İnceleme Barebones, Selsil, Motip, Soft99 Undercoat

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar

Yine bir test ile karşınızdayız.

Yüzeyde halihazırda selsil vardı. Kaldırmak bh foam ile fırçaladıktan sonra ipayla sildim. Yüzeyde üç beş tane zift var. Ama genel bağlamda ürünlerin performansına zaten sürekli temaslı bir yüzey olduğu için etkisi minimum olacaktır.

Şunu da belirteyim genelde bu ürünler sık bırak ürünlerdir ben karşılaştırma çerçevesine sığdırmak için pamukla uyguladım

Ürünlerin baş harflerini bantlara yazdım. Dikkatli gözlerden kaçmayacaktır.

Ben yinede yazam şöyle

Selsil / Motip
-----------------
Soft99 / Barebones

Bu Soft99 Undercoat bildiğimiz pütür gibi bişi. Kokusu sanayideki boyacılar gibi kokuyor. Simsiyah bir boya gibi başka yerde uygulama yapar gibi fısladığımda homojen dağılmadı. Biliyorum bu kategoride ama bu vaziyette de emin değilim. Bilen abiler aydınlatırsa sevinirim.

En parlak, Barebones
Parlak, Undercoat
Yarı parlak, Motip
En az parlak, Selsil

En kolay uygulanan, Selsil, Motip
Kolay uygulanabilir, Barebones
Zor uygulama, undercoat

Paket olarak
En pahalı, Barebones 135₺
Undercoat: Satışı yok(35-50₺ idi önceden)
Motip: 35₺
Selsil: 20₺

En hidrofobik
1 Motip, Selsil
2 Barebones
3 Undercoat

Şu da su testinin video hali

Su testi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık kesenize bereket efenim,güzel kadro undercoat bende de var ne işe yaradığını bende bilmiyorum :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Vay vay vay.. Karşılaştırmaya bak. Ellerine sağlık, kesene bereket Hurşit'im. :alkıssx: Uzun zaman sonraki sonuçlarını merakla bekliyorum. :incelemex:

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Vay vay vay.. Karşılaştırmaya bak. Ellerine sağlık, kesene bereket Hurşit'im. :alkıssx: Uzun zaman sonraki sonuçlarını merakla bekliyorum. :incelemex:
:tesekkurr:diğer davlumbaza sıkıp bıraktım yani silme işlemi olmadı oradaki etkisine de bakacağım. Sadece resimlemedim:of:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mentalfeed elinize sağlık güzel bir test olmuş :) selsil alma aşamasında iyi denk geldi :) selsil'i sık bırak tarzı uygulamanın toz tutma durumu nedir? bu zamana kadar sıvı ürünlerde sıkıp,yayıp bezle de üstünden geçince anca toz alma durumunu iyi hale getirebiliyordum. selsilde sıkıp bırakınca oluşacak toz durumunu, rutin temizlikte kullandığımız temizleyici ürünlere ve 4 davlumbaza sarfiyatı merak ettim :)

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Elinize sağlık hocam, o zaman f/p olarak selsile devam

:tesekkurr:aslında yetirebilirsen 600ml motiple 3 uygulama çıksa selsille aynıya gelir
Ellerine sağlık hocam. Davlumbaz testi de gördük sonunda :)
:tesekkurr:bence egzozdan sonra çıtayı aşmış olman lazımdı:cicek:2020nin en çılgın paylaşımları:atess:

@Mentalfeed elinize sağlık güzel bir test olmuş :) selsil alma aşamasında iyi denk geldi :) selsil'i sık bırak tarzı uygulamanın toz tutma durumu nedir? bu zamana kadar sıvı ürünlerde sıkıp,yayıp bezle de üstünden geçince anca toz alma durumunu iyi hale getirebiliyordum. selsilde sıkıp bırakınca oluşacak toz durumunu, rutin temizlikte kullandığımız temizleyici ürünlere ve 4 davlumbaza sarfiyatı merak ettim :)
Toz tutması ilk uygulamada oluyor ama ilk yıkamada böyle bişi kalmıyor. 4 davlumbaza 2 şer uygulama rahat gidiyor

Hocam Elinize saglik guzel bir test olmus tesekkurler :)
:tesekkurr:2020nin son testiydi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ellerine sağlık güzel karşılaştırma olmuş :)
Amma velakin Soft99'un yeri plastik aksam, davlumbaz değil :( Underbody yani şaside kullanılmaya uygun bir ürün. Altta korumasız alanlara uygulanıyor ve kalın bir katman yaratarak özellikle taş çarpmalarına karşı gövdenin altını koruyor.
Zor ürün, el alışkanlığı gerektiriyor. Birde uygulama yapılacağı zaman boyanmasını istemediğin yerleri maskelemek gerekiyor. Benim işimi görecek bir ürün olmadığı için almamıştım.
Underbody ile yapılmış bir uygulama.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Amma velakin Soft99'un yeri plastik aksam, davlumbaz değil :( Underbody yani şaside kullanılmaya uygun bir ürün. Altta korumasız alanlara uygulanıyor ve kalın bir katman yaratarak özellikle taş çarpmalarına karşı gövdenin altını koruyor.
Zor ürün, el alışkanlığı gerektiriyor. Birde uygulama yapılacağı zaman boyanmasını istemediğin yerleri maskelemek gerekiyor. Benim işimi görecek bir ürün olmadığı için almamıştım.

Abi bu bildiğin pütür ya.. Güzel maskeleme yapılmış ama :alkıssx:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerine sağlık Hurşit abi, biz Barebones'ten vazgeçmeyiz gibi duruyor. :D Selsil ise uygun fiyate çok güzel bir çözüm. :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

:tesekkurr:pütürü davlumbaza sürdüm ya la:halay:
Barebones o fiyata değer mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tercih meselesi. Yıllardır kullanan arkadaşlarımız, galon galon stoklayan dostlarımız var onlar daha iyi yorum yapacaktır
@Mentalfeed ellerine sağlık. Undercoat bende de öyleydi. Bozulduğunu düşünüp atmıştım :)
:tesekkurr:bende arabanın altında uygulayacak yerler bulurum abi bir kutu zaten biter gider:atess:
Emeklerine sağlık Hurşit abi, biz Barebones'ten vazgeçmeyiz gibi duruyor. :D Selsil ise uygun fiyate çok güzel bir çözüm. :)
:tesekkurr:bende selsilciyim. Kolisinde 12 tane var baharın 5 koliye girelim forumcak
@Mentalfeed, bey elinize saglık. güzel test olmuş .
@SubaruOutback bahsettigi gibi Soft99 Undercoat bildigimiz taş çarpmalarını absorbe ederek paslanmayı önleyen boya pütürü.
Under Coat | Paints Spray type | Repairs | Product Information | SOFT99 Corporation

buradan inceleyebilirsiniz.

selsim yine yapmış yapacagını . kullanım kolaylıgı su tepkimesi gayet yeterli .

iyi detaylar.
:tesekkurr:kesinlikle bildiğim bir ürün değilmiş davlumbazı siyaha boyamışım resmen:tesekkur2:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Benzersiz bir test daha emeğine sağlık Hurşit. F/P su iticilik olarak sel sil hoşuma gitti. Ürünlerin davlumbazdaki siyah kalma yeteneği ne kadar olacak takipteyiz.

DENİZLİ