Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
arkadaşlar bugün aracıma detail forum etiketimizi yapıştırdım :)

sağ arka camın aynı yerinde aracın kendine ait bazı yol yardım gibi etiketleri var elimde ki diğer etiketi de arka cama düşünüyorum silecek üstüne.
Eline sağlık, dışarıdan mı yapıştırdın? Ben çok inceleyemedim ama sanki bana etiketler içten yapıştırmaya uygunmuş gibi geldi. Dıştan da yapıştırılabiliyor mu?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi artık bi dur havalar az ısınsın bu ne detail sevdası :)
Yeni ve eski wet coat arasında fark gözlemlediniz mi ?
Açıkçası önceki ile arasındaki farklar çok belirgin değil. Şişesi farklı, rengi hemen hemen aynı, kayganlık hissiyatı ve parlaklık hissiyatı da aynı diyebilirim. Yüzeyde kuruduğunda sanki bir tık daha az leke bırakıyor. Önerilen tüketim miktarı araç başına 80ml ama ben yine işin dozunu Volvo'da kaçırdım :( Sonra Duster'a uyguladım ve tüketim ilk uygulamaya göre daha azdı. İlk iki uygulamada hortumdan su tuttum, Subaru'da ise basınçlı su tuttum. Açıkçası Subaru'da sonuç daha başarılı oldu veya bilmiyorum placebo etkisi de olabilir :D:D
Halen 1 uygulama daha yapabilecek miktar kaldı. Elinin ayarı olan 500 ml ile 6 uygulama bile yapabilir. Ben jantlara ve camlara da uygulama yaparak ve bol kullanarak 4 defa da kalmış olacağım :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi kuru kuruya olmaz öyle resim yok mu :)
Fotoğraf ve video var ama videoları birleştirmem lazım. Benim emektar Canon SX270HS artık su koymaya başladı. ORijinal pili uzun süre dayanabiliyordu o da artık 2dk video sonrası kamerayı kapatacağım hazırlıklı ol demeye başladı :(
Acilen yeni bir makina ve yedek piller almam lazım :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Volvo ve Duster sürekli dıaşrıda park halinde ve muhtemelen onlara uyguladığım Wet Coat (2 hafta önce uyguladım) Subaru'ya göre daha erken etkisini yitirecek. Çünkü hergün üzerlerinde rutubet etkisi ile su tabakası oluşuyor. Subaru sürekli kapalı da durduğu ve daha az yola çıktığı için daha uzun süre belkide vaad edilen süreyi yakalayabilecek.
12 hafta etkisini sürdürür diye açıklamışlar ama genelde üreticilerin söylediklerinin yarısını yakalayabildiğimiz için etkisi 1-1,5 ay sürse bana yeter de artar. :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Açıkçası önceki ile arasındaki farklar çok belirgin değil. Şişesi farklı, rengi hemen hemen aynı, kayganlık hissiyatı ve parlaklık hissiyatı da aynı diyebilirim. Yüzeyde kuruduğunda sanki bir tık daha az leke bırakıyor. Önerilen tüketim miktarı araç başına 80ml ama ben yine işin dozunu Volvo'da kaçırdım :( Sonra Duster'a uyguladım ve tüketim ilk uygulamaya göre daha azdı. İlk iki uygulamada hortumdan su tuttum, Subaru'da ise basınçlı su tuttum. Açıkçası Subaru'da sonuç daha başarılı oldu veya bilmiyorum placebo etkisi de olabilir :D:D
Halen 1 uygulama daha yapabilecek miktar kaldı. Elinin ayarı olan 500 ml ile 6 uygulama bile yapabilir. Ben jantlara ve camlara da uygulama yaparak ve bol kullanarak 4 defa da kalmış olacağım :(
Ben eski wet coatı kullanmadan hemen önce ayrı bir küçük şişeye 50 ml kadar koyuyordum. 50 ml de su ekliyordum arabaya sıkıyordum. 100 ml karışım rahat rahat yetiyordu ve 500 ml şişeyle 10 uygulama çıkarmış oluyordum. Yalnız kullanmadan hemen önce yapmak önemli, suda çok beklerse bozuluyor. Bu yöntemi tavsiye ederim

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ben eski wet coatı kullanmadan hemen önce ayrı bir küçük şişeye 50 ml kadar koyuyordum. 50 ml de su ekliyordum arabaya sıkıyordum. 100 ml karışım rahat rahat yetiyordu ve 500 ml şişeyle 10 uygulama çıkarmış oluyordum. Yalnız kullanmadan hemen önce yapmak önemli, suda çok beklerse bozuluyor. Bu yöntemi tavsiye ederim
Ben öyle yaparsam aldığım ürünleri uygulamaya sittin sene sıra gelmez :D :D Yöntem güzel, hele bir sulandırmadan yaptığım uygulamalar ne kadar gidecek bir bakayım ona göre belki bir daha alır dediğin gibi de uygularım :) Ama bu yöntem ile muhtemelen vaad edilen koruma süresi epey kısalacaktır. Essence'da bile 1:1 sulandırma önerilmemişken ready to use tarzı bir üründe 1:1 sulandırma sanki gereğinden fazla olacak gibi :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ben öyle yaparsam aldığım ürünleri uygulamaya sittin sene sıra gelmez :D:D Yöntem güzel, hele bir sulandırmadan yaptığım uygulamalar ne kadar gidecek bir bakayım ona göre belki bir daha alır dediğin gibi de uygularım :) Ama bu yöntem ile muhtemelen vaad edilen koruma süresi epey kısalacaktır. Essence'da bile 1:1 sulandırma önerilmemişken ready to use tarzı bir üründe 1:1 sulandırma sanki gereğinden fazla olacak gibi :)
Dayanımı bilmiyorum ama boncuklanmada hiçbir fark olmuyordu. Bir de koyu renkte şöyle bir durum var, yüzeyde hali hazırda zaten boncuklanma varsa ve wet coat yapmak istiyorsanız ürünü kullanırken boncukların arasındaki kuru yerlere temas eden ürün baya iz yapıyordu sıcak havalarda. Bir nevi kuru yüzeye uygulamakla eşdeğer. Bu yöntemle iz olayını engellemiş oldum. Kışın sorun olmuyor ama yazın baya iz kalıyordu. Yeri geliyor benzinlikte güneşte yapıyoruz malum imkanlar..

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dayanımı bilmiyorum ama boncuklanmada hiçbir fark olmuyordu. Bir de koyu renkte şöyle bir durum var, yüzeyde hali hazırda zaten boncuklanma varsa ve wet coat yapmak istiyorsanız ürünü kullanırken boncukların arasındaki kuru yerlere temas eden ürün baya iz yapıyordu sıcak havalarda. Bir nevi kuru yüzeye uygulamakla eşdeğer. Bu yöntemle iz olayını engellemiş oldum. Kışın sorun olmuyor ama yazın baya iz kalıyordu. Yeri geliyor benzinlikte güneşte yapıyoruz malum imkanlar..
Sonax Spray&Seal'a dediğini yapıp uyguladığımda boncuklanma farksız ama dayanım ise aşırı kötü olmuştu. Subaru'da öncesinde nanolex final finish vardı ama etkisi çok azalmıştı. Onun üzerine uyguladım haliyle ne kadar elimi çabuk tutsamda kuru yerlere de ürünü sıkmak durumunda kaldım ve aracın sağ yarısı sürekli güneş görüyordu açıkçası eskisine oranla leke yapmadı desem yeridir. Ama beni görmen lazımdı, adeta flash gordon gibi hareket ediyordum :D :D Hatta bir ara ayağım hortuma takıldı ve bir güzel kaydım; neyseki yere yapışmadım :)
Dur yahu ben bunun konusunu açacağım hepsini buraya parça parça yazmayayım :D :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sonax Spray&Seal'a dediğini yapıp uyguladığımda boncuklanma farksız ama dayanım ise aşırı kötü olmuştu. Subaru'da öncesinde nanolex final finish vardı ama etkisi çok azalmıştı. Onun üzerine uyguladım haliyle ne kadar elimi çabuk tutsamda kuru yerlere de ürünü sıkmak durumunda kaldım ve aracın sağ yarısı sürekli güneş görüyordu açıkçası eskisine oranla leke yapmadı desem yeridir. Ama beni görmen lazımdı, adeta flash gordon gibi hareket ediyordum :D:D Hatta bir ara ayağım hortuma takıldı ve bir güzel kaydım; neyseki yere yapışmadım :)
Dur yahu ben bunun konusunu açacağım hepsini buraya parça parça yazmayayım :D:D
Tamam ben sustum konuşturmayayım :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ev tadilatı nedeniyle yaklaşık 2 aydır yıkanmayan aracımı yıkadım.

Aracın İçi dışından berbattı.

Önce kirliler

Bir önceki yıkamamda kauçuk paspaslara autoglym supersheen uygulamıştım. Etkisinin devam ettiğini gördüm

Daha sonra aracın dışıma kawazar ile flowey b33 - ceviz karışımı sıktım.

Araç çok kirlendiği için detaylar ile ilgilenmek önem arz etti

Çift kovanın ardından soft99 un kendi süngeri ile uygulanan temizleme ve çizik saklama özelliği olan şampuanı ile yıkadım. Aracın boyasında oluşan hafif lekelenmeleri giderdi. Küçük zift lekelerini çıkardı. Çizik saklama konusunda pek başarılı oldu diyemem. Ancak boya temizliği konusunda fena değil. Ardından da fazla vaktim olmadığı için sonax bsd uygulayıp bitirdim.

İç aksamlarda Auto finesse spritz kullandım. Kapı işleri vb yerlerde markasız fırçamı kullandım.
Bu arada jantlarda ve davlumbazları wheel wholies fırçalarımı kullandım. Şampuan olarak araç çok kirli olduğu için ve bsd uygulayacağım için korumayı öpen şampuan chemical guys maxi suds II kullandım. Billberry de sıkmayı ihmal etmedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ellerine sağlık Can araç kendine gelmiş. B33 ceviz karışımı sağlam kir söküyor.

DENİZLİ

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Bugün aracimda degil evimde bir degisiklik yaptim. Alirim bir hayirli olsununuzu :)

Daha once yaninda acik otoparki olan bir apartman dairesindeydim. Simdi ise kapali otoparkli kucuk bir siteye tasindim. Yeni ev eski evimizden kucuk oldugu icin tum detay malzemelerini sitenin her daireye ait hucre seklinde ayirdigi siginak kismina indirdim. Sansima bizim depo alanini su basmis.

Zemine tahta palet yerlestirdim. Uzerine sunta ve onun uzerine de zeminden su gelmesin diye kalin musamba dosedim.

Fotograflar ile oncesi sonrasi yapalim;

Henuz yonetimle yikama konusunu görüşmedim. Hemen deli demesinler diye. Ama yapabilecek ortam olmasina ragmen sicak bakacaklarini sanmiyorum. Acikcasi dert etmiyorum da cok yakinda benzinlik var. Gec saatlerde orada yapmayi planliyorum yikamalarimi.

Bu da payima dusen park yeri;

Diger park yerleri avm otoparki gibi sutunlar arasında, sansima guzel yer geldi. 2 araçlık yer ve genis bir park alani. Asansor giris kapisinin hemen yaninda. Secme sansim olsa bu kadar guzel yer secemezdim :) ic kisimda oldugu icin biraz karanlik kaliyor. Hemen sensorlu en ucuzundan bir pilli lamba taktim :)

Sizlerle de mutlulugumu paylasmak istedim. İyi dusunenler daha iyisine sahip olsun insallah. Bakalim ne konular cikacak buradan.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi