Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #4,661
Nasıl yapıldığını anlatan bir video fena olmazdı.
Davlumbazlar.horon tepiyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Davlumbazlara sıra gelecek. Video işi yaparken pek kolay olmuyor. Telefonu sabitlemem gerekiyor bir yere. Ayrıca bazen lastiği söküp bir kaç saat sonra gelip devam ediyorum.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Tam bir ay sabit duran aracımı yıkadım,

class beklediğimden kalabalıktı, o hezeyanın içerisinde malesef fotoğraf çekemedim, hem kalabalık hem eldiven çıkama problemi, virüsten kaçayım vesairesi derken eve kan ter içinde zor attım kendimi;

Sonax jant temizleme spreyine 1/2 ilk defa ceviz denedim, yıkamadan önce ağır kirlerin üzerine sıktım, başlık çok güçsüz ve müsrifti 500ml şişeyi bi yıkamada bitirdim :D

Tam bir ay önce wetcoat uygulamıştım, dışarda duran araçlar için net vasat bir ürün, azami iki haftada yerle yeksan oldu, ayrıca fitillerde bıraktığı iz de cabası oldu, 150liraya sprey şişe almış bulundum.

bundan sonra seal n shine ile devam edeceğim daha fazla tahammül edemiyorum,

neyse sonrası su tutma, koch nms+ufs+çift 5lt kesme bidonlar üstünkörü yıkadım,

Durulama ardından gyeon wetcoat’ı bu sefer acımadan kullandım, bitse de şişeyi cevizle doldursam artık :)

son durulama ve kurulama ile bitirdim.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fren hidroliklerini değiştirdim.
aradaki farkı görebilirsiniz.

Kirli hali üsteki temiz hali alttaki
Bu da çıkan kirli hidrolik sıvısı. 1 litre dot4 yağ kullandım
Çok iyi olmuş değiştiğiniz. Ellerinize sağlık. Mesafe ve hissiyat bambaşka olmuştur artık.
Benim de bu yaz planlarım dahilinde. Hatta değişim için hortum ve sprey başlığı ayarladım zaman kolluyorum

Nakamura

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tam bir ay sabit duran aracımı yıkadım,

class beklediğimden kalabalıktı, o hezeyanın içerisinde malesef fotoğraf çekemedim, hem kalabalık hem eldiven çıkama problemi, virüsten kaçayım vesairesi derken eve kan ter içinde zor attım kendimi;

Sonax jant temizleme spreyine 1/2 ilk defa ceviz denedim, yıkamadan önce ağır kirlerin üzerine sıktım, başlık çok güçsüz ve müsrifti 500ml şişeyi bi yıkamada bitirdim :D

Tam bir ay önce wetcoat uygulamıştım, dışarda duran araçlar için net vasat bir ürün, azami iki haftada yerle yeksan oldu, ayrıca fitillerde bıraktığı iz de cabası oldu, 150liraya sprey şişe almış bulundum.

bundan sonra seal n shine ile devam edeceğim daha fazla tahammül edemiyorum,

neyse sonrası su tutma, koch nms+ufs+çift 5lt kesme bidonlar üstünkörü yıkadım,

Durulama ardından gyeon wetcoat’ı bu sefer acımadan kullandım, bitse de şişeyi cevizle doldursam artık :)

son durulama ve kurulama ile bitirdim.

Eline sağlık kardeşim dün bende dayanamadım yıkamaya gittim. Bir hayli kalabalıktı ve bende kan ter içinde eve gittim:) Bi sorum olucak kardeşim yan panelerdeki yağmurdan sonra oluşan siyah yağmur izleri benim araçtada oluyor araç beyaz olunca daha çok belli oluyor. Ön yıkamada ceviz o izleri sökebildimi merak ettim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Nasıl yapıldığını anlatan bir video fena olmazdı.
Davlumbazlar.horon tepiyor.

Özgür daha iyi bilir ancak şöyle bir bilgi vereyim. Her kaliperin arkasında fren hidroliğinin havasını almak için vidaları var. O vidayı açıyorsunuz frene bir kaç kere basıyorsunuz. Siz frene bastıkça açtığınız vidadan fren hidroliği boşalıyor. Motor kısmından da fren hidrolik yağı kabına yeni hidroliği ekleyerek bütün kaliperlerden aynı işlemi tekrarlıyorsunuz.

Burada dikkat edilmesi gereken bir kaç husus var. Fren hidroliği özelliği gereği havadaki nemi üzerine çekecektir. Bu istemediğimiz bir durum. Bu nedenle fren hidrolik kabını ve yeni aldığınız fren hidroliğinin ağzını uzun süre açık bırakmayınız. Hidrolik yağını değiştirirken sistemde hava kalmamasına özen gösteriniz.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Site içinde yıkama yapmadaki en sevdiğim aletim bosch fontus ile işe giriştim. Ön yıkama otomatik kwazar ile VP ANSF akabinde çift kova Zymöl autowash. Klin ile de kuruladım. Soğuk ve yorgunluk sebepli başka bir işlem yapmadım. Ama fark ettim ki koruma adına hiçbirşey kalmamış. İlk fırsatta waxlanacağız...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Su fontustan alacagim ama cok pahali meret psikolojik sınırımın cok uzerinde :)

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Eline sağlık kardeşim dün bende dayanamadım yıkamaya gittim. Bir hayli kalabalıktı ve bende kan ter içinde eve gittim:) Bi sorum olucak kardeşim yan panelerdeki yağmurdan sonra oluşan siyah yağmur izleri benim araçtada oluyor araç beyaz olunca daha çok belli oluyor. Ön yıkamada ceviz o izleri sökebildimi merak ettim.
Selam :)

Kapalıdır diye pek ümitsizdim ama evden kaçan erkekler; berber ve kahvehane olmayınca kendini yıkamaya atmış sanırım :D 15peron+kuyruk vardı

Cevizdeki “amatör” ilk gözlemim kirleri olabildiğince gevşetiyor ve kolay yıkanabilir hale getiriyor.

Yağmur izlerini tek başına sökmedi ama ufs ile yanlarda ve diğer tüm panellerde tek hamle ile bir aylık kiri çıkabildim,

Resimlerde görünen gibi bir çok yerde toz/kum birikmesi vardı hepsi anına çözünüyor ve yağlı bir yapısı var akmaya başlıyor,

en çok davlumbazdan aşağı süzülmesini merak etmiştim ona bir dahaki sefer bakacağım :D

Nakamura

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam :)

Kapalıdır diye pek ümitsizdim ama evden kaçan erkekler; berber ve kahvehane olmayınca kendini yıkamaya atmış sanırım :D 15peron+kuyruk vardı

Cevizdeki “amatör” ilk gözlemim kirleri olabildiğince gevşetiyor ve kolay yıkanabilir hale getiriyor.

Yağmur izlerini tek başına sökmedi ama ufs ile yanlarda ve diğer tüm panellerde tek hamle ile bir aylık kiri çıkabildim,

Resimlerde görünen gibi bir çok yerde toz/kum birikmesi vardı hepsi anına çözünüyor ve yağlı bir yapısı var akmaya başlıyor,

en çok davlumbazdan aşağı süzülmesini merak etmiştim ona bir dahaki sefer bakacağım :D
A.selam:)
Bende boştur hayaliyle gittim.Fakat şok oldum:) Benimde cevizi ilk denememdi aracım aynı seninki gibiydi toz/kum içindeydi ve tek seferde söktü attı. Yağmur izleri hariç
Davlumbazlari bende birdahakine deniyeceğim inşallah

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Site içinde yıkama yapmadaki en sevdiğim aletim bosch fontus ile işe giriştim. Ön yıkama otomatik kwazar ile VP ANSF akabinde çift kova Zymöl autowash. Klin ile de kuruladım. Soğuk ve yorgunluk sebepli başka bir işlem yapmadım. Ama fark ettim ki koruma adına hiçbirşey kalmamış. İlk fırsatta waxlanacağız...

Haydaa böyle bi' alet mi varmış?
Ev değiştirmek ütopyası yerine böyle bi' şey mi alsam acaba? :)
Apartmanın kapalı otoparkında yıkanmaz gerçi. Sokak da çok kirli ve tozlu.
Yine bilemedim. :)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir

Doğru videoyumu izledim acaba hortum bağlamaya gerek kalmadan elektrik takmadan mobil yıkama kaç litre su alıyor bu meret birde yeterlimi yıkama için

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

Celal yarışmaya katıl yapacağın uygulama ile. O aracın rengi ile 1. bilemedin 2. lik kesin:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Muhtemelen incelemissinizdir ancak birkac video koyayim benimde aklim karismaya basladi:)

Teşekkür ederim :)

İzledim, ne var ne yok izledim ürün ile ilgili. tahmin edebiliyorum 3 aşağı 5 yukarı performansını. 750 Tl olsa hemen alırım, ama 1400-1500 için beklemedeyim :) Çılgın bir kampanya olur belki diye.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hava yağmurlu ve bagajım karmakarışıktı bagajı düzenledim ve dandik bagaj çantama dandik bir çözüm buldum:D İçi sürekli dökülüyordu pütür pütür bezleri zaten mahveder diğer şişe ürünlerin de üzerine dökülüyordu çantayı acemilik zamanlarımda almıştım tavsiye etmem tabiki:)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Haydaa böyle bi' alet mi varmış?
Ev değiştirmek ütopyası yerine böyle bi' şey mi alsam acaba? :)
Apartmanın kapalı otoparkında yıkanmaz gerçi. Sokak da çok kirli ve tozlu.
Yine bilemedim. :)
Kapalıda yıkama konusu düşünülebilir tabi :taraa: kapalıda rüzgar yok güneş yok.. yıkama sonrası ne wax atılır be yav :dangeer:

1500 tl olmasi disinda hicbir sorunumuz yok :) canli gorsem deger mi degmez mi karsr verecegim ama imkan ommadi hic

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
istanbuldasın hocam, başakşehir tarafında yolun düşer ederse inciğine cinciğine kadar bızıklayabilirsin. hatta bir yıkama da yapabilirsin :)