Beyaz Aslanım'ın Rutin Yıkama ve Bakım Günleri

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık can bu ceviz çok saglam ürün oldu.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Ceviz den daha güzel bir pre wash ve jant temizleyici olmadığını kullanan herkes görecek az kaldı sanırım tanıtmaya:)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Ceviz güzel mal

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Okan48' Alıntı:
Can öncelikle eline sağlık dip bucak temizlik olmuş :) ya bu cevizi ben kaçırdım heralde konuyu hiç denk gelmedim beni bi aydınlat korumaya zararı varmı içinde neler var nerden alırız

Teşekkür ederim :)

Ceviz adlı pre wash ürünümüzün daha önce hiç ismi geçmedi çünkü test aşamaları devam ediyor.

İşin teknik kısmına çok hakim değilim ancak, içerisinde kostik vs. gibi araç üzerindeki plastik, krom ve boyalı yüzeylere zarar verecek bir kimyasal yok. Öncesinde evde de çeşitli testlere tabi tutuldu.
Hemde sadece ben değil tüm forum kurucuları denedi :)
Öyle testler ki hemde, çok bilindik markaların böyle testleri olmamıştır :)

Kir sökme kabiliyeti çok güzel, boya korumaya bir etkisini görmedim şimdiye kadar. Camdaki yağmur kaydırıcı bile aynı şekilde duruyor. Ancak çok güzel çamur, kir söküyor. Özellikle davlumbazlar çok güzel temizleniyor.

Dediğim gibi ürün daha test aşamasında. Kendi aramızda kullanmak için üretilmişti ancak ilerleyen zamanlarda duruma göre değerlendirme yaparız.

Ayrıca öyle testler yapıldı ki paylaşıldıkça göreceksiniz.

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir
_CaN_' Alıntı:
Okan48' Alıntı:
Can öncelikle eline sağlık dip bucak temizlik olmuş :) ya bu cevizi ben kaçırdım heralde konuyu hiç denk gelmedim beni bi aydınlat korumaya zararı varmı içinde neler var nerden alırız

Teşekkür ederim :)

Ceviz adlı pre wash ürünümüzün daha önce hiç ismi geçmedi çünkü test aşamaları devam ediyor.

İşin teknik kısmına çok hakim değilim ancak, içerisinde kostik vs. gibi araç üzerindeki plastik, krom ve boyalı yüzeylere zarar verecek bir kimyasal yok. Öncesinde evde de çeşitli testlere tabi tutuldu.
Hemde sadece ben değil tüm forum kurucuları denedi :)
Öyle testler ki hemde, çok bilindik markaların böyle testleri olmamıştır :)

Kir sökme kabiliyeti çok güzel, boya korumaya bir etkisini görmedim şimdiye kadar. Camdaki yağmur kaydırıcı bile aynı şekilde duruyor. Ancak çok güzel çamur, kir söküyor. Özellikle davlumbazlar çok güzel temizleniyor.

Dediğim gibi ürün daha test aşamasında. Kendi aramızda kullanmak için üretildimişti ancak ilerleyen zamanlarda duruma göre değerlendirme yaparız.

Ayrıca öyle testler yapıldı ki paylaşıldıkça göreceksiniz.
Umarım bizd e tanışabiliriz kendisi ile :)

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Can hocam uygulama çok güzel olmuş elinize sağlık.bu arada bende çok merak ettim bu ceviz diye tabir ettiğiniz ürünü. Eğer korumaya felan zararı yoksa diğer pre wash markalarına kafa tutacak cinstendir o zaman. Hem bütün kirleri sökmesi ayni zamanda korumay zarar vermemesi beni çok heyecanlandirdi. İnşallah bu ürünle bizleri de kısa sürede tanistirirsiniz.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bizde ceviz istiyoruz. Bize de ceviz verin.

Arkadaşlar artık tüm testleri geçtiğini düşünüyorum. Bana şundan 5lt sarın.

Forumun önde giden detaycıları yeterince test etti bence. Elin valet prolarına auto finesselerine mecbur bırakmayın.

Pre wash alıcam almıyorum bu cevizi bekliyorum. ..

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
ttopak' Alıntı:
Can hocam uygulama çok güzel olmuş elinize sağlık.bu arada bende çok merak ettim bu ceviz diye tabir ettiğiniz ürünü. Eğer korumaya felan zararı yoksa diğer pre wash markalarına kafa tutacak cinstendir o zaman. Hem bütün kirleri sökmesi ayni zamanda korumay zarar vermemesi beni çok heyecanlandirdi. İnşallah bu ürünle bizleri de kısa sürede tanistirirsiniz.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Şuana kadar korumaya bir zararı olmadığını gözlemledik. Elimde 5 litre citrus pre wash var inan kullanmıyorum. Umarım en kısa sürede sizlerde faydalanırsınız bu üründen.

technologyst' Alıntı:
Mal ceviz, mal ceviz diye diye ismi ceviz kaldı :)

Yangsagan' Alıntı:
Bizde ceviz istiyoruz. Bize de ceviz verin.

Arkadaşlar artık tüm testleri geçtiğini düşünüyorum. Bana şundan 5lt sarın.

Forumun önde giden detaycıları yeterince test etti bence. Elin valet prolarına auto finesselerine mecbur bırakmayın.

Pre wash alıcam almıyorum bu cevizi bekliyorum. ..

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haklısın. Bu üründen çok daha kötüleri ya da korumaya zarar verenleri çok daha maliyetli.

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
onurçiko' Alıntı:
Eline sağlık kardeşim, iyi kirlenmiş araba ama pırıl pırıl yapmışsın.Ceviz müthiş kabiliyetli bir ürün oldu.Korumaya zararı da sıfır.
Teşekkür ederim abi. Ceviz çok iyi gidiyor şuanda.

Murat' Alıntı:
Ceviz :D çok iyi ya
:D

Dragstar' Alıntı:
Ellerine saglık can bu ceviz çok saglam ürün oldu.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkür ederim abi. Cidden çok işe yarıyor.

Eraycan' Alıntı:
Ceviz den daha güzel bir pre wash ve jant temizleyici olmadığını kullanan herkes görecek az kaldı sanırım tanıtmaya:)
Kesinlikle abi :)

Detail Guy' Alıntı:
Ceviz güzel mal

:D

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Nedense servis, ilk bakımda 15000 km'yi dolduramadığım için hava ve polen filtrelerini değiştirmedi. Neyse ki şuan 12000 km de olan aracımın hava filtresini ben 8000 km de değiştirmiştim.

Sıra Aslanımın polen filtresinde.

308 T9 II olarak geçen bu aracın polen (kabin) filtresi aracın içinde. Diğer modellerde ise motor kısmında.

İki adet olarak değişiyor.

Plastik parçalarda kullanacağımız tornavidanın ucunu zarar vermemesi için bu şekilde bantladım.

İlk önce bu kapağı çıkartıyoruz.

Daha sonra ise içeride parçayı tutan küçük bir klips var.

Arkada görünen plastik kapağı çıkartıyoruz

Eski filtreler göründü

Yeni filtrelerimiz. Çıkan filtreler de yeni filtrelerde Mann Filter üretimi. Marka amblemleri mevcut. Güzel görünüyorlar :D

Arkada görünen ve filtrelerin çıktığı boş kısmı ilk önce temizledim ve sonrasında yeni filtreleri taktım.

İpucu: İki filtre var gördüğünüz üzere. Bu iki filtre arka arkaya değil üst üste takılıyor. Ben internette buna dair bir bilgi bulamadım ve bu nedenle bir süre uğraştım :)

Daha sonra ise işlemleri tersten tekrarlayarak aracımı topladım.

Klima ve havalandırmayı çalıştırdım. Her şey yolunda ;)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@_CaN_ Eline saglık kardesim. Bende filtrelerimi kendim degiatiririm:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık can. polen ve toz alerjisi olan birisi oldugum için filitre degişimini yapmak çok önemli.

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eraycan' Alıntı:
@_CaN_" Eline saglık kardesim. Bende filtrelerimi kendim degiatiririm:)
Dragstar' Alıntı:
Ellerine saglık can. polen ve toz alerjisi olan birisi oldugum için filitre degişimini yapmak çok önemli.
onurçiko' Alıntı:
Eline sağlık Can
Teşekkür ederim herkese.

Bugün fark ettim. Aracın içeriye verdiği hava akışı daha güzel olmuş. Hiç bir şey olmasa bile (alerji vs.) aracın havalandırma ve klima performansı için her sene değişmeli polen filtresi.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@_CAN_ hayırlı olsun hocam karbonlu Mann filtre almakla en iyisini yapmışsınız., Valeo 'dan mümkün mertebe uzak durmak lazım yakında bikini de yaparlarsa şaşırmam her şey beklenir onlardan :)

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
forzaGilles' Alıntı:
@_CAN_ hayırlı olsun hocam karbonlu Mann filtre almakla en iyisini yapmışsınız., Valeo 'dan mümkün mertebe uzak durmak lazım yakında bikini de yaparlarsa şaşırmam her şey beklenir onlardan :)
Teşekkür ederim..

Kremalı bisküvileri de çıkabilir yakında :D

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Cumartesi günü Kayseri'ye doğru yola çıkacağım için yıkadım. (30.05.2018 Çarşamba). Aslıda temizdi ama olsun. Bir tur ceviz ve arkasından yıkamacı köpüğü ile çift kovasız bir yıkama gerçekleştirdim. Aslında çok da sevdiğim bir yöntem değil ama aceleye geldi işte.

Hazır 2000 km yapmayı planladığımdan (bayram ziyaretleri vs.) ürün test edeyim dedim.

@Kimyasal Adamlar tarafindan test amaçlı gonderilen fukupika sprey advance strong type 6 ay koruma vaad eden ürününü aracın bir yarısına (yolcu tarafı), diğer yarısına (şoför tarafına) ise çok önceden aldığım ilk fukupika serisinden olan ve 2 ay koruma vaad eden sprey strong type ürününü kullandım. Sık sil şeklinde uygulandığından herhangi bir zorluğu yok.

İlk izlenim olarak parlaklıkta bir fark göremedim. Zaten araç beyaz :D , Uygulama kolaylığı olarak yeni seri bir tık önde. ilk serisi biraz daha yoğun gibi zor spreyleniyor. Ya da başlıklardan dolayı bilemiyorum.

Kayganlık olarak ise yeni seri yarım boy önde.

Bu arada bu ürünlerde şöyle bir durum var. Bir yere fısladınız ve ürün sıçrayan bir yeri silmeyi unuttunuz. İşte o zaman leke bırakıyor ve biraz uğraşmanız gerekiyor çıkarmak için. Bunun kolay yolu ise ürünü sildiğiniz bezin ıslak tarafı ile leke kalan yüzeyleri tekrar silmek.

Bakalım sonuç nasıl olacak?

IMAG0017.jpg IMAG0016.jpg IMAG0015.jpg IMAG0011.jpg

Son düzenleme: