Herkese selamlar bu seferki detayımız benzinlikte değil, malum sebeplerden dolayı evde

Söküp eve getirdiğim arka koltuk ve bagaj halısını temizledim.
Kullandığım malzemeler:
Valet Pro Carpet Cleaner: 1:10 Oranında sulandırılmış + 1 Kapak (5-10 ml) Koch Chemie Green Star
Valet pro APC: 1:10 Oranında Sulandırılmış
Valet Pro Enzyme Odour Eater
Cg Natural Shine
Elbise fırçaları ( orta sertlikte)
Köpük yapan sprey şişe ve Normal sprey şişeler
İçi yarım su dolu kova
Bim mikrofiber bezler.
İlk başta sadece alt oturma kısmını söktüm, 2 vida tutuyormuş kolay oldu sökmek 5 dkmı aldı. Sırt bölmesini biraz inceledim, ilk başta sökemem diye düşündüm çok karışık geldi. Oturma yerlerini temizledikten sonra gaza gelip onlarıda tekrar gidip söktüm.

Galiba 8 vida vardı emin olamadım şimdi. Koltukla beraber kemer tokasını da tutan 2 vida canıma okudu çok sıkıydı vidalar. Sökünce anladım ki mavi bir ilaç sürülmüş vidalara. Takarken de aynı şekil olsun diye
şundan sipariş etmeyi düşünüyorum. Fazla uzatmadan uygulamaya geçelim.
En başta beyefendinin (kuzenim) koltukların tepesinden inmesini bekledim. Evde araba koltuğu görünce ona da oyun oldu. Maşallahınızı beklerim
Kirliler:
Uygulama:
İlk önce koltukların üstündeki demir ve plastik aksanları apc ile sık sil şeklinde temizledim. Koltukların dikiş izlerini kullanarak bölüm bölüm temizliğe başladım.Normal spreyle, temizleyeceğim alana carpet cleanerı sıktım. Elbise fırçasının üzerine de Masterımızın son videosunda gördüğüm şekilde, köpük yapan şişe ile noktalar koyup, yaydıktan sonra, fazla dairesel hareket yapmadan,fırçaladım. Ardından kovada ıslattığım bir bezin sıkabildiğim kadar suyunu sıkıp (bezi nemlendirme) onunla koltukların üzerinden çıkan kirleri ve temizleyicinin fazlalıklarını aldım. Bu işlemi 2 kez tekrarlardım her alanda. 1 koltuk parçası tamamen bittikten sonra başka bir bezi yine nemlendirip parçanın tamamını tekrar sildim. Aynı işlemleri bagaj halısına da yaptım.
2li koltuğun oturma kısmı kuruduktan ortaya çıkan görüntü pek tatmin etmedi.Tekrardan temizledim. En son final olarak da bütün parçalara Enzymeyi sıkıp kuru bir bezle geçtim. Kol dayamanın plastik kısımlarına da cg natural shine uyguladım. Koltukları kurumaya bırakıp, foruma girip yazıyı yazmaya başladım
Fotoğraflar:
Tekli koltuğun bitmiş hali ve hiç ellemediğim diğer koltuk.
Sadece tekli koltuğun alt kısmından sonra kovanın hali.
FİNAL:
Finalde mümkün olduğunca bütün koltuğu aynı yöne taramaya çalıştım, koltuğun yapısından dolayı en ufak dokunma etkiliyor o yüzden bazı yerler sanki kirliymiş gibi durabilir. Onu anlatabilmek kol dayamanın oraya bir güzel elimi bastım
Sığmasa da bardağımızı bardak tutucuya koyalım
Okuyan, gören herkese teşekkürler keyifli forumlar