0 km Seat Ateca 'iç ve dış detay' uygulamalar...

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Elinize sağlık hocam:)
Finaller güzel duruyor maşallahı var
Araç hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Bugün de nöbet çıkışı iç temizlik işine el attım.
Kokpiti, kapıları ve tüm plastik aksamı 'Sonax Cockpit Reiniger Matte Effect' ile sildim. Mikrofiber bezin üzerine püskürterek uyguladım.

Paspasları çıkarttım. Paspasların altında ufak tefek çakıl, toz vs görünce yeni süpürgeyi denemek farz oldu. 'Xiaomi Mini Vacuum Cleaner' ile süpürdüm. Gayet beğendim ürünü şiddetle tavsiye ederim. Kırıntı vs hiç bir şey bırakmadı geride. Koltukların aralarını vs her yeri süpürdüm.

Paspaslar için 'Valet Pro advanced interior cleaner' ile hazırladığım karışımı 'Gloria Foam Master fm10' ile köpük yapıp fırçaladım. Durulayınca tertemiz çıktılar.
Kurumalarını beklemeden üzerlerine 'Würth Lastik koruyucu' yu spreylerek (paspas başı 3-4 sprey) uyguladım. Peşine de bezle sildim. Sıfır oldular. Yakın zamanda direksiyonu, vites topuzunu, ön konsolu ve tüm plastik aksamlarla birlikte deri koltukları 'Koch Chemie po star' köpük yapıp detay fırçası ile uygulamıştım. Direksiyonu ve vites topuzunu 'Colourlock deri kalkanı' ile üç kat uygulayarak korumaya almıştım. Deri koltukları da 'Colourlock protector for artificial leather' ile korumaya almıştım. O yüzden tekrar aynı uygulamayı yapmaya gerek duymadım. Bugünlük yeter. Kısa günün karı olsun.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öncelikle araca da renge de maşallah, nazar boncuğu gibi kendisi :) Güzel bir temizlik olmuş hem iç hem dış kısımda. Würth lastik parlatıcının lastikte dayanımı nasıldır? Paspaslara uygulayınca kayma vs yapıyor mu? Bir de paspas markası neydi acaba? Sahler mi diye düşündüm de onlarda klips yoktu en son. Havuzlu paspaslara göre baya kaliteli duruyor :)

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Öncelikle araca da renge de maşallah, nazar boncuğu gibi kendisi :) Güzel bir temizlik olmuş hem iç hem dış kısımda. Würth lastik parlatıcının lastikte dayanımı nasıldır? Paspaslara uygulayınca kayma vs yapıyor mu? Bir de paspas markası neydi acaba? Sahler mi diye düşündüm de onlarda klips yoktu en son. Havuzlu paspaslara göre baya kaliteli duruyor :)
Çok teşekkür ederim.
'Würth lastik parlatıcı'yı birkaç gün önce uyguladım lastiklere. Şuan için görevlerine devam etmekteler :D Bir sonraki yıkamada gözlemlerimi belirtirim elbette kalıcılık konusunda.
Paspaslar dediğiniz üzere 'Sahler' marka. Sürücü ve yolcu kısımdaki paspaslarda klipsler var benimkinde. Gayet de orjinal ve kaliteli duruyorlar. Orjinal paspaslarından daha kaliteli oluyor genelde bu marka, benim gözlemlerim tecrübelerim de bu yönde.
'Würth lastik parlatıcı' yı sprey şişe ile paspas başı 3-4 kez olmak üzere fıslayarak uyguladım. Bu şekilde incecik partiküller olarak homojen dağıldılar. Bu şekilde uygulayınca çok ince bir katman gibi bir uygulama olmuş farz etmek lazım. Hatta belki hiç etkisi bile olmayabilir. Sonra da bez ile sildim. Resimlerde çok belli olmamış olabilir ama oldukça mat bir final oluşturdu. Tıpkı ilk aldığım yani sıfırki görünümündeler. Ayakla basmadım henüz ama elim değdiğinde hiç kaygan bir yüzey yoktu. Dolayısıyla bu şekilde uygulama ile kayganlık oluşmayacağı kesin. Yani o konuda endişeniz olmasın.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim.
'Würth lastik parlatıcı'yı birkaç gün önce uyguladım lastiklere. Şuan için görevlerine devam etmekteler :D Bir sonraki yıkamada gözlemlerimi belirtirim elbette kalıcılık konusunda.
Paspaslar dediğiniz üzere 'Sahler' marka. Sürücü ve yolcu kısımdaki paspaslarda klipsler var benimkinde. Gayet de orjinal ve kaliteli duruyorlar. Orjinal paspaslarından daha kaliteli oluyor genelde bu marka, benim gözlemlerim tecrübelerim de bu yönde.
'Würth lastik parlatıcı' yı sprey şişe ile paspas başı 3-4 kez olmak üzere fıslayarak uyguladım. Bu şekilde incecik partiküller olarak homojen dağıldılar. Bu şekilde uygulayınca çok ince bir katman gibi bir uygulama olmuş farz etmek lazım. Hatta belki hiç etkisi bile olmayabilir. Sonra da bez ile sildim. Resimlerde çok belli olmamış olabilir ama oldukça mat bir final oluşturdu. Tıpkı ilk aldığım yani sıfırki görünümündeler. Ayakla basmadım henüz ama elim değdiğinde hiç kaygan bir yüzey yoktu. Dolayısıyla bu şekilde uygulama ile kayganlık oluşmayacağı kesin. Yani o konuda endişeniz olmasın.
Sahler bu işte gerçekten çok çok iyi :) würth paspaslarda da gayet güzel final vermiş gerçekten. Öyle ne aşırı parlak, ne de hiç ürün sürülmemiş gibi mat bırakmış. Sonraki temizliğe kadar olacak deneyimlerinizi merakla bekliyorum :) elinize emeğinize sağlık

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık hocam, keyifli uygulamalar olmuş :) maşallah

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
elinize sağlık maşallah.. ben de bir sahlerci olarak gözümden kaçmadı...))) direk kalıp şeklinden anladım görür görmez)))

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
elinize sağlık maşallah.. ben de bir sahlerci olarak gözümden kaçmadı...))) direk kalıp şeklinden anladım görür görmez)))
Teşekkür ederim. Kendine has bir şekli ve dokusu var. 'Sahler' favori ürünler arasında yerini alanlardan, dediğiniz gibi.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Elinize sağlık. Güzel bir iç temizlik olmuş. Mini vacum tek şarjla aracın içini temizleyebiliyor mu ?

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık. Güzel bir iç temizlik olmuş. Mini vacum tek şarjla aracın içini temizleyebiliyor mu ?
Teşekkür ederim.
Evet yetti. Paspasların altlarında küçük çakıllar vardı, biraz da koltukların ara yerlerinde az biraz kırıntılar vardı; bu bölgeler için kullandım. Çok uğraştırmadan çekiyor her şeyi. 'Turbo mod' a almadan 'normal mod' da kullandım üstelik. Araç içi için tahminimce süpürme işlemi ortalama 15 dk'yı geçmez. Bu bağlamda şarjı herkes için fazlasıyla yeterli olacaktır. Artı bir özelliği de sesi oldukça düşük. Konu komşu kimseyi rahatsız edemezsiniz bununla. Bu da ciddi bir avantajı belirtmeden geçemeyeyim. Boyutları da oldukça küçük. Ben torpidoya koydum.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Teşekkür ederim.
Evet yetti. Paspasların altlarında küçük çakıllar vardı, biraz da koltukların ara yerlerinde az biraz kırıntılar vardı; bu bölgeler için kullandım. Çok uğraştırmadan çekiyor her şeyi. 'Turbo mod' a almadan 'normal mod' da kullandım üstelik. Araç içi için tahminimce süpürme işlemi ortalama 15 dk'yı geçmez. Bu bağlamda şarjı herkes için fazlasıyla yeterli olacaktır. Artı bir özelliği de sesi oldukça düşük. Konu komşu kimseyi rahatsız edemezsiniz bununla. Bu da ciddi bir avantajı belirtmeden geçemeyeyim. Boyutları da oldukça küçük. Ben torpidoya koydum.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Benzincilerdeki vakumları hiç sevmiyorum. Belki bu ürün kurtarıcı olur benim için.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık mavi boncuk maşallah yanıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline emeğine sağlık, hem iç hem dış gayet güzel bir detay olmuş, finaller şahane. Maaşalah...

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Gökten yine çamurumsu bir şeyler yağmış. Benek benek çamur olmuş araç. Yine nöbet çıkışı dayanamadım yıkadım.

Her zamanki gibi auto glym polarblast snow foam ile köpük uyguladım.

Çift kova Zymöl şampuan ve 3 eldiven ile uyguladım. LE havlu ile kuruladım. Buraya kadar ki uygulamalar rutin.

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Davlumbazları fırçalamadım bu sefer. Sadece köpük ve basınçlı su ile duruladım. Geçen uyguladığım Sonax Kunsstoff hala başarılı bir şekilde görevini idame ettirmekte. Çok başarılı bir ürün bence.

Farklı olarak bu sefer ilk defa;
Sonax Ceramic Sprey wax uyguladım.
Purestar mor wax bezinin tüylü kısmına püskürtüp, kaportaya panel panel yaydım. Bezin kısa tüylü kısmı ile de sildim. Uygulaması oldukça kolay. Sürmesi de silmesi de zahmetsiz. Kalıntı bırakmadan tamamladım.

Biraz fazla sarfiyata sebep olmuş olabilirim.

Sonax ceramic sprey wax ile ilgili eklemek istediğim bir nokta; çabuk toz tutması oldu. Gerçi yakınlarda inşaat var ve hava da epey rüzgarlı olduğundan bu şekilde bir olumsuzluk denk gelmiş de olabilir. Parlaklık güzel, kayganlık da öle. Muhtemelen ömrü de kısa olmayacak. İlk izlenimler genel anlamda olumlu oldu.