2 Araç 1,5 Detay :)

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhabalar,
2 Araç 1,5 detay uygulamasına hoşgeldiniz:)
1,5 Detay çünkü amcamın arabasına hızlı el atmak zorunda kaldım toplamda 20 saat civarı süren serüvenimize benim külüstür megane 2 ile başlıyoruz
İç detayın kirlileri gelsin

Aracın içine koch chemie green star apc(1:25) ile daldım. İçini şarjlı süpürge ile süpürdüm. Paspasları toplayıp balkona çıkardım
Tüm bunları yapmadan önce nitril eldivenleri giydim tabi bunu söylemem lazım:utan:

Pedallara detay yaptım azcik

Makam perdelerini atlamadım

Perdelere fazla zarar vermemek adına detay fırçasına apc fıslayıp nazikçe fırçalayıp bez ile sildim, sonuç

Daha sonra koltukta birkaç yerde su lekesi vardı onu da köpük yapan şişeye apc koymuştum köpüğü direkt yüzeye değil beze sıkıp sildim. Burada önemli nokta tüm yüzeyin homojen bir şekilde ıslanmasını(nemlenmesini) sağlamak. Direkt olarak köpüğü yüzeye uygulamak homojen ıslanmayı enegelliyor
Öncesi

Sonrası

Dashboardu da apc ve detay fırçası yardımı ile temizledim

Aracın taban halısını da apc ve bez yardımıyla hızlıca geçtim

Sıra geldi kapı fitillerine, apc ile temizledim apc yi doğrudan fitile uygulamadım beze sıktım kapı fitilleri yeni olsa da bazı fitiller hiçbir kimyasal kabul etmeyebiliyor öncesi

Sonrası

Kapı aralarına da hızlıca giriştim

Kapının kenarından örümcek ağı çıktı:sussx: çaktırmayın bir de detaycı adamız dedim kendi kendime ne ara oldu bilmiyorum neyse orayı da temizledik:sırıtan1:

Kadife fitillerin arasını da apc ile temizledim

Motor kısmını da çok çok yüzeysel temizledim

Apc ile temizleyip kuruladıktan sonra Auto finesse spritz ile üzerinden geçtim

Direksiyonu af deri ürünleri ile temizleyip koruma altına aldım, temizleyicisi kötü ama kremi güzel

Paspasları balkonda flowey b33 ile temizledim temassız temizlik sağladı diyebilirim

Derken araç elektronik arızası verdi nazar değdi:(

Neyseki sorun klasik megane 2 sorunu fren müşürü imiş 10 dk da halloldu tabi bu arada günler geçti araya bayram vs girdi o yüzden içi bir daha kirlendi (daha çok paspaslar ve bagaj)
İç final pozu verelim bir tane

Paspasların temiz fotosunu koyayım bari kendisinin temiz kalacağı yok :terlisırıtan:

Camları flowey s3 ile içeriden sildim ve 1:9 s3 ile cam suyu doldurdum

Bagaj havuzunu da hızlıca sildim

Böylece iç detayımız bitti. Arızayı halletmek için elektronikçiye gittiğimde sıra beklerken karşıdan arabanın durumunu daha iyi anladım bariz makine izi var. Çamurluğun alt 2 cm lik kısmına lokal boya yaptırmıştım 2 yıkama sonrası sonuç bu:kızgınx:

tumblr gif komik
Geçiyoruz dış detaya kirlilerle başlayalım

Jantlardan başlıyoruz. Jantlara koch fb lastik ve davlumbazlara flowey b33 ile geçtim

Daha sonra etek altlarını b33 ile geçtim üzerine aracı komple benzinlik köpüğü ile döndüm

Detayları b33 ve detay fırçası yardımı ile temizledim

Daha sonra aracı duruladım su iticilik durumu şu şekilde

Sonra 2. Ön yıkama işlemini kwazar b33 ikilisi ile yaptım

Arada jantlara chemical guys signature jant temizleyici ve fırça ile birazcık detay yaptım

Aracı duruladım geçiyoruz çift kova yıkamaya
Gyeon smoothie ve çiçeğim bulaşık deterjanı kullandım:komik:

Sonra aracı duruladım demir tozu olarak koch fb kullandım yine yolun yarısında şişe bozuldu ben de pompanın içine döküp pompa ile sıktım biraz köpüklü attı pompa işe yaramıştır herhalde araba da siyah olunca pek anlayamadım doğrusu

Sonra kil işlemine geçtik kaydırıcı olarak dalan sıvı sabunlu su ve polisaj yapacağım için mavi kil kullandım bazı yerlerde takıldı bazı yerlerde hiç takılmadı

Sonra durulayıp work stuff king ile kuruladım

Ön hazırlık aşamalarından sonra bile parlaklık biraz arttı polisaj öncesi fotolara geçelim bir genel durum muayenesi yapalım:)

Sonra apartmanın önüne geldim 10. Kattan kablo yetişemeyeceği için bodrumdan elektrik çektim. Tıpta çareler tükenmez :) tabi polisaj esnasında ne sürüyon ne yapıyon gibi bir ton soruya maruz kaldım

Menzerna 2500 50:50 gelsin bir tane bagaj kapağı uygulanmış çamurluk uygulanmamış kısım

Polisaj anından bir foto

Öncesi

2500 sonrası

Arada ipa olarak nasiol clean kullandım

Arada böyle bir foto çekmişim:dusunx: herhalde bagaj kapağının üstü ile sol arka çamurluğa 2500 geçmiştim henüz

Bir tane daha 2500 50:50 resmi ekleyeyim çamurluğa uyguladım kapı işlemsiz fotoğraf gölgede kalmış kusurabakmayın

Geçelim 3800 e, özellikle koyu renkli araçlarda ton ve yansıma farkı çok bariz oluyor

Bu arada makine olarak kl pro orbital kullandım çizik almada zorlanan sahibini biraz fazla yoran bir makine polisaj bitince profilaktik kas gevşetici aldım öyle söyleyeyim:gulumsemex:
3800 50:50 gelsin bir tane çamurluk uygulanmış kapı uygulanmamış hali gene gölgede çekmişim kusurabakmayın

3800 sonrası birkaç foto

Sonrası tekrar benzinlik yolu kwazar ve b33 ile aracı tekrar geçtim b33 pırıl pırıl çıkartıyor çok güzel kir söküyor

Koruma olarak ise İstanbula döneceğim, cerrahpaşanın pandemi hastenesi olduğu vaka sayılarının arttığı gibi bir takım gerekçeleri düşünerekten uzun gitmesi için soft 99 fusso tercih ettim

Kaput ve bagajda silerken bez izi gibi bir şey kaldı başka bir bezle bir daha sildim geçmedi. Çivi çiviyi söker dedim bir daha fusso sürdüm sildim sökmedi:) en son chemical guys glossworks glaze sürüp sildim geçti. Lastiklere meg endurance camları flowey s3 ile silip bitirdim, ben de bittim gelsin finaller

1. Detay bu şekilde bitti şimdi gelsin yarım porsiyon detay:smilex: amcamın arabası hızlıca yıkayıp demir tozu yaptım ve fusso+ Cg glaze attım kirliler gelsin

B33 ile arabaya daldım lastik jant ne varsa verdim kutsalı:komik:

Çift kova amcamlarım evinde ne bulduysam kullandım :) Flowey 2.5 car shampoo kullandım

Work stuff king ile kurulayıp ipa ile sildim

Koruma olarak yine fusso kullandım

Parlaklık tatmin etmeyince üzerine cg glaze attım

Lastikelere meg endurance

İçinde ise direksiyonu af ile temizledim. Öncesi

Sonrası

Göğsü spritz ile geçtim

Camları flowey s3 ile silip bitiridim

Ve uygulamamızın sonuna geldik uzun oldu kusurabakmayın, vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim:tesekkur2:

Moderatör tarafında düzenlendi:

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Yorucu ve uzun işlemlerden sonra parlayan araçlar can yakar elinize sağlık.
Kl pro ile çizik alma işlemi uzun sürer hatta bazen insanı bezdirir. Ama değer.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Külüstür demişsin ama sonunda çok gğzel sonuçlar çıkmış ortaya. Ellerine sağlık. :alkis:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık doktorum, maşallah megane nın finaller ateş ediyor :)
Allah nazarlardan korusun :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, megane göz alıyor :) Kl pro veya başka bir makine de olsa çizik almak zaten zorlar yani. Orbital makine ile reno verniğinden çizik alıyorsunuz normaldir. Ped ne kullandınız bilmem ama pasta olarak 2500 yerine koch f6 ile daha rahat çizik alabilir orbital ile

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize saglik guzel uygulamalar olmus :)
Teşekkür ederim:)
Hocam megane bildiğin çığır atlamış. Eline koluna sağlık.
Teşekkür ederim:) Taliplisi çıkıyor da satmıyorum:utan:
Yorucu ve uzun işlemlerden sonra parlayan araçlar can yakar elinize sağlık.
Kl pro ile çizik alma işlemi uzun sürer hatta bazen insanı bezdirir. Ama değer.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler. Makine hava çok sıcak olduğu için ısındı biraz başına bir iş gelmesin diye arada hep bekledim bu biraz bezdirdi evet:D
Külüstür demişsin ama sonunda çok gğzel sonuçlar çıkmış ortaya. Ellerine sağlık. :alkis:
Teşekkür ederim:) Ailede herkes külüstür diyince bizim de dilimize dolandı:sırıtan1:
Ellerinize sağlık doktorum, maşallah megane nın finaller ateş ediyor :)
Allah nazarlardan korusun :)
Teşekkür ederim:gulumsemex:
Ellerinize sağlık, megane göz alıyor :) Kl pro veya başka bir makine de olsa çizik almak zaten zorlar yani. Orbital makine ile reno verniğinden çizik alıyorsunuz normaldir. Ped ne kullandınız bilmem ama pasta olarak 2500 yerine koch f6 ile daha rahat çizik alabilir orbital ile
Teşekkür ederim:)Bizim kondisyon makine tutmaya pek alışık olmadığından yoruyor biraz da. Neyseki sonuçtan tatmin olunca kısa sürede yorgunluk geçiyor:)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık, yaptığın emek finaller de hak ettiğini gösteriyor. :) Araç resmen devrim atlamış, hele o 50:50 puslu çamurluğu görünce vay be dedim. :D

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Of of megane ateş ediyor. Ellerinize sağlık çok süper olmuş. Bol fotoğraflı ve açıklamalı konular çok faydalı oluyor ellerinize sağlık.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Megane şahane olmuşta. Yarım dediğiniz araca yaptığınız işlemlerde gayet özenli ve güzel dokunuşlar olmuş elinize sağlık.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Sayın Doktorum gerçekten büyük merakla beklediğim uygulama nihayet geldi. Ellerine sağlık, araba resmen renk değiştirmiş. Aslında bir glaze üstü carnauba yu haketmiş bu uygulama ama neyse.
Birde hep yazacam ama kaynıyor arada bu sefer şart oldu, madem polisaj da yaptın, yıkama sırasında tazyikli su hortumu hep arabana dürtüyor, çizilir.
Bu arada örümcek ağı nedir yav:saskin:

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Maşallah hocam elinize sağlık Megan uygulamanız çok süper olmuş. Araç hak ettiği değeri ve bakımı sayenizde kavuşmuş.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık, yaptığın emek finaller de hak ettiğini gösteriyor. :) Araç resmen devrim atlamış, hele o 50:50 puslu çamurluğu görünce vay be dedim. :D
Teşekkürler Sercanım:)
Teşekkürler:)
Of of megane ateş ediyor. Ellerinize sağlık çok süper olmuş. Bol fotoğraflı ve açıklamalı konular çok faydalı oluyor ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim:) okuyanlar için belki faydamız dokunur diye biraz bol çektim:utan:
Eline sağlık güzel uğraşmışsın
Teşekkürler:)
Megane şahane olmuşta. Yarım dediğiniz araca yaptığınız işlemlerde gayet özenli ve güzel dokunuşlar olmuş elinize sağlık.
Teşekkür ederim:utan:
Sayın Doktorum gerçekten büyük merakla beklediğim uygulama nihayet geldi. Ellerine sağlık, araba resmen renk değiştirmiş. Aslında bir glaze üstü carnauba yu haketmiş bu uygulama ama neyse.
Birde hep yazacam ama kaynıyor arada bu sefer şart oldu, madem polisaj da yaptın, yıkama sırasında tazyikli su hortumu hep arabana dürtüyor, çizilir.
Bu arada örümcek ağı nedir yav:saskin:
Teşekkürler Masterım:) glaze üzeri wax hak etti ama Tatil bitiyor İstanbula döneceğim Cerrahpaşa da zorlu bir süreç yine başlayacak mecbur kaldım fussoya:keyifsizx:
O hortumu ben de videoları izlerken fark ettim masterım teşekkürler
Maşallah hocam elinize sağlık Megan uygulamanız çok süper olmuş. Araç hak ettiği değeri ve bakımı sayenizde kavuşmuş.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim sağolun:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık uygulamalar prof tadında özellikle megane uygulamasını çok beğendim.

DENİZLİ

Dr HCD

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul