var. Listenin en başına birden bire önüne hayvan çıkma riskini yazabiliriz.
kaliperleri değişmeye gerek yok bizim araçlarda 312 ile aynı kaliper ve balatayı kullanıyor diskin üzerine bastığı alan genişliyor balatada fren performansı bu yüzden artıyor birde daha geç ısınıp daha erken soğuyor disk daha çok büyüdüğü için.Trw oem disk kullanılırsa 288 ler 7.45 kg 312 ler 8.75 kg kaliper taşıyıcıları büyümesi gerekiyor onlarda da 1.54 e 1.68 kg

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
kaliperleri değişmeye gerek yok bizim araçlarda 312 ile aynı kaliper ve balatayı kullanıyor diskin üzerine bastığı alan genişliyor balatada fren performansı bu yüzden artıyor birde daha geç ısınıp daha erken soğuyor disk daha çok büyüdüğü için.Trw oem disk kullanılırsa 288 ler 7.45 kg 312 ler 8.75 kg kaliper taşıyıcıları büyümesi gerekiyor onlarda da 1.54 e 1.68 kg
Arada çok büyük ağırlık farkları yokmuş :) :)

Driver_can

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Bir süredir güncellememişim.Aklımda olan orjinali 288 mm Frenleri 312 mm ölçüsüne çıkarmak için malzemeleri tamamladıktan sonra.Önce ön arka kaliperleri ve tutucularını aracın gövde rengiyle aynı renge boyatıp vernikledik.Daha sonra sırasıyla
312 mm disk için kaliper tutucuları (piyasada passat kaliper tutucusu diye biliniyor)
312 mm golf gti ölçüsü Zimmerman sport z disk
Arka balatalarım azalmıştı Değiştirecektim önlerde yeni diske takılacakken önlere de arkayla beraber ate sıfır balata takmak istedim.Tabi kaliper tutucusu ve balatalarının dışarı bakan kısımlarını yine yarış mavisi boyayıp vernikledim.
312 mm disk yurt dışında da fiyat performans açısından tercih edilen bir upgrade.Frenler çok daha az basmayla ısırıyor şuan.Daha dün montajladık rodajdan sonra daha da iyi olacağını düşünüyorum.Yüksek süratte ard arda 2 frenden sonra kazıklaşma durumunun önüne geçmek istedim.Tercih etmişken de hem göze hitap etsin hem de performans versin diye delikli zimmermann tercih ettim.

Son düzenleme:

Sergen38

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ordu
Golf sahibi olanlar kolay kolay vazgeçemezler :sevilenx: Bende boş paket Golf olmasına rağmen aracımı seviyorum ve memnunum tek sıkıntısı renginin siyah olması Allah kaza bela vermesin

Driver_can

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Bir süredir biraz performansa yönelik çalışmalarımız oldu.
-Kn kutu içi filtre
-400 cell spor katlı downpipe
-Mst performans silikon turbo borusu
-140 lık golf ve leonlarda çıkan(dayanıklılığı ile bilinen turbo) değişimi ve son olarak Rsa stage 2 yazılım
Ayrıca 4 kapıya esb companent
Audıson aktif 25 cm subwoofer
Mosconi dsp amfi ile müzik sistemimizde güncellendi.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Keyfinize keyif katacak güzellikte değişimler yapmışsınız güle güle kullanın. KN flitreyi okuyunca geçen sene almadığım için pişmanlığı devam eden yıkanabilen bmc filtre kiti aklıma geldi. :/

Driver_can

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
2.5 sene birlikte geçirdiğimiz zamanlardan sonra aracımı satma isteği malesef damarlarıma yayıldı ve ilanın son günü ciddi bir alıcı alıp Trabzon'a götürdü.Bende bir gün sonra bu yeni arkadaşı satın aldım.2021 model Golf 8 Rline Mercan kırmızı 1.5 etsi
Aldıktan 3 gün sonra
Fabrikanın artık takmadığı kaput amortisörünü servisten alıp montajladım.
Eibach 3.5 pro kit yaylar
Vernikli app plaka
Hr ön arka spacer ile biraz görüntüsünü kendimce kişiselleştirdim.Sırada piano ayna kapakları birde yarım numara ön cam filmi var.

bu da ilk expertizdeki resmi

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
2.5 sene birlikte geçirdiğimiz zamanlardan sonra aracımı satma isteği malesef damarlarıma yayıldı ve ilanın son günü ciddi bir alıcı alıp Trabzon'a götürdü.Bende bir gün sonra bu yeni arkadaşı satın aldım.2021 model Golf 8 Rline Mercan kırmızı 1.5 etsi
Aldıktan 3 gün sonra
Fabrikanın artık takmadığı kaput amortisörünü servisten alıp montajladım.
Eibach 3.5 pro kit yaylar
Vernikli app plaka
Hr ön arka spacer ile biraz görüntüsünü kendimce kişiselleştirdim.Sırada piano ayna kapakları birde yarım numara ön cam filmi var.

bu da ilk expertizdeki resmi

Hocam hayırlı olsun, bir golf hastası olarak paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum :) eibach yaylar konforu ne kadar etkiledi? ben de düşünüyorum da. Bir de H&R spacer’ları nereden temin ettiniz, dm ile yardımcı olursanız çok sağolun:)

Son düzenleme:

Driver_can

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Hr spacerları 7 yıl önce Valizde Almanya'dan akraba getirtmiştim.Eibach bana göre konforu hiç etkilemedi.Gayet iyi konforu.