Önden çekilmiş görsel olsaydı daha net yorum yapılabilirdi ancak tahminimce pleksiglass farda yanık dışında oluşan bir tahribat, yani yaptığınız işlemle alakası yok. Arkadaşımın 2006 model aracında benzer bir şey yaşadık. Far hiç temizlenmemişti, temizledikten zımpara çiziklerini aldığımızda farları açtık benzer bir durum orada da vardı. Far yüzeyinde yanık haricinde mikro çatlaklar oluşuyor. Siz far yüzeyi yanıkken bunu fark etmiyorsunuz ancak farı temizlediğinizde bunları görebilmeniz mümkün oluyor. Bildiğim kadarıyla bunun bir çözümü yok. Sizde zımpara izleri de kalmış ancak bahsettiğiniz konunun bu olmadığını sanıyorum.
400 zımpara far için çok kalın, yapıldıysa eğer sıralamayı kesinlikle atlamamak gerekiyor ardından 600 geçseydiniz kalan çizikler büyük ihtimalle olmazdı. Mümkünse tabi makine ile cırt zımpara ile yapmak daha az yorucu olabilir. Şuan bir kaç saat önceden ıslatılmış 600-800-1200(veya 1000)-1500 yapıp aşamalarda da acele etmeden giderseniz zımpara çizikleri tertemiz olur bir sorun yaşamazsınız. Çatlaklara ise yapacak bir şey yok.
Onun haricinde de kloroform ile çalışacaksanız daha ince zımparalar da işinizi görecektir. 800+1500 üstüne kloroform ile 4-5 araba yaptım. 2 aşama çalışacağınız için acele etmezseniz güzel sonuca ulaşabilirsiniz. İlla daha kalın zımparalara gerek yok, en azından güneş yanıkları için. Kendi aracıma polisaj ile yaptım ancak detay ile alakası olmayan araçlarda kloroform kesinlikle çok daha pratik. 800 geçtiğiniz yerden iyice 1500 geçmezseniz çizikler kalır, aynı şekilde 800ü yeterli seviyede geçmezseniz de kloroform yüzeye tutunmaz. 800 zımparayı güzel yaptıktan sonra gerisi çok daha basit oluyor açıkçası. 800 üstüne çok uzun süreler kullanılmış bir 3000 trizact zımparayı el ile yaptığımda da bir sorun olmamıştı. Sadece buharı tutarken tam nerelerin doldurulduğunu anlayamıyorsunuz. Onun için 800+1500 genel kullanım için çok daha rahat olacaktır.