Berk'in (Kendi Halinde) Detailing Paylaşımları

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
elinize sağlık, k2 klinet ile m700 tiner aynı amaçla kullanılıyor değil mi? eğer öylr ise tinerlerin kokusu ağır, k2 almak mantıklı gibi

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Karadenizde uzunca süren yağmurlu günlerin ardından bahçedeki su motoru da bozulunca biraz uzak kalmıştık. Geri döndük :)

Corolla’ya kil temizliği ve Vonixx Blend Wax uygulaması yaptım. Yüzey düzgün sayılmaz, özelikle kaput ve tavanda oldukça kılcal çizik mevcut ancak böyle bir zeminde nasıl bir dayanım sağlayacak, K2 Bela ile yıkayarak gözlemleyeceğim.

Kirliler:

B33 ve Michelin jant temizleyici kullanarak jant ve lastiklerden başladım. Bu aşamada bana Michelin lastik fırçası da eşlik etti, aynı fırçayı davlumbaz temizliğinde de kullandım.

Ön yıkama ve kova yıkamasını B33 ile yaptım. Ardından K2 Bela eşliğinde kil eldivenim ile kil temizliği yaptım.

Aracı kuruladıktan sonra K2 Klinet ile yüzey temizliği yapıp Vonixx Blend uygulamasına geçtim.

Hem uygularken hem de uygulama bittikten sonraki hissiyat ve deneyimim beklediğimden iyiydi. Yeterince kaygan ve pürüssüze yakın bir yüzey oluştu.

Wax uyguladıktan sonra tampondaki plastiklere Autoglym Bumper and Trim Gel uyguladım. En sonda ise Endurance kullanarak lastikleri parlattım.

Finaller:

Hem arabaya çiğ gelmek üzereydi hem de güneş yavaştan batmaya başlıyordu o yüzden acele ile çektim ve görseller az oldu farkındayım, kusura bakmayın :(

Vonixx’in dayanımını gözlemleyip yeniden bilgilendirme yapacağım :)

Okuduğunuz için teşekkür ederim :)
Eline emeğine sağlık harika olmuş araç :gulumsemex:

MagicofOz

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Karadenizde uzunca süren yağmurlu günlerin ardından bahçedeki su motoru da bozulunca biraz uzak kalmıştık. Geri döndük :)

Corolla’ya kil temizliği ve Vonixx Blend Wax uygulaması yaptım. Yüzey düzgün sayılmaz, özelikle kaput ve tavanda oldukça kılcal çizik mevcut ancak böyle bir zeminde nasıl bir dayanım sağlayacak, K2 Bela ile yıkayarak gözlemleyeceğim.

Kirliler:

B33 ve Michelin jant temizleyici kullanarak jant ve lastiklerden başladım. Bu aşamada bana Michelin lastik fırçası da eşlik etti, aynı fırçayı davlumbaz temizliğinde de kullandım.

Ön yıkama ve kova yıkamasını B33 ile yaptım. Ardından K2 Bela eşliğinde kil eldivenim ile kil temizliği yaptım.

Aracı kuruladıktan sonra K2 Klinet ile yüzey temizliği yapıp Vonixx Blend uygulamasına geçtim.

Hem uygularken hem de uygulama bittikten sonraki hissiyat ve deneyimim beklediğimden iyiydi. Yeterince kaygan ve pürüssüze yakın bir yüzey oluştu.

Wax uyguladıktan sonra tampondaki plastiklere Autoglym Bumper and Trim Gel uyguladım. En sonda ise Endurance kullanarak lastikleri parlattım.

Finaller:

Hem arabaya çiğ gelmek üzereydi hem de güneş yavaştan batmaya başlıyordu o yüzden acele ile çektim ve görseller az oldu farkındayım, kusura bakmayın :(

Vonixx’in dayanımını gözlemleyip yeniden bilgilendirme yapacağım :)

Okuduğunuz için teşekkür ederim :)
Vonixx Blend’in dayanım süresini güncelleyeceğimi söylemiştim :)

5 Temmuz 2023’te uyguladım, bugün 24 Temmuz 2023. Bu tarihler arasında 2 kez K2 Pro Bela ile yıkandı.

Ürünün kusursuz yüzeyde ortaya koyduğu muazzam performans ortada. Ancak kusurlu yüzey için 3 yıkama/1 ay dayanım sağlar gibi duruyor (tabi yüzeyin çizik derecesine de bağlı :) )

Bu şekilde bir bilgilendirme yapmak istedim.
Boncuk durumu görsellerdeki gibi ama su itiş gayet güzel devam ediyor.

Görseller kaput, tavan ve C sütunundan

Son düzenleme:

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Vonixx Blend’in dayanım süresini güncelleyeceğimi söylemiştim :)

5 Temmuz 2023’te uyguladım, bugün 24 Temmuz 2023. Bu tarihler arasında 2 kez K2 Pro Bela ile yıkandı.

Ürünün kusursuz yüzeyde ortaya koyduğu muazzam performans ortada. Ancak kusurlu yüzey için 3 yıkama/1 ay dayanım sağlar gibi duruyor (tabi yüzeyin çizik derecesine de bağlı :) )

Bu şekilde bir bilgilendirme yapmak istedim.
Boncuk durumu görsellerdeki gibi ama su itiş gayet güzel devam ediyor.

Görseller kaput, tavan ve C sütunundan

Ellerinize sağlık güzel olmuş araç.
Vonixx ürünleri hoşuma gidiyor fakat sanki fiyat konusunda dolardaki yükselişin yanında dolar fiyatında da artış olmuş gibi geldi bana matematiksel hesap yapmadım lakin 10$ ise 13$ olmuş gibi hissettim diye ifade edeyim

MagicofOz

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ellerinize sağlık güzel olmuş araç.
Vonixx ürünleri hoşuma gidiyor fakat sanki fiyat konusunda dolardaki yükselişin yanında dolar fiyatında da artış olmuş gibi geldi bana matematiksel hesap yapmadım lakin 10$ ise 13$ olmuş gibi hissettim diye ifade edeyim
Öncelikle teşekkür ederim, ben de vonixx markasını çok beğeniyorum :)

gözleminiz konusunda haklı olabilirsiniz fiyatlarda dolar bazlı artış da olmuş olabilir :(

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Öncelikle teşekkür ederim, ben de vonixx markasını çok beğeniyorum :)

gözleminiz konusunda haklı olabilirsiniz fiyatlarda dolar bazlı artış da olmuş olabilir :(
Benim düşüncem, çoğu üründe çoğu satıcı aynı şeyi yapıyor aslında doğru değil yapılan ama ürün 10$ diyelim dolarda 1₺ diyelim (keşke ) ürün 10₺ ye geliyordu dolar 2₺ oldu diyelim 20₺ olması gerekirken 30₺ olmuş bunun sebebi nedir anlayamadım ama gerçekten hiç etik değil haksız kazanç olarak görüyorum ayrıca online satış kanalları ürünlerin dolar fiyatlarını ₺ cinsi fiyatının yanında yazmasının gerektiğini düşünüyorum böylelikle yalnızca doların yükseliş zammı mı yansıtılmış satıcı dolardaki artışı fırsat görüp hem ₺ bazında zammı hem 10$ lık ürünü 15$ mı yapmış görmüş oluruz hesaplama yapayım bari boş zamanımda ben en iyisi kimseyi zan altında bırakmış olmayız

MagicofOz

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Selamlar herkese.

Uzun zamandır Corolla ile ilgilenemiyordum. Epey kirlenmişti ve kuş pisliğiyle kaplıydı.

5 temmuzda uyguladığım Vonixx Blend artık son demlerindeydi. Kapı ve çamurluklarda su itişi devam etse de kaput tavan ve bagaj bölgesinde etkisi tamamen kaybolmuştu. Ama kusurlu yüzeyde gösterdiği performans beni memnun etti. 1 aydan fazla koruma sağladı.

Bugün Yaptığım İşlemler:
Jant lastik temizliği/Michelin Jant temizleyici
Ön yıkama / Flowey B33
Kova yıkaması / K2 Pro Bela
Kil temizliği / Kil eldiveni
Cam temizliği / 3D 50to1
Yüzey temizliği / K2 Klinet
Meguiars 3in1 wax
Meguiars Xpress Spray wax

Dış plastikler / AutoGlym Bumper&Trim Gel

Önce kirliler:

Samsun’un kuşları sadece bizim arabaya çalışıyor anlamadım :)

Hem korumayı tamamen sökmek istediğim için hem de kuş pislikleriyle başa çıkabilmek için B33 kullandım.

Kovada da normalde Purple Velvet kullanıyorum ama 3in1 waxın tutunmasına engel olmaması için Bela kullandım.

Finaller:

Çok içime sinen bir uygulama oldu. Umarım siz de okurken keyif alırsınız :)

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar herkese.

Uzun zamandır Corolla ile ilgilenemiyordum. Epey kirlenmişti ve kuş pisliğiyle kaplıydı.

5 temmuzda uyguladığım Vonixx Blend artık son demlerindeydi. Kapı ve çamurluklarda su itişi devam etse de kaput tavan ve bagaj bölgesinde etkisi tamamen kaybolmuştu. Ama kusurlu yüzeyde gösterdiği performans beni memnun etti. 1 aydan fazla koruma sağladı.

Bugün Yaptığım İşlemler:
Ön yıkama / Flowey B33
Meguiars 3in1 wax

Önce kirliler:

Hem korumayı tamamen sökmek istediğim için hem de kuş pislikleriyle başa çıkabilmek için B33 kullandım.

Kovada da normalde Purple Velvet kullanıyorum ama 3in1 waxın tutunmasına engel olmaması için Bela kullandım.

Finaller:

Kardesim eline saglik Vonixx Blend galiba eger arac yüzeyi tam iyi degilse tutunamiyor dayanimi kisa suruyor.

MagicofOz

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Kardesim eline saglik Vonixx Blend galiba eger arac yüzeyi tam iyi degilse tutunamiyor dayanimi kisa suruyor.
Evet abi dediğin gibi. Ama ben yine de çok memnun kaldım ona rağmen hala kapı ve çamurluklarda diriydi. Başka bi katı wax olsa belki bu kadar bile dayanmazdı.

Ek olarak beğenmene çok sevindim abi :)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese.

Bugün Yaptığım İşlemler:
Ön yıkama / Flowey B33
Meguiars 3in1 wax

Önce kirliler:

Finaller:

Hocam elinize sağlık coralla pırıl pırıl olmuş maşallah:)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık
Selamlar herkese.

Bugün Yaptığım İşlemler:
Ön yıkama / Flowey B33
Cam temizliği / 3D 50to1
Meguiars 3in1 wax

Önce kirliler:

Finaller:

BahadirA.

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selamlar herkese.

Bugün Yaptığım İşlemler:
Ön yıkama / Flowey B33
Cam temizliği / 3D 50to1
Meguiars 3in1 wax

Önce kirliler:

Finaller:

Eline saglik kardesim masallah

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi