Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #4,301
Abi benzer durum bizde de var ayakkabıları çıkarıp dezenfektan banyosu yapıyorum ve balkona gidiyorum. Mont ve alt üst giydiğim her şeyi orada çıkartıp ev moduna geçiyorum. Dışarı çıkacakken aynı şeyleri tersten uyguluyorum :D
Obsesifliğime obsesiflikler kattım. Benim eşim birşey demiyor hatta tamam artık abartma diyor ben mokunu çıkarıyorum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
3000 km nin kirini akıttım:dangeer: Ön yıkama azcık ömrü kalan waxı söksün diye 1/15 koch gs çift kova koch nms jantlar hot rims+endurance plastik aksama da 50/50 endurance denedim
Kirliler
temizler

Not:Fotolarda oynama yoktur
Yıkama bitince direksiyonu da af leather cleaner ile temizledim Benzinlikteki basınç makinesinden elime kontaminasyon olmasın diye eldivenle tuttum aparatı arabaya binmeden de cerrahi yöntem olan içeriden dışarı doğru çıkarıp çöpe atttım
Doktordan temiz dedikleri bu olsa gerek:)

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Dün uzun zamandır aklımda olan yazlık jant temizliğini yaptım. Apartmanda bu tarz işler zor olduğundan, yükledim arabaya, 10 km uzaklıkta akrabalara ait küçük bir bahçe var oraya gittim.
Kirli hallerimiz ;

İlk olarak sonax demirtozu temizleyici ile başladım

Yaklaşık 1,5-2 dk çalışmasına izin verdikten sonra detay fırçasıyla müdahale ettim ancak onların fotoğrafını almamışım. Duruladıktan sonra ortaya çıkan manzara bolca zift

En büyük eksikliği bu anda yaşadım, elimde sadece gazyağı ve çok az wd40 vardı maalesef. Kendi çapında iş görüyorlar ancak uzun süre tek tek elle müdahale edip temizlemek gerekiyor. Öyle sıktım aktı olayı yok. Neyse tüm ziftleri ve eski balans yapışkanlarını da temizledikten sonra kasap lastikçilerin tornavida ile açtığı derin çizikler için kendilerini bir güzel andım.
Daha sonra sonax turuncu şampuan, ceviz, eski meg wash mitt ve detay fırçaları ile güzelce temizleyip güneşlenmeye bıraktım.

Finaller

Koruma için şimdilik bir uygulama yapmadım, belki bir tur temizlik polisajı yapar, üstüne Çinli seramik uygularım diye düşünüyorum. Polisaj yapamazsam bu haliyle çinliyi uygulayıp devam ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@CemPektaş

Eline sağlık hocam benimde aynı şekilde uygulamaya ihtiyacım var hatta koruma olarak carbon collective platinium wheels düşünüyordum cyc de kalmadı şuan :aglaa:. Olmadı bir Wax uygularım. Yalnız şu hankook lastiklerden çektiğimiz nedir, 2016 modelde de, 2018 modelde de aynı lastiğe denk geldim sevemedim şu lastiği ne fren mesafesi, ne yol tutuşu, ne ıslak zemin performansı yeterli.

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@CemPektaş

Eline sağlık hocam benimde aynı şekilde uygulamaya ihtiyacım var hatta koruma olarak carbon collective platinium wheels düşünüyordum cyc de kalmadı şuan :aglaa:. Olmadı bir Wax uygularım. Yalnız şu hankook lastiklerden çektiğimiz nedir, 2016 modelde de, 2018 modelde de aynı lastiğe denk geldim sevemedim şu lastiği ne fren mesafesi, ne yol tutuşu, ne ıslak zemin performansı yeterli.
Benim araç comfortline 16 jantlarla geldi üzerinde Michelin energy saver lastikler vardı, ben hiç sevemedim. Sıcak havalarda en ufak yokuşta, biraz hızlı kalkışta vs sarmaya başlıyordu. Geçen sene 17 leri 2. El aldım, üzerinde bu lastikler vardı. Energy saver olanlara göre bence daha iyiler, zaten 1.2 105 hp araçla sakin bir sürüş tarzım var (aksi mümkün değil zira ) o yüzden benim ihtiyaçlarımı şimdilik karşılıyor bu lastikler. Yine 16 ya göre taban genişliği de arttığından, yol tutuş eskiye oranla daha iyi. Tabi başka marka-model lastik kullanmadığım için kullandıklarım arasında karşılaştırma yaptım.
Benim lastikte aradığım ilk kriter konforlu olması, o yüzden bir sonraki lastik seçimimi de muhtemelen buna göre yapacağım. Performansı yüksek bir aracım olmadığından diğer unsurlar ikinci planda kalıyor. Fren mesafesi, yol tutuşu da kesinlikle önemli kriterler tabiki ama benim için tercih sebebi değiller.
Sizin düşündüğünüz marka/model var mı ?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Benim araç comfortline 16 jantlarla geldi üzerinde Michelin energy saver lastikler vardı, ben hiç sevemedim. Sıcak havalarda en ufak yokuşta, biraz hızlı kalkışta vs sarmaya başlıyordu. Geçen sene 17 leri 2. El aldım, üzerinde bu lastikler vardı. Energy saver olanlara göre bence daha iyiler, zaten 1.2 105 hp araçla sakin bir sürüş tarzım var (aksi mümkün değil zira ) o yüzden benim ihtiyaçlarımı şimdilik karşılıyor bu lastikler. Yine 16 ya göre taban genişliği de arttığından, yol tutuş eskiye oranla daha iyi. Tabi başka marka-model lastik kullanmadığım için kullandıklarım arasında karşılaştırma yaptım.
Benim lastikte aradığım ilk kriter konforlu olması, o yüzden bir sonraki lastik seçimimi de muhtemelen buna göre yapacağım. Performansı yüksek bir aracım olmadığından diğer unsurlar ikinci planda kalıyor. Fren mesafesi, yol tutuşu da kesinlikle önemli kriterler tabiki ama benim için tercih sebebi değiller.
Sizin düşündüğünüz marka/model var mı ?

Hocam şuan lastikleri değiştirecek olsam kesinlikle gidip Continental Premium Contact 6 alırdım.

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
@Shirb13, koch ts bende ayni kardesim cok kisa surede toz toplamaya basliyor ustelik camlar acmadigimiz halde yari matligi görüntüsü cok guzel ama tos toplamasi vasat

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Dün uzun zamandır aklımda olan yazlık jant temizliğini yaptım. Apartmanda bu tarz işler zor olduğundan, yükledim arabaya, 10 km uzaklıkta akrabalara ait küçük bir bahçe var oraya gittim.
Kirli hallerimiz ;

Yaklaşık 1,5-2 dk çalışmasına izin verdikten sonra detay fırçasıyla müdahale ettim ancak onların fotoğrafını almamışım. Duruladıktan sonra ortaya çıkan manzara bolca zift

En büyük eksikliği bu anda yaşadım, elimde sadece gazyağı ve çok az wd40 vardı maalesef. Kendi çapında iş görüyorlar ancak uzun süre tek tek elle müdahale edip temizlemek gerekiyor. Öyle sıktım aktı olayı yok. Neyse tüm ziftleri ve eski balans yapışkanlarını da temizledikten sonra kasap lastikçilerin tornavida ile açtığı derin çizikler için kendilerini bir güzel andım.
Daha sonra sonax turuncu şampuan, ceviz, eski meg wash mitt ve detay fırçaları ile güzelce temizleyip güneşlenmeye bıraktım.

Finaller

Koruma için şimdilik bir uygulama yapmadım, belki bir tur temizlik polisajı yapar, üstüne Çinli seramik uygularım diye düşünüyorum. Polisaj yapamazsam bu haliyle çinliyi uygulayıp devam ederim.

Gayet güzel olmuş ellerine sağlık. :alkis:İnce bir polisajla vernik yüzeyini daha homojen bir şekile getirdikten sonra çinli iyi iş yapacaktır. Gerçi bu dediğim tüm korumalar için geçerli

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Kirli hallerimiz ;

Finaller

Ellerine sağlık.Eğlenceli ancak bir o kadar da yorucu bir uygulamadır :alkis:

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Kirli hallerimiz ;

Finaller

Elinize sağlık hocam çok güzel olmuş Çinli yi bence mutlaka uygulayın ben içine 3 kat silmeden 24 saat arayla uyguladım. Kendi su iticiliğinden ziyade üzerine hızlı cila vs ile destekleyince daha fazla tutanabildigini gördüm destek ürününün. Kolay temizleniyor epey . Yoksa eski haline gelmesi 1 kaç bin km ye bakıyor . Kazasız belasız kullanın.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@CemPektaş eline sağlık. Jantlarla uğraşmak tek başına yorucu. Bir daha ki sefere 10 km gitmene gerek yok Cem daha önce de söylediğim üzere bizim garajı kullanabilirsin ;)

@Shirb13, koch ts bende ayni kardesim cok kisa surede toz toplamaya basliyor ustelik camlar acmadigimiz halde yari matligi görüntüsü cok guzel ama tos toplamasi vasat
Abi çok haklısın. Bir de ben bu ürünü toz toplamasın diye kullanmaya başlamıştım. Tozu topladıktan sonra çok bir esprisi yok benim için. Son kez uyguladıktan sonra kararımı vereceğim.

Motorumuz baya kötü durumdaydı yağ kaçaklarımı değil mi çözemediğim şekilde idi. 5 tur yıkamadan sonra kirden %90 oranında kurtuldum
Elinize sağlık hocam gayet güzel görünüyor.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Abi gayet güzel olmuş, darısı bir sonraki uygulamaya:foto:
Yavaş yavaş, buraya atmadığım uygulamarıda var, iç detaylı temizlik, koltuk mekanizma tamiri gibi. Bütün sıvıların değişimi, Soğutma suyu dahil. mekanik bir kaç parça değiştiricem. Yağ kaçaklarını çözdüm gibi, eğer terleme ile ilgili sorun olmazsa.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Ellerinize sağlık. Yıkamada ne kullandınız?
Yağı sökebilecek her şeyi denedim desem, önce balata spreyi kullandım 1 kutu, baktım çıkaramadı, sonra 2-3 tur cevizle yıkadım, yine tam anlamıyla çıkmadı, bir kaç gün sonra tekrardan yıkamak için autobrite just the tonic kullandım, üstünede 3d grand salam kullanarak çözdüm işi. Baya zor olsada kirin ve yağın %90 ı gitti.