Beyaz Renk Boya Üzeri Is(siyah Duman Lekesi) Nasıl Temizlenir?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arabayı yıkadığımda biraz ova ova yıkadım ve lekelerin baya kaybolduğunu gördüm. Wax atarken de @Dragstar abinin dediği gibi temizliğini kendisi de yaparsa boyada pislik kalmaz. Kill işlemini yazın yapmayı düşünüyorum tekrar wax atarken. Yarın inşAllah wax atacağım, üstündeki waxı temizlemek için ipa yeterli olur mu elimde olduğu için soruyorum yoksa illa m600 m700 denilen tiner mi kullanmak gerek?
Aklıma geldi, araçta boya yok değil mi?

etna81

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
2 hafta önce wax attım. Tabi atarken ne yaptıysam o gördüğüm kireç lekesi gibi damla damla ve is lekeleri duruyordu :) bende menzerna 3800+ befar mor ped ile zorlamadan üstündeki kiri aldım, ipa ile temizledim ve wax ile sonlandırdım. Şimdi inci gibi parlıyor :). Sanırım ben bu işlemi hep tekrarlamam gerekecek kış ayından çıkarken.

Aklıma geldi, araçta boya yok değil mi?
Boya 3 parçada var. Ama boyalı boyasız fark etmiyor aynı bütün lekeler. Neden sorduğunu öğrenebilir miyim farkı oluyor mu ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
2 hafta önce wax attım. Tabi atarken ne yaptıysam o gördüğüm kireç lekesi gibi damla damla ve is lekeleri duruyordu :) bende menzerna 3800+ befar mor ped ile zorlamadan üstündeki kiri aldım, ipa ile temizledim ve wax ile sonlandırdım. Şimdi inci gibi parlıyor :). Sanırım ben bu işlemi hep tekrarlamam gerekecek kış ayından çıkarken.

Boya 3 parçada var. Ama boyalı boyasız fark etmiyor aynı bütün lekeler. Neden sorduğunu öğrenebilir miyim farkı oluyor mu ?
Sonradan boyanan panellerde bu tür sıkıntılar ile karşılaşmıştım daha önce. Ondan dolayı sordum.