2 araç 2 detay uygulamaları

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Emeğine sağlık Hüseyin, finaller çok başarılı. Autoglym Interior Shampoo benim de çok sevdiğim bir ürün.

Bodrum48

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
2-)Kocaayak (ısuzu) uygulama:
Herkese selamlar...3 araç 3 detay uygulamamızda bugünkü konuğum ısuzu dmax oldu.araç içi envai çeşit gerekli gereksiz eşya dolu idi.içide dışıda epey kirliydi.öncelikle araçtaki iğneden ipliğe ne varsa boşaltarak operasyona başladık.ürün olarak her uygulamada daha farklı kombinler yapmayı planlıyorum.parti başlasın:)

paspaslarımızı çıkartıp,3d davlumbaz fırçası ve divortex wash berry ph nötr şampuan ile uygulamaya başlıyoruz.

paspasları kurumaya bırakıp, motor temizliğine geçiyoruz.ora cam konsantre divortex cam temizleme sıvısı ekliyoruz.

2500cc çift turbolu epeyce büyük sayılan bu motora chemical guys green clean genel temizleyici ve valet pro fırça ile başlıyoruz.

motor kaputunu dahil içten fırçalayıp silsekte,sizi kesti mi ?kesmedi dediğinizi duyar gibiyim.zaten benide kesmedi:) o zaman best sprey motor temizleyicisi ile motor kapağı,tüm metal aksamı,bloğu,hortumları dahil spreyliyoruz,çözülsün kirler tozlar yağlar...

motor kapağı keçesi oldukça kirli, divortex iç yüzey kumaş temizleyici ile onuda haklediyoruz.

Motoru antistatik özelliğinden dolayı pink sheen ile taçlandırıyoruz ve motor finalleri.

gelelim aracın içine,startı elektrik süpürgesi ile verip sutaş blower ile üflüyoruz.sonrasında chemical guys genel temizleyici ile pedallar ,araç tabanı,ince detaylara dalıyoruz.(pedalların arasına küçük taşlar girmiş,kürdanla çıkardım zoraki:)

Tüm araç içi temizlendikten sonra kapı içi ve yağlı menteşeleri beni benden alıyor.öncelikle chemical guys ile girdim sonuç vermedi.dozu arttırdım ceviz prewash ile girdim biraz işe yaradı ama yağlar resmen oraya bağlanmıştı.yağ çözücü gerekti.işe yaradı mı?kısmen.beni tatmin ettimi hayır.resmen savaş açtım kapı içi menteşe yağlarına aklıma çok güçlü bir askerim geldi, turtle wax tar&bug remover oldukça etkili bir kimyasal,zivt yağ affetmez resmen bence bu işte bordo bereli.bakalım yapabilecek mi?sonuçlar aşağıda;)

Eğey giderdi ama.

AFTER

BEFORE

İç detaya devam ediyoruz.work stuff fırça chemical guys genel temizleyici ile yola devam ediyoruz.

ÖNCESİ

SONRASI

çok çizilmişti ekran şeffaf kaplaması foruma özel onuda aldık;)

ÖNCESİ(arka panel koltuk arkası)

SONRASI

direksiyonumuz deri ve parlamış sertleşmiş,öncelikle nanolex interior cleaner ile direksiyonu temizliyoruz, sonrasında ise 3 kat Colourlock leather shield (deri kalkanı uyguluyoruz).

tırnağımdan sağ taraf işlem tamam

ve direksiyon tamam,viteside aynı şekilde hallediyoruz.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğinize sağlık araba bi kendine gelmiş. Siz o kadar güzel temizlemişsiniz ama p.tesi bir daha aynı olucak gibime geldi.:komik:

Bodrum48

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Isuzu İç mekana devam ediyoruz;

koltuklara sonax extreme araç içi temizleyici ile başlıyoruz.fırça mikrofiber bez ile geçiyoruz.

tüm iç kapı panelleri,tabanlar,konsol tüm aracın iç plastik aksamını pink sheen ile antistatik korumaya alıyoruz.finişi tam bu araca göre mükemmel...

vanilyalı oto kokumuzu sıkıyoruz ve ardından araç kokumuzu asıyoruz.

ISUZU DIŞ UYGULAMA
içerisi tamamdır,gayet başarılı oldu,tertemiz mis gibi...gelelim dış uygulamamıza kirli fotoğraflar gelsin biraz;

araç dışı epey kirli.özellikle kalıplaşmış çamurlar davlumbazla bütünleşmiş, işimiz zor olacak;)başlıyoruz.önce jantlara koch Rrr demirtozu.

ve duruluyoruz,epey kan ağladı:)

valet pro bilberry ile temizliğe devam fırça ile sürtüyor ve tekrar durulıyoruz.

ardından kovamıza sonax turuncu şampuan koyup wheel Woolies fırça işe operasyona devam ediyoruz.

ardından davlumbazlar ve lastiklere 3d fırça sonaxlamaya devam.davlumbaz çamurları yumuşasın diye ceviz prewash sıkıyoru

Davlumbaz ,lastik ,jant ve basamaklar bittikten sonra 2. Kova sonaxımızı hazırlıyor ve kasaya atlıyoruz:))

sonrasında araç dışına ceviz prewash sıkıyoruz,valet pro snow foam combo 2 ile sert bir yıkama yapıyoruz.karcher k5 ve autobrite foamlancer iş başında;)

ön yıkamamızı yapıp valet pro fırça ile dış detay temizliği ardından demir tozu uygulaması yapıyoruz.konuğumuz yine koch Rrr.

aracı durulayıp,purple velvet şampuan ile çift kova yıkıyoruz...

3d yıkama pedi muazzam,köpük bol uygulama kolay.

durulayıp,kil kaydırıcı ile kil eldiveni geçiyoruz.

ve wizard of blue marlin ile kuruluyoruz...

Bodrum48

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Isuzu dış uygulama son adım ve dış finaller:
Araca ocak ayının başında soft 99 fusso uygulamıştım.artık gitmişti,12 ay densede 3,5 ayda elvada dedi zaten ölüm vuruşunu snow foam combo 2 vurdu ona:)
Bende aracın dışına 3d orbital makina, menzerna mavi cila pedi ,klin wax silme bezi ve ürün olarakta zymöl cleaner wax uygulamak istedim.kokusu muazzam,uygulaması kolay silmesi 1 tık zor.

parlaklığı hoşuma gitti gayet tatminkar yüzel oldukça kaygan,beğendim.devam edip dış lastiklere davlumbazlara dış plastik aksama 3d magic dressing uyguluyorum.jantlarada chemical guys wheel guard uyguluyorum.

fren disklerine mec4 balata temizleyici sıkıyorum.

dış kromlara divortex krom temizleyici ile başlıyorum.

ardından menzerna metal polish ile devam ediyoruz:)

ÖNCESİ

SONRASI

Krom aksamları olytop hartglanzwacs ile parlatıp korumaya alıyoruz.

Kapı içi metal aksamda menzerna endless shine quik detailer uyguluyorum.son derece parlak parlatma mineralleri içeriyor.

tela paspaslarımızıda koruyoruz.

basamaklara 3d magic dressing,camlara 3d final touch iç/dış.

Cam fitillerinede 3d magic dressing ve final kareleri;

Ve son,sağlıkla kalın...

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık, finaller harika görünüyor :) böyle araçları temizlemek ayrı bi keyifli geliyor bana

SeYYaH

Acemi Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Elinize emeğinize sağlık. Harika görünüyor. Özellikle kromlardaki dönüşüme bayıldım. Keyifli sürüşler. :alkis:

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık okurken yoruldum, siz de hakkını vermişsiniz :) Ufak bir sorum olucak zeminde ki kaplamadan memnun musunuz + - leri var mı? Zemine uygulanırken köşelere doğru sıkıştırılıyor mu yoksa yapıştırmak gerekiyor mu?(Zemin halısını temizlemek için ara da sıra da sökülebilir mi manasında soruyorum :) )

Bodrum48

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık okurken yoruldum, siz de hakkını vermişsiniz :) Ufak bir sorum olucak zeminde ki kaplamadan memnun musunuz + - leri var mı? Zemine uygulanırken köşelere doğru sıkıştırılıyor mu yoksa yapıştırmak gerekiyor mu?(Zemin halısını temizlemek için ara da sıra da sökülebilir mi manasında soruyorum :) )
Sabit o çıkmaz ,döşemeci yaptı araç alındığında yeni iken.çok memnunuz.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Isuzu dış uygulama son adım ve dış finaller:
Araca ocak ayının başında soft 99 fusso uygulamıştım.artık gitmişti,12 ay densede 3,5 ayda elvada dedi zaten ölüm vuruşunu snow foam combo 2 vurdu ona:)
Bende aracın dışına 3d orbital makina, menzerna mavi cila pedi ,klin wax silme bezi ve ürün olarakta zymöl cleaner wax uygulamak istedim.kokusu muazzam,uygulaması kolay silmesi 1 tık zor.

parlaklığı hoşuma gitti gayet tatminkar yüzel oldukça kaygan,beğendim.devam edip dış lastiklere davlumbazlara dış plastik aksama 3d magic dressing uyguluyorum.jantlarada chemical guys wheel guard uyguluyorum.

fren disklerine mec4 balata temizleyici sıkıyorum.

dış kromlara divortex krom temizleyici ile başlıyorum.

ardından menzerna metal polish ile devam ediyoruz:)

ÖNCESİ

SONRASI

Krom aksamları olytop hartglanzwacs ile parlatıp korumaya alıyoruz.

Kapı içi metal aksamda menzerna endless shine quik detailer uyguluyorum.son derece parlak parlatma mineralleri içeriyor.

tela paspaslarımızıda koruyoruz.

basamaklara 3d magic dressing,camlara 3d final touch iç/dış.

Cam fitillerinede 3d magic dressing ve final kareleri;

Ve son,sağlıkla kalın...
Hüseyin hocam eline sağlık :) Harika iş çıkarmışsın, bu konunun sponsoru divortex mi?

3D makineden memnun musun? Sanıyorum amacına uygun son kat ürünlerde kullanıyorsun?

Bodrum48

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Hüseyin hocam eline sağlık :) Harika iş çıkarmışsın, bu konunun sponsoru divortex mi?

3D makineden memnun musun? Sanıyorum amacına uygun son kat ürünlerde kullanıyorsun?
:) divortex fazla bişi yok alınan ürünlerin yanında gelen hediyeler genelde şampuan vs:)uygun fiyatlı işini güzel yapıyorlar.3d makinadan memnunum uyuncak gibi hare alma dahil kullanıyorum,çalışması çok zevkli ped parçalamıyor.orbiti az ama kolay makina