21 Quick Wax Karşı Karşıya Büyük Test

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Bsd yi bide bir sulandırma yöntemi yerine araç ıslakken sıkılıp silinse aynı olay olmaz mı? Kurularken de korumaya alırız hem olur mu üstadlar
Birden bire ampul yandı kafamda

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bsd yi bide bir sulandırma yöntemi yerine araç ıslakken sıkılıp silinse aynı olay olmaz mı? Kurularken de korumaya alırız hem olur mu üstadlar

Bu uygulama @onurçiko Abinin de tavsiye ettiği uygulama şekli ve böyle de yapılmalı bence de. Önceden sulandırıldığında (ben bir fark gözlemlemedim) yapısı bozulabilir. Onun yerine hafif ıslak zemine uygulama daha mantıklı. Hem silinirliği kolaylaşır hem toz tutmasının bir nebze önüne geçilir.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Vaaay abi yine buralar coşmuş ateş ediyo yine mükemmel bir test konusu olmuş hiç bu kadar fazla ürünü test edeni görmemiştim çok güzel bir test konusu olmuş ürün yelpazesinin genişliği bizler için de f/p açısından fikir verecektir.Senin ve Murat abinin eline meğine sağlık.bu aralar bana da haber verebilirsen sevinirim abi ben de bu aralar bir gün çalışıp bir gün çalışmıyorum sayenizde bişeyler öğremiriz bi işin ucundan tutar size yardımcı olmaya çalışırım saygılar:)
Teşekkür ederim kardeşim, farkımız olsun forum olarak:)
Ararım kardeşim tabiiki. Yakında devam edecez kaldığımız yerden.
aboo :) çok başarılı bir test olmuş abi, tebrik eder devamını dilerim. :) Yalnız benim favorim yerlerde :((
Teşekkür ederim, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyelim:).
Senin favorin ne olaki
Anladığım kadarıyla KC PW bu klasmanda değil.
Onu bitirince, Sealant Ice alınacak demekki. :)
Ellerinize sağlık, harika bir kıyaslama olmuş.
Aslında bu katagoride sayılır ama kullanım şekilleri bakımından farklı oldukları için o tarz ürünleri ayrı bir test olarak paylaşacağım.
Elinize, kolunuza sağlık...
Teşekkür ederim
@onurçiko abi eline sağlık güzel bir test olmuş kılavuz niteliğinde. Ben de Koch pw ve flowey x50'yi aradım listede ama bu kategoride değil mi bunlar :) aydınlatır mısın rica etsem :)
Uygulama metodları farklı olduğu için bu testte kullanmadım bu tarz ürünleri ama aklımda olan bir karşılaştırma

Benim sürekli tavsiye ettiğim uygulama yöntemi budur bsd de.
Bu uygulama @onurçiko Abinin de tavsiye ettiği uygulama şekli ve böyle de yapılmalı bence de. Önceden sulandırıldığında (ben bir fark gözlemlemedim) yapısı bozulabilir. Onun yerine hafif ıslak zemine uygulama daha mantıklı. Hem silinirliği kolaylaşır hem toz tutmasının bir nebze önüne geçilir.
Teşekkür ederim, forumun sıkı takipçisi hemen kendini belli ediyor:)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Benim Favorim AF Finale :komik: Meguiars ikinci sırada idi. Gerci listedekilerin çoğunu denemediğim için favorimin çok bir esprisi yok :of:

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Gyeon cure kullanıyorum parlaklığından memnunum ama toz tutma olayından dolayı arayışa girmiştim seal and shine tr de bulamadım satışı yok sanırım bende hydrobhobic olanı aldım gittigidiyordan.inş doğtu karar vermişizdir.emekleriniz için tesekkürler.elleriniz dert görmesin.. @onurçiko

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Hacı ellerine sağlık
Bu yılın en kapsamlı testi olmuş
Benim yeni nesil sık durula ürünlerinden sonra pek bu tarz ürünlere elim gitmiyor yani pratik olsun dedim mi sık durula yok vakit varsa wax modundayım
Ama şu testi izleyince canım bir tw çekmedi değil

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok başarılı ve yeni üyelere yol gösterici çok güzel bir test olmuş elinize, emeğinize sağlık...

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam Maşallah ne yaptın yahu. Yıllar sonra bile ürün seçiminde bizlere referans olabilecek muhteşem bir konu olmuş. Sadece eline değil bedenine sağlık diyorum komple ☺️

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Benim Favorim AF Finale :komik: Meguiars ikinci sırada idi. Gerci listedekilerin çoğunu denemediğim için favorimin çok bir esprisi yok :of:
Meg. Çok daha iyi finaleden, artık seni tw ye yöndendirelim.
Gyeon cure kullanıyorum parlaklığından memnunum ama toz tutma olayından dolayı arayışa girmiştim seal and shine tr de bulamadım satışı yok sanırım bende hydrobhobic olanı aldım gittigidiyordan.inş doğtu karar vermişizdir.emekleriniz için tesekkürler.elleriniz dert görmesin.. @onurçiko
Cure hiç fiyatının ürünü değil, doğru karar vermişsiniz.
Hacı ellerine sağlık
Bu yılın en kapsamlı testi olmuş
Benim yeni nesil sık durula ürünlerinden sonra pek bu tarz ürünlere elim gitmiyor yani pratik olsun dedim mi sık durula yok vakit varsa wax modundayım
Ama şu testi izleyince canım bir tw çekmedi değil
Hacı sana tavsiyem tw nin ceramic sarı olanı olacak. Tam istediğin gibi ıslak araca uygula ve kurula.
Çok başarılı ve yeni üyelere yol gösterici çok güzel bir test olmuş elinize, emeğinize sağlık...
Teşekkür ederim, yardımcı olur bu test inşallah.
Hocam Maşallah ne yaptın yahu. Yıllar sonra bile ürün seçiminde bizlere referans olabilecek muhteşem bir konu olmuş. Sadece eline değil bedenine sağlık diyorum komple ☺️
Çok teşekkür ederim nazik yorumların için:)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Evet arkadaşlar bir güncel çekelim. Kendi aracımda dün tam 1ayını dolduran turtlewax ıce seal&shine ve turtlewax sealant hydrophobic wax ın durumlarını ve yorumlarımı paylaşayım. Şu ana kadar önde giden ıce seal&shine bir ayın sonunda Sealant karşısında geri duruma düşmüş durumda. Bu güne kadar hep önde götürdüğü karşılarştırmada sizinde videoda göreceğiniz üzere beading olarak geriledi ve seating pozisyonuna geçme eyliminde. Boncuk açıları oldukça bozuldu. Sealant ise hala güzel boncuk açılarına sahip ve daha istikrarlı ilerliyor. Velhasili 1 ay sonunda podyum sıralamasında dayanım olarak taşlar yer değiştiriyor.

İlk listeyi son duruma göre düzenledim tekrar.

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Evet arkadaşlar bir güncel çekelim. Kendi aracımda dün tam 1ayını dolduran turtlewax ıce seal&shine ve turtlewax sealant hydrophobic wax ın durumlarını ve yorumlarımı paylaşayım. Şu ana kadar önde giden ıce seal&shine bir ayın sonunda Sealant karşısında geri duruma düşmüş durumda. Bu güne kadar hep önde götürdüğü karşılarştırmada sizinde videoda göreceğiniz üzere beading olarak geriledi ve seating pozisyonuna geçme eyliminde. Boncuk açıları oldukça bozuldu. Sealant ise hala güzel boncuk açılarına sahip ve daha istikrarlı ilerliyor. Velhasili 1 ay sonunda podyum sıralamasında dayanım olarak taşlar yer değiştiriyor.

Arkadaşlar sıfır kullanılmamış seal n shine satılıktır :taraa: Sealentt alacağım için :mutlu:

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir

abi sizin testlerinizle doğru ürünleri bulmak ve kullanmak gerçekten harika :D allah emeklerizin karşılığını herzaman versin amin :D

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Abi ellerine sağlık , dünyada bulunmayacak testler yapıyorsun . Yakında forum global hale gelirse şaşırmam :D

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Abi emeğine sağlık,kir durumunu gözlemleyebildin mi gözle görülür bir fark oldu mu :sarki:

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar sıfır kullanılmamış seal n shine satılıktır :taraa: Sealentt alacağım için :mutlu:
Öldürme la ıce yi, ben onu da çok sevdim, kokusu, yüzey kayganlığı çok başarılı
abi sizin testlerinizle doğru ürünleri bulmak ve kullanmak gerçekten harika :D allah emeklerizin karşılığını herzaman versin amin :D
Amin kardeşim, Allah razı olsun hepimizden, forumda herkes bir değer katıyor.
Abi ellerine sağlık , dünyada bulunmayacak testler yapıyorsun . Yakında forum global hale gelirse şaşırmam :D
Teşekkür ederim kardeşim, inşallah.
Abi emeğine sağlık,kir durumunu gözlemleyebildin mi gözle görülür bir fark oldu mu :sarki:
Kir durumları olarak gözle görülür bir fark yok gibi, ıce bir tık daha iyi diyebilirim ama bu fark ayırt edilecek kadar bile değil.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
TW Sealant sevindirdi :) Abi peki tahminen uygulama dozajın nedir? Yani netteki incelemelere bakarsak sanırım ben az kullanıyorum ve zannederim o sebeple tam randıman alamıyorum.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yeni deneme ürünlerini de dün test alanına geçirebildik. Bu sefer 6 ürünlü bir test gerçeklerştireceğiz inşallah. Ürünlerimiz
Dr. Beasley's premium paint sealant
Gtechniq c2v3
İnfinity Canopy liquid sealant
Mug off speed wax
Soft99 Triz
Soft99 platinum smooth egg

Test sonunda ilk sayfaya ürün notlarını ekleyeceğim.

Birinci günün ardından toz durumu.

IMG-20200418-WA0008.jpg
IMG-20200418-WA0009.jpg
IMG-20200418-WA0010.jpg

Şu anda toz tutunumu başarılı bütün ürünlerin.
Parlaklık olarak hepsi başarılı ama gözle görülğr barız fark olarak infinty canopy çok önde, koyu bir yüzey bırakıyor. Kayganlık hissi mug geride kalıyor. İnfinty canopy burda da çok başarılı, adeta kadife gibi bir yüzey bırakıyor. Dr. Beasley's ilginç bir ürün, değişik geldi ve bereketli, pad de kalan ürünle koca tavana ürünü uyguladım. İlk izlenimlerim bunlar.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
TW Sealant sevindirdi :) Abi peki tahminen uygulama dozajın nedir? Yani netteki incelemelere bakarsak sanırım ben az kullanıyorum ve zannederim o sebeple tam randıman alamıyorum.
Kardeşim bende bol bol sıkmadım aslında uygulama videosunda gördüğün kadar, yada benim arabada uygulama miktarına da bakabilirsin. Oradan bir fikir verir sana. Ben yüzeye sıkıp bir fıs da beze sıkıyorum daha homojen yayılsın diye.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaş ürünleri mi beğenmediniz, kimse sallamadı ya bu son testleri :)
Neyse haftalık güncelimizi hazır yağmur yapmışken çekelim.
Geçen 3-4 günün ardından toz tutma konusunda bütün ürünler oldukça başarılı çıktı, neredeyse hiç toz tutmadılar.
IMG-20200421-WA0004.jpg
IMG-20200421-WA0005.jpg

Bu da bir hafta sonunda yağan yağmur neticesinde ki boncuklar. İnfinity Canopy efsane.

IMG-20200422-WA0016.jpg
IMG-20200422-WA0017.jpg
IMG-20200422-WA0021.jpg
IMG-20200422-WA0022.jpg
IMG-20200422-WA0023.jpg
IMG-20200422-WA0024.jpg

Tavan sadece dr Beasleys

IMG-20200422-WA0018.jpg

Yan panel de Murat'ın wax, bonus okarak ekleyelim.
IMG-20200422-WA0019.jpg