Teşekkür ederim öncelikle.
Daha önceki mesajlarımda olması lazım neden lite kullanmaktan vazgeçtiğimin cevabı. Şöyle açıklayayım tekrar. Forumumuzun tecrübeli ve bilgili isimlerinden
@CNR Detailing psa boyalarının bu tür seramik içerikli ürünler ile arasının iyi olmadığını söyledi. Ben de kendisinin tecrübelerine güvenerek tercihimi wax dan yana kullandım.
Aslında şöyle bir durum var. Aracınıza seramik içerikli bir ürün yaptığınız zaman biraz da eliniz kolunuz bağlanıyor. Lokal olarak uygulamalar sizin için zor hale geliyor. Ben de bundan sonraki dönemde, aracımın boya bakım işlerini sezonluk olarak değil de parçalara bölerek yapmayı düşünüyorum. Bu ne demek. Örneğin aracın bir veya birden fazla parçasında hare olduğunu gördüğümde, aracı yıkadıktan sonra veya önce -o zamanki duruma göre değişebilir- sadece o parçalara polisaj yapıp üzerine waxını atıp devam edeceğim. Böylece tüm bu polisaj işlemlerini aynı zamana yıkmamış olacağım hem de aracım hep minimum çizik ile kalmış olacak.
Plastik aksama wax atma konusu yine tavsiye üzerine denediğim bir olay. Ömrü ne kadar olur, boya ile aynı sürede mi plastik üzerinde dayanır bunların hepsini bu başlık altında tecrübe edebiliriz. Ancak plastikleriniz iyi durumda ise yani siyahlaştırma gerekmiyorsa wax ile güzel bir görüntü oluştuğu kanaatindeyim. Sentetik waxlar için konuşmuyorum yalnız. Onlar muhtemelen leke yapacaklardır.