Auto Finesse Revive - Chemical Guys VRP - Gyeon Preserve - Wax Pro Plastic Protection

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhabalar, Elimde bulunan 4 adet plastik koruyucuyu / yenileyiciyi birbirleri karşısında nasıl davranacaklarını merak ettiğim için aracımın b sütunlarına uygulayarak bir teste tabi tuttum. Ürünleri uygulamadan önce B sütunları VP APC ve Sprey M700 ile temizlendi.

İlk olarak 4 ürünün de uygulaması çok kolay. Makyaj pamuğuyla yaptım uygulamaları. Revive koyu kıvamlı bir jel pamuğa döktüğünüz gibi duruyor dağılmıyor. VRP'de jel kıvamına yakın lakin daha akışkan sağa sola damlatmanız olası. Gyeon Preserve sprey şeklinde olduğu için ister yüzeye ister aplikatöre sıkabilirsiniz, ben pamuğa sıktım. WaxPro ise yapı ve koku olarak bana PSS'yi hatırlatıyor. Ürünü seçme nedenim hem ben aldığımda fiyatı uygundu hemde böyle ağır toplar karşısında bu tarz bir bütçe ürününün nasıl davranacağını merak ettim.

Yüzeye Uyguladıktan sonra en güzel dokuyu/hissi Preserve ve Revive bıraktı. VRP hemen arkalarında benim gözlemlerime göre lakin fark büyük değil. WaxPro ise plastik üzerinde ki "pore"ları belirgin hale getirdi, yakınlaştırılmış fotoğraflarda görebilirsiniz.

Uygulama videosu

Burada revive ve vrp yi aynı karede görebilirsiniz. İkisi de oldukça doygun bir siyahlık bıraktı. Yakın çekimlerde revive'in farkını göreceğiz.

Revive yakın çekim

vrp yakın çekim

Preserve -WaxPro karşılaştırma. Sağ taraftaki pütürlü oluşumdan anlaşılıyordur ordanın WP olduğu.

Preserve yakın çekim

WaxPro yakın çekim

Su karşısındaki davranışlar ise beklediğim gibi çıkmadı daha doğrusu gyeon'un davranışı beni biraz şaşırttı. AF ve CG birbirlerine çok yakınlar biri diğerinden daha iyi diyemiyorum. Gyeon'sa önce hiç su itmedi sanki bir şey ürünü perdeliyordu. Sonra ki denemede doğrudan suyu tahliye etti boncuk yapmadan. Daha sonraki denemelerde ise çok düzensiz boncuklar oluştu. Bknz. Fotolar. WaxPro grubun en sonunda yer aldı su karşısındaki davranışı ile ama gyeon'la arasında çılgın bir fark yok. Gyeon'un davranışının iyi mi kötü mü olduğunu yorumlayamıyorum, zaman içerisinde belli olacaktır (toz çekme, dayanıklılık vb.) Bu kısımın yorumlanması biraz göreceli kimimiz boncuk seviyor, kimimiz sheeting. Sizlerin yorumlarını merak ediyorum bu kısımla ilgili.

AutoFinesse Revive ve CG VRP su iticilikleri

Preserve ve WaxPro suya karşı davranışları.

Su iticilik videosu

4 ürünü aynı anda görelim diye bagaj eşiğine de uygulama yaptım. Yine apc ile fırçalandı, ardında m700 spreyle silindi.

Sol baştan sırayla Auto Finesse Revive, Chemical Guys VRP, Gyeon Preserve, Wax Pro Plastic Protection. Burada ürünler henüz silinmemişti kürleşmelerini beklerken uygulama farklılıklarını göstermek istedim.

Silindikten sonraki durumlar, en mat olarak AutoFinessi gösterebilirim, ikinci sırada WaxPRo üçüncü sırada VRP geliyor, Fotodan çok belli olmasa da gözlemlediğim en koyu Gyeon Preserve idi.

Su davranışı ise böyle. Gyeon yine şaşırttı ya da şaşırtmadı :) yorum sizlerin.

Zaman içerisinde güncellemeler gelecektir.

Vakit ayırıp bu aceminin incelemesini okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Emeğinize sağlık. Görmek isteyeceğimiz bir karşılaştırma. :alkıssx: Gyeon beni de şaşırttı ama uzun dönem sonuçları tam terse döndürebilir her şeyi. Merakla takipteyim. :incelemex:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline sağlık, güzel bir karşılaştırma olmuş. Ürünleri alıp kullanmak isteyen arkadaşlar için referans olacaktır..

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Elinize emeğinize sağlık, güncellemeleri bekliyorum.
İnceleme için teşekkürler:)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, çok güzel bir karşılaştırma olmuş. Su iticilik ve boncuk yapısı olarak AF'yi daha çok beğendim, ben koyu plastik sevdiğim içinde Gyeon daha çok hoşuma gitti. Testin takibindeyim, bakalım plastiklerden en son kim veda edicek. :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Auto Finesse aralarında en başarılı boncuklanmayı yapmış. Ben seneler önce Duster'ın dış plastiklerinde kullanmıştım. Silikon içerikli bir ürün ama her silikon içeren bu şekilde boncuklanma yapmıyor. En azından carpex'de sonuç böyle olmamıştı.
Eline, emeğine ve paylaşımına sağlık :) @emboli

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık sonuçları merakla bekliyorum. Revive çok güzel gözüküyor

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Emeğinize sağlık kesenize bereket hocam, dış mekan için güzel inceleme olmuş benim dış trimlerde favorim Dr.Beasley Plastic Conditioner imkan bulursanız aklınızda olsun :)
Çok teşekkürler. Benim bu zamana kadar favorim PSS'ydi ürün tükenince hem başkalarını merak ettiğim için hem de fiyatından ötürü tekrar almadım. Revive şimdilik yerini tutacak gibi ama kısmet olursa Dr.Beasley'İ de denemek isterim. Kendisi ile bu vesile ile tanışmış oluruz :)

Emeğinize sağlık. Görmek isteyeceğimiz bir karşılaştırma. :alkıssx: Gyeon beni de şaşırttı ama uzun dönem sonuçları tam terse döndürebilir her şeyi. Merakla takipteyim. :incelemex:
Çok teşekkürler. Gyeon'u dışarıda uygulama amacıyla almamıştım ama seramik dışında mililitre başına bu kadar pahalı bir ürünün dış yüzeyde ne yapacağını kendi adıma merak ettim. Benimde ümidim var uzun dönem için :)

Hocam eline sağlık, güzel bir karşılaştırma olmuş. Ürünleri alıp kullanmak isteyen arkadaşlar için referans olacaktır..
Çok teşekkürler. Umarım faydalı olabilir test. Gerçi waxpro satışta değil sanırım ama bütçe ürünlerinin pahalı arkadaşlar karşısındaki davranışı açısından bir referans olabilir diye umuyorum.

Elinize saglik guzel inceleme olmus :)
Çok teşekkürler.

Elinize emeğinize sağlık, güncellemeleri bekliyorum.
İnceleme için teşekkürler:)
Çok teşekkürler. Güncellemeler hafta ve km bazında gelecek :)

Ellerinize sağlık, çok güzel bir karşılaştırma olmuş. Su iticilik ve boncuk yapısı olarak AF'yi daha çok beğendim, ben koyu plastik sevdiğim içinde Gyeon daha çok hoşuma gitti. Testin takibindeyim, bakalım plastiklerden en son kim veda edicek. :)
Çok teşekkürler. Kesinlikle aynı fikirdeyim. Dış plastik için ne kadar koyu ve dolgun o kadar güzel. Revive ve Preserve arasında çok çok az bi fark var doygunluk açısından biri diğerinden daha iyi diyemiyorum ama illa birini diğerinin önüne koyacaksak. Revive çok çok az ürünle bu doygunlugu verdi. Sarfiyat açısından en bereketlisi o diyebilirim.

Auto Finesse aralarında en başarılı boncuklanmayı yapmış. Ben seneler önce Duster'ın dış plastiklerinde kullanmıştım. Silikon içerikli bir ürün ama her silikon içeren bu şekilde boncuklanma yapmıyor. En azından carpex'de sonuç böyle olmamıştı.
Eline, emeğine ve paylaşımına sağlık :) @emboli
Çok teşekkürler. Evet en başarılısı AF, Bende etiketi okuyunca aynı fikre kapılmıştım ama ürün ilk saatler için beklentimin üzerinde çıktı. Malum genel olarak AF çok hayal kırıklığı yaratabiliyor. Benim ikinci AF ürünüm (diğeri citrus prewash dı). Ben sevdim içimden bir his testi o kazanacak diyor.

Ellerine sağlık sonuçları merakla bekliyorum. Revive çok güzel gözüküyor
Çok teşekkürler. Sık sık güncelleme yapacağım üstadım. Evet köftehor şu an için çok güzel çıktı. @Murat hocama teşekkür ediyorum uygun fiyata bu ürünü bize sunduğu için.

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Tam tamına 24 saatlik güncelleme geldi (dımdımtırıtısssss, dramatik bir giriş yapmak istedim :basx: )

Bizim küçük hanımın canı portakal çektiği için markete inmişken birde bu arkadaşların durumunu kontrole edeyim dedim. İşte sonuçlar

Revive ve VRP baya baya toz çekmiş ama baya baya. Gyeon ise toz mu o nedir diye duruyor aynı zamanda renk de ilk uygulandığı gibi doygun. WaxPro da dokusunun yavanlığı dışında arkadaş bende az toz çekiyorum nedir yani diyerek bana bakıyordu. Buyrun görüntüler. Bu arada fotoda ki parmak izi gibi duran şeyler objektik lekesi kusuruma bakmayın.

Auto Finesse Revive

Chemical Guys VRP

Gyeon Preserve

resmi jpg çevirme
Wax Pro Plastic Protection

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık çok güzel bir karşılaştırma oluyor. Ben auto finess ile gyeon arasında kaldım. Bakalım ileride sonuş nasıl olacak.

DENİZLİ

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Gyeon preserve genel olarak iç aksam için kullanılan bi ürün dışta bende denedim ama pek performans alamadım dayanıklılık yok Carpro perl aldım dış aksama bakalım nolacak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Gyeon preserve genel olarak iç aksam için kullanılan bi ürün dışta bende denedim ama pek performans alamadım dayanıklılık yok Carpro perl aldım dış aksama bakalım nolacak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende iç aksam için aldım lakin bu kadar ürün varken deneme yapmadan da olmaz dedim. Marka motor ve lastikler için sulandırılarak kullanılabileceğini öneriyor belki ileride öyle denerim :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Emrah tekrardan ellerine sağlık. Revive yıkandıktan sonra gitmezse hala çok iyi. İç aksam ürünler genelde antistatik ya preserve ondn toz konusnda ön planda sanırım. Spritzi bir aralar motora sıkıyordum 1-2 hafta çok iyi kondisyonda oluyordu sonradan sıcaktan falan sanırım bozuluyordu

emboli

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Emrah tekrardan ellerine sağlık. Revive yıkandıktan sonra gitmezse hala çok iyi. İç aksam ürünler genelde antistatik ya preserve ondn toz konusnda ön planda sanırım. Spritzi bir aralar motora sıkıyordum 1-2 hafta çok iyi kondisyonda oluyordu sonradan sıcaktan falan sanırım bozuluyordu
Teşekkürler üstadım. Çanakkale'nin havası inanılmaz tozludur. Şöyle anlatayım "Preserve" bile iç mekanda 1 hafta 1o gün sonra toza yenik düşebiliyor o yüzden "Auto Finesse'e" çok bir eleştirim yok bu konuda. Dediğin gibi yıkama sonunda gitmezse benim için kazanır olacaktır çünkü sarfiyat acayip az. Keşke "Wax Pro" güzel bir doku bıraksaydı diyorum içimden çünkü onunda sarfiyatı çok az. Hafta içi sonuçlanacaktır bu test çünkü günde 70km yapıyorum ve şantiyem sağ olsun toz çamur her şey mevcut :) Bu testi sonuçlandıktan sonra bu ürünleri bir de sünger veya birde mikrofiber aplikatör ile yapma niyetim var bakalım belki uygulama yöntemi bile farklılık doğurabilir.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, güzel bir karşılaştırma testi olmuş. VRP den ümitliyim bende. Revive toz tutma performansı iyi değildir çok toz tutar yani. Gyeon güzel finiş bırakmış ama beni cezbetmedi.