Araç Kameranıza Yansıyanlar

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Park halinde kayıt ediyor mu ki acep. 3 tramer kaydım var tamamı park halinde otoparkta meydana geldi.

Güzel konu olmuş bu arada :)
Nobran'ın Günlüğü Rutin Temizlik, Ürün Denemeleri, Bakım ve Tadilat Uygulamaları

Sanırım doğru kopyaladım, şu kamerayı taktım ben arabaya, sonraki mesajlarda da sigorta bağlantısının fotoğrafını koymuştum tabi arabadan arabaya göre değişir. 7/24 akü 10.8 volta inene kadar çekim yapar ayrıca.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

konu hortlatayım dedim :) iki aracımda da kamera kullanıyorum. Biri blacksys ch200. On arka full HD kayıt yapabiliyor ve pil yerine kapasitorlu. Önceki aracımda park kaydı yapmak için DC bağlantı yapmıştım ama kışın pek sağlıklı olmuyor akü zayiflayip kapaniyordu. Ondan çıkanı bizim ufakliga cakmakliktan monte ettim bu sefer. Şerit takip vs iceren ADAS özelileri de mevcut. Wi-Fi ile telefondan kayıtları izleyebiliyorsunuz. GNET 4K ise adı üstünde 4K kayıt yapıyor. Onu bizim büyük oğlana taktim. ADAS yine mevcut ve wifi ile yine izlenebiliyor. En büyük artısı ekranı olması. İkisinde de gece kayıtları tatminkar ama ters ışıkta plaka okuma ihtimali zayıf. Yine ikisinde de pil yerine kapasitor var bu sayede sıcak havada patlama vs ihtimalleri yok . Bu arada eksternal güç kaynağı kullanan var mi aranızda onu da ben merak ediyorum.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

aslında gnet marka araç kameram var ama bu aralar aracımı hic kullanmıyorum dolayısıyla park kamerası modunu aküden yiyen gnet kameram pek verimli olmuyordu. USB den güç alabilen viofo marka bir kamera edindim. En ucuz Turkcell’de buldum(900 kusur lira) birde Baseus tan 20000 lik bir powerbank aldım ki o henüz gelmedi. Park kamerası isine böyle bir çare buldum şimdilik.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

aslında gnet marka araç kameram var ama bu aralar aracımı hic kullanmıyorum dolayısıyla park kamerası modunu aküden yiyen gnet kameram pek verimli olmuyordu. USB den güç alabilen viofo marka bir kamera edindim. En ucuz Turkcell’de buldum(900 kusur lira) birde Baseus tan 20000 lik bir powerbank aldım ki o henüz gelmedi. Park kamerası isine böyle bir çare buldum şimdilik.
Aslında Büyükşehirler de ve premium araçlar da çok gerekli ya da araçda değerli bir şeyler var ise. Geçen ay iş yerinin arabasından alet edevat çalındı(8000-9000 TL değerinde), keşke park kamerası olsaydı dedirtdi. :( :( Güle güle kullanın, yorumlarınızı bekliyoruz. :)

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara

Alternatif güzel bir çözüm olmuş hocam elinize sağlık bende düşünüyorum bu aralar almayı bakalım.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ger
Aslında Büyükşehirler de ve premium araçlar da çok gerekli ya da araçda değerli bir şeyler var ise. Geçen ay iş yerinin arabasından alet edevat çalındı(8000-9000 TL değerinde), keşke park kamerası olsaydı dedirtdi. :(:( Güle güle kullanın, yorumlarınızı bekliyoruz. :)
Gerci iki tane kamera oldu camda beyaz saray tadında ama olsun daha caydırıcı olur. :utan:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Sistemi söyle kurdum. 20000 lik powerbank ve 64 GB kart kullandım. 20000 mah ile yaklaşık 2-3 gün aralıksız hızlandırılmış kayıt alabileceğim. Mission completed:)
O ne ya, endoskopi ekranı gibi :D Artık o akdar ekipman ile fullhd çekim yaparsın :) İnşallah kayıtlara baktıracak bir problem başıan gelmez :)

Yanlız bu kadar ekipmanı Accent veya Ford Transit'e taksan seni gezici radar zanneden çok olur :D :D Bir sefer şehir dışına uçakla gittiğim yerde kiralama şirketi bana gri accent vermişti. Mecburen ana yolda arıza şeridine tersten girmiştim. Kim hızlı geldiyse hepsi frene basmıştı. :D :D (camda tam ortada navigasyon cihazı vardı :D )

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
O ne ya, endoskopi ekranı gibi :D Artık o akdar ekipman ile fullhd çekim yaparsın :) İnşallah kayıtlara baktıracak bir problem başıan gelmez :)

Yanlız bu kadar ekipmanı Accent veya Ford Transit'e taksan seni gezici radar zanneden çok olur :D:D Bir sefer şehir dışına uçakla gittiğim yerde kiralama şirketi bana gri accent vermişti. Mecburen ana yolda arıza şeridine tersten girmiştim. Kim hızlı geldiyse hepsi frene basmıştı. :D:D (camda tam ortada navigasyon cihazı vardı :D )
Valla radar gibi oldu hakkaten :):) çevirmelerde de faydası oluyor eski aracımda polisler çok kibar davraniyorlardi kamerayı görünce. Bu arabayla çevirmiyorlar pek eski f30 biraz mimliydi malum :)

erenkrkl

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Ben de powerbankle kullanıyorum ama çakmaklığa kadar kabloyı gizli yürüttüğüm için çakmaklıktan usb yi çıkartıp, powerbank ile hemen yanındaki göze koyuyorum o da gizlenmiş oluyor yani normalden farksız oluyor. 10 binlik powerbank ile 2-3 gün arası 720p de park moduyla çekim yapabiliyor. Powerbanki büyütürsem ayarlarda değişiklik yapabilirim, şimdilik işimi görüyor.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Hocam uzun bir kabloyla powerbankı ortadan kaldırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. hem araca giren şahıs farketmemiş olur kamerayı, hemde gözünüz yorulmaz kalabalıktan.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

VIOFO 129 ile park kaydı kesiti. Örnek olması icin koyuyorum. 3fps kayıt ve 20000 mah powerbank ile 55 saat civarı kayıt yapabiliyorum.

Bu gnet ile yaptığım gece çekimi
Şu gece çektiğiniz kamera ayarı çok hoşuma gitti. :) <3 Tam gazlamalık bir açı olmuş. :D Tekrardan hayırlı olsun diyelim gayet net gözüküyor. :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Sistemi söyle kurdum. 20000 lik powerbank ve 64 GB kart kullandım. 20000 mah ile yaklaşık 2-3 gün aralıksız hızlandırılmış kayıt alabileceğim. Mission completed:)
Elinize sağlık Hocam. Çok beğendim çok güzel olmuş. Benim de istediğim bir sistem aslında. Daha sıra gelmedi. Umarım sıra gelene kadar bir sorun yaşamayız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Son birkaç gündür kameranın artık olmazsa olmaz bir donanım olduğuna karar verdim. Zaten kullanıyorum ama son birkaç gündür iyi ki kamera var diyorum.
Yayınlayıp yayınlamamakta kararsız kalmıştım ama artık tüm bunları Trajik Trafik kanalında yayınlama kararı aldım. Zira ona korna buna ne yapıyorsun demekten bıktım usandım.
Bu arada, aiptek'i uzun süredir kullanıyorum. Ama artık yetersiz geliyor diye gittim uygun fiyatlı bir kamera aldım ama henüz montajını yapmadım.
İlk videoyu aşağıya bırakıyorum. Elemanın benimle bir derdi var mıydı yok muydu bilemiyorum ama tam ben orta şeride geçerken bir baktım o da şerit değiştirmeye başladı. Kornaya bastım ettim ama nafile. Bende haliyle mecburen sağa doğru ilerlemeye başladım. Neyse ki, sağ tarafta kaçacak pay vardı yoksa çarpışma kaçınılmazdı.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Volvonun 120 ile yaptığı geyik testini yetersiz bulup üzerine 20 daha koyarak Corsa ile yaptım. Demek ki araca yaptığım retrofit çalışmalar işe yarıyor video da bunun ispatı :)

İşin şakası bir yana evden gelen çok acil bir telefon sonunda hastanelik olmak, belki de daha kötüsünü yaşamak(!) an meselesiydi.

Streamable Video