Bir Benzinlikçinin Detay Maceraları

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Maşallah eline koluna sağlık. Tam bir detaycı arabasi olmuş çok güzel insan binmeye kiyamiyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık, yorucu bir maraton olmuş ama iyi olmuş.
Teşekkür ederim masterım :) :tesekkurr:

Benzinlikte üstüne tanımıyorum! Kimse alınmasın vallahi guzel plan yapip guzel uyguluyorsu. Benzinligi yasayanlar bilir gercekten bu kadar isi yapabilmek normalde 4 saat alirsa orada en az 6 saat alir. Harcadigin para, cektigin stres zaten hicbir seyle olculemez. Bu nedenle vasitanla tum benzinlik tayfaya selam olsun!

Ama bir de o cappy ve cizi keyfi gibi nuanslari var ki harika hissediyor insan, ben de soguk kahve keyfi yapiyorum hem de para bozduruyorum :)

Ellerine saglik bakalim waxin dayanimi ne olacak.

Guderu detayı iyiymis ahahah

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim Ömer abim, sağolasın. :tesekkurr:Dediğin gibi benzinliğin en önemli olayı planı güzel yapmak, aslında bu uygulamanın en doğrusuda akşam üzeri biraz daha erken gelip, detaylı yıkama ardından yüzey temizliğini yaptıktan sonra geri gidip hemen sabahına gelip tekrar bir hızlı yıkama ile wax uygulama olurdu, ama sürekli ertelediğim için biranda çıkıp geldim böyle oldu :deli:
İçimde bir etiket sevdası olduğu için güderide böyle iş görüyor artık :komik:

Maşallah bu kadar uygulama bu kadsr atraksiyon başka nerde olsa böyle içten okurum ya da izlerim bilemedim. Çok keyif aldım hem uygulamadan hem anlatımdan. Ellerine sağlık:nazar::nazar:
Teşekkürler Hurşid abi, sağolasın :tesekkurr:
@Kzmsefa buralara yolun düşüyor anladığım kadarıyla, beklerim ;) Tekirdağ Merkez'de de @KaiZeN Erçin abi ile @oğuzda hocam var.
Eyvallah abi, Tekirdağ dediğim aslında yeniçiftlik :komik: Edirneye giderken de otobandan basıp gittiğim için yine Tekirdağı görmüyorum ama yazın yeniçiftliğe geldiğim zaman kaçacağım inşallah sizin o tarafa da :D

Emeğinize sağlık.. benzinlik tayfası olarak içine bir gün ( süpürme , paspas, plastik) yıkama yapacağım gün öncesinde jant ve davlumbaz çalışıyorum... Maşallah siz hepsi ni bir arada yapıyorsunuz..
Teşekkürler hocam sağolun, imkan olmadığı için bu şekilde yapıyorum. Kapının önünde bazen iç temizlik filan yapıyorum ama yinede benzinlik kadar rahat olmuyor :D

Maşallah eline koluna sağlık. Tam bir detaycı arabasi olmuş çok güzel insan binmeye kiyamiyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim, Koray abi sağolasın :tesekkurr: Binmeye bende pek kıyamıyorum ama 1000 km yol yapıp memlekete gideceğiz yakın zamanda birde :taraa:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Kazım abi ellerine sağlık, sadece bir peronda aynı uygulamayı yapmak zulüm bide üstüne sıra ekleniyor bide senşn gibi peron bozulursa vay halimize. :D
Benzinlik tayfa her zaman sabırlı insandır, en son rutin yıkamaya gittiğimde 3 saat de mi ne çıktım. :)
Sen neredeyse sabah namazını kılıp eve gitcekmişsin abi. :D
Zaten benzinliğe giderken kapıda yazıyorum neler gidecek diye yoksa bir gitmişim bir kaç eksik var, bir kere yaşadım illallah etmiştim. :D

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Eline sağlık hocam. Yılların benzinlikçi tayfası olarak fırsat olsa birlikte araç yıkamak detaylandırmak isterdim elinize sağlık.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Kazım eline emeğine sağlık, yüzey waxa uygun hale gelsin diye füze atmadığın kalmış bi :komik: Wax dayanım gözlemlerini bekliyorum

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kazım abi ellerine sağlık, sadece bir peronda aynı uygulamayı yapmak zulüm bide üstüne sıra ekleniyor bide senşn gibi peron bozulursa vay halimize. :D
Benzinlik tayfa her zaman sabırlı insandır, en son rutin yıkamaya gittiğimde 3 saat de mi ne çıktım. :)
Sen neredeyse sabah namazını kılıp eve gitcekmişsin abi. :D
Zaten benzinliğe giderken kapıda yazıyorum neler gidecek diye yoksa bir gitmişim bir kaç eksik var, bir kere yaşadım illallah etmiştim. :D
Teşekkürler dostum sağolasın, benzinlikçi tayfanın halinden yine benzinlikçi anlar:tesekkurr: Sanada tavsiyem daha öncede paylaşmıştım belki denk gelmemişsindir neler gidecek diye yazmak için google keep uygulamasını kullanabilirsin çok kullanışlı oluyor :)
Eline sağlık hocam. Yılların benzinlikçi tayfası olarak fırsat olsa birlikte araç yıkamak detaylandırmak isterdim elinize sağlık.
Teşekkürler hocam sağolun:tesekkurr:, aynı ildeki forumdaşlarımızla bir benzinlik buluşması yapabilsek çok iyi olur aslında dediğiniz gibi :D
Kazım eline emeğine sağlık, yüzey waxa uygun hale gelsin diye füze atmadığın kalmış bi :komik: Wax dayanım gözlemlerini bekliyorum
Ahahahh ne varsa bastım abi:D (bu laf aynı anda bir zamanlar Türkiye drag rekoru kıran Orhan abimize ait Videosu da buldum :komik:)
Waxı baya zorlu bir süreç bekliyor abi, bakalım nasıl olacak :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkürler dostum sağolasın, benzinlikçi tayfanın halinden yine benzinlikçi anlar:tesekkurr: Sanada tavsiyem daha öncede paylaşmıştım belki denk gelmemişsindir neler gidecek diye yazmak için google keep uygulamasını kullanabilirsin çok kullanışlı oluyor :)

Teşekkürler hocam sağolun:tesekkurr:, aynı ildeki forumdaşlarımızla bir benzinlik buluşması yapabilsek çok iyi olur aslında dediğiniz gibi :D

Ahahahh ne varsa bastım abi:D (bu laf aynı anda bir zamanlar Türkiye drag rekoru kıran Orhan abimize ait Videosu da buldum :komik:)
Waxı baya zorlu bir süreç bekliyor abi, bakalım nasıl olacak :D
Abi ben eski kafa direk kağıt kalem kullanıyorum. :D

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık sayılayamacak çoklukta yıkanmış:komik: Benzinlik zor iş, gece 1 de durulama sırası beklemek ve buna sabir etmek gerçekten çok zor:noo: çok güzel konu olmuş:alkis:

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
benzinlikte çalışmak ciddi sabır işi. sırada bekleyen "hadi daha bitmedi mi" gözleri bazı zamanlar ciddi rahatsız edici oluyor. Biri birşey söylerse lütfen alttan alınız, milletimiz barut, patlayacak yer arıyor. Daha bugün haberlerde arabanı buraya koyma diyen 2 çocuk babası öldürüldü.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık çok yorucu görünüyor okuyuncada bunca emeği polisaj sonrası yapsanız çok daha mükemmel olacak sanki her şey :) güle güle kirletin

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık sayılayamacak çoklukta yıkanmış:komik: Benzinlik zor iş, gece 1 de durulama sırası beklemek ve buna sabir etmek gerçekten çok zor:noo: çok güzel konu olmuş:alkis:
Teşekkür ederim doktorum, :tesekkurr:yıkamanın yanında sayılamayacak kadar da 3tl gitti :komik:

benzinlikte çalışmak ciddi sabır işi. sırada bekleyen "hadi daha bitmedi mi" gözleri bazı zamanlar ciddi rahatsız edici oluyor. Biri birşey söylerse lütfen alttan alınız, milletimiz barut, patlayacak yer arıyor. Daha bugün haberlerde arabanı buraya koyma diyen 2 çocuk babası öldürüldü.
Teşekkürler hocam, maalesef dediğiniz gibi öfkesini kusmak için en ufak bir bahaneyi arayan insanlar çok var.

Emeğinize sağlık çok yorucu görünüyor okuyuncada bunca emeği polisaj sonrası yapsanız çok daha mükemmel olacak sanki her şey :) güle güle kirletin
Teşekkürler modum:tesekkurr: polisaj zaten kalbimde bir yara bir türlü ne bütçe ne imkan olmuyor:aglaa:inşallah bir gün polisajlı halinde uygulamaları da göreceğiz hep beraber :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kazım hocam eline sağlık, yine çok güzel bir uygulama olmuş.. Halimizi çeken bilir diyelim :mutlu: Allah'tan bizim burda saat 10 dan sonra pek sıra olmuyor. Arkamda beklemeye geçene kibarca işimin uzun olduğunu söylediğimde diğer perona geçiyorlar:super:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kazım hocam eline sağlık, yine çok güzel bir uygulama olmuş.. Halimizi çeken bilir diyelim :mutlu: Allah'tan bizim burda saat 10 dan sonra pek sıra olmuyor. Arkamda beklemeye geçene kibarca işimin uzun olduğunu söylediğimde diğer perona geçiyorlar:super:
Sağolasın abi, teşekkür ederim :tesekkurr:ne güzel keşke öyle anlayışlı insanlarımız çoğalsa :)
Benzinlikte böyle uygulama yapmak herkesin harcı değildir. Ellerinize sağlık :)
Sağolasın abi teşekkür ederim :tesekkurr:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun bir aradan sonra herkese tekrardan selamlar. :)
Memlekette biraz nazara geldik gibi ufak tefek bazı olaylar geldi başımıza :D
Akü bitti değiştirdik. Android teyp arıza yaptı, şimdilik analog bir şekilde bağlattım bayram sonrası servise gidecek, ön amblem düştü yapıştırdım, sis ampülü patladı, çamurluk sinyaline amerikan park için çektiğim kablo kendiliğinden içinden koptu; yinede çok şükür ufak şeylerle atlattık :)

Neyse gelelim araçla tanışma yıl dönümün de yaptığım yıkamaya :komik: (Tam 1 yıl olmuş arabayı alalı)
Memlekette imkanlarım çok kısıtlı ve suyuda aşırı kireçli olduğu için 1 sefer yıkama yapabildim.
Son detaylı yıkamanın üzerinden de hayli bir zaman ve km geçti, haliyle aracımızda baya bir kirlendi :of:
Buyurun en pasaklı hallerimiz :

Stoğumda eldivenim kalmadığı için maalesef bu yıkamayı eldivensiz yapmak zorunda kaldım. Sizin de bildiğiniz gibi yıkama ve uygulamaları eldivensiz yapmayı pek tavsiye etmiyoruz.

Yıkamaya ilk önce saf cevizi davlumbaz ve kapı aralarına sıkarak başladım. Çok büyük bir velinimet bu ceviz :D

Aşırı kirli jantlarımıza da 1:1 sulandırılmış r10 uyguladım.

Uzun yol sinek böcek pislikleri içinde tosbayı pamsuman şeklinde uyguladım.

Onlar çalışırken kwazarda 100ml b33+1700ml su karışımı ile bütün aracı döndüm. Araç çok kirli olduğu için cam çerçeve vs. detayını durulama sonrasına bıraktım.

R10 çok güzel çalıştı :kalplix:

Yıkama makinasının süresini hiç düşünmeden rahat rahat 2 sefer para atarak arabayı bolca duruladım.
Durulamadan sonra jantların durumu: R10 temassız bir şekilde çok güzel bir temizlik yaptı. Bayıldım bu ürüne hem sulandırılma imkanı hem kokusu diğer demir tozu temizleyicilerden önde olmasını sağlamıştı zaten.

Ürünün temas etmediği kenar köşelerde biraz kir kalmış o kadar.

Aracında durulamadan sonraki genel durumu. Jayswaxdan eser yok kırıntıları bu kadar kirli kalmaya dayandılarsa bile b33ü basınca gitti onlarda :D

Jant davlumbaz detayına başlamadan yine saf cevizle kapı bagaj aralarını fırçalayıp veta ile duruladım. Memlekette ziraat marketinden bir ilaçlama pompası almıştım eve gelince bir baktım içinde böyle uzatma aparatı çıktı. Pompayı memlekette yıkamalarımda kullanırım diye bırakıp aparatı getirdim yanımda :D Kapı aralarında işimi biraz daha kolaylaştırdı etrafa sıçramayı azalttı.

Jant davlumbaz detayı için kwazara önceki yıkamalardan kalan karışımları ekledim.

Jant için 1:5 flowey R1 lastik için 1:5 3d Orange degreaser ve standart fırça ekipmanlarımı kullandım. Daha wooden kitime kavuşmak kısmet olmadı maalesef :D
R10 zaten jantları güzel temizlediği için r1 hakkında pek yorum yapamayacağım. Jant lastik temizliğinde adım adım fotoğraf çekmeye üşendim kusuruma bakmayın :rolleyes:

Bi yarım saate yakın süren jant, lastik ve davlumbaz sevişmesinden sonra cam çerçeve vs. dış detayları yaptım.

Kalan sinek böcek pisliklerinide bu sefer baskı uygulayarak tekrar tosbayı uyguladım.

Kova yıkamaya geçmeden 1 tur daha duruladım arabayı. Kovada purple velvet ve 3 eldiven kullandım.

Yıkama durulama ardından kurulama için peron dışına çıktık. Kurulamada blue marlin kullandım.

Kurulamanın yarısında Etrafı kapalı gölgelik alan boşalınca hemen oraya girdim :hava:
Kapı altları ve içlerinde spark kullandım. Jant ve lastikleri bim bezleri ile kuruladım.

Başka bir bim beziylede motoru kuruladım sildim.

Dışarıya biraz ara verip içeriye geçelim. :D
Bütün çerçöpü bir poşete toplayıp paspasları dışarı çıkardıktan sonra sert fırça ile tabanı fırçaladım. Ardından araç süpürgesi ile süpürdüm; havuzlu paspas olduğu için halılar fazla batmamıştı.

Ayak eşiklerinide green star ile fırçalayıp sildim.

Geriye kalan torpido, kapı kolları vs. yerleride i2yi beze sıkıp sildim. Üzerine de pink sheen uygulayıp tekrar başka bir bezle sildim.

Paspaslarıda green star ile fırçalama secho ile durulama ve bez ile kurulama şeklinde temizledim. Paspasları araç içerisine koyduktan sonra üzerlerine pink sheen sıkıp bezle sildim.

Camları içeriden amway cam temizleyici ve klin glass shine ile silip içeriye şimdilik noktayı koydum. Aslında içerisi tekrar koltuk temizliği istiyor ama bayramda yine memlekete gideceğim için şimdilik erteledim.

Gelelim tekrar dışarıya. Korumasız kalan araca elimdeki 1:1 bsdyi uyguladım.

Camları dışarıdan da aynı kombinle sildim.

Davlumbazlara magic dressing lastiklere de sonax mavi jel uyguladım.

Sonaxın ufak bir 50:50 pozu:

Dış plastiklere de vp black to the future uyguladım. En son süngerde kalanları da motor kısmına uyguladım. :D

Yine ufak bir vp black to the future 50:50 :D

Bagajıda boşlatıp bagaj havuzunu green star ile silip temizliğe final dedim :D
Gelelim patlayan sis ampülüne.

Yıkama yaptığım peronun az ilerisi alçak, aracın kafasını oradan çıkartıp alttan 1 vida davlumbazdan 2 vida sökünce sisin o araya el girebiliyor.

Önceki patlayan ampülüde aynı şekil burada ben takmıştım. Photonun limon sarısı h1 ampülü. Benim bildiğim kadarıyla halojen ampüllerde cam kısmına elle temas etmemeye çalışıyoruz. Metal kısımlardan tutuyoruz.

En sevdiğim son dokunuş. Temiz arabaya parfüm sıkmak veya koku takmak. :mutlu:

Uzun bir süredir forum ortamından uzağım neler değişti neler geldi neler gitti neler oldu pek haberim yok, ben yine kendi tarzımda yıkamamı paylaşmaya çalıştım :D Hatalarım ve yanlışlarım varsa affola.
Okuyan, gören yorum yapan, yapmayan, herkese teşekkürler. finallerde maşallahınızı esirgemeyin lütfen :)
Buyurun finaller.

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ooo Kazım abi nerelerdeydin ya. :terlisırıtan: Ellerine sağlık, neymiş o kirli halleri. :) Normal farlara da limon sarısı çok güzel giderdi ama araba iyice etiketçi olucak. :smilex::smilex: Yaşadığın aksaklıkları da ucuz atlatmışsın abi, yan sinyallere kablo çekim işini bir borunun içinden geçir derim, eletrikçiler de spral esnek boru satılıyor alabilirsin abi.