Beyazlar da Parlar - Golf 7,5

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ellerine sağlık. Hayallerin uygulaması yine gerçekleşmiş. Burada en sevdiğim şey banyoda jant teker yıkama kısmı:saskin::mutlu:
Teşekkürler Hurşid hocam. En uygun yer orasıydı :mutlu:

@KaiZeN abi eline sağlık pırıl pırıl çıkmış dijonlar. dayanımı konusunda takipteyim. çünkü özellikle ön jantların temizliğinden yıldım artık :D
Teşekkürler Mustafa sağolasın. Valla bende baktım jant detayına girince benzinlikte epey zaman alıyor bir de böyle deneyimleyelim bakalım.

Teşekkürler hocam sağolasın..

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ellerine sağlık, iyi oldu bu sen önden deneyimle, ben kışa doğru düşünüyorum uygulamayı.
Keşke kil yapsaydın, hem kalan zift leri de çıkarırdın. Neyse bu seferlik böyle olsun, bu vesile ile bir sonraki uygulamada kil de yaparsın. Dayanım farkını görmüş oluruz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar merhaba,

Her fırsatta dile getirdiğim yazlık jantlara güzel bir uygulama yapıp aracıma öyle takacağımı, gerçi daha takmadım ama en azından uygulamanın ilk adımını ve zorlu olanını yaptım. Tabi hanımda evde olmayınca piyango :alkisss:

Sonunda kavuştuğum carbon collective platinum wheels in ilk katını uyguladım. Normalde 2 saat sonra ikinci katı uygulayın diyor tabi saat 1 i geçince ve yarın işe gitmek zorunda olunca artık yarın akşama uygularım ikinci katı.

Lastik jantları taşımak ve bir yerden bir yere götürmek bildiğiniz zulüm. Belim bildiğiniz koptu. Apartman hardiyasından eve çıkardım ve direk küvete teker teker aldım. Doğru düzgün ben yıkanmamışımdır bu banyoda ebeveyn banyosu gibi bir kolaylık olduğundan :mutlu:

Yıkamadaki ekipmanlarımız ve kirli hallerimizden birkaç foto alalım,

Demirtozu temizleyicisi flowey r10 u denedim güzel iş çıkardı ve hızlı çalıştı. Jantları yaklaşık 1.5 yıldır kullanmıyordum ve hiç demirtozu temizleyici yüzü görmemişti.

Lastiklere 1:1 sulandırılmış ceviz ve mothers ın davlumbaz fırçasını kullandım. Ayrı bir lastik fırçam olmadığı için.

Jantlar epeydir kirli kaldığı için demirtozu temizleyici ve tazyiksiz suyla tam kirler çıkmadı ama epey yumuşamıştı dokunduğumda gidiyordu yine de flowey R1 1:3 sulandırıp, wheel woolies fırçayla kalan kirleri de aldım. Bu arada jant çok kollu olduğu için Büyük boy problem olabilir diye düşünmüştüm aralara girerken ama tam oturdu, güzel temizledi.

Temizleneni güzelce kurulayıp küvetten çıkarıp tam kuruması için balkona aldım.

Ziftler için ve yüzeyi tam olarak hazır hale getirmek için m700 uyguladım. Çok kalıplaşmış ve kalın ziftleri inceltti ama tam sökemedi m700, yine buna da şükür diyelim.

Ve sıra carbon collective platinum wheels e geldi. 4-5 damla ve 1-2 dakika sonra silinmesi gerektiği belirtilmiş. Buraya kadar epey yorulunca ve saatte 12 yi geçince biraz hızlı uygulamaya çalıştım. Ön tarafı ikiye bölüp uygulayıp sildim. Arka tarafı da üçe bölüp uygulayıp sildim. Purestar ve bilt hamber double speed Wax ın yanında gelen bezi kullandım silerken. Bu arada baktım epey az kullanmışım dedim şişeyi görünce acaba dedim yanlışmı uyguladım ama paketin arkasındaki talimatı tekrar okuyunca 8 janta 2 kat uygulamaya yeterli diye belirtiyordu. Bozulmazsa 1-1.5 sene sonra tekrar uygularız :komik:

Ve finallerimiz; ben parlaklığını beğendim, tabi ışık yetersiz balkon olunca. Birde gün ışığında görmek daha iyi olacaktır. 2. Katı uyguladığımda bir güncelleme ve araca takınca da ufak bir güncelleme daha yaparım. Teşekkürler arkadaşlar..:mutlu:

Ellerine sağlık. Güzel uygulama olmuş. :alkis:

Sonuçlarını çok merak ediyorum gerçekten.

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ellerine sağlık, iyi oldu bu sen önden deneyimle, ben kışa doğru düşünüyorum uygulamayı.
Keşke kil yapsaydın, hem kalan zift leri de çıkarırdın. Neyse bu seferlik böyle olsun, bu vesile ile bir sonraki uygulamada kil de yaparsın. Dayanım farkını görmüş oluruz.
Teşekkürler üstad saolasin. Kesinlikle bakalım bende dayanımı merak ediyorum. Dediğin gibi killi ve kilsiz i de gözlemlenmiş oluruz :mutlu:

Ellerine sağlık. Güzel uygulama olmuş. :alkis:

Sonuçlarını çok merak ediyorum gerçekten.
Teşekkürler Can hocam. Güncelleyeceğim fırsat buldukça

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar tekrar merhaba,

İkinci katı da dün akşam uyguladım ve 1 hafta dinlenme süresi için kenara koydum. 1 hafta suyla temas etmeyin ve yıkamayın talimatı üzerine. Önümüzdeki hafta kısmetse araç üzerinde bir son halini paylaşmak üzere ;

İlk foto sabah erken saatlerde evden çıkmadan önce diğer ikisi akşam uygulama sonrası. Parlaklık bence gayet tatminkar duruyor :mutlu:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

İkinci katı da dün akşam uyguladım ve 1 hafta dinlenme süresi için kenara koydum. 1 hafta suyla temas etmeyin ve yıkamayın talimatı üzerine. Önümüzdeki hafta kısmetse araç üzerinde bir son halini paylaşmak üzere ;

İlk foto sabah erken saatlerde evden çıkmadan önce diğer ikisi akşam uygulama sonrası. Parlaklık bence gayet tatminkar duruyor :mutlu:

Acaba hangi bayiden aldınız ? :D :D Valla abi süper görünüyorlar, 2. katda parlamayı da geçtim çok doğal gözükmeye başlamış. :) Sence gözle bakıldığında nasıl bir yorum yapılır ? :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Evini biliyom, balkonunu da biliyom, geleyim de götüreyim bir gece ansızın, maşallah harika görünüyor :) sen balkondan kaldır onları iyisi mi :D
Eline sağlık

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Bu kadar süre beklediğinize değmiş görünüyor. Jant lastiği hep takım elbise altındaki ayakkabıya benzetirim sizin ayakkabılar tertemiz parlak ve göz alıcı duruyor maşallah :nazar:

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Acaba hangi bayiden aldınız ? :D:D Valla abi süper görünüyorlar, 2. katda parlamayı da geçtim çok doğal gözükmeye başlamış. :) Sence gözle bakıldığında nasıl bir yorum yapılır ? :)
Eyvallah sağolasın Sercan. Gece yarısı yemekten geldim. Gittim arabayı yıkadım. Saat 3 ü geçiyordu eve geldim. Dedim 2. Katı da atayım, hanım dün eve gelicek diye :mutlu: Biraz hızlandırılmış tur oldu. Saat 5 olmuştu yatarken ve sabahta 8:30 gibi kalktım. Hani şöyle güzelce inceleyemedim inan jantları.

Ama dediğim gibi bence parlaklık olsun, görünüm olsun gayet başarılı duruyor. Taktıktan sonra su testi de yaparız, itişi ve boncuklanması nasıl olacak bakalım.

Evini biliyom, balkonunu da biliyom, geleyim de götüreyim bir gece ansızın, maşallah harika görünüyor :) sen balkondan kaldır onları iyisi mi :D
Eline sağlık
Teşekkürler Ömer. Hiç sıkıntı yok, yeterki sen al. Senin araca da yakışır laf aramızda. Zaten senin gibi biraz kuvvetli olması lazım alacak kişinin. Benim bel hala ağrıyor :mutlu:

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Bu kadar süre beklediğinize değmiş görünüyor. Jant lastiği hep takım elbise altındaki ayakkabıya benzetirim sizin ayakkabılar tertemiz parlak ve göz alıcı duruyor maşallah :nazar:
Teşekkürler hocam. Aynen valla pandemi öncesi alacaktım getircek kişi Türkiye'de olunca kalmıştı. Kesinlikle ayakkabılar yeni boyanmış ve cilası çekilmiş, janti durumda :komik:

2. Kattan sonra parlaklık önemli ölçüde artmış duruyor. Acaba kışı beklemesem mi:)
O zaman bekliyoruz üstad konuyu en kısa zamanda :komik: Balkonda ışık yetersiz olduğu için tam belli olmuyor tabi. Gündüz çektiğim foto da daha iyi. Araç üzerinde daha da belirgin olacaktır.

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar merhaba,

Bir önceki wax uygulamasını bayram öncesi hızlandırılmış tur yapınca paylaşmadım. Bu seferde akşam 10 da gidip sabah 3 gibi işim bitince ve fazla final fotoları olmayınca paylaşmasammı diye düşündüm ama ilk yıkama sonrası çoğaltırız final fotolarını :mutlu:

Gelelim uygulamamızdan önceki kirli fotolara ama sadece tozluyuz gibi..

Jantlar ve davlumbazlara ön yıkama için flowey r1 1:4 oranında ve ceviz 1:1 kullandım.

Duruladıktan sonra %80 gibi temizlik sağlandı.

Ön yıkamayı da flowey b33 ilk kez kullandım alta foam ile. 1,5 lt su ve 70ml kadar b33 kullandım wax uygulayacağım için. Magifoam a göre aracın üzerinde daha az kaldı gibi geldi bana, tabi temizliğine laf yok :sicak:

Jant ve davlumbazın detayını da aynı ürünler ile wheel woolies ve mothers fırça ile yaptım. Mothers davlumbaz fırçası biraz hantal kalıyor ama ben memnun kaldım. Jantlar 18 olsa zorlardı büyük ihtimalle..

Kova yıkamasında ad purple velvet i tercih ettim. Çoklu eldiven, washpad kombinasyonuna devam ettim.

İlk kez carpro nun beyaz en yumuşak (ultra fine) olan kil hamurunu kullandım. Gayet yumuşak ve temizliğini de beğendim. Tavanda özellikle güzel temizlik yaptı. Kil kaydırıcı olarak da velet i kullandım. Kayganlıgı ve kokusu çok iyi :mutlu:

Durulayıp purestar duplex ile kuruladım.

Kapı eşikleri, bagaj kapağının aralarını ad p32 + sonax bsd karışımı ve soft99 bez ile kurulayıp parlattım.

Camları purestar bez ve meguiars glass cleaner ile geçtim.

M700 tiner ile son kez aracı geçtim. Silmek için bilt hamber double speed wax ın yanında gelen bezi kullandım.

Biraz mola zamanı epey yorulduk soluklanalım :alkisss:

Ve geldik wax uygulamamıza zymöl creame wax ı kullandım. Yanında gelen pad ile uyguladım. Biraz daha tecrübe edersek el ile uygulamaya da geçeriz inşallah :hava: Panelleri ikiye böldüm uygularken, 30-60 saniye sonra silmeyi öneriyor çünkü. Silmesi bana kolay geldi, gyeon soft wipe ile. Uygulamadan 30-45dk sonra da son parlatmayı yapın demişler onu da purestar luxury towel ile yaptım.

Jantlara da zymöl wheel coat uygulayıp, lastiklere, davlumbazlara ve dış plastiklere sonra uygulama yaparım diyerek sabah ın 3 ü olunca ve işe gideceğimden eve döndüm.

Ertesi akşamda jantlara zymöl un ikinci katını atıp, lastiklere nanolex tire uyguladım. Davlumbazlar ve dış plastiklerde inşallah ilk yıkama sonrası :of:

Finaller biraz parça parça oldu. Kusura bakmayın arkadaşlar.. Biraz ertesi gün birkaç tane de iki gün sonra. Tabi bu arada köye gidip gelindi tozlandıkta biraz :super:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi ellerine sağlık, her şey gerektiği gibi uygulamışsın ve üstüne bilgi vermişsin. :) Yeter gari canımız çekiyor, bu kadar Zymöl Coat sürmeyelim. :smilex: