Beyazlar da Parlar - Golf 7,5

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@KaiZeN Erçin abi eline koluna sağlık golfe ve sana söylenecek yazılacak bir şey yok harikulade bilmediğim için soruyorum;

BSD ve ab32 yi hangi maksatla kapı içlerinde ve fitillerde mi kullanıyorsun ?

Kapı içinden kasıt, kapılar kapanınca içeri de kalan gövde parçaları mı ? Yani direk, eşik vesaire.

Son düzenleme:

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@KaiZeN uygulamalarınızı özlemiştim. Elimize sağlık yine şahane anlatım şahane fotolar ve şahane final :) cg wheel cleaner uygularken sıkıp bekliyor musunuz demirtozu gibi? Ben sıkıp direk fırça ile müdahale ediyordum, hangisi başarılı ise onu yapayım :)
Mustafa hocam teşekkürler sağolasın. Bende arabamı temizlemeyi özlemişim:utandim: Bu ara özlemler çok zaten.. CG wheel celaner ı kirli janta hızlı bir şekilde sıkıp, hepsini bir tur döndükten sonra ana pisliğin akması için bir tur su geçiyorum. Tavsiye ederim. Çizme ihtimali minimize oluyor temaslı detaylandırmada.

Ellerinize sağlık @KaiZeN hocam beyaz yine parlamış. Wax da gayet inatçı gözüküyor.
Kedinin çiziklerine üzüldüm umarım kolayca giderilir zararı
Teşekkürler hocam sağolasın. Wax ın maşallahı var. İnşallah hocam hava yağmurluyken çıkmış sağolsun bütün pati izleri duruyordu.:utan:

Ellerine sağlık abi çok güzel bir uygulama olmuş, bide yeni başlayanlar için ürün listesi olmuş.
Teşekkürler sağolasın hocam..Listeye bir de davlumbazlara adam s undercarriage sprey ekleyebiliriz parlatmak için ben evde unuttuğum için uygulayamadım. Belki de beasleys plastic sealant uygulayabilirdim belki. @onurçiko üstadne dersin davlumbazlara kullanılabilir mi?

Ellerine sağlık tertemiz olmuş. :alkis:Artık camdan bakarak zaman geçirecez. Şu tv ekranına araba resmi açıp polisaj makinesi tutanlar gibi:eek:

Sağolasın hocam eksik olma.. Hiç sorma evden çalışıyorum. Sabah 9, Akşam 18. Artık patlayacaktım, hem evdesin hemde birşey yapamıyorsun. Akşam dedim ben gidicem arabayı yıkamaya, hanım diyor kullanamıyorsun niye yıkayacaksın dedim stres atmam lazım yoksa birbirimizi yiyeceğiz. Hanım da idari izinli :taraa:

Çok güzel yıkama olmuş. Bilt hamber double speed wax'a helal olsun 100 gün sonra bu performans göz yaşartıcı gerçekten. :alkis:
Teşekkürler Can hocam. Önerenler, tavsiye edenler sağolsun. Performansı müthiş gerçekten.

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Şu meleği görmekten mahrum bırakmayın bizi hocam maşaAllah :nazar::)
Elinize sağlık bu kadar az yıkamaya wax harika sonuçlar veriyor parasına göre mükemmel iş yaptı.
Araç yüzeyi büyük ihtimal çok güzel bu aşırı etkiliyor dayanımı.
Kullanılan ürünlerde harika , yıkama yapacaklara örnek bir uygulama olmuş.
Sağolasın hocam bende temiz görmeyeli uzun zaman olmuştu..:of: @Murat hocama tekrar teşekkür edelim 2 kat uygulandığında 3 ay kadar dayanım gösterdiğini belirttiği için. Kusurlarımız var, beyaz olduğu için iyi saklıyor :komik:. Ama mümkün mertebe iyi bakmaya çalışıyorum.

Eline sağlık, wax hala yaşıyor, valla süper performans, ben hala kayınbabanın arabadaki durumu merak ediyoeum, malum sebeplerden adam fışarı da çıkamıyor, yıkayamıyoruz arabayo, hoş artık bizde çıkamıyoruz:(
Birde dünkü olayın heralde dünyada bir eşi benzeri yoktur, sabotaj yapıp virüsü daha çok nasıl yayarız diye düşünüp bu yolu bulmuşlar herhalde.
Teşekkürler üstad sağolasın. Bende merak ediyorum yeni polisajlı yüzeyde dayanımın ne olacağını. İlk fırsatta yıkamanı dört gözle bekliyorum.

@KaiZeN Erçin abi eline koluna sağlık golfe ve sana söylenecek yazılacak bir şey yok harikulade bilmediğim için soruyorum;

BSD ve ab32 yi hangi maksatla kapı içlerinde be fitillerde kullanıyorsun ?

Kapı içinden kasıt, kapılar kapanınca içeri de kalan gövde parçaları mı ? Yani direk, eşik vesaire.
Teşekkürler İbrahim sağolasın. İmkanlar dahilde maksimum performansı göstermeye çalışıyoruz, beğeniliyorsa ne mutlu bana.

Evet kapı eşiklerinde, kaportanın devamında kullanıyorum. Kurulama dan önce bir iki fıslayıp siliyorum. Hem daha rahat kurulanıyor hem de parlaklığı arttırıyor.

@KaiZeN ellerinize sağlık, double speed ile kiwamiyi kapistirsak mı :dusun:
Teşekkürler hocam. Bilt hamber ı almasaydım büyük ihtimalle kiwami alırdım her ne kadar fussoyla daha benzer ürünler olsa da sanırım kiwami parlaklıkta daha iyi olacaktır ama dayanımda bilt hamber ı geçemeyecektir.

@KaiZeN Elinize sağlık parlaklık golfe yakışıyor:)
Çok teşekkürler hocam sağolasın..

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Mustafa hocam teşekkürler sağolasın. Bende arabamı temizlemeyi özlemişim:utandim: Bu ara özlemler çok zaten.. CG wheel celaner ı kirli janta hızlı bir şekilde sıkıp, hepsini bir tur döndükten sonra ana pisliğin akması için bir tur su geçiyorum. Tavsiye ederim. Çizme ihtimali minimize oluyor temaslı detaylandırmada.

Teşekkürler hocam sağolasın. Wax ın maşallahı var. İnşallah hocam hava yağmurluyken çıkmış sağolsun bütün pati izleri duruyordu.:utan:

Teşekkürler sağolasın hocam..Listeye bir de davlumbazlara adam s undercarriage sprey ekleyebiliriz parlatmak için ben evde unuttuğum için uygulayamadım. Belki de beasleys plastic sealant uygulayabilirdim belki. @onurçiko üstadne dersin davlumbazlara kullanılabilir mi?

Sağolasın hocam eksik olma.. Hiç sorma evden çalışıyorum. Sabah 9, Akşam 18. Artık patlayacaktım, hem evdesin hemde birşey yapamıyorsun. Akşam dedim ben gidicem arabayı yıkamaya, hanım diyor kullanamıyorsun niye yıkayacaksın dedim stres atmam lazım yoksa birbirimizi yiyeceğiz. Hanım da idari izinli :taraa:

Teşekkürler Can hocam. Önerenler, tavsiye edenler sağolsun. Performansı müthiş gerçekten.
Davlumbazda kullanabilirdin ama birincisi o ürüne kıyamam ben davlumbaz sürmeye, ikincisi uygulaması zor olur sprey şeklinde uygulayamayacağın için, her kısıma elini kolunu sokman zor olur. En iyisi spreylenebilen bir ürün uygulamak.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık abi, özlemişiz senin ayna gibi golfu, maşallah:nazar::alkis:
Bilt hamber da baya ağır şartlarda olmasına rağmen fussoyu tahtından devirmiş bence :)
Birde benim merak ettiğim, fusso yağmur yağdıktan sonra yatan araçta yağmur izini çok kötü bir şekilde benek benek leke olarak bırakıyor. Buda öyle yapıyor mu acaba. :rolleyes:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bilt hamber da baya ağır şartlarda olmasına rağmen fussoyu tahtından devirmiş bence :)
Birde benim merak ettiğim, fusso yağmur yağdıktan sonra yatan araçta yağmur izini çok kötü bir şekilde benek benek leke olarak bırakıyor. Buda öyle yapıyor mu acaba. :rolleyes:
Boncuklanan her ürün yapıyor o lekeleri, lakin daha az yada çok oluyor, ben kayınbabanjn arabada gözlemlediğim kadarıyla infinity e göre daha az yapmıştıama bu fark farkı anlamak için bakarsan fark edilecek düzeyde.
Yeri gelmişken qw denemesinde de en az ıce ve bsd bu lekeleri oluşturdu.

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Teşekkürler Kazım hocam sağolasın..Şöyle söyleyeyim İstanbul'daki bacanağa seramik bakıyorduk onun pek vakti olmuyor bizim gibi yıkamaya. Bilt hamber onun aracındada 2.5 ay kadar oldu hala iyi duruyor boncuklanması ve vazgeçti seramikten. Uygulama başına maliyeti bedavadan biraz pahalı kalıyor:mutlu: Sorunun cevabını onur üstad vermiş zaten.

İdris hocam teşekkürler, sağolasın..

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Ellerine sağlık hocam, keyifle okudum

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Arkadaşlar merhaba,

Bilt Hamber Double Speed Wax ın araç üzerindeki yaklaşık 100. Günü ve merakla durumunu görmek istiyorum. Acaba yaşam belirtisi varmı :super: Hani deseler ki aracını 100 günde ancak 3 defa yıkamışsın, mümkün değil o kadar zamanda ben ve 3 yıkama derdim. Ama şartlar ne yazıkki bunu gerektirdi. Yani kısacası zor şartlar altında denendi derler ya bu Wax gerçekten zor şartlar altında denendi:yazik:

Ha bu arada bu akşam birkez daha gördümki bir arpa boyu yol alamamışız. Tam yıkamayı ve paklanmayı bitirdik bacanakla bir gazoz arası verelim dedik ki benzinliğe araçlar dolmaya başladı. Öğrendik ki sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve benzinliğin marketine akın edilmiş. Dedim hiç girmeyelim markete hemen son dokunuşları yapıp eve kaçalım , artık olduğu kadar. İnsanlarımız ne kadar bilinçsiz, olamaz böyle birşey acayip sinirliyim gerçekten. Bu akşam kim bilir bu hengamede korona virüs kaç kişiye bulaşmıştır. Allah herkese akıl fikir versin. Yazmadan geçemedim kusura bakmayın. Konumuza dönelim..

Buyrun kirlilerimiz,

Kwazar larla Davlumbazlara CG orange degreaser (1/5 sulandırma oranı) ve janlara da cg wheel cleaner (1/4 sulandırma oranı) ile giriş yaptım.

Durulama sonrası bir halimizi görelim. Temassız %75-85 arası kirlilik durumuna göre gayet güzel temizliyor.

Ön yıkamamızı da ad magifoam ve alta eşliğinde yaptık. 1,6 lt su ve 35ml kadar magi. Yorum yapmaya gerek yok sanırım ikisiylede ilgili. Detayları vp fırça ile yaptım. Janlarınkini de wheel woolies ile.

Durulamada bazı bölümlerde hayat belirtisi gösterdi bilt. Kova yıkaması sonra birkaç yerden foto aldım, bakacağız :foto:
Kova yıkamamızda bacanak hem yoğunluğunu hem de yaptığı temizliği beğendiği için ad purple velvet ile yapmamızı istedi. Velvet i 10ml kadar kullandık. Bu sefer Emre hocamı dinledim :komik: Çoklu eldiven (gyeon kuzu yünü, klin mikrofiber) ve washpad ler (purestar) ile yıkamamızı yaptık.

Ve beklediğim boncuklanma durumu, su itişin de bazı bölgelerde var olduğunu gösteriyordu ki hala tavanda ve birkaç yerde ben burdayım diyor kendileri.

Kurulamamızı Large ve medium boy purestar duplex ile yaptık. Kapı eşiklerine standart haline gelen Sonax bsd+ ad p32 karışımını kullandım, jantlara da aynı şekilde. Camları purestar bez ve flowey s3 ile geçtik. Purestar dan oldukça memnunum, bacanak kısa sürede olsa bir oto yıkamacıda çalışmış o da fazlasıyla beğendi. Son dokunuşları da lastiklerde nanolex tire ve plastiklerde dr beasley s plastic sealant ile yaptık.

Ve mutlu son ak pak golf 7,5:sicak: Araçlar dolmaya başlayınca hemen kaçmak için Alel acele final fotoları oldu bağışlayın. Bu arada bir kedimiz sağolasun araba üzerinde değişik fantezilerini denemiş. Kaputtan, tavana ve ordan c sütunundan aşağıya atlamış. C sütununda sağolsun sağlam biz tırnak çiziği nerdeyse 60-70cm bırakmış. @s-Works Bayram hocamı yaz öncesi biraz uğraştıracağız artık :sarki:..

Keyifle okuduğum bir temizlik macerası oldu, elinize sağlık. Hem anlatım hem de kullanılan malzemeler çok başarılı.
Bizim evdeki arabalar da en son şubat sonunda yıkama görmüştü, bakalım bana ne zaman nasip olacak iklim-ortam müsaitliği bulup yıkamak :)

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Keyifle okuduğum bir temizlik macerası oldu, elinize sağlık. Hem anlatım hem de kullanılan malzemeler çok başarılı.
Bizim evdeki arabalar da en son şubat sonunda yıkama görmüştü, bakalım bana ne zaman nasip olacak iklim-ortam müsaitliği bulup yıkamak :)
Teşekkürler hocam sağolasın.. İnşallah ilk fırsatta sizde aracınızı yıkarsınız, bu zamanda iyi terapi oluyor. Ara açıldığı için biraz hamlaşma oluyor bilginiz olsun :komik:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Teşekkürler Can hocam sağolasın. Nanolex in dayanımı benim için tatminkar. Yaz şartlarında 600-700km arası rahatlıkla su itişi ve boncuklanması devam ediyor. Kış şartlarında bu tabii düşüyor ama benim yıkamalarda da süreler uzadığı için tam birşey şuan söyleyemeyecegim.

Burda pası @Dragstar hocama atıyorum. Gyeon tire ile dönüşümlü kullandığı için de benden çok daha iyi analiz edecektir.
Ellerine sağlık mis gibi olmuş. Nanolex gyeon birbirine çok yakın olmakla birlikte dayanım ve final olarak nanolex bana biraz daha iyi geliyor.

DENİZLİ

KaiZeN

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır uygulama paylaşmıyordum. Aslında cuma akşamı aracı yıkadım ama babamla gidince ne yazıkki pek foto çekme imkanım olmadı. İncik cincik ne uğraşıyon o kadar deyip durunca hevesimi kırdı :komik:

Bugün sunroof ün bakımını yapayım dedim bir en azından her mevsim geçişi mümkün mertebe bir elden geçirmeye çalışıyorum. Alırken ÖTV ydi KDV ydi derken maliyeti 6-7 bin TL yi bulan ama bir o kadar da ilgi alaka isteyen bir donanım. Esnerken çatır çutur ses gelir, yazın arabanın içi çok daha fazla sıcak olur gibi. Tabi neden aldın o zaman sunroof li araç derseniz vag grubu sagolsun istediğin ozellikte bir araç getirmek için 2-3 ay süre veriyor ve fiyat garantisi doğal olarak vermiyor. Düşünün aracı 2.5 ay beklediniz 215 e anlastiginiz araç zam dı, euro artışıydı derken bir bakmışsın üst ÖTV dilimine girmiş ve olmuş 250 TL hadi gelde al bakalım :paraa:Hevesini kursağında bırakırlar insanın. Onun için mevcutta istediğin donanıma en yakın araç hangisiyse onu alıp geçiyorsun :mutlu:

Neyse konumuza dönelim :deli:.. Kirli hallerimiz yaklaşık 6 ay olmuştur en son temizleyeli koye gittiğimizde biraz fazla tozlanıyor. Genelde açmıyorum sadece tilt pozisyonunda bazen hava almak için açıyorum.

Her tarafına ürün sıçramasın diye bez ve çöp poşetleriyle maskeleme yaptım :super: Tabi maskeleme denirse :komik: Bir de iç tarafa ürün damlarsa veya serperse diye koltuk, direksiyon, torpido üzerine soft99 bezlerden sermiştim 6 tane almakla çok iyi yapmışım :sicak:

Kanallara ve kızakların olduğu bölüme 1/2,5 kadar ceviz uyguladım, kwazar sprey şişeyle. Valet pro ve work stuff fırçaların yardımıyla. Ön ve arka lastiklerin arasına ise wheel woolies in en küçük boyu çok iyi iş gördü yoksa fırçayla çok zor olacaktı.

Öndeki perdeyi de hafifçe vp carpet cleaner ile geçip, temiz bir bezle sildim.

Güzelce bezlerle tüm yerleri kurulayıp kızakları würth hhs grease ile yağladım.

Lastik bölümlerede würth lastik ve fitil bakım spreyi ile geçtim. Spreyi bulaşmaması için mothers aplikatöre sıkıp uyguladım. Sonax takı gibi ne yazıkki ucunda sünger yok.

Plastik aksamları da Dr beasleys plastic sealant ile korumaya aldım. Bunun fotosunu çekmemişim iftar yaklaşınca meraklı site sakinlerinin soruları nedeniyle nazarlık olsun diyelim. Buyrun finaller arkadaşlar.. Herkese teşekkürler..

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır uygulama paylaşmıyordum. Aslında cuma akşamı aracı yıkadım ama babamla gidince ne yazıkki pek foto çekme imkanım olmadı. İncik cincik ne uğraşıyon o kadar deyip durunca hevesimi kırdı :komik:

Bugün sunroof ün bakımını yapayım dedim bir en azından her mevsim geçişi mümkün mertebe bir elden geçirmeye çalışıyorum. Alırken ÖTV ydi KDV ydi derken maliyeti 6-7 bin TL yi bulan ama bir o kadar da ilgi alaka isteyen bir donanım. Esnerken çatır çutur ses gelir, yazın arabanın içi çok daha fazla sıcak olur gibi. Tabi neden aldın o zaman sunroof li araç derseniz vag grubu sagolsun istediğin ozellikte bir araç getirmek için 2-3 ay süre veriyor ve fiyat garantisi doğal olarak vermiyor. Düşünün aracı 2.5 ay beklediniz 215 e anlastiginiz araç zam dı, euro artışıydı derken bir bakmışsın üst ÖTV dilimine girmiş ve olmuş 250 TL hadi gelde al bakalım :paraa:Hevesini kursağında bırakırlar insanın. Onun için mevcutta istediğin donanıma en yakın araç hangisiyse onu alıp geçiyorsun :mutlu:

Neyse konumuza dönelim :deli:.. Kirli hallerimiz yaklaşık 6 ay olmuştur en son temizleyeli koye gittiğimizde biraz fazla tozlanıyor. Genelde açmıyorum sadece tilt pozisyonunda bazen hava almak için açıyorum.

Her tarafına ürün sıçramasın diye bez ve çöp poşetleriyle maskeleme yaptım :super: Tabi maskeleme denirse :komik:

Kanallara ve kızakların olduğu bölüme 1/2,5 kadar ceviz uyguladım, kwazar sprey şişeyle. Valet pro ve work stuff fırçaların yardımıyla. Ön ve arka lastiklerin arasına ise wheel woolies in en küçük boyu çok iyi iş gördü yoksa fırçayla çok zor olacaktı.

Lastik bölümlerede würth lastik ve fitil bakım spreyi ile geçtim. Spreyi bulaşmaması için mothers aplikatöre sıkıp uyguladım. Sonax takı gibi ne yazıkki ucunda sünger yok.

Plastik aksamları da Dr beasleys plastic sealant ile korumaya aldım. Bunun fotosunu çekmemişim iftar yaklaşınca meraklı site sakinlerinin soruları nedeniyle nazarlık olsun diyelim. Buyrun finaller arkadaşlar.. Herkese teşekkürler..

Ellerine sağlık güzel bir bakım ve temizlik olmuş.:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Her tarafına ürün sıçramasın diye bez ve çöp poşetleriyle maskeleme yaptım :super: Tabi maskeleme denirse :komik:

Hocam eline saglik mis gibi olmus.

Burasi senin evin otoparkiysa sen neden yikamalari burada yapmiyorsun? Komsular mi sorun cikarir? Sallandir bir hortum al.bir makine mis :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba,

Ellerine sağlık Erçin'im. Tertemiz olmuş. Maşallah.