AliExpress'den Aldığımız Ürünler

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir süredir kargolar bekletiliyor diye şikayetler görüyordum zaten. Bundan sonra çok kurtuluş olacağını sanmıyorum. ÖTV hesabı bir gelir pir gelir. Zira sadece geçen sene Çin'den 26 milyon mektup geldiği söylendi.
Detay severleri ve ufak tefek işini ucuza halletmeye çalışan kişileriz yani buna neden yükleniyorlar anlamıyorum yazık hakkım haram olsun emeği geçenlere

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Geçenlerde mevzuu yapılan Çin'den gelen mektuplara vergi talep edileceği söyleminin somutlaştığı; hafta itibariyle paketlerin üzerindeki bedele bakılmaksızın 4,70 TL "Gümrük Sunum Ücreti" + 0,70 TL "Damga Vergisi" olmak üzere toplam 5,20 TL tutarında bir ücret talep edildiği söyleniyor. Hayırlısı bakalım...

Edit: Bu hafta kargosu gelen yahut bundan sonra gelecek olanlar bilgilendirebilirse sevinirim.
benim salı günü bi paketim geldi ama diğer paketlerim epeydir gelmedi bekliyorum. 6-7 paket daha gelecek bekliyorum.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Detay severleri ve ufak tefek işini ucuza halletmeye çalışan kişileriz yani buna neden yükleniyorlar anlamıyorum yazık hakkım haram olsun emeği geçenlere
Yakında 22 euro sınırı da kalkarsa şaşırmam. Geçenlerde telefonun ekranına koruyucu cam yapıştırayım dedim. Evde olurdu genelde ancak bitmiş. Daha önceden Çin'den 5-6 liraya aldığım ürüne 45 TL dediler. Yani yerli üretici denilen tedarikçilere gün doğacak gibi.

benim salı günü bi paketim geldi ama diğer paketlerim epeydir gelmedi bekliyorum. 6-7 paket daha gelecek bekliyorum.
Herhangi bir ek ücret talep edildi mi?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yakında 22 euro sınırı da kalkarsa şaşırmam. Geçenlerde telefonun ekranına koruyucu cam yapıştırayım dedim. Evde olurdu genelde ancak bitmiş. Daha önceden Çin'den 5-6 liraya aldığım ürüne 45 TL dediler. Yani yerli üretici denilen tedarikçilere gün doğacak gibi.

Aynısını yaşadım kılıf için en uygun 20 tl dediler aliden 9 liraya geldi asıl fırsatçılık şimdi başlayacak bakında görün

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
'O ülkeden 26 milyon mektup gelmesi demek, Türkiye'de o kadar o dili konuşan insan yoktur. Nasıl yazışmışlar? Dün ilk görüntüleri attılar. İncecik zarflardan neler neler çıkıyor'

Benim 6 liraya aldığım ekran koruyucu için ptt "gümrük snm" adı altında 5,20TL ödeme aldı. Sonuçta o incecik zarflardan neler neler çıkıyor.

Siyasi olarak algılamasın kimse ama ben, vatandaş iç piyasaya dönüş yapsın iç piyasa canlansın bu kontroller ve ek ödemeler bu yüzden yapılıyor sözlerine zerre kadar inanmıyorum. Benden alınan 5,20TL ile 26milyon zarfı çarptığınız da ortaya çıkan rakam hiçte öyle iç piyasaya can olsun diye yapılmış görünmüyor. Elin çininden 5 tane ekran koruyucuyu bana adam 6 liraya arge+üretim+pazarlama+posta+kar ile gönderiyor ama benim ülkem sadece zarfta ne var diye baktığı için benden 5,20TL ödeme alıyor.

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü

hayır edilmedi postaci masanin üzerine birakip gitmiş. arayan soran da yok diger paketler icin

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Geçenlerde mevzuu yapılan Çin'den gelen mektuplara vergi talep edileceği söyleminin somutlaştığı; hafta itibariyle paketlerin üzerindeki bedele bakılmaksızın 4,70 TL "Gümrük Sunum Ücreti" + 0,70 TL "Damga Vergisi" olmak üzere toplam 5,20 TL tutarında bir ücret talep edildiği söyleniyor. Hayırlısı bakalım...

Edit: Bu hafta kargosu gelen yahut bundan sonra gelecek olanlar bilgilendirebilirse sevinirim.
@Ramazanerdmr gerekli fotoyu atacaktır konuyu görünce. :) herkese geçmiş olsun Aliexpress siparişlerine 1er usd eklendi şimdilik.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ufak tefek işini ucuza halletmeye çalışan kişileri ve rakamları toplayınca totalde iyi rakam eder. Devlet, Uber i yasaklar, booking yasak, paypal yasak, gümrük sınırını düşürdükçe düşürür, amazon yasak amazon.tr açtırır ama ne ürün var ne fiyat. Sebep? Yerli üretim desteklesin iç pazar desteklensin? Sanki satılanlar yerli üretim sanki çiftçi üretici sanayici kazanıyor. Kazanan devlet. Vergileri alan devlet. Herşey de ben kazanayım herşey benim cebime girsin aliexpresste satılan telefon kılıfını adam tezgahtan sana satsın 3 katı paraya ama onun da kazancı ssk ya elektriğe vergiye gitsin. Noldu iç pazar kazandı aliexpress canımıza okuyordu? Noldu sarı taksi kazansın çünkü Uber tü kaka. Sene 2019 hayat kapitalizm farklı şekilde işliyor serbestlik olmazsa olmaz. Ben kazanayım sadece dersen olmaz. Üretirsen olur anca saman ithal edersen olmaz.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

seçim sonrası olur diye düşünüyorum ben açıkçası ama bekleyip görmek lazım. 4-5 parça bir şey sipariş ettim geçen hafta ama bakalım ne olacak . Hayır tek firma da değil , 4 ayrı paket
ürünler de 2-3 dolarlık şeyler. zarf başı 1 dolar çok kötü olur :(

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Benim dün çinden ürünüm geldi. 16 ₺ tutarında anahtar kılıfı 5 ₺ gümrük ücreti talep ettiler. Bundan sonra her üründen 5₺ koparmaya bakıcaklar sanırım
Hadi ya. Desene benim siparişten de ücret talep edecekler o zaman. Bu hiç hoş olmadı.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

furkanaykac

Acemi Detaycı
Üye
İl
Çorum
Valla ben hep takipli kargo ile alırım, en ufak ürüne bile takipsiz almam. Yıllar önce ebaydan bunu acı bir şekilde tecrübe etmiştim. Neyse ofisim için güvenlik kamerası ve alarm sistemi kurduracaktım, türkiyede 10.000 tl nin üzeri rakamlar söyleyince, birazda elektronikten de anladığım için ben bu işi yaparım dedim. Kameralar vs bir tık yukarısı mobese kaliteden de taviz vermedim yani. Maliyeti bana monitörüyle montajıyla beraber bu olayın 3.500 liraya biteceğini biliyorum, diyorum ki %20 vergisini alsa, 700 lira 4200 lira verilir. Hepsini parça parça çektim, 1000-1000-1500 tl olacak şekilde. Ben kargolar gümrüktedir herhalde diye kontrol dahi etmiyorum. Bir sabah ofise gittim ki kapının üstünde kargo teslimat kağıdı. Ptt'den 10 günde mümkün değil. Aliexpresten gelmesi en erken 25 gün diyordum. Sistemden kontrol ettim benim bu malzemeler. Vergilere baktım her kargo açılmış kontrol edilmiş paketlenmiş onların 5.2 lira ücreti var. Şimdi o devlet büyüğümüze soruyorum ben vergisini göze alarak bu malı aldım. Ama sen bunu vergilendiremedin beni ilgilendirir mi bu durum ? Kimse kaçak göçek iş yapmıyor, Ptt ile teslim oluyor. Ee beceriksizlik devlette kusura bakmasın.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@furkanaykac haklısın hocam. en azından belli bir tarih sonrası falan demesi lazımdı. pat diye birden yapılması çok saçma. kaldı ki ürün zaten 2 dolar. 1 dolar vergi mi olur.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
şirkette kullanılan kulaklıkların süngerleri çabuk deforme oluyor diye bir tedarikçiden fiyat almış satın almaya bakan kişi. 10 tanesi 80 tl demişler. tamam demiş bizimki. ama demiş beklemeniz lazım. Ürün yurt dışından gelecek. bende dedim herhalde aliexpress den alacaklar. neyse aradık ve ürünü bulduk. 10 tanesi 2.16 tl. verdik siparişi Aliexpress den :)
yani iç piyasadaki esnaf da al-sat yapıyor. Üretim yok ki. Bu şekilde iç piyasada da fiyat artacak. çünkü onlar da alırken artık +5 tl fark ödeyecek...