Bir benzinlik tayfanın günlüğü

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
Katılım
21 Oca 2018
Mesajlar
338
Beğeniler
587
Yaş
42
İl
Dardanel
#21
Elinize sağlık,hem keyifle okudum hemde sonunda üzüldüm gitmiş güzelim eldiven ve kova.Bu arada benzinlik tayfası olmak hakikaten zor iş,çektiğin sıkıntı ayrı birde bu soğuk havalarda hasta olmasıda cabası


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
5,805
Beğeniler
8,528
Yaş
37
İl
Bilecik
#24
Yaklaşık 3 aydır yıka(ya)madığım arabamı dün akşam yıkama girişiminde bulundum şükür.

Aslında konu açılacak bir uygulama falan yok ama, benzinlik tayfanın halini görün diye anlatıp, içimi boşaltasım geldi. :)

Bir kaç kirli fotoğrafımızı atayım.



Öncelikle gün ve saat seçimi önemli, çünkü benzinliğe gittiğinizde millet 5dk da fırça ile dalarken sizin uğraşmanızı kimse beklemez. Mevzu çıkar, tecrübe ile sabit.

O yüzden soğuk bir istanbul akşamı ve hafta içi olması münasebeti ile yoğun olmayacağını düşündüğüm 5 peronu olan petrol ofisine gitmeyi tercih ettim.

Zaman ve mekanı ayarladıktan sonra, bir sonraki işlem malzemeleri hazırlamak ve arabaya taşımak.

Benim bir çanta malzemem zaten arabada, o yüzden yanıma,

Secho (içini 500ml ceviz, 500ml sıcak su) olacak şekilde hazırladım.

İlposan maxi pompa, içine 2.5lt sadece sıcak su koydum. (Şampuanı sonradan ilave ediyorum)

Bir poşet dolusu bez.

1.5litrelik şişede 500ml ceviz + 1.lt sıcak su olacak şekilde karışım. (Ön yıkama olarak kullanacağımdan hazır ettim)

5lt sıcak su.

Bir de fırçaların, araç süpürgesinin vs. Olduğu ayrı bi çantam daha var.

Bunların hepsini yüklenip indim aşağıya çıktım yola.



Benzinliğe gittim, şansıma sakindi şükür. 5 peron olduğundan ve hava soğuk olduğundan çok bekleyen olmuyordu. Zaten hafta içi.

İlk durağımız benzinlikteki hava/su tabancasının yanı. Çünkü jantlar sıcak olduğundan yıkama peronunda her jantı fırçalayıp 3.tl atıp su tutmak lazım. Çok çabuk kuruyor malum.

Hava/su aletinin yanına geçtim, yanına bir araba daha girebilecek şekilde girdim ki hava basmaya gelene engel olmayayım diye.
Jantlar için ilk defa böyle bi taktik yaptım, pompacılar gelip bişey demedi hayret.
Lastiğin kirli hali şöyleydi.


İlk önce ön iki lastiğe koch fb demirtozu sökücü sıktım, sonra fırça, ceviz malzemeleri çıkarırken bekledim.


Ön lastikleri bir tur duruladım.


Sonra aldım 1/1 sıcak sulu cevizi elime, secho ile jant, lastik ve davlumbaza sıktım. Başladım fırçalamaya. Davlumbaz fırçası, jant fırçası ve detay fırçası ile giriştim.
Not. Bu ceviz bi harika dostum


Duruladıktan sonra ön lastiklerle işimiz bitti. Hazır elim değmişken, havalarınıda kontrol ettim.

Sonra arabayı çevirip arka lastiklere geçecektim ki, araya başkası girdi ben çıkar çıkmaz. Onu bekledim ve sonra aynı işlemleri arka lastiklere uyguladım.

Artık yıkamaya geçebiliriz. Arabayı peronlara çektim. Jantı lastiği temiz, kendisi pis aracımız var artık.


Malzemeleri çıkarıp dizdim. Aracı yıkarken su koymaya vs. Gittiğimden her seferinde aracı kilitliyorum neme lazım diye. Aynalar kapanıyor. Kapanmasın diye onları da iptal ettim ki engel olmasın yıkamaya.



1.5lt su şişesinde 1lt ılık su, 500 ml ceviz vardı. Onu tekrar sechoya boşalttım, üstüne 500ml kadar daha suyu ekleyip lastikler hariç tüm araca sıktım.



Durulama sonrası



Not. Bu ceviz bir harika dostum.

Sonra ilposanı hazırlamaya koyuldum, içinde zaten 2.5litre ılık su vardı. 150ml valet pro concanrated attım, tam pompalamaya başladımki tak diye pompa attı. İçindeki conta çıktı.



Uğraştım ama içindeki contayı çıkaramadım.
Sonra arabada kalem vardı, kalemin içindeki tüpü çıkarıp onunla ittirdim, sonra da yere vura vura contayı düşürdüm.
Çıkardıktan sonra yağlamak gerekiyor ama elimde tabiki yağ yok. Arabanın yağ çubuğunu çıkardım, ucundaki yağı sürdüm.
Başına gelen olursa acil durumda kullanabilir. 5-40 yağ koydum ilposana :)

Bu sorunuda çözdüğümüze göre, köpük atmaya başlayabiliriz.

Arabanın yarısına köpüğü attım, tak yine gitti bizim conta.

Köpüğü attığım için tekrar uğraşacak zamanım yoktu. İçindekini döke saça sechonun içine atıp köpüksüz bir şekilde arabaya atmaya çalıştım.



Ve sonra tekrar durulama, bu arada burada su 3.tl yaklaşık 2dk çalışıyor.

Yanımda getirdiğim 5lt lik bidondaki suyu katlanır kovaya döküp, içine 150ml kadar valet pro concanrated attım. Üstünü benzinlikteki su tabancasıyla köpük yapsın diye su bastım.


Hazır elim deymişken, bir türlü bitiremediğim billbery de 1/2 oranında hazırlamıştım, onu da sıktım jantlara bol bol.


Gerisi malum, tek kova eldivenle yıkama, üstüne durulama.

Artık kenara çekip kurulama yapabilirim.
Ancak en büyük sıkıntı arabayı ordan oraya alırken, ayaklarım zaten su içinde oluyor, o sıkıntı değil ama ellerde kirleniyor, kimyasal bulaşıyor vs derken direksiyonu mecbur tutuyoruz. Üstümde hortum vs. Deydiğinden ya da sıçrayan malzemeler yüzünden kirleniyor. Sonra arabaya binince ben de arabayı kirletmiş oluyorum. En büyük sıkıntımız bu olsa gerek.

Tam arabayı alayım derken sağolsun destek kuvvet yardıma geldi. @Adil_57

Arabayı çekti, kurulamayı yaptı.



Kurulama sonrası sadece lastikleri patlatıp, kapalı otoparka çektim arabayı, daha fazla uğraşacak halim kalmamıştı. Dış plastikleri bile parlatmadım. Havalar yağışlı diye de camlarla uğraşmadım. İçine hele hiç girmedim. Başka zamanda içine bakacağım artık.

Benzinlikten ayrılırken, yıkayıp. Kurusun diye kenara aldığım, meguiars wash mitt eldiveni, katlanır kovayı ve davlumbaz fırçasını benzinlikte unutup geldim. :(



Arabayı yıkayınca farkettim, koruma falan kalmamış, parlamadı bile. Ama yıkama bu kadar zorken korumayı nasıl yaparım bilmiyorum. Havalar ısınınca benzinlikler çok kalabalık oluyor. Hayırlısı diyelim.

Not: sabah gittim kovayla eldiven piyasada yok ama davlumbaz fırçasını buldum. Muhtelen bununla araba yıkanmaz diyip davlumbaz fırçasını bırakmışlar.


Okuyan herkese teşekkürler. Benzinlik tayfayı sevin, onlar çok muzdarip :)

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elinize sağlık. Bu zor şartlar altında hem fotoğraf çekip hem de aracınızı yıkamışsınız. Ben mümkün mertebe benzinliğe gitmek istemiyorum. Gittiğim zaman sinir stres sahibi oluyorum. Bir hobimiz var kafamızı dağıtacağız derken agresif bir karakter olmaya başladım bu benzinlikler yüzünden.
Elimden geldiğince yıkamacılar ile anlaşıp onların mekanlarını kullanmaya çalışıyorum.

Bu arada ilposanın üzerinde forum stickeri çok güzel durmuş :D
 

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
Katılım
12 May 2018
Mesajlar
3,047
Beğeniler
7,735
Yaş
33
İl
Kayseri
#25
Toplamda sadece su için 12.tl harcadım. Ki jantlara da harcasam 15.tl olurdu. Bazen jantlara davlumbazlara da köpük atıyorum etti 18.tl malzeme hariç .

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yıkamacıdan rica ediyorum bazen su için ona bile 5 lira veriyorum hocam gerek yok diyip göndermeye çalışıyorlar. Hakkaten meşakkatli imiş senin iş. Ama detaya değer
 

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
Katılım
28 Eki 2017
Mesajlar
980
Beğeniler
1,348
Yaş
35
İl
Ankara
#27
Benzinlikte araç yıkamak hakikaten zulüm. Bir de ön yıkamayı hakkıyla yapamadığınız için ne olursa olsun aracın çiziliyor oluşu da cabası.

Elinize sağlık netice güzel görünüyor.
 

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
Katılım
25 Kas 2017
Mesajlar
1,541
Beğeniler
3,747
İl
-
#28
Bende dikkat ediyorum frene az basmaya çalışıyorum ama tabiki ısınıyor, suyu vurunca buhar çıkıyor. Şaşırdım eğrilmesine. Daha dikkatli olayım bundan sonra.
Sona bıraksam jantı temizlerken aeaba kirlenir diye baştan yıkıyorum. En güzeli gidince beklemek. 15-20 dk beklense yeter herhalde.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle en iyisi derhal yıkamaya girişmemek. Benim benzinliğe gidiş rotası düz bir rota esasen yani ben de çok fren kullanmıyorum ancak araçlar nihayetinde neredeyse 1,5 ton. Az basılsa dahi iyi kötü ısınıyor diskler.
 

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Katılım
9 Haz 2018
Mesajlar
350
Beğeniler
699
Yaş
43
#29
Selam Onur, eline koluna sağlık :)



Çanta tanıdık geldi :D ben de ufak tefek şeyleri doldurdum içine, sadece bu var bagajda diğer türlü karman çorman rahatsız ediyor, düzeni seviyorum :)

Bu arada davlumbaz fırçan çok hoş bana da lazım bir tane :)

Petrol yıkaması için birkaç önerim olacak ama herşeyin bir bedeli de var tabiki ; :)

sabah çok erken saatte gidiyorum,

kalabalık yok, personel vırvır etmiyor, hem de ailemle geçecek zamandan feragat etmemiş oluyorum, onlar uyanana kadar işim bitiyor, malesef ön yıkama vs yapamıyorum, çok kirlenmeden sık sık yıkamaya(2haftada bir) özen gösteriyorum, fusso bu konu en büyük yardımcım :)

Üst ve el pislenmesi için direksiyon kılıfı ve koltuk için servis kılıfı kıllanıyorum, ayaklar içinse kışın su geçirmeyen bot, yazın da terlik :)

Petrol detaycıları için Benden de bir resim gelsin

 
Son düzenleme:

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Katılım
1 Kas 2017
Mesajlar
174
Beğeniler
199
İl
İstanbul
#30
@Yangsagan hocam evimin dibine gelmişsin bir dahaki gelişinde haber verirsen (05353431372) bende gelip eşlik ederim sana hatta kurulama vs işlemler için sitenin otoparkını kullanırız daha rahat olur.

Çok güzel yer ama şu minibüs ve arazi aracını yıkayıp kalan çamuru bırakıp gidenler olmasa daha güzel olacak. Bir ara 2. yada 3. peronun su hortumunda tel atığı vardı araca gelirse çizer yaptılar mı bilmiyorum ben genelde hep en sondaki (lpg deposuna yakın olan) yeri tercih ediyorum. Bazen davlumbazlar için falan köpük kullanıyordum ama o kadar kötü ki attığım 2TL ye yazık.

Ellerinize sağlık gayet güzel bir temizlik olmuş davlumbaz jant fırçası ve ilposan pompa ile bana eşlik edeceğin günü dört gözle bekliyorum :)
 

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
7,870
Beğeniler
20,338
Yaş
46
İl
antalya
#31
Adaşım eline sağlık, sartların elverdiği oranda güzel bir yıkama olmuş. Aslında koch pw, yada flowey x50 tarzı bir korumayla hızlıca bitirebilirdim.
3 tl nedir arkadaş, el insaf diyorum, başka şeylerde diyorum............ :kizgin::kizgin:
Kaybettiğin malzemeye üzüldüm, ben evin önünde yıkamama rağmen bezlerimden biri yok kayıp, benzinlikte 3 yıkama yapsam bütün stoğu bırakırım heralde :of:
 

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
Katılım
13 Kas 2018
Mesajlar
703
Beğeniler
1,926
Yaş
32
İl
Antalya
#32
Elinize sağlık. Benzinlik tayfadan biri olarak hislerinizi anlıyorum ve imkanlar dahilinde gayette iyi bir iş çıkarmışsınız. Ama 2 dkya 3tl sağlam sövülesi bir uygulama olmuş. İnsanlar mecbur diye bu kadar sömürülmemesi gerekiyor...


Adaşım eline sağlık, sartların elverdiği oranda güzel bir yıkama olmuş. Aslında koch pw, yada flowey x50 tarzı bir korumayla hızlıca bitirebilirdim.
3 tl nedir arkadaş, el insaf diyorum, başka şeylerde diyorum............ :kizgin::kizgin:
Kaybettiğin malzemeye üzüldüm, ben evin önünde yıkamama rağmen bezlerimden biri yok kayıp, benzinlikte 3 yıkama yapsam bütün stoğu bırakırım heralde :of:
Kedi almıştır kedi :kop::kop:
 

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
5,805
Beğeniler
8,528
Yaş
37
İl
Bilecik
#33
Kesinlikle en iyisi derhal yıkamaya girişmemek. Benim benzinliğe gidiş rotası düz bir rota esasen yani ben de çok fren kullanmıyorum ancak araçlar nihayetinde neredeyse 1,5 ton. Az basılsa dahi iyi kötü ısınıyor diskler.
Çok doğru. Ne kadar az fren kullanırsanız kullanın disklerin bir miktar ısındığını göreceksiniz. Sıcak diskte suyu kaldıramıyor. Daha doğrusu şartlara bağlı olarak bir seferde bir şey olmuyor iki seferde bir şey olmuyor ancak eninde sonunda sıcak diske su tutmak bir süre ya da yıpranmaya bağlı olarak hasar bırakıyor.
 

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
Katılım
25 Kas 2017
Mesajlar
1,541
Beğeniler
3,747
İl
-
#34
Çok doğru. Ne kadar az fren kullanırsanız kullanın disklerin bir miktar ısındığını göreceksiniz. Sıcak diskte suyu kaldıramıyor. Daha doğrusu şartlara bağlı olarak bir seferde bir şey olmuyor iki seferde bir şey olmuyor ancak eninde sonunda sıcak diske su tutmak bir süre ya da yıpranmaya bağlı olarak hasar bırakıyor.
Aynen öyle. Ben hasarı araç, “fren balatalarını kontrol ettirin en kısa sürede servise gidin” diye uyarı verdiğinde fark ettim. Direksiyonda titreme bile yoktu. Servise gidip cazgırlık yaptım böyle dandik ürün mü olur kardeşim falan diye de yemedi servis danışmanı :). Aracı her götürdüğümde kendim yıkıyorum aracı yıkamayın dediğim için adım çıkmış. Disk değiştiğinde balata da değişiyor ve serviste saçma sapan fiyatlara geliyor. O yüzden artık jantlara en son su değdiriyorum.
 

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
Katılım
27 Eki 2017
Mesajlar
5,805
Beğeniler
8,528
Yaş
37
İl
Bilecik
#35
Aynen öyle. Ben hasarı araç, “fren balatalarını kontrol ettirin en kısa sürede servise gidin” diye uyarı verdiğinde fark ettim. Direksiyonda titreme bile yoktu. Servise gidip cazgırlık yaptım böyle dandik ürün mü olur kardeşim falan diye de yemedi servis danışmanı :). Aracı her götürdüğümde kendim yıkıyorum aracı yıkamayın dediğim için adım çıkmış. Disk değiştiğinde balata da değişiyor ve serviste saçma sapan fiyatlara geliyor. O yüzden artık jantlara en son su değdiriyorum.
Bir arkadaşın aracı için aynı çirkefliği biz de yaptık ama dediğin gibi yemedi servis :D Hatta ilk 5 bin km de olsaydı değiştirirdik ama artık olmaz dediler..
 

Yangsagan

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Katılım
7 Kas 2017
Mesajlar
338
Beğeniler
327
Yaş
40
İl
İstanbul
#36
Elinize sağlık. Bu zor şartlar altında hem fotoğraf çekip hem de aracınızı yıkamışsınız. Ben mümkün mertebe benzinliğe gitmek istemiyorum. Gittiğim zaman sinir stres sahibi oluyorum. Bir hobimiz var kafamızı dağıtacağız derken agresif bir karakter olmaya başladım bu benzinlikler yüzünden.
Elimden geldiğince yıkamacılar ile anlaşıp onların mekanlarını kullanmaya çalışıyorum.

Bu arada ilposanın üzerinde forum stickeri çok güzel durmuş :D
Bende bi kere yıkamacıya gittim. Sadece suyunu kullanıcam dedim. Anlaştık.
Ama hem sürekli dikildi beni izledi. Abi bu ne? Abi bu ne işe yarıyor falan diyo.
Hem de tek peronu var. Arkadan biri gelse araba yıkamaya benim çıkmam gerekecek hoşuma gitmedi.

Hatta borcum ne kadar dedi. 10.tl at yeter demesine rağmen ben 20.tl attım.

Tek avantajı arabayı parkettiğim otoparkın içinde. Hem kapalı alan. Hemde dışarda fırtına bile olsa ben yıkarım arabayı.

Zorda kalırsam orası da aklımda tabi.

Hatta mekanın fotosunu da ekleyeyim.


SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Yangsagan

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Katılım
7 Kas 2017
Mesajlar
338
Beğeniler
327
Yaş
40
İl
İstanbul
#37
Her türlü araç çekilir kurtarılır

2 kisi bi kovaya sahip çıkamadık

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
He ya, kova neyse de eldiveni jantlara kullanacaktım yenisini alacaktım. Püh.

Ama sağolasın imdadıma yetiştin.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Yangsagan

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Katılım
7 Kas 2017
Mesajlar
338
Beğeniler
327
Yaş
40
İl
İstanbul
#38
Selam Onur, eline koluna sağlık :)



Çanta tanıdık geldi :D ben de ufak tefek şeyleri doldurdum içine, sadece bu var bagajda diğer türlü karman çorman rahatsız ediyor, düzeni seviyorum :)

Bu arada davlumbaz fırçan çok hoş bana da lazım bir tane :)

Petrol yıkaması için birkaç önerim olacak ama herşeyin bir bedeli de var tabiki ; :)

sabah çok erken saatte gidiyorum,

kalabalık yok, personel vırvır etmiyor, hem de ailemle geçecek zamandan feragat etmemiş oluyorum, onlar uyanana kadar işim bitiyor, malesef ön yıkama vs yapamıyorum, çok kirlenmeden sık sık yıkamaya(2haftada bir) özen gösteriyorum, fusso bu konu en büyük yardımcım :)

Üst ve el pislenmesi için direksiyon kılıfı ve koltuk için servis kılıfı kıllanıyorum, ayaklar içinse kışın su geçirmeyen bot, yazın da terlik :)

Petrol detaycıları için Benden de bir resim gelsin

Valla başkan senin çanta daha güzelmiş. Bendeki dandik bayağı, meguiars çanta var bagajda hatta ben onun içine bölme de yapmıştım iyi iş görüyor. O sabit duruyor bagajda zaten.


Sabah erken kalkmak bana zulum olur. Gecelerin adamıyım. Gece gidebiliyorum anca.

Fırçanın linkini atayım tavsiye ederim.
Ama pahalı geldi gözüme. Ben aldığımda 4 dolar gibi bişeydi. Dolarda düşüktü tabi

TRY 43.14 6%OFF | UXCELL Kamyon Araba Temizleme Aracı Tekerlek Jant Konuştu boya fırçası Temizleyici Sarı Siyah
US $8.02 5% OFF|UXCELL Truck Car Cleaning Tool Wheel Spoke Rim Water Brush Cleaner Yellow Black-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Yangsagan

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Katılım
7 Kas 2017
Mesajlar
338
Beğeniler
327
Yaş
40
İl
İstanbul
#39
@Yangsagan hocam evimin dibine gelmişsin bir dahaki gelişinde haber verirsen (05353431372) bende gelip eşlik ederim sana hatta kurulama vs işlemler için sitenin otoparkını kullanırız daha rahat olur.

Çok güzel yer ama şu minibüs ve arazi aracını yıkayıp kalan çamuru bırakıp gidenler olmasa daha güzel olacak. Bir ara 2. yada 3. peronun su hortumunda tel atığı vardı araca gelirse çizer yaptılar mı bilmiyorum ben genelde hep en sondaki (lpg deposuna yakın olan) yeri tercih ediyorum. Bazen davlumbazlar için falan köpük kullanıyordum ama o kadar kötü ki attığım 2TL ye yazık.

Ellerinize sağlık gayet güzel bir temizlik olmuş davlumbaz jant fırçası ve ilposan pompa ile bana eşlik edeceğin günü dört gözle bekliyorum :)
Bizim eski mekan ya, ondan önce alpete gidiyordum ama uzun zamandır po dayım.

Bende en sondaki perona geçiyorum. Niyeyse daha rahat geliyor bana. Hemde çıkışta diğer arabaların köpüklerine maruz kalmadan kaçabiliyorum.

Hatta eskiden peronlar arasında paravan yoktu. 4-5 kere mail attım petrol ofisine aradılarda beni kaç kere. Sonunda yaptılar. :)

Benim gidişim pek belli olmuyor denk geliriz inş. Numaran var bende. Ceviz almıştık ya beraber:)

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Yangsagan

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Katılım
7 Kas 2017
Mesajlar
338
Beğeniler
327
Yaş
40
İl
İstanbul
#40
Adaşım eline sağlık, sartların elverdiği oranda güzel bir yıkama olmuş. Aslında koch pw, yada flowey x50 tarzı bir korumayla hızlıca bitirebilirdim.
3 tl nedir arkadaş, el insaf diyorum, başka şeylerde diyorum............ :kizgin::kizgin:
Kaybettiğin malzemeye üzüldüm, ben evin önünde yıkamama rağmen bezlerimden biri yok kayıp, benzinlikte 3 yıkama yapsam bütün stoğu bırakırım heralde :of:
Aman başkan senin malzemeye bişey olmasın. Hakkını veriyosun. Koch pw alacaktım ama kaynadı gitti. Aslında elimde bsd ve finale var ama vakitsizlikten yapamadım. Normalde iç dış girerim, hatta motoru bile silerim en kötü ama bu sefer vakit dardı. Hava zaten yağmurlu diye uğraşmadım.

Ama fotoğraf çekerken ve konuyu yazarken hep aklıma sen geldin. Valla en az o yıkama işi kadar zor bu konu işi. Eline emeğine sağlık.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi