Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #5,161
Herkese günaydın, bu akşam rutin klavye temizliği dışında yıllık yaptığım detaylı temizliğini size paylaşmak istedim.:) İşime bağlı olarak günde en az 6-7 saat harcadığım için temiz olmak zorunda ve çok sık kirleniyor, 2-3 günde bir temiz bir bez ile rutin temizliği yapıyorum.:D

Gelelim uygulamama ilk başta tek tek tuşları söküp bir kaba koydum, ardından bütün parçaları söküp tek tek temizledim.
Temizlerken 1:30 KC Green Star kullandım, tuşların kirini görüyorsunuz. Ve hepsini balkona çıkartıp kurumaya bıraktım sonrasında teker teker taktım, en son da Pink Sheen ile korumaya aldım. Tuşlara Pink Sheen sürmemeye çalıştım.:)

Ellerine sağlık, klavye için en etkili temizliği yapmışsın :D

Değişikliği ben değil de bir başkası derinlemesine yapmış. Arazide böyle derin çizik olmuyor :/
Geçmiş olsun abi. ülkemizde maalesef böyle insanlar çok.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Değişikliği ben değil de bir başkası derinlemesine yapmış. Arazide böyle derin çizik olmuyor :/
Çok geçmiş olsun, denk geldi mi yakalayıp mahallede ibret-i alem yapacaksın o zaman bidaha yaklaşan olmaz arabaya. Benim park ettiğim yerin yanına park ederken bile çekiniyor artık insanlar.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
@carking58 jantlar cms, kışlklar bunun üstünde.orjianlde yazlıklar var. benimde hoşuma gidiyor modeli.
Bence Volvo'nun bakıp örnek alması lazım, bir çok OEM janttan daha çok yakışmış çok zevkli bir tercih olmuş

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi senin ses, Onur Abi'nin uygulama becerisi ve bilgisi, Enes'in yaratici kamera oyunlari ile mukemmel bir kanal olur :)

@Endotown
@onurçiko

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben oradan artık yürür giderim :D :D Bir bakarsın her reklam, çizgi film, dizi de benim sesim var :D :D

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Flowey Ev12 , B33 eşliğinde yıkandık, Wizard ve Spark eşliğinde kurulandık, Spark işini baya iyi yapıyor tavsiye ederim. İç kısımda Mothers Protectant , kapı içlerinde Finale kullandık. Koruma olarak kıştan kalma fusso vardı durumu iyi olunca dokunmadım :)

Ekli dosyayı görüntüle 19521
Ekli dosyayı görüntüle 19522
Ekli dosyayı görüntüle 19523
Ekli dosyayı görüntüle 19524
:nazar::nazar::nazar:
Adminim sizin beyaz gerçekten ayrı parlıyor elinize sağlık:nazar:
Herkese günaydın, bu akşam rutin klavye temizliği dışında yıllık yaptığım detaylı temizliğini size paylaşmak istedim.:) İşime bağlı olarak günde en az 6-7 saat harcadığım için temiz olmak zorunda ve çok sık kirleniyor, 2-3 günde bir temiz bir bez ile rutin temizliği yapıyorum.:D

Gelelim uygulamama ilk başta tek tek tuşları söküp bir kaba koydum, ardından bütün parçaları söküp tek tek temizledim.
Temizlerken 1:30 KC Green Star kullandım, tuşların kirini görüyorsunuz. Ve hepsini balkona çıkartıp kurumaya bıraktım sonrasında teker teker taktım, en son da Pink Sheen ile korumaya aldım. Tuşlara Pink Sheen sürmemeye çalıştım.:)

Detayın hakkı verilmiş elinize sağlık:)

Geçmiş olsun hocam bir şey demiyorum ne diyeyim kültür seviyesi meselesi insanlık meselesi:aglaa:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Benzinlikte fotoğrafsız bir yikama yaptim.

İlk olarak jantlar icin kwazar 1 litre sprey sise icerisine 100 ml flowey r1 50 ml r10 koydum kalani su. Jantlar tertemiz cikti hic temas etmedim. Cok kirli degillerdi zaten. Bu karisimi bagajda fusso olan kisimda beklettim biraz. R1 koruma dostu muydu animsayamadim yine de sansimi denemek istedim. Kaputa da bu karisimdan siktim cunku orada da 2 kat tw ceramic vardi.
Sonra duruladim, aldim kenara ön yikamada 75 ml ceviz 75 ml b33 2 litre secho icerisinde kullandim. Urunler akmadan hemen kovadaki 50 ml b33 ve 50 ml sonax turubcu ile cift eldiven tek kova yikamaya gectim. Araba sadece tozluydu bu asamayi sadece korumalari tamamen sokmek icin yaptim. Acele etmeden sampuanlari yedire yedire yaptim yikamayi. Sampuanlar ne kadar uzun durursa o kadar fazla sökücü oluyor korumalar icin.

Bunlar kurumadan cektim perona, sıktım benzinlik kopugunu :)

Durularken bir baktim korumalardan eser yok. Fusso dahil yuzeyde hicbir koruma kalmadi.

Araba cirilciplak ve 4 gunluk karantinaya hazir bekliyor :)

Uygulamalardan once bir kere daha toz almak hem de yikama makinesini test etmek icin bir ufak yikama daha yaparim herhalde. Ardindan 2 kat m700 gecip oyle uygulama yapmayi planliyorum.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir

Yok artık. BU ne biliomusun feşit bişey olmuş .Tek tek sök tak tak. Parça artmadı mı? :D

Çok geçmiş olsun sizede ama geçer gibi duruyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yok artık. BU ne biliomusun feşit bişey olmuş .Tek tek sök tak tak. Parça artmadı mı? :D

Çok geçmiş olsun sizede ama geçer gibi duruyor.
Yok abi artmadı :D İlk fotoğrafını çektim sonra baka baka taktım, bazı tuşlar kırıldı ama hızlı yapıştırıcı ile yapıştırdım.:komik:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
İçeriği ile paylaşırsanız bizde arabaya stok yaparız.:)
Babam biraz pinpiriklidir arabadaki ilk yardım seti, yangın tüpü vs konularında, bu da arabada orijinal haricinde duran 2. ilk yardım çantası. Sürekli bagajda taşındığı için oldukça kirlenmişti ben de hem içindeki tibbi malzemeleri güncellemek hem de bir kirini alayim diyerek detay köşesinde ağırladım kendisini Hatta arabanin bagajındaki herşey şuan evde, tek tek temizleniyor hepsi. Hafta sonu koltuk ve taban halısına girmek niyetindeyim, önümüzdeki hafta içi de bir dış detayına girişirsem bayram temizliği yapmış olacağız sanırım Elimden geldiği kadar tüm işlemleri fotoğraflamaya çalışyorum yakında sırayla paylaşırım hepsini.

Son olarak doğru mu anladım bilmiyorum ama ilk yardım çantasının içeriği şu şekilde:

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Ellerine sağlık. Nasıl kirlenmiş öyle? Benimki kim bilir ne halde. Bir ara ben de sökeyim :saskin: