Ateş parçasına genel temizlik - Durmak yok parlamaya devam

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öncelikle normalde bugun ne yaptınıza yazacaktım fakat sonradan konuyu hatırladım ve bi güncel çekelim dedim:

Öncelikle sanırım eylül sonu waxı uygulamıştım. Bugun itibari ile 4 ayı çoktan bitirmiş , tahmini 6500/7000 civarında bi km yapıldı.

Fotoğraflardan anlaşılacağı üzere girmediğimiz yer kalmadı. O yüzden şartlar pek kolay değil , arada sadece 1 kere yıkandı ve tahmini 15 gün boyunca ailedeki sağlık sebeplerinden garajda yatmıştı. Bu kadar kirlenince artık yıkamak şart oldu deyip öğle civarı benzinlik yolunu tuttum ama sizi önce hafta içi pis halindeki boncuklar ile tanıştırayım.

Süre ve kullanım bakımdan bence hala bocuklar yeterli , ve şimdi de kirlilerle sizi baş başa bırakayım :

evet gördüğünüz her nokta çamur tanesi :)

Birde önde çeşitli sinek ölüleri , arkadada yoğun bir yağmur sonrası trafik filmi vardı.

Resmen seramikten kalın olan kir tabakasına direk cam hizası altına direk komple benzinlik köpüğü ile giriştim. Özellikle jant-davlumbaz kısmına yoğun sıktım ve akan kirleri şöyle görelim:

Duruladıktan sonra ilk ön yıkama sonrası boncuklar şu şekilde idi :

Daha sonra kalan kirin üstüne flowey w18 ve ev13-b33 karışımları ile 2 kere daha yıkadıktan sonra boncuklar kirin gitmesiyle sanki bi nebze artmış.

url alma

Malum pazar günü , ve havanın iyi olması sebebiyle gelen yoğunluk vardı , hemde araba çok pis olunca pek fotoğraf çekmemişim.

En son kova öncesi aracın altını da bi nebze durulamaya çalıştım , hem çamurdan hem yoldaki tuzlardan biraz olsun kurtulduk da .
Daha sonra 2 kova 3 eldivenle şampuan olarak vonix floc yapıp üstüne kurulama ile şimdilik bitirdim.

Yakın zamanda daha detaylı bir girişip üstüne korumayı tazelemeyi düşündüğümden şimdilik bu kadar forum ahalisi :gulumsemex::)

Fakat bitirmeden son hali şöyle bırakayım.

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Maşallah eline sağlık Bati.
Ellerine sağlık. Senin de dediğin gibi kalın bir kir tabakasından kurtulmuşsun. :alkıssx:
Hepinize sağolsun :)

Kardesim Eline Saglik Wax in dayanimi güzelmis :)
Valla abi beklediğimden uzun gitti diyebilirim. Normalde bu yıkamada hiç waxtan ümidim yoktu ama hala yüzeyde olduğunu hissettiriyor

Elinize sağlık. Bu rengi yeni wax atılmış haliyle akşam güneşinde görmek güzel olur:)
Dediğiniz gibi , komple detaylı temizlik sonrası bi hayli güzel. Ve yaza planlar dahilinde daha da güzel olacak

Wahısı benle atmazsan adam değilsin herkes şahit :D
Gel hele gelmezsen adam deyilsin , wahsı ve pedi sana verecem sen yapacan ahanda herkes şahit.

Silmesi de benden. Uğraştıktan zonra fırında pattesde yeriz

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@batikankodak ben, benim arabaya kirli diyordum ama seninkinin önceki halini görünce derin bir oh çektim :) Bizim Ankara'da benzinlik köpüğü kireç sökücüden midir nedir hiç kir akıtmıyorlar, üstüne bir de suları var: bırak araba kireçlerle dans etsin.

Uygulama sonrası arabanın rengi resmen ortaya çıkmış. Ellerine sağlık.

İnşallah en kısa zamanda kış aylarını atlatırız da daha detaylı detay günlerine döneriz.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hepinize sağolsun :)

Valla abi beklediğimden uzun gitti diyebilirim. Normalde bu yıkamada hiç waxtan ümidim yoktu ama hala yüzeyde olduğunu hissettiriyor

Dediğiniz gibi , komple detaylı temizlik sonrası bi hayli güzel. Ve yaza planlar dahilinde daha da güzel olacak

Gel hele gelmezsen adam deyilsin , wahsı ve pedi sana verecem sen yapacan ahanda herkes şahit.

Silmesi de benden. Uğraştıktan zonra fırında pattesde yeriz
Ya ben ya sen yienimm ya herro ya merroo

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Elma şekeri gibi maşallah Batıkan:alkıssx:
sağolun abiler :gulumsemex:

@batikankodak ben, benim arabaya kirli diyordum ama seninkinin önceki halini görünce derin bir oh çektim :) Bizim Ankara'da benzinlik köpüğü kireç sökücüden midir nedir hiç kir akıtmıyorlar, üstüne bir de suları var: bırak araba kireçlerle dans etsin.

Uygulama sonrası arabanın rengi resmen ortaya çıkmış. Ellerine sağlık.

İnşallah en kısa zamanda kış aylarını atlatırız da daha detaylı detay günlerine döneriz.
Az bişi ofrot yaptık yani nedir ki :)

Dediğin gibi bazıları tam fos abi , bizim benzinliğin ön kısımları da cilalı köpük. O da temizleme kısmında vp f1 ile yarışır anca toz alacak kıvamda. Ama arka kısım normal köpük olunca arkayı kullanıyorum.

Artık forum olarak hem havalar ısınmayı hemde yakıt fiyatlarının bi nebze düşmesini bekliyoruz sanırım. Ciddi anlamda etrafımda da çoğu kişi önemli işi olmadıkça arabalarını çıkarmıyor , bizimde bi hobimiz var ürün fiyatları ocağa incir ağacı dikerken benzin fiyatları direk cebe hortum çekiyor .

Ya ben ya sen yienimm ya herro ya merroo
Önce yapan gazanır yienim :p:cool:

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Yine bir temizlik ve yine genel koruma ve wax uygulaması ile hafta sonumuzu tamamladık.

Öncelikle dip köşe yıkama yaptık , nasıl mı ?

Çift kova çift pompa. Pompaların birinde yarı yarıya kaportaya ev13-33 karışımı diğerinde de jant-davlumbaz tamponlar için gs-b33 çok az da ev13 koymuştum.

2 eldiven ve çift kova, sadece sabun olanda grit guard var. Bu arada sert temizlik için kovada da ev13 kullandım tahmini 10 lt suya 50 ml civarı ev13 hem baya bi köpürdü hemde kayganlığı yetti (ne az ne çok , hatta vp mor derecesinde diyebilirim). Temizlemesini zaten beğeniyorum

Kova yıkamasından sonra 3d nin apc siyle tampon , cam fitilleri gibi yerleri fırçalayıp duruladıktan sonra Demirtozu olarak KC FB kullandım.

resım

Detaylı olarak çekemişim ama bu fb öncesi

buda fb sonrası. Gözle pek fazla çıkan kir olduğunu göremedim ama en azından kaporta sanki biraz rahatlıyor gibi hissediliyor.

Sonrasında da güzelce durulayıp kurulandık .

Hepsini tam güne sığdırmak istemediğim için gelip kapalı otoparkımıza yerleştik.

Ertesi gün Gentleman yani bi tarafı uzun bi tarafı kısa olan bez ile beze sprey ile çok az su sıkıp komple sildim ve yine benzer bezle motor ve kaput altının bi tozunu aldım ve üstüne yine Jayswax Jelybean waxı yapıştırdık. Waxın içeriğini mereak edenler için carnabau ve sio2 içerikli.
Budan önce good stuff sio2 , geçenki ve şimdiki jelybean uygulaması üstüne sio2 waxları beğenmeye başladım. Bundan sonra sentetik yada hibrit wax pek olmayacağını düşünüyorum

İlk kat waxımızı atarken arada motor bölümüne KC MP fıslamıştım. ilk kat waxı silip üstüne aynalar ve kaputa bir kat wax daha uygulayıp beklerken bu sefer lastiklerimizi Yerli ve Milli efsane Sarp ile parlattım . Daha sonra bütün trimleri komple pss ile dönüp waxı sildim ve davlumbazlara aeresol Selsil lastik parlatıcı sıkıp lastikleri bir kat daha sarp ile geçtim.

En son garaja inmeden önce de kapı altları , kapı fitillerini ve jantları 3d Final touch ile bir sildim ve işlemi bitirdim

Mp yi komple fıslayıp biraz emilmesini bekliyorum , en sonda trimlere pss sürdüğüm wax süngeri ile mp yi iyice yediriyorum böylece hem leke olmuyor hemde görüntüsü sanki bi tık güzelleşiyor

tek kat sarp

2. kat sarp

Bu arada finalden sonuçları da şöyle bırakalım

BONUS :

Dışarı çıktığımda pompacının kardeş araba yeni mi depo kapağı altı parlıyor demesini düşünerek son fotoyu ekliyorum.
(depo kapağının altı temiz ve koruma ürünü varsa o araba alınır :gulumsemex::):sırıtan1: )

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Yine bir temizlik ve yine genel koruma ve wax uygulaması ile hafta sonumuzu tamamladık.

Çift kova çift pompa. Pompaların birinde yarı yarıya kaportaya ev13-33 karışımı diğerinde de jant-davlumbaz tamponlar için gs-b33 çok az da ev13 koymuştum.

2 eldiven ve çift kova, sadece sabun olanda grit guard var. Bu arada sert temizlik için kovada da ev13 kullandım tahmini 10 lt suya 50 ml civarı ev13 hem baya bi köpürdü hemde kayganlığı yetti (ne az ne çok , hatta vp mor derecesinde diyebilirim). Temizlemesini zaten beğeniyorum

Kova yıkamasından sonra 3d nin apc siyle tampon , cam fitilleri gibi yerleri fırçalayıp duruladıktan sonra Demirtozu olarak KC FB kullandım.

resım

buda fb sonrası. Gözle pek fazla çıkan kir olduğunu göremedim ama en azından kaporta sanki biraz rahatlıyor gibi hissediliyor.

Hepsini tam güne sığdırmak istemediğim için gelip kapalı otoparkımıza yerleştik.

Ertesi gün Gentleman yani bi tarafı uzun bi tarafı kısa olan bez ile beze sprey ile çok az su sıkıp komple sildim ve yine benzer bezle motor ve kaput altının bi tozunu aldım ve üstüne yine Jayswax Jelybean waxı yapıştırdık. Waxın içeriğini mereak edenler için carnabau ve sio2 içerikli.
Budan önce good stuff sio2 , geçenki ve şimdiki jelybean uygulaması üstüne sio2 waxları beğenmeye başladım. Bundan sonra sentetik yada hibrit wax pek olmayacağını düşünüyorum

İlk kat waxımızı atarken arada motor bölümüne KC MP fıslamıştım. ilk kat waxı silip üstüne aynalar ve kaputa bir kat wax daha uygulayıp beklerken bu sefer lastiklerimizi Yerli ve Milli efsane Sarp ile parlattım . Daha sonra bütün trimleri komple pss ile dönüp waxı sildim ve davlumbazlara aeresol Selsil lastik parlatıcı sıkıp lastikleri bir kat daha sarp ile geçtim.

En son garaja inmeden önce de kapı altları , kapı fitillerini ve jantları 3d Final touch ile bir sildim ve işlemi bitirdim

Mp yi komple fıslayıp biraz emilmesini bekliyorum , en sonda trimlere pss sürdüğüm wax süngeri ile mp yi iyice yediriyorum böylece hem leke olmuyor hemde görüntüsü sanki bi tık güzelleşiyor

tek kat sarp

2. kat sarp

BONUS :

Dışarı çıktığımda pompacının kardeş araba yeni mi depo kapağı altı parlıyor demesini düşünerek son fotoyu ekliyorum.
(depo kapağının altı temiz ve koruma ürünü varsa o araba alınır :gulumsemex::):sırıtan1: )
Batıkan maşallah kardeşim Ateş vallahi.. ama yakın zaman da depo kapağı temizlikten değil, benzin alamamaktan temiz kalacak:komik:

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

resım

tek kat sarp

2. kat sarp

BONUS :

Maşallah hocam detaylı güzel bir temizlik olmuş
İyi günlerde kullan kazasız belasız :)