Valla ben hep takipli kargo ile alırım, en ufak ürüne bile takipsiz almam. Yıllar önce ebaydan bunu acı bir şekilde tecrübe etmiştim. Neyse ofisim için güvenlik kamerası ve alarm sistemi kurduracaktım, türkiyede 10.000 tl nin üzeri rakamlar söyleyince, birazda elektronikten de anladığım için ben bu işi yaparım dedim. Kameralar vs bir tık yukarısı mobese kaliteden de taviz vermedim yani. Maliyeti bana monitörüyle montajıyla beraber bu olayın 3.500 liraya biteceğini biliyorum, diyorum ki %20 vergisini alsa, 700 lira 4200 lira verilir. Hepsini parça parça çektim, 1000-1000-1500 tl olacak şekilde. Ben kargolar gümrüktedir herhalde diye kontrol dahi etmiyorum. Bir sabah ofise gittim ki kapının üstünde kargo teslimat kağıdı. Ptt'den 10 günde mümkün değil. Aliexpresten gelmesi en erken 25 gün diyordum. Sistemden kontrol ettim benim bu malzemeler. Vergilere baktım her kargo açılmış kontrol edilmiş paketlenmiş onların 5.2 lira ücreti var. Şimdi o devlet büyüğümüze soruyorum ben vergisini göze alarak bu malı aldım. Ama sen bunu vergilendiremedin beni ilgilendirir mi bu durum ? Kimse kaçak göçek iş yapmıyor, Ptt ile teslim oluyor. Ee beceriksizlik devlette kusura bakmasın.