Basınçlı Yıkama Makinesi Hortum Bağlantı Aparatı ( Aquastop )

TulparHAN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu hortumun kaç bar'a kadar dayandığını baktım ama göremedim. Olay şöyle aslında hortum eğer dandikse veya basınca dayanamıyorsa bağlantı en kolay ne patlarsa onu patlatıyor bağlantı elemanlarının patlama sebebi bu olabilir. Bu arada hortumun şişmesi lazım zaten içinde basınç oluştuğundan dolayı eğer şişmiyorsa senin bağlantı aparatlarından biri sağlam değil demek oluyor çünkü hortumun şişmesi şart basınç oluşabilmesi için
Mesela makineyi açtık musluğu açtık. makineyi kullanmadıgımız da musluktan su sürekli akacak bu su nereye gidecek ? Benim kafamı bu karıştırdı.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mesela makineyi açtık musluğu açtık. makineyi kullanmadıgımız da musluktan su sürekli akacak bu su nereye gidecek ? Benim kafamı bu karıştırdı.
Üstad makinanı bilmiyorum ama Karcher'dan örnek vereyim öndeki başlatma tuşunu çevirdiğinde basıncı tabancada sıkıştırıyor bütün basınç hortuma biniyor. Eğer tuşu çevirmeden direkt makinaya taktıysan ve makinanın başlığını takmadıysan zaten başlıktan atıyor suyu mantığı basit aslında.

Armagancakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Selamlar,
Basınçlı yıkama makinesi alma arifesindeyken araştırma yaptığım sırada karşıma su bağlantı konnektörleriyle ilgili bir yazı denk geldi. Yazının linkini incelemek isteyenler için aşağıya bırakıyorum.
Kısacası, yazıda basınçlı yıkama makinesinin su girişine Aquastop özellikli bir bağlantı aparatı takıldığında, tetiğin bırakılmasıyla birlikte pompa içinde oluşan basıncın geri teperek su girişindeki plastik parçalara zarar verebileceğinden bahsediliyor.
Yapı gereği bu aparat erkek su bağlantı yerine takıldığında aktif olmuyor. Aparat bir yere takılı olmadığında hortumdan su çıkmasını engelliyor.
Bana bu açıklama mantıklı gelmese de Karcher'ın kullanım kılavuzunda şu şekilde de bir ifade geçiyor.
* Cihazın su bağlantısında asla Aquastop olan bir hortum kavraması kullanmayın.
* Muslukta bir Aquastop kavraması kullanabilirsiniz.

Suyun geçişini engellemesi, debiyi düşürmesi olası bir sebep olabilir fakat sizin bu konuyla ilgili bir fikriniz var mıdır ?

Link: https://northwestpowerwashers.co.uk/does-an-aqua-stop-on-a-garden-hose-break-a-pressure-washer/

1 Nolu parça aquastop
Bu ürün siz tetiği bıraktığınızda suyu durdurmaz. Bu ucu taktığınız yerden çıkartınca devreye girer 1 nolu eleman.

TulparHAN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Üstad makinanı bilmiyorum ama Karcher'dan örnek vereyim öndeki başlatma tuşunu çevirdiğinde basıncı tabancada sıkıştırıyor bütün basınç hortuma biniyor. Eğer tuşu çevirmeden direkt makinaya taktıysan ve makinanın başlığını takmadıysan zaten başlıktan atıyor suyu mantığı basit aslında.
Bosh UniversalAquatak 130,kullanıyorum. Makineyi açtım, Suyu açtım problem yok çalışıyor ama makine çalışmazken yada bir süre sonra çeşme tarafından su sızıntısı başlıyor.
Çeşme doğal olarak sürekli akııyor.. Makine dolunca sanırım su geri tepiyor.

Armagancakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Su sürekli akmayacak hocam. Vana gibi hortumun en ucuna gelip duracak :) çeşmeden sızıntı yapıyorsa basınca dayanıklı hortum ve kelepçe tarzı sağlam elemanlarla bağlantı yapmanız daha iyi olur.

TulparHAN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Su sürekli akmayacak hocam. Vana gibi hortumun en ucuna gelip duracak :) çeşmeden sızıntı yapıyorsa basınca dayanıklı hortum ve kelepçe tarzı sağlam elemanlarla bağlantı yapmanız daha iyi olur.
Bir aparat buldum yarın tekrar deneyeceğim ama musluğu değiştiridm. Çamaşır makinesinde kullanılanlardan varmış orada deneyeceğim. umarım olur bu olduktan sonra daha şampuan havlu vs için de konu açmam gerekiyor sanırım :(

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Arkadaşlar Bosh Aquatak 130 aldım. Musluğa hortumu taktım kelepçeledim, Makine suyu aldııktan sonra Hortumun musluk ev musluğu kısmında su sızıntısı yapıyor. Tuvalet musluğuna takmıştım. Bunun için bir çözüm var mı ?
hocam çeşmeyi çamaşır makinesi çeşmesi ile değiştirme imkanın varsa adaptörlerle işin çözümünü bulabilirsin. öncelerde bendede eziyetti sonrasında çeşmeyi değiştirdim hortum adaptörlerinden aldım şuan kafam rahat. resmini koyduğum ürünleri al arkana yaslan rahatça detayın keyfini çıkar

TulparHAN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam çeşmeyi çamaşır makinesi çeşmesi ile değiştirme imkanın varsa adaptörlerle işin çözümünü bulabilirsin. öncelerde bendede eziyetti sonrasında çeşmeyi değiştirdim hortum adaptörlerinden aldım şuan kafam rahat. resmini koyduğum ürünleri al arkana yaslan rahatça detayın keyfini çıkar

Hocam Çamaşır makinesi çeşmesi var, ucuna dün metal aparat aldım ona hortum taktım ve kelepçe ile sıktım ama yine olmadı :) Makine de su sıkmayı bırakınca hortumun çeşme tarfından sızıyor. Suyu az açsam makineye yeterli miktarda gelmiyor.
Bu aparatın linki falan var mı ? Ankara Altındag Hüseyingazi deki tüm hırdavatçılara baktım net bilgi ve ürün bulamadım. Bu çeşmedende var bende :)

valla canımı çok sıktı en son 30 metre hortum alıp kovayı su ile doldurup oradan makineye çektireceğim.
Mantıklı olan basınç makinesi suyu çeker, çekme işi bitince musluktan taşmaz en azından çamaşır makinelerinde öyleydi.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Hocam Çamaşır makinesi çeşmesi var, ucuna dün metal aparat aldım ona hortum taktım ve kelepçe ile sıktım ama yine olmadı :) Makine de su sıkmayı bırakınca hortumun çeşme tarfından sızıyor. Suyu az açsam makineye yeterli miktarda gelmiyor.
Bu aparatın linki falan var mı ? Ankara Altındag Hüseyingazi deki tüm hırdavatçılara baktım net bilgi ve ürün bulamadım. Bu çeşmedende var bende :)

valla canımı çok sıktı en son 30 metre hortum alıp kovayı su ile doldurup oradan makineye çektireceğim.
Mantıklı olan basınç makinesi suyu çeker, çekme işi bitince musluktan taşmaz en azından çamaşır makinelerinde öyleydi.
hocam bu aparatlar 1 milyoncularda bile satılıyor sezonda bimde a101 de filanda oluyor. hortum adaptör seti diye geçiyor. bende zamanında kelepçe ile uğraşıyordum atıyor akıtıyor baya yoruyordu. ama şimdi bunlarla çok rahatım çeşme aç kapa kaçırdı patlattı derdi yok. 4 saat yıkıyorsam 4 saat damla kaçırma yok :)

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan

olayı daha iyi anlaman için :)

sametozt

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR

Şebekeden gelen basıncınızla ilgili bir problem olabilir mi ?
Basınç yüksekse zamanla makinanıza da zarar verebilir diye düşünüyorum.
Bu arada ben makina geldiğinden beri çeşme tarafından stoplu - makina tarafında stopsuz kullanıyorum. Hortum veya musluktan patlatma-sızıntı gibi sıkıntılarım hiç olmadı.

TulparHAN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu arada ben makina geldiğinden beri çeşme tarafından stoplu - makina tarafında stopsuz kullanıyorum. Hortum veya musluktan patlatma-sızıntı gibi sıkıntılarım hiç olmadı.
Basınç ile ilişkili olduğunu düşünmüyorum. Azıcık açıyorum mesela makineyi çalıştırıp su sıkarsam problem yok azıcık açmam da yetmiyor ama su sıkmazsam hemen musluk tarafından fışkırtıyor bu gıcık aparatıda bulamadım :) Bir kaç güne koçtaşa falan gidip bakacağım.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Basıncın 10 bar'ın üstünde olduğunu sanmıyorum Ankara'da abi.
Çeşme tarafı stoplu - makina tarafı stopsuz kullanıyorum ben de, en doğru şekli bu galiba bir problem yaratmadı bana

TulparHAN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Basıncın 10 bar'ın üstünde olduğunu sanmıyorum Ankara'da abi.
Çeşme tarafı stoplu - makina tarafı stopsuz kullanıyorum ben de, en doğru şekli bu galiba bir problem yaratmadı bana
Hırdavatçıdan aldım ben makine tarafı stoplu stopsuz anlamam onu bile zor buldum. Su Jakı dedim o makinenin filtresini gösterdim verdiler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
1/2 - 3/4

Bunu aldım ama çamaşır makinesi muslupu açınca bu parçadan su kaçırıyor.
1 Diş kacirmis olabilirsiniz sıkarken
2 Musluk Agzinda sorun olabilir.
3 Musluk agzina Teflon Sarip parcayi bu sekilde sıkmayı deneyin ve halen kacirirsa musluk agzinda problem olabilir.

Aldigin parca iyi verve nin ürünleri basarilidir.

TulparHAN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
1 Diş kacirmis olabilirsiniz sıkarken
2 Musluk Agzinda sorun olabilir.
3 Musluk agzina Teflon Sarip parcayi bu sekilde sıkmayı deneyin ve halen kacirirsa musluk agzinda problem olabilir.

Aldigin parca iyi verve nin ürünleri basarilidir.
Doğru parça almışım değil mi ? Hortuımdan mı diye baktım ama su açınca direk bu parçadan kaçırıyor. olmazsa bu hafta musluğu değiştireceğim.
Bana bununla uyumlu önerebileceğiniz musluk var mı ? Şuan çamaşır makinesi musluğu kullanıyorum.