21 Quick Wax Karşı Karşıya Büyük Test

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Detailforum si2 wax konusunda jhazırlığını yaptığımız aracımıza elimde bulanan bazı quick wax ve detailer tarzı ürünlerin bir karşılaştırmasını yapmak istedim kendimce. sizin için de sadece bir fikir vermesi açısından uygun olabilleceğini düşündüm. Burada seçerek kullandığım 21 tane ürün var, daha fazlasına aracın boyutu müsaade etmedi, benimde zaten evde unuttuğum ürünler oldu. Onlarda sonra inşallah.

Öncelikle bu deneme daha ziyade dayanıma yönelik oldu, parlaklık konusunda pek bir yorum yapamayacağım zira araç rengi zaten oldukça parlak olduğundan gözümüz ayırt etmede yetersiz kaldı.

Şimdi gelelim ürünlerle ilgili yormlarımıza .

Turtlewax Wax and Dry

Kayganlık:8
Kir tutma:5
dayanım:4

Yorumum.Islak araca sık sil tarzı ugulanan bir ürün. Binim sevdiğim bir üründür pratiklik anlamında. Parlaklık olarak da iyi bir üründür. Fiyatını iyi yakalarsam her zaman alacağım bir üründür. Boncukları hafif yayvan, sheeting i iyi bir ürün.

Koch Chemie QS

Kayganlık:9
Kir tutma:4
dayanım:2

Yorumum: Ürün slikonlu da bir ürün olduğundan pek sevmediğim bir. bana soğuk geliyor. Sevmediğim oranda da kötü çıktı aslında. Kir tutma ve dayanım anlamında çok zayıf kaldı bu testte. Ne beeding ne sheeting ini beğenmedim.

Soft99 6 Months

Kayganlık:6
dayanım:5

Yorumum:parlaklık olarak sevdiğim bir ürün, üstteki ürünlere göre daha iyi bir performansı var. Boncuklama olarak da güzel bir ürün. Sheetingde genel ortalamanın üzerinde bir ürün.

Chemical Guys V7 Hibrit Sealant

Kir tutma:6
Dayanım:4

Yorumum: Fiyatı aşırı pahalı bir ürün, buna binaen hayatta o parayı verip alacağım bir ürün değil. Kaaayganlık hissi yüksek bir ürün sadece. Onun dışında beni cezbeden bir özelliği yok.

Chemical Guys P4

dayanım:2

Yorumum: Parlaklık açısından benim çok sevdiğim ürünlerdendir. Aynı şekilde yüzeyde bıraktığı kayganlık da benim çok sevdiğim taraflarında. Dayanım olarak çok geride kalan bir ürün. Boncuklama v sheeting etkiside oldukça zayıf kalıyor. Bıraktığı parlaklık ve yüzeyde hissiyatı ile benim sevdiğim bir ürün, fiyatıda pahalı bir üründür. Ama dayanım arayanlara göre değildir kesinlikle. Her yıkama sonrası kesinlikle yenilenmesi gereken bir ürün.

Zymöl Detailer Deep Gloss

kayganlık:8
dayanım:5

Yorumum: Yine parlaklık olarak çok sevdiğim ürünlerdendir. Boncuklar ve sheeting olarak da fena değil diyebileceğim bir ürün. bir kere adı yeter:) Severek kullandığım ürünlerden.

Turtlewax Essential

Kayganlık:3
Dayanım:6

Yorumum: Fiyatına göre inanılmaz güzel bir ürün:Boncuklaması ve perdelemesi de çoğu üründen bariz bir şekilde başarılı bir ürün. parlaklık olarakta iyidir. Bulursanız kaçırmayın derim. Tabi benim aldığım fiyata:)

Meguiars Quik wax

Kayganlık:8
Kir tutma:8
Dayanım:7.5-8

Yorumum: Bir çok detailer bu ürünü çabuk toz tuttuğu için sevmez, bence güzel bir üründür, Tozlanmaya karşı ıslak kullanım tercih edilebilir. Stabil dengeli bir ürün.Boncuklaması ve perdelemesi oldukça başarılı citanın üst tarafında kalan bir üründür. Eski meg aşıklarının aşkını deprestirir:)

Turtlewax Sealant Hydropobic Wax

Kayganlık:9.5-10
Kir tutma:8.5
Dayanım:9.5

Yorumum: harika bir ürün, Diyecek hiç bir lafım yok. Videoda her şey görülüyor zaten. Tosba harika bir iş çıkarmış.

Flowey Quick Shine

Kayganlık:8.5-9
Kir tutma:7
Dayanım:6.5-7

Yorumum: Ürünü daha önce kullanmadım sanırım ama ilk kullanım izlenimlerim ve test sonuçları iyi çıktı beklediğimden. Çok düzenli boncukları olmasa da güzel yapıdalar.

Turtlewax Ice Seal and Shine

Kayganlık:10
Kir tutma:10
Dayanım:10

Yorumum: Şahane bir ürün. Kokusundan tutun bütün kriterleri benim açımdan tam olarak hakkını vererek geçti. Adeta kaliteli bir wax yapmışcasına tepkiler veriyor ürün bence.

Flowey Cristal Wax

Kayganlık:5
Dayanım:7

Yorumum: Son derece ilginç bir ürün kendisi, bir nevi abresif quick wax. Aşındırıcı bir özelliği de var, yıkamayla geçmeyelen yüzeye işlemiş is lekelerini falan kolaylıkla çıkarıyor.Özellikle aracında bu tür kirlenme yaşayan beyaz araç sahiplerine tavsiye ederim.

Auto finesse Finale,

Kir tutma:2
Dayanım:3

Yorumum: Benim hiç sevmediğim ürünlerdendir, korumayı eller. Parlaklık olarak güzeldir ama dayanımı yoktur, olanıda götürür zaten. Şu test sırasında araçta en çok kir tutan yer finalenin bölgesiydi. Zaten kendisinide yerinde bulamadık, gitmişti testin en vasatlarından.

Chemical Guys Speed wipe

Kayganlık:3
Dayanım :4

Yorumum: Bunun neyine yorum yapayım:) Kokusu haricinde hiç bir güzel tarafı yok. Ha şu şekilde kullanırsanız kullanılır.Islakken hızlı kurulayayım araçta su lekesi falan kalmasın derseniz bu işe yarar.Güzel de olur.

Soft99 3 Month

Dayanım:7.5

Yorumum:Soft99 ürünleri her zaman alınır kullanılır, pişman etmez.Üst düzey bir yüzey hissiyatı vermesede, kampanya falan yakalanınca kaçırılmayacak ürünlerden. Boncuklama ve sheeting olarak da tatmin edici düzeyde.

AutoBrite P32

Kayganlık:7.5-8
Dayanım:2

Yorumum:kokusu ve yüzey hissiyatı üst düzey bir ürün. Parlaklık olarakta orta yolu bir ürün. dayanım arayanlar hiç bulaşmasın.

Dr Beasley's Final Finish

Kayganlık:9.5
Kir tutma:3
Dayanım:3

Yorumum: Kaygan yüzey sevenler için çok iyi, onun dışında vasatın altında bir ürün, parlaklık olarak da ortanın az üstündedir.

Adams Quick Detailer

Kir tuma:5
Dayanım:2.5

Yorumum: zaten adı üstünde quick detailer, Speed wipe için yorumlarım bunun içinde geçerli.

AutoBrite Liquid Gloss

Kayganlık:7
Kir tutma:7
Dayanım:7.5

Yorumum: ad nin en beğendiğim ürünlerinden biri.Derin islak bir parlaklık katıyor. Özellikle açık renk arabalarda dah etkili bence. Beading ve sheetingi de oldukça başarılı. Tavsiye edebileceğim ürünlerden. Kullanımı diğer ürünlere göre biraz daha zahmetlidir. İyi parlatmak lazım.

Gyeon Cure

Dayanım:5

Yorumum: Bu testte beni en sükut-u hayale uğratan ürün. Bu kadar kötü olmasını, bu kadar toz çekmesini beklemezdim. Bence meg. quik wax a çok laf edip hiç beğenmeyen detailerler bu ürünü yerin dibine gömmesi lazım. Ben hiç sevmedim yazık bunu bu kadar verilen paraya.

Sonax Bsd

Kayganlık:1.5-2
Kir tutma:10
Dayanım :10

Yorumum. İşte cesaret işte fazilet işte feraset, işte fedakarlık, işte mertlik işte adam gibi adamlık:) Bu ürün 100 yılın ürünü net söylüyorum. harika boncuklama, harika sheeting. eksikleri yok mu var, ama bu ürün her stokta mutlaka olmalı. Kir tutmaya 10 verdim çünkü aracıın en temiz yeri orasıydı. normalde trafik filmi falan yapar aracı mahveder ama bu testte en temiz yer bsdnin yeriydi.

daha yer kalmadığından, unuttuğumdan kalan ürünler var , bakalım onlarada ilerleyen zamanda.

Videomuzu izledikten sonra sizinde yorumlarınızı alalım. Keyifli seyirler.

Eline sağlık baskan,bsd yi çok sevmeyen bir ben varım herhal :) Ama kullanıyorum :mutlu::mutlu:

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Onur abim, can abim. Ellerine emeğine ve akıttığın terine sağlık. Bizler için zaman ayırdın ve o kadar ürüne para verip evinin rızkından ayırıp bizler için güzel bir test yaptın. Çok teşekkürler. Herkes için çok faydalı olacak bu test. Umarım herkes kıymetini bilip okur ve uygun ürünü alır.:tesekkurr:

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Maşallah abi ellerine sağlık, yine kılavuz olarak kullanabilecek bir konu :) Yıllar önce hayatımda ilk sahip olduğum hızlı cila'nın BSD olması beni mutlu etti. Galiba biraz zirveden başlamışım :D

Muratx

Çaylak Detaycı
Üye
Test için çok teşekkür ederim,detay severler için ansiklopedi gibi olmuş maşallah,bende bsd den vazgeçemeyenlerdenim,bende mi sıkıntı var diye düşünüp dururkenkafamda ki sorular son buldu

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Maşallah abi ellerine sağlık, yine kılavuz olarak kullanabilecek bir konu :) Yıllar önce hayatımda ilk sahip olduğum hızlı cila'nın BSD olması beni mutlu etti. Galiba biraz zirveden başlamışım :D
Benim de öyle yarım şişe kullandıktan sonra indirimde görüp 1 tane daha almıştım sonra da kullanmayı bıraktım. Öyle duruyor dolapta, tam baharlık ürün aslında. Kışın kullansak tüm çamuru çekiyor, yazın kullansak tüm tozu çekiyor baharda yağmurda bol bol kaydırsın suyu.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Harika bir test olmuş emekleriniz için teşekkür ederiz sonax hep aklımda bir soru işaretiydi aslında sonax markası aklımda bir soru işareti :D ama bsd turttle wax ice kafa tutmuş. bu arada tr de ice satışı tr de yok galiba selant gördüm de diğeri yok galiba

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Eline, emeğine sağlık Onur abi, internet aleminde arasan bulunmaz bir test olmuş. Eski toprak BSD ve yeni nesil tosbağa testin öne çıkanları olmuş gördüğüm kadarıyla, daha önce BSD tecrübe etmiş birisi olarak bu yazı yeşil tosbağa ile geçireceğiz anlaşılan :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Meg. Hybrid Seramik Wax ve Mothers CMX
Bu ürünler ile yapılan test farklı kategoride Ömer hocam, seramikli abileri bu ürünlerin çoğunu döver zaten :)
Onur abinin bu test için bizden para istemediğine şükredelim :kop:21 ürün testini yapmak ve bu ürünleri almak baya külfetli :para:

mtekin

Amatör Detaycı
Üye
Elinize, cebinize sağlık. Bu ürünleri temin etmesi, uygulaması, test sonuçlarını yorumlaması ve bunları yazıya dökmesi... Müthiş bir emek var. Ben okurken heyecanlandım. Sizin heyecanınızı tahmin bile edemiyorum. Elinizde gloss meter olsaydı keşke. Parlaklık olarakta puanları ogrenebilirdik. Bu testin üstüne biz bize yeteriz diyerek size gloss meter almak şart oldu.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Onur abim, can abim. Ellerine emeğine ve akıttığın terine sağlık. Bizler için zaman ayırdın ve o kadar ürüne para verip evinin rızkından ayırıp bizler için güzel bir test yaptın. Çok teşekkürler. Herkes için çok faydalı olacak bu test. Umarım herkes kıymetini bilip okur ve uygun ürünü alır.:tesekkurr:
Teşekkür ederim kardeşim güzel yorumların için. Şu boş vakitleri elimden geldiğince dolu değerlendirmeye çalışıyorum.
Teşekkür ederim, değişik ürünler denemek her zaman hoşuma gidiyor. Evet siz bazı konularda zirvede başlamışsınız. O bpncukları yakalayan ürğnlee artık yeni yeni gelişiyor.
Test için çok teşekkür ederim,detay severler için ansiklopedi gibi olmuş maşallah,bende bsd den vazgeçemeyenlerdenim,bende mi sıkıntı var diye düşünüp dururkenkafamda ki sorular son buldu
Ben teşekkür ederim nazik yorumlarına. Sorulara cevap olabildiysem ne mutlu.
Benim de öyle yarım şişe kullandıktan sonra indirimde görüp 1 tane daha almıştım sonra da kullanmayı bıraktım. Öyle duruyor dolapta, tam baharlık ürün aslında. Kışın kullansak tüm çamuru çekiyor, yazın kullansak tüm tozu çekiyor baharda yağmurda bol bol kaydırsın suyu.
Aynen çu ara kullanmak için tam zamanı, zira kara kışta kullanılacak bir ürün değil bsd. Çok kötü trafik filmi yapıyor.
Harika bir test olmuş emekleriniz için teşekkür ederiz sonax hep aklımda bir soru işaretiydi aslında sonax markası aklımda bir soru işareti :D ama bsd turttle wax ice kafa tutmuş. bu arada tr de ice satışı tr de yok galiba selant gördüm de diğeri yok galiba
Teşekkür ederim, ıce ın tr de satışı yok maalesef. Amazondan falan temin edebilirsiniz.
Eline, emeğine sağlık Onur abi, internet aleminde arasan bulunmaz bir test olmuş. Eski toprak BSD ve yeni nesil tosbağa testin öne çıkanları olmuş gördüğüm kadarıyla, daha önce BSD tecrübe etmiş birisi olarak bu yazı yeşil tosbağa ile geçireceğiz anlaşılan :)
Teşekkür ederim kardeşim, tosbağa son zamanlarda müthiş bir ürün gelişimi içinde, detay alemine yön veriyor bu yıllarda gerçekten, diğer fırmalar gerisinde kaldı bazı konularda.
Bu ürünler ile yapılan test farklı kategoride Ömer hocam, seramikli abileri bu ürünlerin çoğunu döver zaten :)
Onur abinin bu test için bizden para istemediğine şükredelim :kop:21 ürün testini yapmak ve bu ürünleri almak baya külfetli :para:
Estağfurullah kardeşim, yılların birikimini sereyim dedim.
Elinize, cebinize sağlık. Bu ürünleri temin etmesi, uygulaması, test sonuçlarını yorumlaması ve bunları yazıya dökmesi... Müthiş bir emek var. Ben okurken heyecanlandım. Sizin heyecanınızı tahmin bile edemiyorum. Elinizde gloss meter olsaydı keşke. Parlaklık olarakta puanları ogrenebilirdik. Bu testin üstüne biz bize yeteriz diyerek size gloss meter almak şart oldu.
Çok teşekkür ederim. Glossmetre çok istiyorum ama fiyatları malum. Bir türlü alamadım ürün almaktan.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Tabi bende taktir ediyorum kolay değil bu kadar ürünü tedarik edip test etmek emek zaman para kolay değil.
Bir kez daha bu test için teşekkürler. @onurçiko hocam.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Tabi bende taktir ediyorum kolay değil bu kadar ürünü tedarik edip test etmek emek zaman para kolay değil.
Bir kez daha bu test için teşekkürler. @onurçiko hocam.
Bu katagoride daha 7-8 ürün daha var deneyeceğim stokta, arabada yer olmadığı ve unuttuğum için kaldı, haftaya onlarıda ekleyeceğim kısmet olursa, onlarda değişik ve güzel ürünler.

SeYYaH

Acemi Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Muhteşem bir inceleme bencede. Turtlewax Ice Seal and Shine 'ı ne kadar sevdiğinizi eski video larınızdan hatırlıyorum. Benim gibi çaylaklar için harika video. Bsd yi shine ın yanına ekliyorum listeme.. Ayrılan zaman emek ve bütçe için video için teşekkür ederim.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Muhteşem bir inceleme bencede. Turtlewax Ice Seal and Shine 'ı ne kadar sevdiğinizi eski video larınızdan hatırlıyorum. Benim gibi çaylaklar için harika video. Bsd yi shine ın yanına ekliyorum listeme.. Ayrılan zaman emek ve bütçe için video için teşekkür ederim.
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için