9H MrFix Seramik Kaplama (Çinli Seramik)

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Detail Guy"

Vallahi hocam çinli diye çekinmemek lazım her yere gider bu ürün :)

@Dragstar

Teşekkür ederim Süleyman abi beni biliyorsun bu konuda en ufak bir ticari menfaatim yok, olamazda zaten hobi bu bizim için. Memnun kalırsam başımın tacı ederim, memnun kalmazsam kalmadım derim. Olumlu ve olumsuz yönlerini araştırır test eder tüm detaylarıyla paylaşırım insanlarla, bilgiyi saklamak benim kitabımda yok. Hele araca zarar verirse ki aracıma zarar veren markanın işletmenin ve kişinin sonu ortada, yaptığım muhalefeti kimse yapamaz :D Bu ürün uzun dönem testinde yüz güldürürse diğer markaların yüzüne dahi bakmasın kimse, banko iddia kuponu gibi böbreği satıp alsınlar. Gerçi biliyorsun bu ürün tutarsa bazı kesimler rahatsız olur ve olacaktır da, bizim millet elindeki ürününü satmak için her şeyi yapar. Opelime etmedikleri laf kalmamıştı, hepsine gerekli cevaplar itina ile verildi detay aleminin Kamer Genç' i oldum en sonunda :D

@Pro

Teşekkür ederim :) Dün bir yıkama videosu çekmiştim, benzinlikte basınçlı suyu bastım yani su kaydırıcılığını görmek için. Bazı abilerim izledi ve ilk verdikleri not "gayet güzel eğer bu iticilik devam ederse bu fiyata bu performans başka yerde olmaz" şeklinde oldu. Herkesin izlemesini istiyorum Youtube' ye yükleyeceğim ancak bilgisayarımda bir sorun var ve format atmam gerekiyor, işletim sisteminin olduğu flash belleğim kayıp onu arıyorum. Format attıktan hemen sonra ilk işim videoyu yüklemek olacak :)

@Murat

Bu dümbüklerin uzunca bir tatili vardı adını unuttum, bende 1-2 ay önce uzunlara takmak üzere h1 led sipariş vermiştim daha bugün İstanbul' a giriş yapmış takipli değilse şikayet açar parayı alırsın hocam :D

@onurçiko

Bugün iş yerinden bir arkadaşla otomobiller hakkında sohbet ederken uzunlara çinden led aldığımı söyledim. Çin malı alınır mı dedi ve ekledi, ben de sanayide kısalara led taktırdım dedi. Kaça aldın dedim, 200 dedi ve ürünü gösterdi. Bozulmaması için söylemedim aynı ledin çinde 25 liraya satıldığını :)

@legenddoctor

Umarım memnun kalırsın hocam hayırlı olsun :)

@Starkiller

Ben o markanın C2V3 ürününü kullanmıştım bir hevesle ancak ikinci yıkamada kendisinden eser yoktu. Sadece sıkıp silinen bir ürünü muhakkak yanlış uygulamış olmalıydım ki bir daha denemek maksadı ile bu sefer iki kat uyguladım ama sonuç değişmedi ve ikinci yıkamada kendisinden gene eser yoktu. Biliyordum ürün oradaydı ama elma dersem çık armut dersem çıkma dememi bekliyordu çünkü vernik katmanı ile özel bir bağ kurmuştu ve bu özelliği onu piyasadaki diğer ürünlerden ayıran en büyük özelliğiydi. Ben ise, vernik ile arasında duygusal bağ kuran bu ürüne kabalık edip paspaslara sıkarak sayfayı kapattım (!)

@Ozgur_gs_91

Teşekkür ederim Özgür :)

@technologyst

Mutlaka başka fotoğraflar da gelecek :)

@akhisar

Recep abi ürünün orada olduğunu hepimiz biliyoruz artık ama her ne hikmetse gören yok :D

@emrecanoran22

Hocam mutlaka bilgilendirme devam edecek :)

@diesel32

Aylık, haftalık artık ne sıklıkla aracı yıkarsam her yıkamada fotoğraf ve video ile gerekli bilgilendirmeyi yapacağım hocam bilgi paylaştıkça çoğalır umarım uzun gider de ucuz bir alternatif ile yolumuza devam ederiz.

@umrdmr

Hocam ben bu satırları yazarken dahi inanır mısın yorgunluktan bir gözüm açık bir gözüm kapalı oluyorum. Yazım kurallarına fazlasıyla dikkat eden ben, gündüz yazdıklarıma tekrar bakıp gülüyorum bazen devrik cümle kurmuş, bazen de kelimeleri yutmuş oluyorum. Yazı yazacak zamanı zor bulurken yazıları düzeltmeye hiç çabalamıyorum bile :D Bu yüzden sıkıntılı yerleri dilediğinizce düzeltin, estağfurullah ne kusuru :)

@serdar8424

İlk fırsatta videoyu yükleyeceğim :)

@Paian

Kaporta camlarda ve plastiklerde bir sıkıntı yaşamadım ama janta uygulamadım. Orası aslında bence önemli çünkü sıcak bir bölge ve orada dayanım gösteren bir ürün diğer her yerde dayanım gösterecektir.

@Ramazanerdmr

Hocam araç dışında uygulamadığım iki yer kaldı onlarda jantlar ve anten geri her yere uyguladım ve bahsettiğim gibi 60km den sonra su damlaları kaymaya başlıyor. Muhakkak araç camının eğimi önemli bir faktör bazı araçlarda 50' de de kayabilir bazılarında 70' de de kayabilir. Ayrıca silecek de çalıştırdım ve iz pus gibi durumlarla karşılaşmadım.

Genel bir bilgi daha vermek istiyorum. Ürünü araç üzerindeki birkaç noktada silmeden bıraktım. Işık altında o bölgeler belli oluyor ve bunu yapmaktaki amacım ürün su itmediği halde acaba halen orada mı duruyor onu test etmek istiyorum :D

Moderatör tarafında düzenlendi:

ozeba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Benim de çok merak ettiğim bir ürün bu. Sepete bir tane ekledim. Fiyat/performans olarak efsane olabilecek bir ürün. Acaba forumun yeni sarpı mı olacak :)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Fiyat gerçekten çok uygun. Bence 4 -6 ay dayanım göstermesi bu ürünü bir numara yapar merakla test sonucunu bekliyoruz:)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Youtube'da herkesin bildiği Forensics Detailing ayrıntılı analiz yapıp beğenmedim demişti. Seramikler de kimyasal olarak çeşit çeşit oluyormuş. Yine bizim forumun bildiği simalardan XaronFR, beğendim ama 2 ay sonra etkisini kaybetmeye başladı diyordu. Hatta bu ikisi birbiriyle tartıştı video altında sen övüyorsun MR. Fix'den para almışsın veya sen yeriyorsun diğer firmalardan para almışsın... Bunu görünce almamıştım ben de ancak bakalım yerli test sonucundan ne çıkacak. En azından arabaya bir su tutsanız da baksak ilk etaptaki kabiliyetine :)

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben özellikle plastik aksamdaki dayanımını ve toz tutup tutmama olayını merak ediyorum. Çünkü Aracın dış plastiklerinde AF Revive ve Autobrite Tyre Sheen kullandığımda çok fazla toz topladığını gördüm ve aracın kaportasında neredeyse hiç kirlenme yokken plastik aksamlar tozlanmıştı.

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Alelacele yükledim gerekli düzenlemeyi yöneticiler yaparsa çok sevinirim ilk mesaja eklenebilir video :)

[video=youtube]https://youtu.be/lYyivfkfZxE[/video]​

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran sen konularını dilediğin gibi aç hocam ben düzenlerim sorun yok. Ekstradan konu düzenlemek için mesai harcaman gerekmiyor. :) Sen yeterki testleri paylaş bizimle.

Bu arada video wtf beyler, eğer uzun süre dayanırsa feci bir ürün bu.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ürün güzel duruyor, aslında 3-4 ay bile gitse, fiyatı gözünüze alındığında oldukça yeterli. Yenilirsin olurbiter

Ürün güzel duruyor,  aslında 3-4 ay bile gitse, fiyatı gözünüze alındığında oldukça yeterli. Yenilirsin olurbiter

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Video beni tatmin etti yabıştırdım Ali'den bir tane :D En kötü ihtimalle eşin dostun arabada "Seramik Kaplamaya Giriş 101" olarak kullanırım. Kendi arabamda wax halen ilk tercihim olur büyük ihtimalle.

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Valla bende siparişi geçtim özelliklerde jantlar da normal bir wax a vs kıyasla daha uzun dayanım gosterir. Denemekten zarar gelmez teşekkur ederiz inceleme için hocam..

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Gaz vermeyin arkadaşlar benimde elim satın al butonuna gidiyor:)

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Videoda su iticilik ve boncuklanma gayet iyi. Fiyatına göre bence çok çok iyi bir ürün. Dayanıklılık konusu için biraz bekleyelim bakalım. Ben de sipariş verdim, özellikle jantlarda merak ediyorum ısınan parçalardaki dayanıklılığını.

Nobran

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün gece ikinci yıkamamı yaptım fakat zaman darlığından dolayı video çekemedim, inşallah 3. yıkamada video çekeceğim.

Yaptıklarımı hem hatırlamak hem hatırlatmak için tekrar yazayım. Birinci yıkamada sadece su tutmuştum ve videoyu da paylaşmıştım. İkinci yıkamada ise şöyle bir yol izledim.

1-) Benzinlik köpüğü + su ile ön yıkamamı yaptım.
2-) Benzinlik köpüğü + su dolu bir kova + eldiven ile çift kovadan hallice, güvenli bir şekilde yıkamamı yaptım.
3-) Durulayıp kurulayarak yıkamamı bitirdim.

Durulama sırasında boncuk etkisinde değişen bir şey yoktu ilk videoda gördüğünüz gibiydi.
Yüzeye dokunduğumda kayganlık hissi aynı dereceydi
Ürün, "kasıtlı olarak" fazla sürdüğüm ve silmediğim bölgede aynen duruyordu. Herhangi bir aşınma kalkma vb. bir sorun göremedim. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda oraya yüzeysel bir polisaj yaparak düzelteceğim.

Not: Bahsettiğim zaman darlığından dolayı jantlarda herhangi bir uygulama yapamadım ama bir fırsatını bulursam mutlaka yapacağım.

İkinci yıkamam için yorumlarım bunlardır, okuduğunuz için teşekkür eder herkese güzel mutlu ve bol kazançlı bir hafta dilerim. Gece vardiyasına geçtiğim için de bir süreliğine aktif olamayacağım için kusura bakmayın :)

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Konuyu biraz başa alalım hocam :) Güncel yorumlarıniz nedir ? Ayrıca uygularken dikkat etmemiz gereken bı tavsiyeniz bulunur mu acaba

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Nobran gece vardiyası uzadı galiba:)
Şaka bir yana Çinli seramiğin bugünkü performansını merak eden bir yığın insan var forumda
Gerçi bir kısmı hiç beklemeden aldı ama ben ve benim gibi birçok kişi sizin yorumlarınızı merakla bekliyoruz

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@Pro da yapıyordu testini sanırım. Belki o bilgi verir.