Bir Benzinlikçinin Detay Maceraları

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Kzmsefa, bey elinize saglık. çok güzel bir uygulama olmuş . mp başarısını göstermiş. daha iyi verim almak isterseniz ıslak kullanın.
bende şuan başka bir yerde test sürecinde kendisi .

güzel günlerde kirletin iyi detaylar.

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kzmsefa, bey elinize saglık. çok güzel bir uygulama olmuş . mp başarısını göstermiş. daha iyi verim almak isterseniz ıslak kullanın.
bende şuan başka bir yerde test sürecinde kendisi .

güzel günlerde kirletin iyi detaylar.
Teşekkür ederim, bir dahaki uygulamada dediğiniz şekilde denerim :) Sizin de testi merakla bekliyorum o halde

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Güzel bir temizlik olmuş ellerinize sağlık. Hava tabancası büyük nimet tabi eve yakınsa. Hava tabancası benim evin en yakınındaki saadetdere opette var ama orasıda sürekli kalabalık oluyor ve hava 2TL/3Dk.

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tekrar merhabalar, bu sefer de iç temizlik ile karşınızdayım :)
Bu sefer cevizlibağ p.o da başlayan maceramız yedikule shellde son buldu :)
İlk önce petrol ofisinde süpürgesi güzel ve fiyatı uygun (1 tl) olduğu için acele etmeden; her kapıda süresi bitene kadar güzelce süpürdüm. Ardından hava tabancasını tutarak yumuşayan tozları kirleri; halılarda sert uçlu, döşeme ve koltuklarda yumuşak uçlu kıyafet fırçası ile bir araya getirip tekrar süpürdüm.
Hava tuttuktan sonra çıkan pislikler;

uygulama.jpg

Süpürme işlemim bittikten sonra daha rahat ve gölgelik alanı geniş olduğu için yedikule shelle geçtim. Buyrun kirlilerimiz;

kirli.jpg kirli (2).jpg kirli (9).jpg kirli (3).jpg kirli (4).jpg kirli (5).jpg kirli (6).jpg kirli (7).jpg kirli (8).jpg

İlk önce yağlı ve kaygan bir dokunma hissi olan direksiyon ve vitesden başladım. Plastik aksamını 1:20 green star ile temizledikten sonra deri kısmı leather soap'ı önce sünger yardımı sonra deri fırçası ile uygulamayı düşünüyordum ama fırça dikişlere zarar verir gibi olduğu için sadece süngerle uyguladım. 50:50 için bant çektim ama gözle görülür fazla bi fark olmadı. Fakat çıkan kirler oldukça tatmin etti :) En sonda üzerine leather protector 'u sık sil şeklinde uyguladım ve dokunma hissi gerçekten çok değişti çok hoşuma gitti :mutlu:

direksiyon (2).jpg direksiyon (3).jpg direksiyon (1).jpg

Daha sonra erişebildiğim bütün aksanı 1:20 oranında green star ile köpük yapan şişede fırçala sil şeklinde temizledim. Bu aşamada kendimi işe kaptırdığım için maalesef fazla fotoğraf yok hala alışmaya çalışıyorum şu fotoğraf işine :utan:

uygulama (2).jpg uygulama (3).jpg

Temizlikten sonra koruma ve parlatma olarak siyah aksanlara vp black to the future, açık renklere c.g natural shine uygulayıp bitirdim.

uygulama final.jpg

Artık yorulduğum için döşeme ve halı temizliğini bir başka zamana bırakıp final diyorum :nazar::)

final.jpg
final (7).jpg
final (8).jpg
final (4).jpg
final (2).jpg
final (6).jpg final (5).jpg
final (9).jpg
final (11).jpg

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Dip köşe temizlik olmuş. Leather protector uygulandıktan sonra nasıl bir görüntü oluştu merak ettim doğrusu. Parlak bir bitiriş yapmadı değil mi?

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. Dip köşe temizlik olmuş. Leather protector uygulandıktan sonra nasıl bir görüntü oluştu merak ettim doğrusu. Parlak bir bitiriş yapmadı değil mi?
Teşekkür ederim, hayır mat doğal bir görüntü bıraktı. Final fotoğraflarında hep detaylara odaklandığım için ana hatları unuttum eve gelince farkettim :) O yüzden direksiyonun genel fotoğrafı yok ama haftaiçi sizin için çekip atmaya çalışırım. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık, tam istenilen düzeyde bir detay olmuş, güle güle kirletin :mutlu:

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
İlk önce petrol ofisinde süpürgesi güzel ve fiyatı uygun (1 tl) olduğu için acele etmeden; her kapıda süresi bitene kadar güzelce süpürdüm. Ardından hava tabancasını tutarak yumuşayan tozları kirleri; halılarda sert uçlu, döşeme ve koltuklarda yumuşak uçlu kıyafet fırçası ile bir araya getirip tekrar süpürdüm.

Ekli dosyayı görüntüle 15901

Süpürme işlemim bittikten sonra daha rahat ve gölgelik alanı geniş olduğu için yedikule shelle geçtim. Buyrun kirlilerimiz;

Ekli dosyayı görüntüle 15902 Ekli dosyayı görüntüle 15903 Ekli dosyayı görüntüle 15904 Ekli dosyayı görüntüle 15905 Ekli dosyayı görüntüle 15906 Ekli dosyayı görüntüle 15907 Ekli dosyayı görüntüle 15908 Ekli dosyayı görüntüle 15909 Ekli dosyayı görüntüle 15910

İlk önce yağlı ve kaygan bir dokunma hissi olan direksiyon ve vitesden başladım. Plastik aksamını 1:20 green star ile temizledikten sonra deri kısmı leather soap'ı önce sünger yardımı sonra deri fırçası ile uygulamayı düşünüyordum ama fırça dikişlere zarar verir gibi olduğu için sadece süngerle uyguladım. 50:50 için bant çektim ama gözle görülür fazla bi fark olmadı. Fakat çıkan kirler oldukça tatmin etti :) En sonda üzerine leather protector 'u sık sil şeklinde uyguladım ve dokunma hissi gerçekten çok değişti çok hoşuma gitti :mutlu:

Ekli dosyayı görüntüle 15911 Ekli dosyayı görüntüle 15912 Ekli dosyayı görüntüle 15913

Daha sonra erişebildiğim bütün aksanı 1:20 oranında green star ile köpük yapan şişede fırçala sil şeklinde temizledim. Bu aşamada kendimi işe kaptırdığım için maalesef fazla fotoğraf yok hala alışmaya çalışıyorum şu fotoğraf işine :utan:

Ekli dosyayı görüntüle 15914 Ekli dosyayı görüntüle 15915

Temizlikten sonra koruma ve parlatma olarak siyah aksanlara vp black to the future, açık renklere c.g natural shine uygulayıp bitirdim.

Ekli dosyayı görüntüle 15916

Artık yorulduğum için döşeme ve halı temizliğini bir başka zamana bırakıp final diyorum :nazar::)

Ekli dosyayı görüntüle 15917
Ekli dosyayı görüntüle 15919
Ekli dosyayı görüntüle 15920
Ekli dosyayı görüntüle 15921
Ekli dosyayı görüntüle 15918
Ekli dosyayı görüntüle 15923 Ekli dosyayı görüntüle 15924
Ekli dosyayı görüntüle 15925
Ekli dosyayı görüntüle 15926
Elinize saglik güzel bir detay olmus, güle güle kirletin:)

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Güzel bir temizlik olmuş, süpürge ile ne kadar çekilirse çekilsin halıları fırçalayıp hava tutmadan bir çok toz toprak nedense temizlenmiyor. Ellerinize sağlık, güle güle kirletin.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Ekli dosyayı görüntüle 15901

Ekli dosyayı görüntüle 15902 Ekli dosyayı görüntüle 15903 Ekli dosyayı görüntüle 15904 Ekli dosyayı görüntüle 15905 Ekli dosyayı görüntüle 15906 Ekli dosyayı görüntüle 15907 Ekli dosyayı görüntüle 15908 Ekli dosyayı görüntüle 15909 Ekli dosyayı görüntüle 15910

Ekli dosyayı görüntüle 15911 Ekli dosyayı görüntüle 15912 Ekli dosyayı görüntüle 15913

Ekli dosyayı görüntüle 15914 Ekli dosyayı görüntüle 15915

Ekli dosyayı görüntüle 15916

Ekli dosyayı görüntüle 15917
Ekli dosyayı görüntüle 15919
Ekli dosyayı görüntüle 15920
Ekli dosyayı görüntüle 15921
Ekli dosyayı görüntüle 15918
Ekli dosyayı görüntüle 15923 Ekli dosyayı görüntüle 15924
Ekli dosyayı görüntüle 15925
Ekli dosyayı görüntüle 15926

Elinize sağlık, bu kadar kirlenene kadar beklemek çok zor benim için ama bazen insan mecbur kalabiliyor, yaklaşık 3 haftadır arabayı yıkayamadım ve kafayı yemek üzereyim :) Vakit çok önemli farkındayım.

Çok temiz iş olmuş, tekrar ellerinize sağlık.

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize saglik güzel bir detay olmus, güle güle kirletin:)
Teşekkür ederim :)

Güzel bir temizlik olmuş, süpürge ile ne kadar çekilirse çekilsin halıları fırçalayıp hava tutmadan bir çok toz toprak nedense temizlenmiyor. Ellerinize sağlık, güle güle kirletin.
Teşekkür ederim :)

Elinize sağlık, bu kadar kirlenene kadar beklemek çok zor benim için ama bazen insan mecbur kalabiliyor, yaklaşık 3 haftadır arabayı yıkayamadım ve kafayı yemek üzereyim :) Vakit çok önemli farkındayım.

Çok temiz iş olmuş, tekrar ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim, normalde bende bu kadar kirletmemeye çalışırım; fakat bu aracı bi 3 ay önce aldık zaman bulupta detaylı iç temizliğini ancak yapabildim. Dediğiniz gibi vakit çok önemli :)

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu seferde geçen hafta içi 2 günde yaptığım kışa hazırlık ile karşınızdayım :)
Benzinlik şampuanı ile ön yıkamayı tamamladım.
1.jpg

Ardından en çok sevdiğim bölüm olan jant ve davlumbaz detayına girdim :) Lastik ve davlumbazlar için orange degraser, jantlar için cg wheel cleaner kova içinde meg'in sarı şampuanını kullandım.

2.jpg

Jantlarda yaklaşık bi yarım saat oyalandıktan sonra kwazar ile detaylara girip tek kova 3 eldiven ile yıkamayı bitirdim. :)

3.jpg
Sapı kopmuş olan mjjc jant fırçasını panjur detayında kullanıyorum. Demir ucu panjura gelmiyor ama yinede birgün bant sarmayı düşünüyorum :)

4.jpg
5.jpg
7.jpg

Kurulamanın ardından Koch Chemie FB ile demir tozu temizliğini yaptım. Beklediğim kadar demirtozu çıkmadı
8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg

Ardından fazla çizmemek için agresif kil yerine valet pro sarı kil ile kil uygulamasını yaptım. Buraya kadar fotoğraf işlerini güzel devam ettirsemde bundan sonrasında yine çekmeyi unuttum.:of:
Tavanın ardından kilin durumu:
12.jpg

Zaten öğleden sonrasında başladığım için kil işleminin sonuna doğru hava karardı.Kil işlemini bitirdikten sonra benzinlik köpüğü ile yıkamanın ardından kurulayıp günü sonlandırdım.
13.jpg

Ertesi gün sabah 8 gibi geri geldim. Kalan bsd kırıntılarını da sökmek için kwazarda b33 ve üstüne durulamadan kova yıkamasını yapıp kuruladım.
1.jpg
2.jpg

İyice kurulamanın ardından Gtechniq p1 ile spot test yaptım.
3.jpg 4.jpg
5.jpg
Ve baktımki bu sefer; hareleri almasada gözle görülür bir fark sağlıyor. Daha önce qashqai'de ufak çizikler harici bir faydası olmamıştı.
Her panel öncesinde m600 ile 1 tur silip küçük alan çalışarak elle olduğu kadar bütün arabaya uyguladım.
6.jpg
Şansıma saat 12'ye kadar güneş kendini göstermedi son iki panelim kalmıştı ki güneş ortaya çıkmaya başladı. Yinede hemen hızlıca şöför kapısını bitirip arka tamponu bıraktım. Pril ile kova yıkamasını yapıp kuruladım. Aracın yarısı gölgede yarısı güneşte olduğu için gölgede kalan tarafı tekrar m600 ile silip fussoyu uyguladım kurumasını bekleyip sildim. Diğer taraf içinde arabayı çevirip soğuduktan sonra aynı işlemi uyguladım :)
7.jpg

Son adımlar olarakta camları vp ile silip, lastiklere sonax, davlumbazlarada magic dressing uyguladım.

8.jpg 9.jpg 10.jpg

Ve final :nazar:

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerine sağlık , güzel kış hazırlığı olmuş.. :)

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
emeğinize sağlık..p1 yün pad düşük devirde güzel iş yapıyor...yumuşak pad ile harede alır..yalnız makine şart..

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel olmuş, cg whell şahane ürün, jant-davlumbaz detayıda ayrı güzel oluyor:alkis:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul