Astra k detailing | Jayswax, Turtlewax, Sunroof bakımı ve Detaylı temizlik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
1 kere turtle wax dry shine denemiştim waxı ilk yaptığım hafta, 10 gün kadar önce de bir kere daha desteklemiştim parlaklığı arttırmak için, onun haricinde waxı desteklemiyorum. Tabiki ilk güne göre zayıflama var özellikle sheeting bir miktar yavaşladı ama boncuklar hala fotoğrafta görüldüğü gibi. Çok dayanıklı bir wax özellikle kimyasala karşı. Doğru yıkanınca bu süreleri görmek mümkün oluyor.

Araba kapalı otoparkta duruyor bu arada.
Ağabey wax yapıldığı güne rağmen boncuklanması cok guzel duruyor. Tabi kapalı garaj'ın etkiside çoktur bunda. Bizim araçlar avm ye gittikçe kapalı garaj görüyor

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ağabey wax yapıldığı güne rağmen boncuklanması cok guzel duruyor. Tabi kapalı garaj'ın etkiside çoktur bunda. Bizim araçlar avm ye gittikçe kapalı garaj görüyor
Etkisi var tabi :) Açık alanda dursa şuan sadece kapılarda boncuklanma olurdu, tavan falan hemen hemen bitmişti yada boncuklar dağınık olurdu en azından.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
1 kere turtle wax dry shine denemiştim waxı ilk yaptığım hafta, 10 gün kadar önce de bir kere daha desteklemiştim parlaklığı arttırmak için, onun haricinde waxı desteklemiyorum. Tabiki ilk güne göre zayıflama var özellikle sheeting bir miktar yavaşladı ama boncuklar hala fotoğrafta görüldüğü gibi. Çok dayanıklı bir wax özellikle kimyasala karşı. Doğru yıkanınca bu süreleri görmek mümkün oluyor.

Araba kapalı otoparkta duruyor bu arada.
O halde ben de turtle wax dry shine'ı stoğa ekliyim. Elimde hiç deneyemediğim Wax-Planet White Noise vardı, onunla beraber ne olur denemiş olurum :)

Son düzenleme:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Haydaaa yargıç duymasın bak:D. Baya sağlam gitmiş önceki destek ürünü neydi
Bu süreçte toplam iki defa tw rinse wax ile destekledim. Son yıkamadan sonra tac system shinee wax ile parlaklığını arttırdım, yarın akşam ön yıkama yapıp kurulamaya niyetim var tozunu almak için. O zaman tekrar paylaşırım wax üzerine shinee wax tepkisi ne olacak merak ediyorum. Bundan sonra da herhangi bir destek ürünü kullanmadan sonuna kadar takip edeceğim.

Bu arada farklı waxlar denemek için jayswaxı satmaya niyetim var, buradan haber edeyim konuyu takip edenlere öncelik olsun :)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Son düzenleme:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
103. gün
Wax hala gayet canlı, üzerinde hiçbir ek ürün yok. Daha da dayanacak belli ki. Artık sıkıldım m700 ile silip başka bir wax deneyeceğim. Dayanımda benim için zirve bu wax, dayanımıyla bilindik o waxlar çok geride kalıyor Jayswax extreme karşısında. Doğru uygulanır ve doğru bakılırsa harika süreler yakalanabiliyor. Son durum ile sizi baş başa bırakıp bu konumu noktalıyorum. Umarım faydalı olmuştur, takip eden herkese teşekkür ederim.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
103. gün
Wax hala gayet canlı, üzerinde hiçbir ek ürün yok. Daha da dayanacak belli ki. Artık sıkıldım m700 ile silip başka bir wax deneyeceğim. Dayanımda benim için zirve bu wax, dayanımıyla bilindik o waxlar çok geride kalıyor Jayswax extreme karşısında. Doğru uygulanır ve doğru bakılırsa harika süreler yakalanabiliyor. Son durum ile sizi baş başa bırakıp bu konumu noktalıyorum. Umarım faydalı olmuştur, takip eden herkese teşekkür ederim.

Vallahi senin ortamın bu wax için ideal ortam sanıyorum, ikinci bir kişi daha benimki de 103 gün dayandı demeden ben inanamayacağım :)
Sana bir ithamda bulunmuyorum yanlış anlama, her ortam, her koşul, her vernikte aynı mı onu sorguluyorum.

Bir de sendeki waxın bir fotoğrafını atar mısın jayswax extreme olduğuna emin miyiz bunun Berkay, bu kadar uçlarda 2 sonuç beni çok şaşırtıyor açıkçası.

103 gün için gerçekten harika duruyor görüntü eline sağlık... Belki de direk boya korumaya hazır, taze polisajlı bir yüzey arıyor wax

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vallahi senin ortamın bu wax için ideal ortam sanıyorum, ikinci bir kişi daha benimki de 103 gün dayandı demeden ben inanamayacağım :)
Sana bir ithamda bulunmuyorum yanlış anlama, her ortam, her koşul, her vernikte aynı mı onu sorguluyorum.

Bir de sendeki waxın bir fotoğrafını atar mısın jayswax extreme olduğuna emin miyiz bunun Berkay, bu kadar uçlarda 2 sonuç beni çok şaşırtıyor açıkçası.

103 gün için gerçekten harika duruyor görüntü eline sağlık... Belki de direk boya korumaya hazır, taze polisajlı bir yüzey arıyor wax
Hocam tek başına Jays Wax'ın sonucu değil bu. Sürekli desteklediğiniz yazmış zaten Berkay.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben anlamamışım sanırım o zaman, şu mesajda desteklemediğini belirtmiş.

Şu mesajda da üzerinden ek hiçbir ürün yok demiş...

Bu süreçte toplam iki defa tw rinse wax ile destekledim. Son yıkamadan sonra tac system shinee wax ile parlaklığını arttırdım, yarın akşam ön yıkama yapıp kurulamaya niyetim var tozunu almak için. O zaman tekrar paylaşırım wax üzerine shinee wax tepkisi ne olacak merak ediyorum. Bundan sonra da herhangi bir destek ürünü kullanmadan sonuna kadar takip edeceğim.

Bu arada farklı waxlar denemek için jayswaxı satmaya niyetim var, buradan haber edeyim konuyu takip edenlere öncelik olsun :)

@Berkay bizi birbirimize düşürdün :D 3 kere Tac System bir kere de Turtle wax sürmüş üstüne benim anladığım :)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Yasin.Dogan bu süreçte defalarca yıkandı, 2 defa tw rinse ile destekledim, 1 kere tac system denedim. Hatta Tac systemde de temizleyici var waxı eller :)

@omrslhmms Durum budur inanıp inanmamakta herkes özgür :) Bu wax 150 günü de görür devam etsem.. İpucu vereyim, bu wax altında hiçbir kalıntı kabul etmez. M700 e dikkat. Bazıları kalıntı bırakıyor ;)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@Yasin.Dogan bu süreçte defalarca yıkandı, 2 defa tw rinse ile destekledim, 1 kere tac system denedim. Hatta Tac systemde de temizleyici var waxı eller :)

@omrslhmms Durum budur inanıp inanmamakta herkes özgür :) Bu wax 150 günü de görür devam etsem.. İpucu vereyim, bu wax altında hiçbir kalıntı kabul etmez. M700 e dikkat. Bazıları kalıntı bırakıyor ;)
Bana laf sokmaya çalıştıysan ben m700 kalıntı bırakıyor demedim hiçbir zaman :) m700 tam buharlaşmamış olabilir dedim yüzeyden. Çünkü o kadar kötüydü ki artık otoparkta nem ölçümü, haşere ölçünü, toz ölçümü falan yaptıracaktım, nedir bunu bu kadar bozan diye. Aynı şartlarda uyguladığım fusso taş gibiyken bunun 2 haftada buhar olması bence çok m700lük bir durum da değil ya neyse :)

Lafına güvenmediğimden değil de gidip uranyumu atomlarına ayırmamışsın, standart yollarla wax sürüp silmişsin. Neyi farklı yaptın da bu kadar tutundu merak ediyorum sadece. Başka birinden böyle yorumlar duymadım çünkü.

Yok mu kullanan bu waxtan, yakaladığınız desteksiz dayanımları paylaşın arkadaşlar merak içerisindeyim. O yüzden de waxın fotoğrafını istedim acaba sürüm falan mı farklı diye...

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba,
Yapılan işlemleri kısaca özetlersek; arabanın polisaj ihtiyacı vardı. Polisaj yapıldı, farlar şeffaf koruma filmi ile kaplandı, wax uygulandı, detaylı iç temizlik, sunroof temizliği ve motor temizliği yapıldı. Bolca fotoğrafladım, videolarla desteklemeye çalıştım. Kendi garajım olmadığı 4-5 poşet malzeme ile arabanın içinde savaştım, bir hayli yorucu oldu. Ürün yorumları ve testlerle birlikte uzun bir konu olacak :)

Farklı neler var?
  • Turtle wax Dry & Shine Rinse wax incelemesi
  • Jayswax Extreme incelemesi ve su testi
  • Liquid Elements Black Hole incelemesi
  • Sunroof temizliği nasıl yapılır? nelere dikkat edilmeli ?
  • Deri bakımı nasıl yapılmalı? Suni ve gerçek farkları neler? Suni deride edindiğim tecrübeler
  • Susuz motor temizliği nasıl yapılmalı? Hangi noktalara dikkat edilmeli ? (İlgili linkten ulaşılabilir)
  • Alt yıkama
  • Püf noktalarıyla doğru ve etkili yağmur kaydırıcı uygulaması ve yağmur kaydırıcıya alternatif ürünler
  • Silecek bakımı nasıl yapılmalı? Sorunsuz çalışması nasıl sağlanır ?

Kullanılan malzemeler ile başlayalım..

Kullanılan Malzemeler

Yıkama
Ön yıkama : Flowey B33, Valet pro Bilberry
Kova şampuanı :Autobrite Purple Velvet
Demir tozu : Koch Chemie Felgenblitz
Jantlar ve davlumbazlar : Cg Signature Wheel Cleaner, ceviz-b33 karışımı
Kil : BiltHamber Finish Restorer
Cam : Flowey S3 Glass Cleaner
Kurulama : Liquid Elements Black Hole

Polisaj
Koch Chemie f6, Menzerna 3800
İç pianoblack : Flowey fine cut polish

Koruma
Jayswax Extreme, Stek DynoShield

İç Temizlik
Kumaş temizliği : Vp Carpet Cleaner, Vp enzyme odour
Deri temizliği ve koruma : Vp leather soap, Nanolex interior cleaner, Af hide conditioner, Colourlock deri kalkanı, Colourlock vinil koruyucu
Plastik aksam temizliği ve koruma : Nanolex interior cleaner, Gtechniq C6, Af Spritz
Klima temizliği : Winkel air conditioner

Motor temizliği ve koruma:
Ceviz-b33, Koch Chemie Motorplast

Diğer koruma-bakım ürünleri
Kaporta : Turtle wax Rinse wax
Jant : Turtle wax Seal n Shine , Gtechniq p1
Cam yağmur kaydırıcı : Rain x, Tw Seal n Shine
Kaput filmi temizliği : Autoglym SRP
Dış plastik aksam : Autoglym Supersheen
Detaylar : Auto finesse finale
Fitil bakımı : Sonax gummipfleger
Lastikler : Meguiars endurance

Yardımcı ekipmanlar
Valet Pro detay fırçası
Köpük fırçalar
Stargil fırçalar
Basınçlı pompa
Autohdm yün eldiven
Lucullan eldiven
gtechniq tri foam applicator
3d wax pedi
AutoBrite wax bezi
Superclean wax bezi
befar jant polisaj süngeri
Einhell şarjlı matkap
cetaform r11 pen

Polisaj ile başlayalım. Arabayı S-Works Bayram beye teslim ettim. Polisaja hazırlık aşamaları yapıldı ve maskelendi.

Boya Durumu

Polisaj öncesi-sonrası fotoğraflar

Bu kapı neden bu kadar çizik anlamadım

Polisaj sonucu

Farlar Stek DynoShield boya koruma filmi ile kaplandı. @s-Works ellerine sağlık :)

Sunroof temizliği ve bakımı
Hep atlanan bir konu. Forumda da eksikliği olduğunu fark ettim. Kızakların, fitillerin ve gider kanallarının bakımı önemli. Telafisi zor ve pahalı bir donanım. Önce sunroof kısmında neler var bir görelim.

Gördüğünüz gibi gider bölümü ve kızakların olduğu bölüm ayrı. Ön tarafta da giderle tavanın iç kısmını ayıran bir yükselti ve fitil var. İç kısma fazla kimyasal kullanmadan gidere bolca 1:3 ceviz pre-wash döktüm. Kanallardaki kir çözülürken kızaklara da aynı kimyasal ile müdahale ediyorum. Yağlı olduğu için detay fırçası pek iş görmüyor. En azından ilk aşamada görmüyor. Kimyasalı sıkıp bez yardımıyla kızakların üzerindeki yağı alıyoruz. Büyük bir bölümü temizlendikten sonra detay fırçasıyla her yerini temizliyoruz. En son gider kanalına su döküp etrafı kuruluyoruz. Arabanın içini bir örtü ile örtmek şart aklınızda olsun. Sunroof etrafı tavanı da örtü veya gazete ile kapatın. Temizlik yaparken tavana yağ bulaşabiliyor.

Kızakları sıvı gres ile yağladım

Fitillerde Sonax Gummipfleger kullandım. Ürün fitilleri yumuşatıyor, mat-satin arası bir görünümü var. Gayet başarılı bir ürün.

Plastik kısımlar Autoglym Supersheen

Motor Temizliği ve Koruma
Motor konusunu uzun tutmayacağım. Bununla alakalı detaylı bir konum var. Dileyen linke tıklayarak inceleyebilir.
Susuz Motor Temizliği ve Koruma

Motorda ceviz-b33 kullandım. Kimyasalı çok çok az kullandım, sadece toz vardı. 2 ay önce kc motorplast uygulamıştım. Motorplast benim favori ürünüm. Uzun ömürlü, hoş kokulu ve kirlenmeyi ciddi geciktiren bir ürün. 250 dereceye kadar ısı dayanımı var. İlk uygulandığında fazla parlak görünüyor, 1 gün sonra ürün oturuyor. Zaten 12 saat kürleşme süresi var. Süre sonunda bir bezle silmekte fayda var.
İki aydır kirlenme bu şekilde

Ceviz-b33

Finalini en son paylaşacağım.

İç Temizlik
Parlak siyah trimlerin polisajıyla başlıyorum. Gtechniq p1 denedim, derin çizikleri aldı ama çok hare bıraktı. Flowey fine cut ile tek aşama yapmaya karar verdim.

Maskeleme

50/50

Soft99 authentic wax ile parlaklığını arttırdım

Sonuç

Pedallarla devam ediyorum. Vp Bilberry kullandım.

Sonuç

Fitillerin altına kadar girdim
Af verso 1:5 apc

Koltuk kızakları af verso 1:5 apc

Makyaj fırçası ile toz alma

Koltuk ve taban halısını koltuk altlarına kadar süpürdüm

Koltuk ve halı temizliği
Nemli beze 1:10 Vp carpet cleaner

Kumaşlar ve halılar nemliyken vp enzyme odour kullanıyorum. Limon kokulu bir koku giderici. Kokuyu maskelemek yerine özel formülü sayesinde bakterileri yok ediyor ve kuruma esnasında oluşmasını engelliyor. Islak ve karanlık ortam bakteri oluşması için en ideal ortamdır. Bu sebeple temizlik sonrası kumaş ve halılarda kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Nem alıcı ile birlikte kurumaya bırakıyorum

Kurumaya yakın Winkel klima spray ile havayı tazeledim. Hafif bir limon kokusu var, sonaxı andırıyor beğendim.

Detaylı İç Temizlik ve Koruma
Kumaşlar tamamen kurudu, iç mekana direksiyondan başlıyorum.

Temizlikte favori ürünüm Nanolex İnterior Cleaner

Vp fırçadan yardım alıyorum. Ardından nemli bezle siliyorum

Direksiyon derisinde Vp leather soap kullandım. Rutin temizlikte de nanolex kullanıyorum.

Şimdi deriyi nasıl koruyacağız ?
Deri tahribatının ana sebepleri şunlardır
  • Derinin kuruması
  • Sürtünme
  • Ciltteki asit ve yağlar
Besleyici ürün
Deriyi yumuşak ve esnek tutmak için gereklidir.
Gerçek deride zaten mutlaka besleyici ürün kullanılmalı.
Suni deri ise polivinil klorür ve poliüretandan oluşur. Dolayısıyla besleyici ürünü pek ememezler, bu yüzden suni deride besleyici atlanarak temizlik sonrası direkt koruyucu uygulanır. Ancak bir süre sonra bu deri çeşidi de neme ihtiyaç duyar. Bu nemi sağlamak için besleyici ürün kullanılmalı. Aksi takdirde çatlar ve dökülür(markadan markaya değişebilir) Bizim opellerde kronik sorundur, 20 binde direksiyonu deforme olmuş örnekler var.

Koruyucu ürün
Koruyucuya gelirsek, hem gerçek deride hem de suni deride kullanılır. Cildimiz 5.5 ph derecesine sahip yani asit. Hem cildimizdeki yağdan asittten korumak hem de geç kirlenip kolay temizlenmesini sağlamak için koruyucu önemli. Favori ürünüm colourlock deri kalkanı.

Besleyici olarak Af hide conditioner kullandım

Öncelikle ellerinize sağlık. Keyifle okudum ve bir çok şey öğrendim. Kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. Aracım seat leon. 5 ay önce sıfır aldım. Direksiyon,kol dayama kısımlarındaki deri bakımını bu zamana kadar hafif nemli bez ile haftada bir yaptım. Elimde flowey i2 genel iç temizleyici var. Bunu bu bölgelerde kullanabilir miyim? Flowey ile yazıştım ve ürün ph7 ve oldukça güvenilirdir. En hassas noktalarda bile kullanabilirsiniz dediler. 1e 15 sulandırmıştım. Bu oranla deri temizliği yapsam sakıncası olur mu? Bir de colourlock deri kalkanı alsam ve bu temizlik sonrası onu uygulasam yeterli midir? Colourlock deri koruyucu ürünü de almam gerekir mi? Bu kalkan ve koruyucu ürünler arasındaki farkı da pek anlamadım. Kalkan olan koruyucu da olmaz mı? :D:DCevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Ellerin dert görmesin bayağı bir uğraş ve emek var emegine sağlık çok iyi iş çıkartmışsınız bukadar çeyizi nasıl topladınz çeyizde yok yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...