Detailforum si2 wax konusunda jhazırlığını yaptığımız aracımıza elimde bulanan bazı quick wax ve detailer tarzı ürünlerin bir karşılaştırmasını yapmak istedim kendimce. sizin için de sadece bir fikir vermesi açısından uygun olabilleceğini düşündüm. Burada seçerek kullandığım 21 tane ürün var, daha fazlasına aracın boyutu müsaade etmedi, benimde zaten evde unuttuğum ürünler oldu. Onlarda sonra inşallah.
Öncelikle bu deneme daha ziyade dayanıma yönelik oldu, parlaklık konusunda pek bir yorum yapamayacağım zira araç rengi zaten oldukça parlak olduğundan gözümüz ayırt etmede yetersiz kaldı.
Şimdi gelelim ürünlerle ilgili yormlarımıza .
Turtlewax Wax and Dry
Kayganlık:8
Kir tutma:5
dayanım:4
Yorumum.Islak araca sık sil tarzı ugulanan bir ürün. Binim sevdiğim bir üründür pratiklik anlamında. Parlaklık olarak da iyi bir üründür. Fiyatını iyi yakalarsam her zaman alacağım bir üründür. Boncukları hafif yayvan, sheeting i iyi bir ürün.
Koch Chemie QS
Kayganlık:9
Kir tutma:4
dayanım:2
Yorumum: Ürün slikonlu da bir ürün olduğundan pek sevmediğim bir. bana soğuk geliyor. Sevmediğim oranda da kötü çıktı aslında. Kir tutma ve dayanım anlamında çok zayıf kaldı bu testte. Ne beeding ne sheeting ini beğenmedim.
Soft99 6 Months
Kayganlık:6
dayanım:5
Yorumum

arlaklık olarak sevdiğim bir ürün, üstteki ürünlere göre daha iyi bir performansı var. Boncuklama olarak da güzel bir ürün. Sheetingde genel ortalamanın üzerinde bir ürün.
Chemical Guys V7 Hibrit Sealant
Kir tutma:6
Dayanım:4
Yorumum: Fiyatı aşırı pahalı bir ürün, buna binaen hayatta o parayı verip alacağım bir ürün değil. Kaaayganlık hissi yüksek bir ürün sadece. Onun dışında beni cezbeden bir özelliği yok.
Chemical Guys P4
dayanım:2
Yorumum: Parlaklık açısından benim çok sevdiğim ürünlerdendir. Aynı şekilde yüzeyde bıraktığı kayganlık da benim çok sevdiğim taraflarında. Dayanım olarak çok geride kalan bir ürün. Boncuklama v sheeting etkiside oldukça zayıf kalıyor. Bıraktığı parlaklık ve yüzeyde hissiyatı ile benim sevdiğim bir ürün, fiyatıda pahalı bir üründür. Ama dayanım arayanlara göre değildir kesinlikle. Her yıkama sonrası kesinlikle yenilenmesi gereken bir ürün.
Zymöl Detailer Deep Gloss
kayganlık:8
dayanım:5
Yorumum: Yine parlaklık olarak çok sevdiğim ürünlerdendir. Boncuklar ve sheeting olarak da fena değil diyebileceğim bir ürün. bir kere adı yeter

Severek kullandığım ürünlerden.
Turtlewax Essential
Kayganlık:3
Dayanım:6
Yorumum: Fiyatına göre inanılmaz güzel bir ürün:Boncuklaması ve perdelemesi de çoğu üründen bariz bir şekilde başarılı bir ürün. parlaklık olarakta iyidir. Bulursanız kaçırmayın derim. Tabi benim aldığım fiyata
Meguiars Quik wax
Kayganlık:8
Kir tutma:8
Dayanım:7.5-8
Yorumum: Bir çok detailer bu ürünü çabuk toz tuttuğu için sevmez, bence güzel bir üründür, Tozlanmaya karşı ıslak kullanım tercih edilebilir. Stabil dengeli bir ürün.Boncuklaması ve perdelemesi oldukça başarılı citanın üst tarafında kalan bir üründür. Eski meg aşıklarının aşkını deprestirir
Turtlewax Sealant Hydropobic Wax
Kayganlık:9.5-10
Kir tutma:8.5
Dayanım:9.5
Yorumum: harika bir ürün, Diyecek hiç bir lafım yok. Videoda her şey görülüyor zaten. Tosba harika bir iş çıkarmış.
Flowey Quick Shine
Kayganlık:8.5-9
Kir tutma:7
Dayanım:6.5-7
Yorumum: Ürünü daha önce kullanmadım sanırım ama ilk kullanım izlenimlerim ve test sonuçları iyi çıktı beklediğimden. Çok düzenli boncukları olmasa da güzel yapıdalar.
Turtlewax Ice Seal and Shine
Kayganlık:10
Kir tutma:10
Dayanım:10
Yorumum: Şahane bir ürün. Kokusundan tutun bütün kriterleri benim açımdan tam olarak hakkını vererek geçti. Adeta kaliteli bir wax yapmışcasına tepkiler veriyor ürün bence.
Flowey Cristal Wax
Kayganlık:5
Dayanım:7
Yorumum: Son derece ilginç bir ürün kendisi, bir nevi abresif quick wax. Aşındırıcı bir özelliği de var, yıkamayla geçmeyelen yüzeye işlemiş is lekelerini falan kolaylıkla çıkarıyor.Özellikle aracında bu tür kirlenme yaşayan beyaz araç sahiplerine tavsiye ederim.
Auto finesse Finale,
Kir tutma:2
Dayanım:3
Yorumum: Benim hiç sevmediğim ürünlerdendir, korumayı eller. Parlaklık olarak güzeldir ama dayanımı yoktur, olanıda götürür zaten. Şu test sırasında araçta en çok kir tutan yer finalenin bölgesiydi. Zaten kendisinide yerinde bulamadık, gitmişti testin en vasatlarından.
Chemical Guys Speed wipe
Kayganlık:3
Dayanım :4
Yorumum: Bunun neyine yorum yapayım

Kokusu haricinde hiç bir güzel tarafı yok. Ha şu şekilde kullanırsanız kullanılır.Islakken hızlı kurulayayım araçta su lekesi falan kalmasın derseniz bu işe yarar.Güzel de olur.
Soft99 3 Month
Dayanım:7.5
Yorumum:Soft99 ürünleri her zaman alınır kullanılır, pişman etmez.Üst düzey bir yüzey hissiyatı vermesede, kampanya falan yakalanınca kaçırılmayacak ürünlerden. Boncuklama ve sheeting olarak da tatmin edici düzeyde.
AutoBrite P32
Kayganlık:7.5-8
Dayanım:2
Yorumum:kokusu ve yüzey hissiyatı üst düzey bir ürün. Parlaklık olarakta orta yolu bir ürün. dayanım arayanlar hiç bulaşmasın.
Dr Beasley's Final Finish
Kayganlık:9.5
Kir tutma:3
Dayanım:3
Yorumum: Kaygan yüzey sevenler için çok iyi, onun dışında vasatın altında bir ürün, parlaklık olarak da ortanın az üstündedir.
Adams Quick Detailer
Kir tuma:5
Dayanım:2.5
Yorumum: zaten adı üstünde quick detailer, Speed wipe için yorumlarım bunun içinde geçerli.
AutoBrite Liquid Gloss
Kayganlık:7
Kir tutma:7
Dayanım:7.5
Yorumum: ad nin en beğendiğim ürünlerinden biri.Derin islak bir parlaklık katıyor. Özellikle açık renk arabalarda dah etkili bence. Beading ve sheetingi de oldukça başarılı. Tavsiye edebileceğim ürünlerden. Kullanımı diğer ürünlere göre biraz daha zahmetlidir. İyi parlatmak lazım.
Gyeon Cure
Dayanım:5
Yorumum: Bu testte beni en sükut-u hayale uğratan ürün. Bu kadar kötü olmasını, bu kadar toz çekmesini beklemezdim. Bence meg. quik wax a çok laf edip hiç beğenmeyen detailerler bu ürünü yerin dibine gömmesi lazım. Ben hiç sevmedim yazık bunu bu kadar verilen paraya.
Sonax Bsd
Kayganlık:1.5-2
Kir tutma:10
Dayanım :10
Yorumum. İşte cesaret işte fazilet işte feraset, işte fedakarlık, işte mertlik işte adam gibi adamlık

Bu ürün 100 yılın ürünü net söylüyorum. harika boncuklama, harika sheeting. eksikleri yok mu var, ama bu ürün her stokta mutlaka olmalı. Kir tutmaya 10 verdim çünkü aracıın en temiz yeri orasıydı. normalde trafik filmi falan yapar aracı mahveder ama bu testte en temiz yer bsdnin yeriydi.
daha yer kalmadığından, unuttuğumdan kalan ürünler var , bakalım onlarada ilerleyen zamanda.
Videomuzu izledikten sonra sizinde yorumlarınızı alalım. Keyifli seyirler.