Autoglym Ürünleri İle Deri Temizliği

Mücahit.

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
@Ozgur_gs_91 ben de bir yerlerde gerçek deri için faydalı olduğunu okumuştum ama gözlemlerim yanıltmıyorsa az da olsa kırışıklıkları giderdiği yönünde. Elimde sadece bu vardı maalesef araştırıp colourlock deri koruyucu veya kalkanı ürünlerinden temin etmeyi düşünüyorum.

@s-Works Değerli bilgiler için çok teşekkürler. Bir önceki temizliğimi deriler çok kirli olduğu için fırça başlığı üzerine kendi mikrofiber aparatını takıp yapmıştım. Makinem sc2 modeli aşırı yüksek sıcaklık ve bacınç veremiyor zaten o yüzden çok yakından tutmayıp bir de bu şekilde deneyeyim dedim. Yanlışım yoksa mekanınıza yakın yerde ikamet ediyorum. Şu zorlu süreci inşallah atlatırsak yerinize gelip tanışmayı çok isterim.

@can26 Ben de çok bilindik bir detay kanalının videolarında izlemiştim bu yöntemi. Umarım yanlış yönlendirmemişlerdir beni :)

@Sercan20 Çok teşekkür ederim gerçekten de öğrenmek için tüm bilgiler mevcut. Sadece istemek kalıyor :)

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Bende daha önce bu hususta bilindik bi firma yetkilisiyle görüştüğümde derilerin yapıları ve yıpranma durumlarında dolayı aldığı nemli yoğun ısıyla sorun olabileceği konusunda uyarılmıştım. Yine de temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum. Gerçi zippo benzini bile uygulanıyormuş onu da yeni öğrendik :) formüller değişiyor doğrular genişliyor olabilir

Ben henüz buhar makinesi almadım. Bu yıl niyetimde almak vardı.(Lift ,İbrid ,buhar makinesi Korona sebebi ile askıda :) ) Ancak eski çalıştığım firmada kullanıyorduk. Colourlock ürünleri ile deri temizliği yapıyorduk. (Ben çalışmıyorken eğitim bu şekilde alınmış. )Mikroskop altında nasıl bir etki olur bilemiyorum. Ancak tabaklanmış deri ufak ısı ile zarar görmez (Dericilik bölümü mezunuyum. ) Boyama işleminde 80 90 derecelerde boya işlemi yapılıyor. Kaldı ki tabaklama işlemi sonrasında deriyi kolay kolay yakamazsınız ciddi sıcaklıklar gerekir .

Mücahit.

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
@Pro çok teşekkürler. Bu ortamı bize sağladığınız için sizin ellerine sağlık.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mücahit. Eline sağlık kardeşim finaller güzel görünüyor :) deri konusunda tecrübem olmadığı için sadece before after a göre yorum yapabiliyorum :) eline emeğine sağlık :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ellerinize sağlık ilk konu olmasına rağmen gayet başarılı olmuş. Bende leather coat kullanıyorum gayet memnunum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık Mücahit, sarı fırça hoşuma gitti. Buhar konusunda arkadaşlara katılıyorum, bende seninle aynı makınayı kullanıyorum, bez ile perdeleme yaparak kullanıyorum tavan ve derilerde, sana da tavsiyem bu yönde olacak.

Mücahit.

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Eline sağlık Mücahit, sarı fırça hoşuma gitti. Buhar konusunda arkadaşlara katılıyorum, bende seninle aynı makınayı kullanıyorum, bez ile perdeleme yaparak kullanıyorum tavan ve derilerde, sana da tavsiyem bu yönde olacak.
Sizin emeklerinize sağlık, teşekkürler. Bundan sonra o yönteme geri dönüyorum :) . Ürünün linkini ekliyorum belki faydalanmak isteyenler olur.LumiParty Nano temizleme fırçası

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Mazda 3 sevilir :) elinize sağlık güzel temizlik olmuş. direksiyon kötü olmuş, üzüldüm.

Değiştirmek bir seçenek ama eliniz yatkınsa, zımpara + dolgu macunu + boya şeklinde ufak bir tamiratta gerçekleştirebilirsiniz. Maliyet açısından avantajlı olur mu bilemiyorum ama güzel bir içerik olacağı kesin :)

Mücahit.

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Mazda 3 sevilir :) elinize sağlık güzel temizlik olmuş. direksiyon kötü olmuş, üzüldüm.

Değiştirmek bir seçenek ama eliniz yatkınsa, zımpara + dolgu macunu + boya şeklinde ufak bir tamiratta gerçekleştirebilirsiniz. Maliyet açısından avantajlı olur mu bilemiyorum ama güzel bir içerik olacağı kesin :)
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim :) Aracın garantisi 3+2 sene. +2 nin içerisindeyim. Yakın zamanda aracın mekaniği ile ilgili bir parça garantiden değişti ama işin içine sigortayı da katmışlardı diye hatırlıyorum. Şansımı bir deneyeceğim umarım zorluk çıkarmazlar. Sahibindende 3-5 senelik bundan çok daha kötü şekilde aşınmış direksiyona sahip Mazda araçlar bolca var. Kronik gibi görünüyor. Şanslı olanlar garantiden değiştirmeler.

Bu arada İç mekanlarımız benzer olsa da modelimiz CX-3 :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Elinize sağlık, finalde alınan sonuç gayet iyi görünüyor :)

Bu arada Mazda'nın son modelleri -ya da ben öncesini pek bilmediğim için bu dönem dikkatimi çekti- fazlasıyla ilgimi çekiyor benim. Yeni mx-5 ve 6 ile Cx-3 gerçekten sınıfında kalite ve tasarım olarak farklı duruyorlar.. Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.

Mücahit.

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Elinize sağlık, finalde alınan sonuç gayet iyi görünüyor :)

Bu arada Mazda'nın son modelleri -ya da ben öncesini pek bilmediğim için bu dönem dikkatimi çekti- fazlasıyla ilgimi çekiyor benim. Yeni mx-5 ve 6 ile Cx-3 gerçekten sınıfında kalite ve tasarım olarak farklı duruyorlar.. Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.
Çok sağolun :)

Tasarımının yanı sıra alındığı dönemde en uygun dizel, dört çeker, sıfır araçlardan biri olması tercihimizin ana sebebiydi. Mazda araçların tasarımları benim de oldukça ilgimi çekiyor ama benim fikrim Mazda Türkiye politikaları yüzünden ülkemizde tutulmuyor. 2019 satış adedi sadece 417 araç imiş.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
eline sağlık en iyisi ve yenisi olmuş bence :D ama direksiyona üzüldüm. şu metro marketten aldığın uygulama süngerinininternet satışı varmıdır acaba 5 tl çok iyi fiyat çünkü. başka yerde tanesini 12-15 tl alıyoruz hemde bu kadar buyuk değil

Mücahit.

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
eline sağlık en iyisi ve yenisi olmuş bence :D ama direksiyona üzüldüm. şu metro marketten aldığın uygulama süngerinininternet satışı varmıdır acaba 5 tl çok iyi fiyat çünkü. başka yerde tanesini 12-15 tl alıyoruz hemde bu kadar buyuk değil
Yorumunuz için teşekkürler :) Üstünde yazdığı gibi "Biloxxi Microfiber Sponge" şeklinde Google'da arattım ama bir sonuca ulaşamadım. İki seneyi geçiyor galiba alalı, bulsak bile enflasyondan payını almıştır :D

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
2 sene de 2 çocuk olur olur o sungere kim bilir neler olmuştur.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Mücahit. ellerine sağlık çok güzel çalışma olmuş.

Bu arada direksiyonun zarar gören kısmı anladığım kadarı ile alt kısımda. Araca inip binerken bir şey sürtmüş olabilir mi?

Mücahit.

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
@Respect3578 Çok haklısınız :D

@_CaN_ Çok teşekkür ederim :) Ben genelde direksiyonu o soyulan kısımdan tutuyorum, bu yüzden ona bağladım. Muadillerinin direksiyonları çok daha kötü halde. Bu iyi bile sayılır maalesef. Sahibindende bulduğum 50 bin km deki araca ait direksiyon.