2 araç 2 detay uygulamaları

Bodrum48

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar yarışma için hem kendimize, hem aracımıza, hemde foruma faydalı olabilmek adına 3 araca 3 uygulama yapmayı planlıyorum.ilk uygulamayı yapabildim,gelelim detaylara:)

1-)Ege (Egea) uygulama:
Öncelikle virüsten kaynaklı havaların mevsim geçişi olması sebebiyle aracı epeydir yıkamıyordum,işe git gel kullandığım için içi dışı çok kötü olmuştu.

görüldüğü üzere aracın içi içler acısıydı.öncelikle paspasları aldım,koltuklarda kılıf takmıştım 2 ay önce daha az kirlenmesi için onları çıkardım ve makineye attım.onlarda perwoll bakım onarımdan nasibini aldılar.sonra rezil durumdaki paspaslara giriştim.paspaslar için 3d davlumbaz fırçası ve divortex ph nötr elmalı şampuan kullandım kokusu yeşil elma gibi.

paspasları durulayıp kurumaya bıraktıktan sonra,elektrik süpürgesi ile koltuklarını ve taban halısını epey uğraş sonucu alıyorum.sonrasında ise sutaş blower ile işindeki tozlarına hava tutuyorum.

Ardından konsola auto glym interior shampoo ile valet pro fırça yardımyla başlıyorum.sonrasında mikrofiber bez ile temizliyorum.

konsolu temizledikten sonra ,kapı panelleri, fitiller,fitil araları köşe bucak neresi varsa chemical guys green clean ve valet pro fırçayla devam ediyoruz.

valet pro detay süngeri ve work stuff ince fırça detaya devam ediyoruz akabinde ise chemical guys fabric clean kumaş temizleyici fırça ve mikrofiber bez yardımı ile koltuklar taban halısını temizliyoru
z.

İçeriyi üşenmeden tekrar elektrik süpürgesiyle aldkonsol,kapı panelleri,arka pandizot tüm iç plastik aksamı auto finesse spritz ile korumaya alıyoruz iç finaller.

Sonrasında ise kaputu açtım ,divortex cam suyu ekledim. 3 ay önce temizlemiştim çok kirlenmiş.chemical guys genel temizleyici valet pro fırça ile temizleyip sonrasında soft 99 motor koruma bezi ile korumaya aldık.

Çeşme suyu kireçli aman ha:)

Bagajıda boşaltıp elektrikli süpürge ile temizledikten sonra(bagaj havuzu var)gelelim aracın dışına .bolca trafik filmi sinek lekeler dışı eğey kötüydü...

önce ceviz prewash ile spreyliyorum aracı kirleri yumuşatıyorum davlumbazlar jant kapakları lastikler dahil...
sonrasında karcher k5 ile durulama.sonrasında Autobrite foam lancer ile autobrite magifoam ile ön yıkama yapıyorum.arada detaylara valet pro fırça ile devam.davlumbazlara 3d davlumbaz fırçası ile temizlik.sonrasında durulama ve meguiars wash&wax sarı şampuan ve 3d el pedi ile çift kova yıkıyorum.duruluyorum ve koch pw ile (foam lancer ile uyguladım 1 litreyi bolca bocaladım çok hoşuma gitti) cilalayıp tekrar duruluyor ve wizard of blue marlin ile kuruluyorum, kapı içlerini meguiars supreme shine bez ile...

Mal cevizzzz:)

camları 3d final touch ile siliyorum,lastik ve davlumbazlara 3d magic dressing.ve yoruldunuz farkındayım finaller;)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğinize sağlık, gayet detaylı bir uygulama olmuş. Tabi yorulduğunuz için aşırı fotoğraf atamamışsınız ama gayet yeterli olmuş. 2. 3. arabalarıda merak ediyorum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,uygulama harika görünüyor sutaş yorumu alabilirim :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim, tepeden tırnağa güzel bir uygulama olmuş. Ürünler güzel. Fianl fotolarında da araç beyaz olmasına rağmen ben parlaklığı çok beğendim. Araç yüzeyi oldukça başarılı durumda. Maaşallah.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık anlatımınızda, uygulamanızda çok hoşuma gitti. :) Finaller ise ayrı bir güzel maşallah, aracın rengi fiatın beyazı gibi değil de mercedesin sedefli beyazı gibi duruyor özellikle ilk 2 final resminde maşallah :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Bodrum48 elinize sağlık şahane iç dış temizlik olmuş. Finallere bayıldım. Hem iç hem dış büyük emek helal olsun :) Magic dressing ben de almayı düşünüyorum da. O bölünmüş olarak aldığınız şişede sorun yaşadınız mı? Bir de fl ye koyduğunuz pw hangi orandaydı? Parlaklık mükemmel duruyor :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel olmuş. İçide dışıda baya kirliymiş. Araba resmen hafiflemiş:alkis:

Bodrum48

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Herkese ayrı ayrı teşekkürler.
Emeğinize sağlık,uygulama harika görünüyor sutaş yorumu alabilirim :)
Sutaş güzel iş yapıyor bence iyi bir fiyat performans ürünü.üfleme gücü çok iyi araç içinde ve yıkama sonrasında aralarda kalan suları hatta seramik kaplama veya iyi durumda wax varsa bez kullanmadan kurulamaya yardımcı oluyor fakat kurulamak uzun ve yorucu.
@Bodrum48 elinize sağlık şahane iç dış temizlik olmuş. Finallere bayıldım. Hem iç hem dış büyük emek helal olsun :) Magic dressing ben de almayı düşünüyorum da. O bölünmüş olarak aldığınız şişede sorun yaşadınız mı? Bir de fl ye koyduğunuz pw hangi orandaydı? Parlaklık mükemmel duruyor :)
Normalde 1litreye 10ml koyuyorum,ama bu kez abarttım 20ml koydum.gerçekten parlaklığı müthiş kokusu harika uygulama çok kolay.ama iyi durulanması gerekli yoksa yüzeyde turuncu izler bırakabiliyor.magic dressing yeni aldım sorun yaşamadım şimdilik.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Detaylı temizlik olmuş. Elma kokusu buralara kadar geldi, :alkis:

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
@Bodrum48

Pw’nin dışarda duran araçta dayanımı ne kadar oluyor, gözlemleriniz nasıldır?