Bir Benzinlikçinin Detay Maceraları

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar, iki parça halinde yaptığım iç temizlik ile karşınızdayım. Biraz uzun bir konu olacak. Uygulamanın başlangıç tarihi 25 mart olduğu için yarışma bölümünde paylaşmadım. :)Yarışma bölümüne wax yenileme düşünüyorum ama bir türlü yapamıyorum :yazik:

Fotoğraf aralarında açıklama yaptığım için, gözden kaçmasın diye aralara kalın yazıyla başladım.

İlk uygulamamız; söküp evde temizlediğim koltukların, (burada görebilirsiniz) montajı ve öncesinde alt kısmının temizliği.
Uygulama Tarihi 25 Mart :D
Kirlilerimiz:
Temiz diye düşündüğüm yerlerin hali. Demek ki neymiş sökmeden temizlik olmuyormuş. :D

Uygulamayı yaptığım gün hava soğuktu birde mahalleli ile pek muhattap olmak istemediğim için aracın kapılarını kapatıp. camları birkaç parmak açıp, mümkün olduğunca dışarıdan izole bir şekilde tamamen aracın içerisinde yaptım. :D
İlk önce, sonradan yapılan bagajdaki çakmaklığın kablosuna ve açıktaki diğer kablolara bez bant sararak başlıyorum.

3D orange degreaser (1:7) ile metal aksamları Kc Green star (1:20) ile plastik aksamları fırçalayıp siliyorum.

Tavan için köpük yapan şişede 1:10 vp carpet cleanerı tavana sıkıp, ardındından önce nemli bez ve sonra kuru bez ile sildim. Fakat nemli bezde fazla baskı yaptığım için tavan iplikleri biraz zarar gördü. :( Ön tarafı sonraya bıraktığım için ortadaki tavan lambasına kadar temizledim. Kalan yerlerde hiç baskı yapmamaya dikkat ettim.

Pandizota daha önceki temizliğimde tecrübe ettiğim için, leke bırakmasın diye green starı direkt sıkmadım. Beze sıkıp öyle sildim.
Aynı şekilde carpet cleaner ile perdeyi de açıp sildim.

50:50

Evden süpürgeyi indirmediğim için araç süpürgesi ile ayak altlarını süpürdüm. Süpürgenin ucunda fırçalı başlık takılı. Hiç beklemediğim kadar güzel bir iş çıkardı. Ayrıca süpürgeyi kullanırken arabayı da çalıştırıyorum, ne olur ne olmaz diye risk almıyorum :D

Artık montaja hazırız. Emniyet kemeri tokasını da tutan vidalara yine orta sertlikte yapıştırıcıdan sürdüm.

Eve çıkarttığım paspasları banyoda Gs ve lastik fırçası ile temizleyip. Üstüne motorplast uyguladım. Yıkadıktan sonra kuruladım, ardından ince atan başlıkla su sıktım ve üzerine mpyi uygulayıp 12 saat sonra sildim.

İlk uygulamamızın finalleri:
Ön taraf için yakın zamanda geri gelirim diye, herhangi bir koruma ürünü uygulamadım.
Uygulama ile paylaşım arasında telefonu formatladığım içinde bazı fotoğraflar kayboldu. O yüzden paspasların finali yok :(

Devamı olarak ön taraf yolda, lütfen bekleyiniz... :komik:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kaldığımız yerden devam.
İlk uygulamanın üstünden hemen hemen 1 ay geçti. :of: İç temizliği fazla sevmediğim için hep bir bahane ile erteledim,:komik:
Artık kaçış yok diyerek dün indim aşağıya :D

Kirlilerimiz :

Arkalara önceki uygulamadan sonra hiç binilmediği için temiz sayılır.

İlk önce bir poşete araçtaki bütün ıvır zıvırı doldurup bagaja kaldırdım.
Evden indirdiğim süpürgeyi, apartman panosundaki ortak kullanım prizine uzatma takıp kullandım. 3 kat aşağı uzatma sarkıtmama gerek kalmadı. Süpürgenin standart ucunun girmediği yerlere uzatma aparatı ile girdim. Komple süpürdükten sonra, halı ve koltukları fırçalayıp tekrar süpürdüm.

Ardından araçta sürekli bulundurduğum toz bezi ile süpürgeyi sürmediğim torpido vs. yerlerin tozlarını aldım. Bezi bauhausdan 2li olarak almıştım. Toz için çok güzel iş yapıyor, yumuşak bir bez. Ama su emiciliği vs. hiç yok.

Plastik aksam temizliğine direksiyon ile başladım. Flowey i2 yi 1:15-20 gibi bir oranda kullandım. Ürünü ayarlarken biraz karıştırdım o yüzden net oran veremiyorum :D
Ürün hakkında görüşlerim, öncelikle kokusu çok hoş. Sildikten sonra mat güzel bir görüntü bırakıyor. Temizlik kabiliyeti 1:10 vp apcye göre çok güçlü. 1:20 kc gsye göre 1 tık düşük. Tahminimce bu benim hazırladığım oranda, hiç temizlik görmemiş araçta pek iş yapmaz, biraz daha sert hazırlamak gerekir. Köpük yapan şişede bile güzel köpük yapmıyor sulu kıvamda oluyor, ama zaten ürünün üstünde NON-FOAMING yazıyor :D Yani apc ile temizlik yaparken gördüğümüz beyaz beyaz köpükleri görmedim ben. Gerçi aracın içi çok kirli sayılmazdı o yüzden de köpük yapmamış olabilir. Genel olarak ürün hoşuma gitti, sadece plastiklerde kullandım ve apcden daha güvenli geldi. (psikolojik olarak) :D Sırf kokusu için bile tercih edilir yani.
Lafı uzattık biraz, dönelim uygulamaya.

Direksiyonda önce, köpük yapan şişe ile fırçaya sıkıp direksiyonda ilk öyle denedim. Köpük olmadığı için ürünü direkt direksiyona sıkıp, fırçalayıp kuru bir bez ile sildim.

Direksiyon, direksiyon körüğü vites, vites körüğü ve el freni körüğünü vp leather soap ile önce vp detay fırçasıyla ürünü yedirip ardından colourlock fırça ile temizledim. 1-2 dk bekleyip nemli bez ile sildim.

Toplamayan emniyet kemerine würth silikon sprey uyguladım. Kemeri komple çekip önce iç tarafına sonra dış tarafına sıkarak kemeri bırakıyorum. Birkaç defa daha kemeri komple çekip bırakıyorum. Hemen toplamaya başlıyor.Bu şekilde 2-3 ay daha idare ediyor.

Tavanın geçen uygulamadan kalan kısmında würthün araç iç temizleme spreyini kullandım. Bununda kokusu çok hoşuma gitti :D Ürünü sıkıp3-4 dk bekledim. Köpük kıvamı kaybolunca nemli bez ile baskı uygulamadan silip, ardından kuru başka bir bez ile tekrar sildim. Arka taraf gibi herhangi bir yıpranma olmadı, gayet güvenli bir temizlik oldu.

Würth ile kapı döşemelerine de girdim. bu sefer nemli bezden önce yumuşak bir fırça ile fırçaladım.

Ön taraftaki ve arka kapıların plastik aksamlarına i2 sıkıp, fırçalayıp kuru bir bez ile sildim.

Torpidoda ki piano black yerleride i2yi beze sıkıp sildim.

Kapı eşikleri kirli olduğu için 1:20 green star ile temizledim.

Gelelim artık koltuklarımıza:
Koltuklarda yine hazırımda olduğu için vp carpet cleanerı kullandım. Ama uygulama yönteminde bazı yenilikleri denedim.
İlk şöför koltuğunun oturma kısmını sünger ile ıslatıp ardından carpetı sıktım ve fırçaladım. Sonra tekrar süngerle geçtim. 2 defa da nemli bez ile geçtim. En sonda kuru bir bez ile kuruladım.

Bu şekilde carpet cleaner kirlere tam temas etmediği için pek iyi temizlik yapamadı gibime geldi. O yüzden yolcu koltuğunda uygulama adımlarını değiştirdim. Önce carpetı sıktım. ardından sünger ile ıslatıp fırçaladım. Tekrar sünger ile ovalayıp, 2 defa da nemli bez ile geçtim. En sonda kuru bir bez ile kuruladım. Bu yöntem daha çok hoşuma gitti. Koltukların kurumasın da ise bir sorun olmadı. Ertesi güne kurudu.

Halılara girmeden önce pedalları gs ve diş fırçası ile temizledim.

Kokusu hoşuma gittiği için halılarda würthü kullandım. Sıkıp sert fırça ile fırçaladım ve 1 sefer nemli 1 sefer de kuru bez ile geçtim.

Artık temizlik işlemleri bittiği için koruma ve parlatmaya geçebiliriz :D

Direksiyona ve diğer derilere vp leather protector kullandım. Dokunma hissi gayet güzel. Ürünü beze sıkıp öyle uyguladım.

Bütün plastiklere pink sheen uyguladım. Farklı bir beze sıkıp bütün araca uyguladıktan sonra bezin arka tarafıyla tekrar sildim. Bununda kokusu hoşuma gitti ve parlaklığı gayet tatmin edici.

Ayak altlarına da vp odour uyguladım. Sadece sıkıp bıraktım.

Finallerimiz bir sonraki mesajda. :D

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
THE SON: :p

Motorplastın bagaj havuzunda 1 ay sonraki durumu. Araç bu 1 ayda çok çok az kullanıldı. Parlaklık hala ilk zaman ki gibi çok hoşuma gitti.

Sabrınız için teşekkürler, biraz uzun olduğu için hatalarım ve atladığım eksik bıraktığım yerler olmuş olabilir affola. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
THE SON: :p

Motorplastın bagaj havuzunda 1 ay sonraki durumu. Araç bu 1 ayda çok çok az kullanıldı. Parlaklık hala ilk zaman ki gibi çok hoşuma gitti.

Sabrınız için teşekkürler, biraz uzun olduğu için hatalarım ve atladığım eksik bıraktığım yerler olmuş olabilir affola. :)
Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Özellikle finaller şahane:alkis:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeğine sağlık abi, çok güzel ürünler bulup kullanmışsın. Kol dayamada ki kirler ya geçmemiş ya da fotoğrafda yansıma olmuş herhalde. camları neyle sildiniz? Bütün uygulamalar çok güzel görüyor eleştireceğim başka birşey yok.:) Tekrardan ellerine sağlık abi, bej koltuk ve kapı kollarını gördükçe babam da keşke opsiyonel olarak bizim arabaya da alsaymış diyorum. Neyse ilerde ben alırım inşallah.:):mutlu:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Özellikle finaller şahane:alkis:
Sağolasın abi, teşekkür ederim :tesekkurr:
Emeğine sağlık abi, çok güzel ürünler bulup kullanmışsın. Kol dayamada ki kirler ya geçmemiş ya da fotoğrafda yansıma olmuş herhalde. camları neyle sildiniz? Bütün uygulamalar çok güzel görüyor eleştireceğim başka birşey yok.:) Tekrardan ellerine sağlık abi, bej koltuk ve kapı kollarını gördükçe babam da keşke opsiyonel olarak bizim arabaya da alsaymış diyorum. Neyse ilerde ben alırım inşallah.:):mutlu:
Sağolasın dostum, inşallah daha iyilerini alırsın ileride. :)
Kol dayama 1 kat daha temizlik istiyor evet, fotoğraflarda biraz gölgede kaldı ama yinede istediğim temizliği yakalayamadım. Bi ara tekrar yapıcam inşallah :) Camları silmedim. :fisilti: Temizleyici kalıntıları kaldı biliyorum ama bunaldığım için öylece bıraktım :aksii:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sağolasın abi, teşekkür ederim :tesekkurr:

Sağolasın dostum, inşallah daha iyilerini alırsın ileride. :)
Kol dayama 1 kat daha temizlik istiyor evet, fotoğraflarda biraz gölgede kaldı ama yinede istediğim temizliği yakalayamadım. Bi ara tekrar yapıcam inşallah :) Camları silmedim. :fisilti: Temizleyici kalıntıları kaldı biliyorum ama bunaldığım için öylece bıraktım :aksii:
İnşallah abim, evet biraz kalıntılar kalmış camlrda en kısa zamanda temizleyin yoksa ayıplarız.:D @Kaptan_34 abinin yaptığı gibi gerçi ben ilk gördüğümde adam kumaşı yok etmek istiyor demiştim yanılmış tabi, gs sıkıp temizlemişti belki sizde öyle yapabilirsiniz tabi bir bilgim yok sadece gördüğümü söylüyorum.:super::)

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İnşallah abim, evet biraz kalıntılar kalmış camlrda en kısa zamanda temizleyin yoksa ayıplarız.:D @Kaptan_34 abinin yaptığı gibi gerçi ben ilk gördüğümde adam kumaşı yok etmek istiyor demiştim yanılmış tabi, gs sıkıp temizlemişti belki sizde öyle yapabilirsiniz tabi bir bilgim yok sadece gördüğümü söylüyorum.:super::)
Ahahahh ayıplayın tabi ki, cam silmedim diye forumdan bile atılsam yeridir yani :komik:
Saf gs dediğin gibi baya sert olur ama carpetın içine gs oranını çoğaltırsam iş görür herhalde. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ahahahh ayıplayın tabi ki, cam silmedim diye forumdan bile atılsam yeridir yani :komik:
Saf gs dediğin gibi baya sert olur ama carpetın içine gs oranını çoğaltırsam iş görür herhalde. :)
Estağfurullah abi.:komik::komik: Kaptan abinin yaptığı uygulamanın linkini bırakıyım, usta döktürmüş.:)

Kaptan'ın Detay Dünyası

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
iç temizlik harika olmuş eline sağlık insanın içi açılıyor :D benim de finalleri görünce mis gibi içim açıldı. Maşallah Allah nazarlardan saklasın :nazar:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kazım çok güzel olmuş, eline koluna sağlık, fotoğraflara bakarak aşağı doğru inerken bitmesin istedim. Yaptığın uygulama bir kenara her adımı fotoğraflamak çok zahmetli seni bu konuda takdir ettim. Ben her adımı fotoğraflamaya üşeniyorum. Benim çocukluğumda çizgi kitaplar vardı (flipbookta denir), karakterin her adımının çizildiği ve her sayfayı kenarından tutup hızlıca çevirdiğinde çizgi film izler gibi oluyordun. Aynı duyguları hissettim.

Ne demek istediğimi anlaman için bir video paylaşıyorum;

Son olarak naçizane tavsiyem, fotoğrafları yüklemeden önce 1,2,3 diye isimlendirerek sırala. Yükleme sitesinde de bu şekilde aynı sırayla çıkar ve forumda paylaştığında sıralama yada kurgu problemi yaşamazsın ve fotoğrafların uygulama sırasına göre dizileceği için okuyucu içinde fotoğraflar ve metin arasında bir kopukluk olmadan devam eder :)

Uygulamaya bir şey yazacak olursak, kolçak benimde dikkatimi çekti, kolçağın krem kısmının tamamına VP CC'yi tekrar spreyle sonra da bir beze tek fıs at ve kolçağı çitile, yani bez ile üzerinde git gel :) Sonra farklı bir beze sadece su fısla biraz nemlendir ve tekrar çitile. Son olarak kuru bezle baskılı olarak çitile ve nemini al. Kuru bez ile olan kısmı iki kez tekrar etmeni öneririm. Kolçak süngeri zaten zayıf olduğu için herhangi kusma falan olmaması gerekiyor bu işlemden sonra.

Son düzenleme:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kazım çok güzel olmuş, eline koluna sağlık, fotoğraflara bakarak aşağı doğru inerken bitmesin istedim. Yaptığın uygulama bir kenara her adımı fotoğraflamak çok zahmetli seni bu konuda takdir ettim. Ben her adımı fotoğraflamaya üşeniyorum. Benim çocukluğumda çizgi kitaplar vardı (flipbookta denir), karakterin her adımının çizildiği ve her sayfayı kenarından tutup hızlıca çevirdiğinde çizgi film izler gibi oluyordun. Aynı duyguları hissettim.

Ne demek istediğimi anlaman için bir video paylaşıyorum;

Son olarak naçizane tavsiyem, fotoğrafları yüklemeden önce 1,2,3 diye isimlendirerek sırala. Yükleme sitesinde de bu şekilde aynı sırayla çıkar ve forumda paylaştığında sıralama yada kurgu problemi yaşamazsın ve fotoğrafların uygulama sırasına göre dizileceği için okuyucu içinde fotoğraflar ve metin arasında bir kopukluk olmadan devam eder :)
Çok sağolasın İbrahim abi, seni geçmişteki güzel duygularına götürmüşsem ne mutlu bana :D
Bu sefer sadece final için öyle yaptım fotoğrafları ama bir dahakinde kesinlikle hepsini öyle yapacağım abi. bu şekilde dediğin gibi yazıdan sonra birde fotoğrafı arıyorum yüklediğim sitede :D

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Çok sağolasın İbrahim abi, seni geçmişteki güzel duygularına götürmüşsem ne mutlu bana :D
Bu sefer sadece final için öyle yaptım fotoğrafları ama bir dahakinde kesinlikle hepsini öyle yapacağım abi. bu şekilde dediğin gibi yazıdan sonra birde fotoğrafı arıyorum yüklediğim sitede :D
Uygulamaya bir şey yazacak olursak, kolçak benimde dikkatimi çekti, kolçağın krem kısmının tamamına VP CC'yi tekrar spreyle sonra da bir beze tek fıs at ve kolçağı çitile, yani bez ile üzerinde git gel :) Sonra farklı bir beze sadece su fısla biraz nemlendir ve tekrar çitile. Son olarak kuru bezle baskılı olarak çitile ve nemini al. Kuru bez ile olan kısmı iki kez tekrar etmeni öneririm. Kolçak süngeri zaten zayıf olduğu için herhangi kusma falan olmaması gerekiyor bu işlemden sonra.

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık abi. Fiat'ın kadife koltukları çok hoşuma gidiyor. İçi de mis gibi şeftali kokuyordur şimdi :) insanın inesi gelmez :D
Sağolasın dostum, güzel olduğu kadar bakımı da dert işte :D
İçeride şuan her türlü güzel koku var, :komik: ona rağmen en son dayanamayıp geçen aldığım kokuyu bile taktım, en son finalde de dediğin gibi inmeyi hiç istemedim :D

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sağolasın abi en kısa zamanda dediğin şekilde yapıcam tekrar uygulamasını. Bu uygulamada ki hatam kolçak da würthü kullanmam oldu, çok hafif kaldı o yüzden temizlemedi.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kzmsefa Elinize sağlık tek eksik kolçak olmuş o da nazarlık:) Şimdi mis gibi kokuyordur arabanın içi , koltukta leke gibi görünen yerler kadife olduğu için sürtmeyle çift tonlu oluyor sanırım ondan:paraa:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kzmsefa Elinize sağlık tek eksik kolçak olmuş o da nazarlık:) Şimdi mis gibi kokuyordur arabanın içi , koltukta leke gibi görünen yerler kadife olduğu için sürtmeyle çift tonlu oluyor sanırım ondan:paraa:
Teşekkürler doktorum:tesekkurr:, arabanın içi gayet güzel kokuyor evet ama böyle güzel kokarkende aracın yine baya bir yatacak olması canımı sıkıyor :(
Evet hem kadife dokusundan dolayı hemde aracın içinde her yere aynı ışık gelmediği için gölgede kaldığından dolayı leke gibi gözükebiliyor.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kazım eline sağlık çok güzel olmuş maşaAllah :nazar:
Ne yalan söyleyeyim iç temizliği bende pek sevmiyorum :D geçen gün temizlerken aynı senin gibi bunaldım terin suyun içinde kalmıştım bezi fırlatıp attım girdim eve :taraa:
Senin arabanın kadifeleri çok güzel aşırı beğeniyorum düzgün bakılırsa kolay kolay aşınıp perişan olmuyor tekrardan ellerin dert görmesin kocaman bir maşaAllah