Yurtdışı Detail Uygulama Videoları

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
+1
Hayatımda 1 kere basınçlı su ile motor yıkadım ama öncesinde elektronik zımbırtıları sudan yalıttım. Birşey olmasın diye de neredeyse 10 mt öteden suyu tutmuştum :D:D
Birşey olacak korkusu bana o gün yetmişti o nedenle de bir daha hiç su tutmadım. Aradabir silerim o kadar.
Bu yazıyı görünce 9 sene önce 13 yaşında oto yıkamada çalıştığım aklıma geldi.
Motoru pis murat 131 gelmişti patron araca su kaçmasın diye bazı yerlerini poşetle kapatmıştı ve motoru yıkamıştı araç sonra çalışmadı çalıştırmak için çok uğraştı ama nafile..
En son hatırladığım arabayı kenara çekmek için iktiriyordu :saskin:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
+1
Hayatımda 1 kere basınçlı su ile motor yıkadım ama öncesinde elektronik zımbırtıları sudan yalıttım. Birşey olmasın diye de neredeyse 10 mt öteden suyu tutmuştum :D:D
Birşey olacak korkusu bana o gün yetmişti o nedenle de bir daha hiç su tutmadım. Aradabir silerim o kadar.
Bu yazıyı görünce 9 sene önce 13 yaşında oto yıkamada çalıştığım aklıma geldi.
Motoru pis murat 131 gelmişti patron araca su kaçmasın diye bazı yerlerini poşetle kapatmıştı ve motoru yıkamıştı araç sonra çalışmadı çalıştırmak için çok uğraştı ama nafile..
En son hatırladığım arabayı kenara çekmek için iktiriyordu :saskin:

Yanlış hatırlamıyorsam Pan The Organizer bir videosunda şöyle demişti; son 10 yıl içerisinde üretilen araçların motorları suya karşı eski araçlara göre daha dirençli oluyor.

Kendi aracımın motor yıkama videolarını izledim, sonrasında da tüm bağlantı noktalarını poşetle kapatıp hortumla yıkama yaptım. Risk almaya değmeyecek bir konu tabii ki ama bir cesaret deyip bol suyla yıkamıştım. Basınçlı suyun tek dezavantajı koruma poşetlerini fırlatıp atması olur sanıyorum.

Tabi yıkama sonrası ilk çalıştırmadaki yaşadığım stresi ben bilirim :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Benim arabayı daha sıfır alırken teslim etmeden önce motora su sıkıp kurulamışlar. Alt taraflar ıslak kaldığı için anladım. Yapanı elime geçirseydim soracaktım.. Turbonun dış kısmı paslandı, temizleyemiyorum önünde metal koruyucu sac var. Wd-40 ve diş fırçasıyla girmeye çalışacağım bir ara. Arabayı da almış eline bi sprey bi bez siliyorlardı elinden aldım adamın. Bide çizmez diyor, dedim sen boşver ver bezi bana. 3 aşama polisaj gördü sonra.. Ahh ah akıllanmıyorlar.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Benim arabayı daha sıfır alırken teslim etmeden önce motora su sıkıp kurulamışlar. Alt taraflar ıslak kaldığı için anladım. Yapanı elime geçirseydim soracaktım.. Turbonun dış kısmı paslandı, temizleyemiyorum önünde metal koruyucu sac var. Wd-40 ve diş fırçasıyla girmeye çalışacağım bir ara. Arabayı da almış eline bi sprey bi bez siliyorlardı elinden aldım adamın. Bide çizmez diyor, dedim sen boşver ver bezi bana. 3 aşama polisaj gördü sonra.. Ahh ah akıllanmıyorlar.
onlar için sıradan bir meta, bizim için bir tutku.

anlayamazlar :)

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Yanlış hatırlamıyorsam Pan The Organizer bir videosunda şöyle demişti; son 10 yıl içerisinde üretilen araçların motorları suya karşı eski araçlara göre daha dirençli oluyor.

Kendi aracımın motor yıkama videolarını izledim, sonrasında da tüm bağlantı noktalarını poşetle kapatıp hortumla yıkama yaptım. Risk almaya değmeyecek bir konu tabii ki ama bir cesaret deyip bol suyla yıkamıştım. Basınçlı suyun tek dezavantajı koruma poşetlerini fırlatıp atması olur sanıyorum.

Tabi yıkama sonrası ilk çalıştırmadaki yaşadığım stresi ben bilirim :)
Bende kendi aracım dahil birçok aracın motorunu kir durumuna göre defalarca basınçlı su, hortum veya yoğun buhar ile temizledim. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Tabi hassas noktaları maskeledim. Küçük noktalar için alüminyum folyo üstüne poşet + elektrik bandı öneririm.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Onlar çizme dediğin zaman anahtarla yada metal fırça ile yapılan çizikleri çizik olarak görüyorlar, bez çiziklerini bizim gibi göremedikleri için çizikten saymıyorlar heralde.
IMG-20200109-WA0007.jpg

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Yıkama günü: Detaycının gözünden kısa film tadında.

Arkadaş hakikaten başarılı
O yüzük çıkarma olayında bir ara bunlar beni ne ara çekti moduna girdim ama eleman her konuda benden bir tık ilerde
Video benim tam detay günüm gibi olmuş
Tabi benim birkaç eksiğim var ama hayalimdeki tam detay günü aynen böyle :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaş hakikaten başarılı
O yüzük çıkarma olayında bir ara bunlar beni ne ara çekti moduna girdim ama eleman her konuda benden bir tık ilerde
Video benim tam detay günüm gibi olmuş
Tabi benim birkaç eksiğim var ama hayalimdeki tam detay günü aynen böyle :)
Abi bizim en büyük eksiğimiz bence petrolde beklediğimiz sıra yada birilerinin bizi beklemesi