Öncelikle ellerinize sağlık. Keyifle okudum ve bir çok şey öğrendim. Kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. Aracım seat leon. 5 ay önce sıfır aldım. Direksiyon,kol dayama kısımlarındaki deri bakımını bu zamana kadar hafif nemli bez ile haftada bir yaptım. Elimde flowey i2 genel iç temizleyici var. Bunu bu bölgelerde kullanabilir miyim? Flowey ile yazıştım ve ürün ph7 ve oldukça güvenilirdir. En hassas noktalarda bile kullanabilirsiniz dediler. 1e 15 sulandırmıştım. Bu oranla deri temizliği yapsam sakıncası olur mu? Bir de colourlock deri kalkanı alsam ve bu temizlik sonrası onu uygulasam yeterli midir? Colourlock deri koruyucu ürünü de almam gerekir mi? Bu kalkan ve koruyucu ürünler arasındaki farkı da pek anlamadım. Kalkan olan koruyucu da olmaz mı?

Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Faydalı olduysa ne mutlu. Arabanız hayırlı olsun öncelikle.
İyi yapmışsınız en azından sakıncalı bir ürün kullanmamışsınız. Flowey i2 apc den daha güvenli ama iyi temizlik gücüne sahip bir ürün, ph derecesi evet önemlidir ama tek başına bir anlam ifade etmez. Dolayısıyla deride kullanıma çok uygun değil. Birkaç sefer kullanımla yada nemli beze doğru konsantrasyonda sıkıp silmek ile hemen zarar vermez ama düzenli kullanımda 1-2 yıl sonra onarım gerektirecek başka sıkıntılar ile karşılaşırsınız.
Bu nedenle i2 interior cleanerı kumaş, plastik gibi alanlarda doğru oranla kullanmaya devam edin ancak deride
koch chemie polstar tavsiye ederim. 1:10-1:15 oran ile düzenli olarak kullanabilirsiniz.
Kalkan ve koruyucu ürünlerin isimleri. Kalkan diş etkenlerden ana koruyucudur. Deri koruyucu değimiz ürünün kendi adı. Koruma özelliği bulunan deri besleyicidir aslında. Kalkandan farklı olarak uv korumasına sahiptir. Farklı amaçlara sahipler, hatta bazı durumlarda beraber kullanabiliyoruz. Sizin arabanıza dönersek;
Tavsiyem doğrultusunda periyodik olarak temizlik yapıp deri kalkanı uygulamanız yeterlidir ancak bir istisnamız var, direksiyonda 2-3 ayda bir suni deride beğendiğim
auto finesse hide leather conditioner veya
colourlock deri koruyucu kullanın. Uygulamadan sonra en az 1 gece beklesin nemli beze 1 fıs
kc polstar sıkıp silin, kurumasını bekleyin ve kalkan uygulayın. Bu şekilde çok uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız. Temizlikte de bez veya detay fırçası kullanın. Yoğun bir kir olmadıkça deri fırçasından yana değilim.
Ayrıca konumda deri tahribatının sebepleri ve yapılması gerekenler ile ilgili yazım var. gözden kaçtıysa tekrar inceleyebilirsiniz.