Basınçlı Yıkama Makinesi Hortum Bağlantı Aparatı ( Aquastop )

sametozt

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Selamlar,
Basınçlı yıkama makinesi alma arifesindeyken araştırma yaptığım sırada karşıma su bağlantı konnektörleriyle ilgili bir yazı denk geldi. Yazının linkini incelemek isteyenler için aşağıya bırakıyorum.
Kısacası, yazıda basınçlı yıkama makinesinin su girişine Aquastop özellikli bir bağlantı aparatı takıldığında, tetiğin bırakılmasıyla birlikte pompa içinde oluşan basıncın geri teperek su girişindeki plastik parçalara zarar verebileceğinden bahsediliyor.
Yapı gereği bu aparat erkek su bağlantı yerine takıldığında aktif olmuyor. Aparat bir yere takılı olmadığında hortumdan su çıkmasını engelliyor.
Bana bu açıklama mantıklı gelmese de Karcher'ın kullanım kılavuzunda şu şekilde de bir ifade geçiyor.
* Cihazın su bağlantısında asla Aquastop olan bir hortum kavraması kullanmayın.
* Muslukta bir Aquastop kavraması kullanabilirsiniz.

Suyun geçişini engellemesi, debiyi düşürmesi olası bir sebep olabilir fakat sizin bu konuyla ilgili bir fikriniz var mıdır ?

Link: https://northwestpowerwashers.co.uk/does-an-aqua-stop-on-a-garden-hose-break-a-pressure-washer/

1 Nolu parça aquastop

oguzalptatoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Bu bildiğimiz kolay bağlantı aparatı değil mi? Hırdavatçılarda felan 30-40 liraya satılan ürün.Hortuma taktıktan sonra söküp takmak için çek çıkar gibi bi sistemi var

sametozt

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Ama izlediğim içeriklerde felan herkes onu kullanıyor hatta o olmadan bağlantı yapılamıyor sanki
Bu kolay bağlantı aparatının içinde 1 numaralı parçanın olmadığı hali de var muhtemelen.1 Nolu parça, bağlantı aparatı bir yere bağlı değilken su basıncıyla ileriye gidip alttaki conta sayesinde suyu geçirmiyor.

sametozt

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR

oguzalptatoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Koçtaş, bauhaus tarzı yapı marketlerinde rahatlıkla bulunabilir diye düşünüyorum.
Hocam ben dün burada tanıdık hırdavatçıdan Lavor Predator 180wps satın aldım.Araştır araştır bir sonuç olmuyor valla :) Hem bulunduğum şehirde servisi olması hasebi ile hemde aldığım yerin tanıdık olması nedeni ile alayım dedim. Dün ufak bir deneme yaptım.Basınç bence gayet yeterli yıkama için. Kendi sulu köpük atma haznesi de var ancak onun ucunu tam takamadım sanırım fırlatıyor köpük ucunu.Dün yağmur yağınca deneyimleyemedim. Şimdi foam lance nozzle ve kısa tetik paketi var temu da indirimde. Onu sipariş geçeceğim.Tr de iki katı fiyat istiyorlar aynı ürünlere.

sametozt

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Hocam ben dün burada tanıdık hırdavatçıdan Lavor Predator 180wps satın aldım.Araştır araştır bir sonuç olmuyor valla :) Hem bulunduğum şehirde servisi olması hasebi ile hemde aldığım yerin tanıdık olması nedeni ile alayım dedim. Dün ufak bir deneme yaptım.Basınç bence gayet yeterli yıkama için. Kendi sulu köpük atma haznesi de var ancak onun ucunu tam takamadım sanırım fırlatıyor köpük ucunu.Dün yağmur yağınca deneyimleyemedim. Şimdi foam lance nozzle ve kısa tetik paketi var temu da indirimde. Onu sipariş geçeceğim.Tr de iki katı fiyat istiyorlar aynı ürünlere.
Benim de dün karcher k5 compact makinem geldi. Bugün az önce deneme fırsatı buldum. Herkesin de dediği gibi makineden benzinlik performansı beklemek zaten yanlış fakat evde hobi amaçlı yıkama için çok çok yeterli bir cihaz. Özellikle ses konusunda tereddütüm vardı fakat makine gerçekten çok sessiz. Üstünde 89 db olduğuna dair etiket var. Kesinlikle kısa tetik ve foam lance geldiğinde çok daha iyi olacak. Kendi tetiği ile davlumbazlara müdahale etmek zorlayıcı. Şimdilik deneyimlerim bu kadar. :)
Ayrıca aquastop olmayan bağlantı aparatı aramaya da gerek yok açıkçası. Öyle olan bir aparat alsanız bile 1 nolu parçadaki contayı çıkarınca o parça boşa çıkıyor bilginiz olsun. Ben bugün bu şekilde kullandım.

oguzalptatoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Benim de dün karcher k5 compact makinem geldi. Bugün az önce deneme fırsatı buldum. Herkesin de dediği gibi makineden benzinlik performansı beklemek zaten yanlış fakat evde hobi amaçlı yıkama için çok çok yeterli bir cihaz. Özellikle ses konusunda tereddütüm vardı fakat makine gerçekten çok sessiz. Üstünde 89 db olduğuna dair etiket var. Kesinlikle kısa tetik ve foam lance geldiğinde çok daha iyi olacak. Kendi tetiği ile davlumbazlara müdahale etmek zorlayıcı. Şimdilik deneyimlerim bu kadar. :)
Ayrıca aquastop olmayan bağlantı aparatı aramaya da gerek yok açıkçası. Öyle olan bir aparat alsanız bile 1 nolu parçadaki contayı çıkarınca o parça boşa çıkıyor bilginiz olsun. Ben bugün bu şekilde kullandım.
Evet bende aynı şekilde düşünüyorum. Gayet iş görür. Hatta dükkanın önünde 8-9 yıllık artık yosun tutmus tentemi temizledim. Biraz sarı güç sıkarak memnun kaldım. Bende şimdi sipariş veriyorum kaç günde gelecek bakalım kısa tetik bozuk ve bearforce foam lance