0Km Clio 5 RsLine Demir Mavi Detay Uygulamalarım

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhabalar, bugün 1 ay önce teslim almış olduğum aynı günde uygulamalarına başladığım aracımın iç dış detay uygulamalarını paylaşacağım.. Umarım beğenirsiniz :)
Bayii den teslim almadan önce aracın yıkanmamasını ve poşetlerinin dahi sökülmemesini rica etmiştim, satış temsilcimizde ilk defa böyle bir istek duyduğunu söyledi. Sonrasında benim biraz titiz biri olduğumu anlayınca normal karşıladı :D

Teslim almaya gittiğimdeki ilk görüş

Teslim aldıktan sonra garajımıza gittik ve uygulamalara başladık.

Jant davlumbaz temizliğiyle başlıyorum.
Davlumbazlar neredeyse hiç kirli değildi o yüzden basınçlı su geçtim ve kirlerden kurtuldum.
Jant temizliğinde Koch Chemie FB ve Wheel woolies fırçalar kulandım.

Ön yıkamada Flowey B33, Çift kova yıkamada Zymöl Auto Wash. B33 Çalışırken detaylara girişiyorum.

Demirtozu temizliği için Koch Chemie FB. Neredeyse hiç demirtozu çıkmadı. Demirtozunu yayarken beyaz eldiven kullandım çok az demirtozu oldu. Aracın Bursada üretilip kısa sürede teslim almamdan dolayı az demirtozu çıkmış olabilir.

Kil temizliğinde Valet Pro Turuncu kil kullandım.Kil kaydırıcı olarak bebe şampuanı, çok güzel bir kayganlık yarattı.

Kurulama işleminde Wizard of gloss blue marlin ve Spark havluları kullandım.

Kaportayı Soft99 Authentic Jantlara ve camları da Sonax BSD, Kapı içlerinide Koch Chemie QS ile korumaya aldım.

İç detayları yaparken az fotoğraf çekmişim :( Bütün poşetlerini söktüm.
Bütün plastik aksamları Gtechniq C6 Matte Dash, Deri yerleride Colourlock Deri kalkanı ile korumaya aldım.
Lastik parlatıcı olarak favorim olan 3D Magic Dressing kullandım.

Halı bagaj havuzu siparişi vermiştim onuda bagaja yerleştirdim, kalitesinden çok memnun kaldım. Kullanımı dokusu vs çok güzel kimse bagaj havuzu olduğunu dahi anlamıyor :D

Sıra geldi İç ve Dış finallere

Buraya kadar okuduğununuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

Son düzenleme:

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Cliolar yanıyor bu forumda maşallah hayırlı olsun elinize sağlık

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Güzel günlerde kullanın, maşallah :nazar: çok güzel olmuş. uygulama yeriniz de çok müsaitmiş :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Detayda bi başka olmuş 0 km olunca :gulumsemex::nazar:

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın :), bir final polisajı giderdi ama buna 3800 gibi bişi.

medxr13

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Hayırlı olsun Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin. Zaman geçtikçe daha da seveceğinizi düşünüyorum. Forumda Clio'lar çoğaldı. Uygulamalarda fikir vermesi açısından herkese faydalı olacaktır.

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Teşekkürler..
Cliolar yanıyor bu forumda maşallah hayırlı olsun elinize sağlık
Clio sayısı git gide artıyor bakalım :) Teşekkür ederim.
Masallah cok guzel araciniz. Bayiliyorum bu renk araclara. Kazasiz belasiz binin.
Rengi seçerken özellikle detaycı rengi seçmeye dikkat ettim. Beğenmenize sevindim :)
Güzel temizlik olmuş aracınıza da güzel günlerde binin hayırlı olsun.
Sağolun :)
Çok güzel olmuş elinize sağlık :) Allah kaza bela vermesin inşallah :)
Teşekkür ederim. Amin hepimize Allah kaza bela vermesin inşallah :)
Hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın :), bir final polisajı giderdi ama buna 3800 gibi bişi.
3800 geçicektim normalde ama babam sıfır arabaya polisaj mı yapılır vs. deyince, kırmamak açısından yapmadım. 6 ay sonra falan bi temizlik polisajı yaparız belki :)
hayırlı olsun renk harika.uygulamaların devamını bekliyoruz.
Teşekkür ederim abi, sizlerin uygulamalarından bireyler kapmaya çalışıyoruz :)
Güle güle kazasız belasız kullanın
Çok teşekkür ederim :)
Hayırlı olsun Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin. Zaman geçtikçe daha da seveceğinizi düşünüyorum. Forumda Clio'lar çoğaldı. Uygulamalarda fikir vermesi açısından herkese faydalı olacaktır.
Amin inşallah. Renginden ve donanımından dolayı çok severek aldım.Allah iyi günlerde binmek nasip olsun inşallah hepimize :)
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Detayda bi başka olmuş 0 km olunca :gulumsemex::nazar:
Adminim çok teşekkür ederim. Sıfır aracada detay yapmak nasip oldu valla çok şükür :)

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerinize sağlık, hayırlı olsun. :) :nazar: Belki biliyorsunuzdur ancak yine de hatırlatmak istediğim 1-2 detay var.

Jantlara temaslı girişmeden önce her zaman ön yıkama yapmak çizilme oranını minimuma indirir, ön yıkama olarak demir tozu temizleyicisi veya herhangi bir ön yıkama şampuanı kullanabilirsiniz.

Wax sürmeden ise yüzeyde ki yağı, elimizde ki yağı gibi veya yüzeyde yıkamayla çıkmayan yağlar gibi şeyleri çıkartıp ön hazırlık yapmak gerekir. İPA veya M700 kullanabilirsiniz, M700 daha etkilidir ve eski wax kalıntılarını da sökebilir.

İç koruyucuyu sürmeden ise iç temizlik ürünü ile temizlemek sonrasında koruyucuyu sürmek daha mantıklı, ne kadar sıfır dahi olsa tertemiz olduğunu düşünmüyorum.

DMR

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Emeklerinize sağlık, hayırlı olsun. :) :nazar: Belki biliyorsunuzdur ancak yine de hatırlatmak istediğim 1-2 detay var.

Jantlara temaslı girişmeden önce her zaman ön yıkama yapmak çizilme oranını minimuma indirir, ön yıkama olarak demir tozu temizleyicisi veya herhangi bir ön yıkama şampuanı kullanabilirsiniz.

Wax sürmeden ise yüzeyde ki yağı, elimizde ki yağı gibi veya yüzeyde yıkamayla çıkmayan yağlar gibi şeyleri çıkartıp ön hazırlık yapmak gerekir. İPA veya M700 kullanabilirsiniz, M700 daha etkilidir ve eski wax kalıntılarını da sökebilir.

İç koruyucuyu sürmeden ise iç temizlik ürünü ile temizlemek sonrasında koruyucuyu sürmek daha mantıklı, ne kadar sıfır dahi olsa tertemiz olduğunu düşünmüyorum.
Jantlara fırçayla girişmeden önce basınçlı su ile ön yıkamasını yaptım tabikide.
Wax sürmeden önce ise m700 veya ipa ile temizlemeyi hem zamandan dolayı hemde ipa ile silerken çizmekten korktuğum için uygulamadım. :D
iç koruyucu sürmeden önce nemli bez ile sildim ve poşetlerin hepsini kendim söktüğüm için temiz olduğunu düşünüyordum ayrıca iç temizlik ürünlerinin temizlik yaparken kalıntı bırakabilceğini düşündüm.
Hatırlatmalarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Jantlara fırçayla girişmeden önce basınçlı su ile ön yıkamasını yaptım tabikide.
Wax sürmeden önce ise m700 veya ipa ile temizlemeyi hem zamandan dolayı hemde ipa ile silerken çizmekten korktuğum için uygulamadım. :D
iç koruyucu sürmeden önce nemli bez ile sildim ve poşetlerin hepsini kendim söktüğüm için temiz olduğunu düşünüyordum ayrıca iç temizlik ürünlerinin temizlik yaparken kalıntı bırakabilceğini düşündüm.
Hatırlatmalarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)
Rica ederim. :)
Basınçlı su ile ön yıkama yapmak yeterli gelmiyor, bir daha ki sefere ön yıkama köpüğü ile yapın ve farkı görün derim. :)
İPA veya M700'le silerken çizmekten korkulur ancak waxı siler gibi kuvvet uygulamanıza gerek yok.
Araç içinde ki poşetleri siz çıkardıysanız sorun yok o zaman. :D En keyifli kısmı sanırım. :)