Bmw E39 yıkama ve wax testi

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Guncel icin tesekkurler.Test guzel gorunuyor. Bu denli bakimli araclarda waxlarin performansinin dususunu gozlemlemek biraz daha vakit alacak gibi duruyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Konuya bir güncelleme yapalım. Uygulama yapalı Yaklaşık olarak 25 gün oldu ikinci yıkamamızı yaptım araç bir kez yağmur gördü pek fazla çamura maruz kalmadı.

Ön çamurluk zymöl ital

Ön kapı supergloss

Arka kapı jayswax ceramik wax

Benim yorumum, şu anda su iticilik ve boncuklanma olarak sıralama şu şekilde.

1. Jayswax ceramic wax
2. Zymöl ital
3. İnfinity supergloss

Takibe devam

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
takip. gerçi benim ulaşamayacagımız wax grupları ama benim gönlüm ital'den yana. maşallahınıda bırakayım şu son cümleye.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Güzel konu devam edelim bakalım Süleyman ne olacak. Ellerine sağlık. Gerçi bence bu test çok çok anlam ifade etmiyor sadece dayanıklılıpa kayıyor ya da insanlar öyle algılamaya başlıyorsa. Öyle olacaksa bir Menzerna Powerlock ya da Wolfgang Sealant atalım araya aylarca su itsin dursun. ;) zaten uygulanan waxların da klasmanları farklı ama bana göre zaman ne getirirse getirsin favorim Zymöl Ital. :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Güzel konu devam edelim bakalım Süleyman ne olacak. Ellerine sağlık. Gerçi bence bu test çok çok anlam ifade etmiyor sadece dayanıklılıpa kayıyor ya da insanlar öyle algılamaya başlıyorsa. Öyle olacaksa bir Menzerna Powerlock ya da Wolfgang Sealant atalım araya aylarca su itsin dursun. ;) zaten uygulanan waxların da klasmanları farklı ama bana göre zaman ne getirirse getirsin favorim Zymöl Ital. :)
Menzerna ve Wolfgang, Türkiye şartlarında ne kadar su iticilik sağlıyor?

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zymöl Ital, Zymol Titanium ve Zymol Glasur bu üçünü uygulama kolaylığı konusunda karşılaştırabilir misin abi ?

Ben Zymol Titanium kullanmıştım; dayanım konusunda çok iddialı bir ürün olmasına rağmen benim için hayal kırıklığı olmuştu diyebilirim. Öte yandan Glasur'um hiç olmadı, fakat hem yurtdışında hem bizim forumda silmesinin çok kolay olmadığı söyleniyordu.

Öte yandan Ital'i ise daha Tr'de yokken bile istiyordum. İyi bir araç alayım mutlaka alırım diye düşünüyorum :) Yurtdışı forumlarında fakir adamın concourse'i yorumlarını görmüştüm Ital hakkında. Silinmesi çok kolay yorumları vardı. Sen concourse'yi de kullanmış biri olarak Ital'i onunla da kıyaslayabilir misin ?

Onun dışında garaj zaten hep söylüyoruz detay konusunda Türkiye'deki en iyi bireysel garaj benim gözümde. Maşallah.

İyi detaylar.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Menzerna ve Wolfgang, Türkiye şartlarında ne kadar su iticilik sağlıyor?
Zymölün sağladığı kadar sağlar aynı şartlarda ise araç. Hatta kış şartlarında Zymöl İtal in normal dışarda kalan araçtaki dayanıklılığını konuşmak bile gereksiz kaldı ki uzun süreli dayanım vaad eden ürün Titanium bile sorgulanıyor kullanan arkadaşlarda. Türkiye şartlarında carnauba wax dayanıklılığını su iticiliğini tartışmayı bırak Murat millet burada nasıl benzincide araba yıkarım damacana ile nasıl su indirir kapının önünde araç yıkarımı tartışıyor. Türkiye şartları çok farklı bana göre tabiki orda olsam detaya bulaşmazdım kendi kapalı garajım olmasa. Çünkü zevkten çok eziyete göreve dönüştüğünde anlamı kalmıyor hobi olmaktan çıkıyor. Yoksa Fusso uygulansın boncuk harika su iticilik dayanım çok iyi neden 100usd wax a verelim demek istediğim oydu.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Zymöl Ital, Zymol Titanium ve Zymol Glasur bu üçünü uygulama kolaylığı konusunda karşılaştırabilir misin abi ?

Ben Zymol Titanium kullanmıştım; dayanım konusunda çok iddialı bir ürün olmasına rağmen benim için hayal kırıklığı olmuştu diyebilirim. Öte yandan Glasur'um hiç olmadı, fakat hem yurtdışında hem bizim forumda silmesinin çok kolay olmadığı söyleniyordu.

Öte yandan Ital'i ise daha Tr'de yokken bile istiyordum. İyi bir araç alayım mutlaka alırım diye düşünüyorum :) Yurtdışı forumlarında fakir adamın concourse'i yorumlarını görmüştüm Ital hakkında. Silinmesi çok kolay yorumları vardı. Sen concourse'yi de kullanmış biri olarak Ital'i onunla da kıyaslayabilir misin ?

Onun dışında garaj zaten hep söylüyoruz detay konusunda Türkiye'deki en iyi bireysel garaj benim gözümde. Maşallah.

İyi detaylar.
Teşekkürler umur.

Uygulama kolaylığı olarak en kolay en kolay ital diyebilirim. Titanyum ikinci glasür üçüncü gelir.

Enterasandır bende glasür titanyuma daha güzel boncuk yapmıştı.hatta bu konuda zymölün en başarılı bulduğum waxı glasür.

İtal - concourse kıyaslamasında parlaklık olarak aralarında pek bir fark göremedim. Belki vardır ama makina ile belli olacak derecede. Uygulama olarak ital daha kolay uygulanıyor.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Zymölün sağladığı kadar sağlar aynı şartlarda ise araç. Hatta kış şartlarında Zymöl İtal in normal dışarda kalan araçtaki dayanıklılığını konuşmak bile gereksiz kaldı ki uzun süreli dayanım vaad eden ürün Titanium bile sorgulanıyor kullanan arkadaşlarda. Türkiye şartlarında carnauba wax dayanıklılığını su iticiliğini tartışmayı bırak Murat millet burada nasıl benzincide araba yıkarım damacana ile nasıl su indirir kapının önünde araç yıkarımı tartışıyor. Türkiye şartları çok farklı bana göre tabiki orda olsam detaya bulaşmazdım kendi kapalı garajım olmasa. Çünkü zevkten çok eziyete göreve dönüştüğünde anlamı kalmıyor hobi olmaktan çıkıyor. Yoksa Fusso uygulansın boncuk harika su iticilik dayanım çok iyi neden 100usd wax a verelim demek istediğim oydu.
Yok ben aylarca kalmasına takıldım. Eğer ki daha iyiyse Zymolleri elden çıkarayım.

Yani Menzerna Powerlock senin arabada ne kadar dayandı örneğin?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yok ben aylarca kalmasına takıldım. Eğer ki daha iyiyse Zymolleri elden çıkarayım.

Yani Menzerna Powerlock senin arabada ne kadar dayandı örneğin?
Sealantların dayanıklılığını carnauba waxlarla özellikle Zymöl ile kıyaslamak çok manasiz olacaktır Murat zaten bunu biliyorsun. Örneğin Soft99 Fusso 150TL ve Soft99 Authentic 225TL diyelim hangisi daha çok dayanır? Fusso ile Glasur dayanıklılığını da kıyaslarsan kimin galip geleceğini tahmin etmek zor olmaz. Zira biri 150TL diğeri 600TL kabaca. Forumda hatta Kiwami ile Titanium karşılaştırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Demek istediğim wax kriterinde fiyatı belirleyen zaten dayanıklılık değildir kaldı ki tüketici tercihleri bambaşka olabilir. Fk1000p ile Pinnacle Souveran birim maliyetini ve dayanıklılıklarını karşılaştırırsak ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum. Daha iyiyse elden çıkarayım Zymölleri kısmına gelirsek benim de elimde birkaç Zymöl, Pinnacle ve çeşitli carnauba waxlar var ama aklımın ucundan geçmedi 150TL verip Fusso almak ya da Menzerna Powerlock 200TL vermedim onun yerine 600TL Pinnacle Souveran aldım ki max dayanımı taş çatlasa 1 ay 1 buçuk aydır. Hatta kışın yağmur çamurda dayanımını istersen seneye bir parça göndereyim dene 10 gün kalacak mı? :) bu waxın değerini düşürmez bence.
Diğer soruna gelirsek Powerlock ne kadar dayandı kısmına fikrim yok çünkü uygulamadım ama bahsini geçirdiğim Wolfgang sealant S6 da denedim uygulamalar bölümünde detaylıca vardır ki 4 ay sonunda neredeyse ilk günkü su itişine yakın performanstaydı ama artık benim için çok uzun bir süre olduğu için söküp başka bişi uyguladım. Authentic 1 ay, CG petes53 1.5 -2 ay, Glasür 1buçuk ay gibi süreler gözlemledim araç aynı şartlarda üstü kapalı kendi yerinde park halinde akşamları. Şimdi tüm zymölleri elden çıkarıp sadece Wolfgang sealant mı uygulayayım? :) Ben çeyizden waxlardan memnunum yoksa çinli seramik uygulardım 6 usd en az 4-5 ay giderdi benim şartlarımda.
20190115_131327.jpg

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Konuya güncel videomuzu koyalım. Ürünler uygulanalı 1.5 ayı geçti son durum.

Abi ellerine sağlık. İlk mesajı tekrar kontrol ettim şimdi hangisi nereye uygulanmıştı diye. JaysWax sapasağlam duruyor. Ancak Infinity beni şaşırttı. Ital bile (diğerleri gibi polimer içermemesi ve zaten 1 sene vs. gibi dayanım vaadetmemesi göz önüne alındığında) gayet sağlam dururken Infinity neden kendini bıraktı acaba anlamadım.

Edit: Arkadaki müziği de ilk başta Kürdili Hicazkar TSM'lerine benzetip moda girdim :D.