Uzun bir aradan sonra herkese tekrardan selamlar.

Memlekette biraz nazara geldik gibi ufak tefek bazı olaylar geldi başımıza

Akü bitti değiştirdik. Android teyp arıza yaptı, şimdilik analog bir şekilde bağlattım bayram sonrası servise gidecek, ön amblem düştü yapıştırdım, sis ampülü patladı, çamurluk sinyaline amerikan park için çektiğim kablo kendiliğinden içinden koptu; yinede çok şükür ufak şeylerle atlattık
Neyse gelelim araçla tanışma yıl dönümün de yaptığım yıkamaya

(Tam 1 yıl olmuş arabayı alalı)
Memlekette imkanlarım çok kısıtlı ve suyuda aşırı kireçli olduğu için 1 sefer yıkama yapabildim.
Son detaylı yıkamanın üzerinden de hayli bir zaman ve km geçti, haliyle aracımızda baya bir kirlendi

Buyurun en pasaklı hallerimiz :
Stoğumda eldivenim kalmadığı için maalesef bu yıkamayı eldivensiz yapmak zorunda kaldım. Sizin de bildiğiniz gibi yıkama ve uygulamaları eldivensiz yapmayı pek tavsiye etmiyoruz.
Yıkamaya ilk önce saf cevizi davlumbaz ve kapı aralarına sıkarak başladım. Çok büyük bir velinimet bu ceviz
Aşırı kirli jantlarımıza da 1:1 sulandırılmış r10 uyguladım.
Uzun yol sinek böcek pislikleri içinde tosbayı pamsuman şeklinde uyguladım.
Onlar çalışırken kwazarda 100ml b33+1700ml su karışımı ile bütün aracı döndüm. Araç çok kirli olduğu için cam çerçeve vs. detayını durulama sonrasına bıraktım.
R10 çok güzel çalıştı
Yıkama makinasının süresini hiç düşünmeden rahat rahat 2 sefer para atarak arabayı bolca duruladım.
Durulamadan sonra jantların durumu: R10 temassız bir şekilde çok güzel bir temizlik yaptı. Bayıldım bu ürüne hem sulandırılma imkanı hem kokusu diğer demir tozu temizleyicilerden önde olmasını sağlamıştı zaten.
Ürünün temas etmediği kenar köşelerde biraz kir kalmış o kadar.
Aracında durulamadan sonraki genel durumu. Jayswaxdan eser yok kırıntıları bu kadar kirli kalmaya dayandılarsa bile b33ü basınca gitti onlarda
Jant davlumbaz detayına başlamadan yine saf cevizle kapı bagaj aralarını fırçalayıp veta ile duruladım. Memlekette ziraat marketinden bir ilaçlama pompası almıştım eve gelince bir baktım içinde böyle uzatma aparatı çıktı. Pompayı memlekette yıkamalarımda kullanırım diye bırakıp aparatı getirdim yanımda

Kapı aralarında işimi biraz daha kolaylaştırdı etrafa sıçramayı azalttı.
Jant davlumbaz detayı için kwazara önceki yıkamalardan kalan karışımları ekledim.
Jant için 1:5 flowey R1 lastik için 1:5 3d Orange degreaser ve standart fırça ekipmanlarımı kullandım. Daha wooden kitime kavuşmak kısmet olmadı maalesef

R10 zaten jantları güzel temizlediği için r1 hakkında pek yorum yapamayacağım. Jant lastik temizliğinde adım adım fotoğraf çekmeye üşendim kusuruma bakmayın
Bi yarım saate yakın süren jant, lastik ve davlumbaz sevişmesinden sonra cam çerçeve vs. dış detayları yaptım.
Kalan sinek böcek pisliklerinide bu sefer baskı uygulayarak tekrar tosbayı uyguladım.
Kova yıkamaya geçmeden 1 tur daha duruladım arabayı. Kovada purple velvet ve 3 eldiven kullandım.
Yıkama durulama ardından kurulama için peron dışına çıktık. Kurulamada blue marlin kullandım.
Kurulamanın yarısında Etrafı kapalı gölgelik alan boşalınca hemen oraya girdim

Kapı altları ve içlerinde spark kullandım. Jant ve lastikleri bim bezleri ile kuruladım.
Başka bir bim beziylede motoru kuruladım sildim.
Dışarıya biraz ara verip içeriye geçelim.

Bütün çerçöpü bir poşete toplayıp paspasları dışarı çıkardıktan sonra sert fırça ile tabanı fırçaladım. Ardından araç süpürgesi ile süpürdüm; havuzlu paspas olduğu için halılar fazla batmamıştı.
Ayak eşiklerinide green star ile fırçalayıp sildim.
Geriye kalan torpido, kapı kolları vs. yerleride i2yi beze sıkıp sildim. Üzerine de pink sheen uygulayıp tekrar başka bir bezle sildim.
Paspaslarıda green star ile fırçalama secho ile durulama ve bez ile kurulama şeklinde temizledim. Paspasları araç içerisine koyduktan sonra üzerlerine pink sheen sıkıp bezle sildim.
Camları içeriden amway cam temizleyici ve klin glass shine ile silip içeriye şimdilik noktayı koydum. Aslında içerisi tekrar koltuk temizliği istiyor ama bayramda yine memlekete gideceğim için şimdilik erteledim.
Gelelim tekrar dışarıya. Korumasız kalan araca elimdeki 1:1 bsdyi uyguladım.
Camları dışarıdan da aynı kombinle sildim.
Davlumbazlara magic dressing lastiklere de sonax mavi jel uyguladım.
Sonaxın ufak bir 50:50 pozu:
Dış plastiklere de vp black to the future uyguladım. En son süngerde kalanları da motor kısmına uyguladım.
Yine ufak bir vp black to the future 50:50
Bagajıda boşlatıp bagaj havuzunu green star ile silip temizliğe final dedim

Gelelim patlayan sis ampülüne.
Yıkama yaptığım peronun az ilerisi alçak, aracın kafasını oradan çıkartıp alttan 1 vida davlumbazdan 2 vida sökünce sisin o araya el girebiliyor.
Önceki patlayan ampülüde aynı şekil burada ben takmıştım. Photonun limon sarısı h1 ampülü. Benim bildiğim kadarıyla halojen ampüllerde cam kısmına elle temas etmemeye çalışıyoruz. Metal kısımlardan tutuyoruz.
En sevdiğim son dokunuş. Temiz arabaya parfüm sıkmak veya koku takmak.
Uzun bir süredir forum ortamından uzağım neler değişti neler geldi neler gitti neler oldu pek haberim yok, ben yine kendi tarzımda yıkamamı paylaşmaya çalıştım

Hatalarım ve yanlışlarım varsa affola.
Okuyan, gören yorum yapan, yapmayan, herkese teşekkürler. finallerde maşallahınızı esirgemeyin lütfen

Buyurun finaller.