Herkese merhabalar,
2 Araç 1,5 detay uygulamasına hoşgeldiniz
1,5 Detay çünkü amcamın arabasına hızlı el atmak zorunda kaldım toplamda 20 saat civarı süren serüvenimize benim külüstür megane 2 ile başlıyoruz
İç detayın kirlileri gelsin
Aracın içine koch chemie green star apc(1:25) ile daldım. İçini şarjlı süpürge ile süpürdüm. Paspasları toplayıp balkona çıkardım
Tüm bunları yapmadan önce nitril eldivenleri giydim tabi bunu söylemem lazım
Pedallara detay yaptım azcik
Makam perdelerini atlamadım
Perdelere fazla zarar vermemek adına detay fırçasına apc fıslayıp nazikçe fırçalayıp bez ile sildim, sonuç
Daha sonra koltukta birkaç yerde su lekesi vardı onu da köpük yapan şişeye apc koymuştum köpüğü direkt yüzeye değil beze sıkıp sildim. Burada önemli nokta tüm yüzeyin homojen bir şekilde ıslanmasını(nemlenmesini) sağlamak. Direkt olarak köpüğü yüzeye uygulamak homojen ıslanmayı enegelliyor
Öncesi
Sonrası
Dashboardu da apc ve detay fırçası yardımı ile temizledim
Aracın taban halısını da apc ve bez yardımıyla hızlıca geçtim
Sıra geldi kapı fitillerine, apc ile temizledim apc yi doğrudan fitile uygulamadım beze sıktım kapı fitilleri yeni olsa da bazı fitiller hiçbir kimyasal kabul etmeyebiliyor öncesi
Sonrası
Kapı aralarına da hızlıca giriştim
Kapının kenarından örümcek ağı çıktı
çaktırmayın bir de detaycı adamız dedim kendi kendime ne ara oldu bilmiyorum neyse orayı da temizledik
Kadife fitillerin arasını da apc ile temizledim
Motor kısmını da çok çok yüzeysel temizledim
Apc ile temizleyip kuruladıktan sonra Auto finesse spritz ile üzerinden geçtim
Direksiyonu af deri ürünleri ile temizleyip koruma altına aldım, temizleyicisi kötü ama kremi güzel
Paspasları balkonda flowey b33 ile temizledim temassız temizlik sağladı diyebilirim
Derken araç elektronik arızası verdi nazar değdi
Neyseki sorun klasik megane 2 sorunu fren müşürü imiş 10 dk da halloldu tabi bu arada günler geçti araya bayram vs girdi o yüzden içi bir daha kirlendi (daha çok paspaslar ve bagaj)
İç final pozu verelim bir tane
Paspasların temiz fotosunu koyayım bari kendisinin temiz kalacağı yok
Camları flowey s3 ile içeriden sildim ve 1:9 s3 ile cam suyu doldurdum
Bagaj havuzunu da hızlıca sildim
Böylece iç detayımız bitti. Arızayı halletmek için elektronikçiye gittiğimde sıra beklerken karşıdan arabanın durumunu daha iyi anladım bariz makine izi var. Çamurluğun alt 2 cm lik kısmına lokal boya yaptırmıştım 2 yıkama sonrası sonuç bu
tumblr gif komik
Geçiyoruz dış detaya kirlilerle başlayalım
Jantlardan başlıyoruz. Jantlara koch fb lastik ve davlumbazlara flowey b33 ile geçtim
Daha sonra etek altlarını b33 ile geçtim üzerine aracı komple benzinlik köpüğü ile döndüm
Detayları b33 ve detay fırçası yardımı ile temizledim
Daha sonra aracı duruladım su iticilik durumu şu şekilde
Sonra 2. Ön yıkama işlemini kwazar b33 ikilisi ile yaptım
Arada jantlara chemical guys signature jant temizleyici ve fırça ile birazcık detay yaptım
Aracı duruladım geçiyoruz çift kova yıkamaya
Gyeon smoothie ve çiçeğim bulaşık deterjanı kullandım
Sonra aracı duruladım demir tozu olarak koch fb kullandım yine yolun yarısında şişe bozuldu ben de pompanın içine döküp pompa ile sıktım biraz köpüklü attı pompa işe yaramıştır herhalde araba da siyah olunca pek anlayamadım doğrusu
Sonra kil işlemine geçtik kaydırıcı olarak dalan sıvı sabunlu su ve polisaj yapacağım için mavi kil kullandım bazı yerlerde takıldı bazı yerlerde hiç takılmadı
Sonra durulayıp work stuff king ile kuruladım
Ön hazırlık aşamalarından sonra bile parlaklık biraz arttı polisaj öncesi fotolara geçelim bir genel durum muayenesi yapalım
Sonra apartmanın önüne geldim 10. Kattan kablo yetişemeyeceği için bodrumdan elektrik çektim. Tıpta çareler tükenmez
tabi polisaj esnasında ne sürüyon ne yapıyon gibi bir ton soruya maruz kaldım
Menzerna 2500 50:50 gelsin bir tane bagaj kapağı uygulanmış çamurluk uygulanmamış kısım
Polisaj anından bir foto
Öncesi
2500 sonrası
Arada ipa olarak nasiol clean kullandım
Arada böyle bir foto çekmişim
herhalde bagaj kapağının üstü ile sol arka çamurluğa 2500 geçmiştim henüz
Bir tane daha 2500 50:50 resmi ekleyeyim çamurluğa uyguladım kapı işlemsiz fotoğraf gölgede kalmış kusurabakmayın
Geçelim 3800 e, özellikle koyu renkli araçlarda ton ve yansıma farkı çok bariz oluyor
Bu arada makine olarak kl pro orbital kullandım çizik almada zorlanan sahibini biraz fazla yoran bir makine polisaj bitince profilaktik kas gevşetici aldım öyle söyleyeyim
3800 50:50 gelsin bir tane çamurluk uygulanmış kapı uygulanmamış hali gene gölgede çekmişim kusurabakmayın
3800 sonrası birkaç foto
Sonrası tekrar benzinlik yolu kwazar ve b33 ile aracı tekrar geçtim b33 pırıl pırıl çıkartıyor çok güzel kir söküyor
Koruma olarak ise İstanbula döneceğim, cerrahpaşanın pandemi hastenesi olduğu vaka sayılarının arttığı gibi bir takım gerekçeleri düşünerekten uzun gitmesi için soft 99 fusso tercih ettim
Kaput ve bagajda silerken bez izi gibi bir şey kaldı başka bir bezle bir daha sildim geçmedi. Çivi çiviyi söker dedim bir daha fusso sürdüm sildim sökmedi
en son chemical guys glossworks glaze sürüp sildim geçti. Lastiklere meg endurance camları flowey s3 ile silip bitirdim, ben de bittim gelsin finaller
1. Detay bu şekilde bitti şimdi gelsin yarım porsiyon detay
amcamın arabası hızlıca yıkayıp demir tozu yaptım ve fusso+ Cg glaze attım kirliler gelsin
B33 ile arabaya daldım lastik jant ne varsa verdim kutsalı
Çift kova amcamlarım evinde ne bulduysam kullandım
Flowey 2.5 car shampoo kullandım
Work stuff king ile kurulayıp ipa ile sildim
Koruma olarak yine fusso kullandım
Parlaklık tatmin etmeyince üzerine cg glaze attım
Lastikelere meg endurance
İçinde ise direksiyonu af ile temizledim. Öncesi
Sonrası
Göğsü spritz ile geçtim
Camları flowey s3 ile silip bitiridim
Ve uygulamamızın sonuna geldik uzun oldu kusurabakmayın, vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim
2 Araç 1,5 detay uygulamasına hoşgeldiniz
1,5 Detay çünkü amcamın arabasına hızlı el atmak zorunda kaldım toplamda 20 saat civarı süren serüvenimize benim külüstür megane 2 ile başlıyoruz
İç detayın kirlileri gelsin
Aracın içine koch chemie green star apc(1:25) ile daldım. İçini şarjlı süpürge ile süpürdüm. Paspasları toplayıp balkona çıkardım
Tüm bunları yapmadan önce nitril eldivenleri giydim tabi bunu söylemem lazım

Pedallara detay yaptım azcik
Makam perdelerini atlamadım
Perdelere fazla zarar vermemek adına detay fırçasına apc fıslayıp nazikçe fırçalayıp bez ile sildim, sonuç
Daha sonra koltukta birkaç yerde su lekesi vardı onu da köpük yapan şişeye apc koymuştum köpüğü direkt yüzeye değil beze sıkıp sildim. Burada önemli nokta tüm yüzeyin homojen bir şekilde ıslanmasını(nemlenmesini) sağlamak. Direkt olarak köpüğü yüzeye uygulamak homojen ıslanmayı enegelliyor
Öncesi
Sonrası
Dashboardu da apc ve detay fırçası yardımı ile temizledim
Aracın taban halısını da apc ve bez yardımıyla hızlıca geçtim
Sıra geldi kapı fitillerine, apc ile temizledim apc yi doğrudan fitile uygulamadım beze sıktım kapı fitilleri yeni olsa da bazı fitiller hiçbir kimyasal kabul etmeyebiliyor öncesi
Sonrası
Kapı aralarına da hızlıca giriştim
Kapının kenarından örümcek ağı çıktı
Kadife fitillerin arasını da apc ile temizledim
Motor kısmını da çok çok yüzeysel temizledim
Apc ile temizleyip kuruladıktan sonra Auto finesse spritz ile üzerinden geçtim
Direksiyonu af deri ürünleri ile temizleyip koruma altına aldım, temizleyicisi kötü ama kremi güzel
Paspasları balkonda flowey b33 ile temizledim temassız temizlik sağladı diyebilirim
Derken araç elektronik arızası verdi nazar değdi
Neyseki sorun klasik megane 2 sorunu fren müşürü imiş 10 dk da halloldu tabi bu arada günler geçti araya bayram vs girdi o yüzden içi bir daha kirlendi (daha çok paspaslar ve bagaj)
İç final pozu verelim bir tane
Paspasların temiz fotosunu koyayım bari kendisinin temiz kalacağı yok
Camları flowey s3 ile içeriden sildim ve 1:9 s3 ile cam suyu doldurdum
Bagaj havuzunu da hızlıca sildim
Böylece iç detayımız bitti. Arızayı halletmek için elektronikçiye gittiğimde sıra beklerken karşıdan arabanın durumunu daha iyi anladım bariz makine izi var. Çamurluğun alt 2 cm lik kısmına lokal boya yaptırmıştım 2 yıkama sonrası sonuç bu
Geçiyoruz dış detaya kirlilerle başlayalım
Jantlardan başlıyoruz. Jantlara koch fb lastik ve davlumbazlara flowey b33 ile geçtim
Daha sonra etek altlarını b33 ile geçtim üzerine aracı komple benzinlik köpüğü ile döndüm
Detayları b33 ve detay fırçası yardımı ile temizledim
Daha sonra aracı duruladım su iticilik durumu şu şekilde
Sonra 2. Ön yıkama işlemini kwazar b33 ikilisi ile yaptım
Arada jantlara chemical guys signature jant temizleyici ve fırça ile birazcık detay yaptım
Aracı duruladım geçiyoruz çift kova yıkamaya
Gyeon smoothie ve çiçeğim bulaşık deterjanı kullandım

Sonra aracı duruladım demir tozu olarak koch fb kullandım yine yolun yarısında şişe bozuldu ben de pompanın içine döküp pompa ile sıktım biraz köpüklü attı pompa işe yaramıştır herhalde araba da siyah olunca pek anlayamadım doğrusu
Sonra kil işlemine geçtik kaydırıcı olarak dalan sıvı sabunlu su ve polisaj yapacağım için mavi kil kullandım bazı yerlerde takıldı bazı yerlerde hiç takılmadı
Sonra durulayıp work stuff king ile kuruladım
Ön hazırlık aşamalarından sonra bile parlaklık biraz arttı polisaj öncesi fotolara geçelim bir genel durum muayenesi yapalım
Sonra apartmanın önüne geldim 10. Kattan kablo yetişemeyeceği için bodrumdan elektrik çektim. Tıpta çareler tükenmez
Menzerna 2500 50:50 gelsin bir tane bagaj kapağı uygulanmış çamurluk uygulanmamış kısım
Polisaj anından bir foto
Öncesi
2500 sonrası
Arada ipa olarak nasiol clean kullandım
Arada böyle bir foto çekmişim
Bir tane daha 2500 50:50 resmi ekleyeyim çamurluğa uyguladım kapı işlemsiz fotoğraf gölgede kalmış kusurabakmayın
Geçelim 3800 e, özellikle koyu renkli araçlarda ton ve yansıma farkı çok bariz oluyor
Bu arada makine olarak kl pro orbital kullandım çizik almada zorlanan sahibini biraz fazla yoran bir makine polisaj bitince profilaktik kas gevşetici aldım öyle söyleyeyim
3800 50:50 gelsin bir tane çamurluk uygulanmış kapı uygulanmamış hali gene gölgede çekmişim kusurabakmayın
3800 sonrası birkaç foto
Sonrası tekrar benzinlik yolu kwazar ve b33 ile aracı tekrar geçtim b33 pırıl pırıl çıkartıyor çok güzel kir söküyor
Koruma olarak ise İstanbula döneceğim, cerrahpaşanın pandemi hastenesi olduğu vaka sayılarının arttığı gibi bir takım gerekçeleri düşünerekten uzun gitmesi için soft 99 fusso tercih ettim
Kaput ve bagajda silerken bez izi gibi bir şey kaldı başka bir bezle bir daha sildim geçmedi. Çivi çiviyi söker dedim bir daha fusso sürdüm sildim sökmedi
1. Detay bu şekilde bitti şimdi gelsin yarım porsiyon detay
B33 ile arabaya daldım lastik jant ne varsa verdim kutsalı

Çift kova amcamlarım evinde ne bulduysam kullandım
Work stuff king ile kurulayıp ipa ile sildim
Koruma olarak yine fusso kullandım
Parlaklık tatmin etmeyince üzerine cg glaze attım
Lastikelere meg endurance
İçinde ise direksiyonu af ile temizledim. Öncesi
Sonrası
Göğsü spritz ile geçtim
Camları flowey s3 ile silip bitiridim
Ve uygulamamızın sonuna geldik uzun oldu kusurabakmayın, vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim

Moderatör tarafında düzenlendi: