Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öne çıkan konu #5,461
Merhaba arkadaşlar bugün yağmur yağacağını bile bile aracı yıkadım. Yeni malzeme toparladığımdan bazı temizlikleri ilk kez yaptım. Çok aceleye geldiğinden ve telefonun şarjı olmadığından fazla resim çekemedim.

Jant temizliyici Tchibo'yu Divortexin elmalı cilalı şampuanı ile,
Lastik temizle fırçasısı olarak hanımın malzemelerinden aldığım :) Banat marka fırçayıda Kwazar ANSF ile,
Ön yıkamayı Kwazar + ANSF ile yaptım. Fakat kwazar tam köpük kıvamı atmıyor. 3 başlığıda denedim. Beyaz başlık için bulaşık süngeri koydum yine de fayda etmedi ama çözeceğim :) 2 kere denedim aslında hem 50 ml hem de 100 ml ANSF'de çok fark göremedim. @cabay hocam önerin olur mu miktar için?
Lastikleri de favori 3D Magic Dressing ile Workstuff aplikatör ile kullandım. Çok rahat gerçekten..

İçinde kapı eşikleri çok çamurluydu. VP 1:10 APC ile temizledim. Bütün iç kısmı favorimiz AF Spritz ile geçtik.

Biliyorum yarın yağmur yağacak :taraa:

Jantların Temizliği:

Lastik Temizliği:

Ön Yıkmada Kwazar ilk defa kullandım.

Banana Gloss ile çift kova yıkadık..

Twisted pile havlu ile kurulama kesinlikle rahatlık üst kısımlar bununla, araç tamponlar ve kapı altlarına Spark havlu ile geçtim :)

Banana ve Wizard için tekrardan teşekkürler @MoonDance hocam.

Lastiklerde 3D Magic Dressing :

Ve final...

Merhaba size kwazar ile kendi deneyimlerime dayanarak 3 tane tavsiyede bulunabilirim. Birinci olarak ben 40 ml Valet Pro SF ile 20 ml C.G Mr.Pink kullanıyorum. 20 ml Mr pink + 40ml SF, 100 ml SF'dan neredeyse 2 kat daha kıvamlı oluyor. Bunu da Youtube'daki alman detaycılar vasıtasıyla öğrendim. Bir diğeri ise şebeke suyu kullanmamanız. Benim şebekem çok kireçli ve bu nedenle köpük performansımı çok etkiliyor. Hazır su kullanıyorum. Fark gözle görülür oluyor. Son olarak da karışımı tam pompayı kullanmadan önce hazırlamanız. Ben evde hazırlayıp çıkıyordum benzinlikte zaman kazanmak adına ama tesadüfen her şeyin aynı oldu şartlarda evde hazırladığımdan daha kıvamlı oldu. Sanırım geçen sürede çok homojen bir hale geliyor.

Son düzenleme:

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Merhaba size kwazar ile kendi deneyimlerime dayanarak 3 tane tavsiyede bulunabilirim. Birinci olarak ben 40 ml Valet Pro SF ile 20 ml C.G Mr.Pink kullanıyorum. Mr pink'in 20 ml + 40ml SF, 100 ml SF'dan neredeyse 2 kat daha kıvamlı oluyor. Bunu da Youtube'daki alman detaycılar vasıtasıyla öğrendim. Bir diğeri şebeke suyu kullanmamanız. Benim şebekem çok kireçli ve bu nedenle köpük performansımı çok etkiliyor. Hazır su kullanıyorum. Fark gözle görülür oluyor. Son olarak da karışımı tam pompayı kullanmadan önce hazırlamanız. Ben evde hazırlayıp çıklıyordum benzinlikte zaman kazanmak adına ama tesadüfen her şeyin aynı oldu şartlarda evde hazırladığımdan daha kıvamlı oldu. Sanırım geçen sürede çok homojen bir hale geliyor.
Çok teşekkürler hocam ANSF + B33 olarak deneyeceğim bende. Beyaz başlığını bulaşık süngeri ile 8 kat yaptım ama çok fark olmadı köpükte bende anlamadım. Denemelerim devam ediyor. Pompada aldım fakat istediğim kıvamı elde edemediğim için pompayı delmedim.

60 ml şampuan + 1940 ml su mu yapıyorsunuz?

@csg hocam sizin IK foamer Pro2'yi merak etmiyor değilim.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Çok teşekkürler hocam ANSF + B33 olarak deneyeceğim bende. Beyaz başlığını bulaşık süngeri ile 8 kat yaptım ama çok fark olmadı köpükte bende anlamadım. Denemelerim devam ediyor. Pompada aldım fakat istediğim kıvamı elde edemediğim için pompayı delmedim.

Aslında tr de olsa veya getirilebilse marolex axel 2000 çok daha iyi duruyor ik pro2 den. Daha önce @SubaruOutback hocam hatta konu da açmış ama temin edemedi sanırım.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir

Hocam muhtemelen B33 ters etki yaratacak köpük kıvamı daha da sulanacak. İlginçtir ki benim kullandığım bütün şampuanlar(Gyeon Bathe+, essence, Vp concentrated, nanolex pure) köpüğü yoğunlaştırması gerekirken daha da sulu hale getirdi. Özellikle gyeon essence ile resmen su atıyor çok ilginç. Youtube'da bu şekilde kullanan herkes CG kullanıyor. Geneli Mr.Pinki, bir kaçı da maxi suds grubu diğer CG ürünlerini. Bu yüzden Mr.Pink aldım ve adamların demek ki bir bildiği varmış dedim.
Ben iki litreyi tam doldurmuyorum. 40ml SF bazen de Foamula, 20 ml de Mr.pink. 1600-1700 arası da içme suyu koyuyorum.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bugün de oğlum ile iç temizlik yaptık elimizden geldiğince.çok fotoğraf ile sizi boğmak istemedim.Plastik kısımlar için gyeon preserve deri ve alcantara için kc po kullandım.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerinize sağlık ikinizinde. Allah bağışlasın

Preserve'yi sulandırmadan kullandınız değil mi?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@EKU ansf ve b33 kullanma amacınız tam olarak nedir? Birbirine ters iki şampuan. Biri koruma sökücü biri koruma dostu. Tek amaç köpük ise pompayla yapacağınız köpüğün hiç bir faydası olmadığını söyleyeyim.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Hocam muhtemelen B33 ters etki yaratacak köpük kıvamı daha da sulanacak. İlginçtir ki benim kullandığım bütün şampuanlar(Gyeon Bathe+, essence, Vp concentrated, nanolex pure) köpüğü yoğunlaştırması gerekirken daha da sulu hale getirdi. Özellikle gyeon essence ile resmen su atıyor çok ilginç. Youtube'da bu şekilde kullanan herkes CG kullanıyor. Geneli Mr.Pinki, bir kaçı da maxi suds grubu diğer CG ürünlerini. Bu yüzden Mr.Pink aldım ve adamların demek ki bir bildiği varmış dedim.
Ben iki litreyi tam doldurmuyorum. 40ml SF bazen de Foamula, 20 ml de Mr.pink. 1600-1700 arası da içme suyu koyuyorum.
Çok teşekkürler hocam mr. Pinke bakacağım bu köpük olayı gerçekten fantazi. Foam lance gibi atmasını bekliyoruz :)

Sizin köpük görseliniz var mı?

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
@EKU ansf ve b33 kullanma amacınız tam olarak nedir? Birbirine ters iki şampuan. Biri koruma sökücü biri koruma dostu. Tek amaç köpük ise pompayla yapacağınız köpüğün hiç bir faydası olmadığını söyleyeyim.
Köpük için Berkay hocam. Kwazar sulu köpüklü atıyor. Bunun için demiştim :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Köpük için Berkay hocam. Kwazar sulu köpüklü atıyor. Bunun için demiştim :)
köpüğü arttırmak için b33 kullanırsanız bu sefer korumanın ömrünü yersiniz ona dikkat edin wax vs. varsa hatırlatmak istedim. Normal pompayla da kullansanız ansf yi hiç bir şey değişmiyor temizlikte :)

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
köpüğü arttırmak için b33 kullanırsanız bu sefer korumanın ömrünü yersiniz ona dikkat edin wax vs. varsa hatırlatmak istedim. Normal pompayla da kullansanız ansf yi hiç bir şey değişmiyor temizlikte :)
berkay hocam şimdi konu ile alakasız ama bu kwazar köpük pompası ile en iyi köpüğü yapan ön yıkama şampuanı hangisi. ona göre satın alırım valet pro formula var elimdw ,floweyden sipariş geçtim ön yıkama şampuanı ev13 müydü neydi tam adını hatırlamıyorum.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
berkay hocam şimdi konu ile alakasız ama bu kwazar köpük pompası ile en iyi köpüğü yapan ön yıkama şampuanı hangisi. ona göre satın alırım valet pro formula var elimdw ,floweyden sipariş geçtim ön yıkama şampuanı ev13 müydü neydi tam adını hatırlamıyorum.

Valet Pro foamula iyidir köpük kıvamı daha yoğun düz Valet pro snow foama göre. Ama bence snow foam bir tık daha iyi kir çözüyor. Advanced snow foam olanını kullanmadım. Mavi Auto Finesse Avalance de öneririm o hepsinden iyi bence ama biraz pahalı oluyor birim maliyeti hesabında.

csg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Yarın bir aksilik çıkmazsa b33'le birlikte bir video çekeceğim :)

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Valet Pro foamula iyidir köpük kıvamı daha yoğun düz Valet pro snow foama göre. Ama bence snow foam bir tık daha iyi kir çözüyor. Advanced snow foam olanını kullanmadım. Mavi Auto Finesse Avalance de öneririm o hepsinden iyi bence ama biraz pahalı oluyor birim maliyeti hesabında.
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.deneme için alabilirim.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Merhaba arkadaşlar bugün yağmur yağacağını bile bile aracı yıkadım. Yeni malzeme toparladığımdan bazı temizlikleri ilk kez yaptım. Çok aceleye geldiğinden ve telefonun şarjı olmadığından fazla resim çekemedim.

Jant temizliyici Tchibo'yu Divortexin elmalı cilalı şampuanı ile,
Lastik temizle fırçasısı olarak hanımın malzemelerinden aldığım :) Banat marka fırçayıda Kwazar ANSF ile,
Ön yıkamayı Kwazar + ANSF ile yaptım. Fakat kwazar tam köpük kıvamı atmıyor. 3 başlığıda denedim. Beyaz başlık için bulaşık süngeri koydum yine de fayda etmedi ama çözeceğim :) 2 kere denedim aslında hem 50 ml hem de 100 ml ANSF'de çok fark göremedim. @cabay hocam önerin olur mu miktar için?
Lastikleri de favori 3D Magic Dressing ile Workstuff aplikatör ile kullandım. Çok rahat gerçekten..

İçinde kapı eşikleri çok çamurluydu. VP 1:10 APC ile temizledim. Bütün iç kısmı favorimiz AF Spritz ile geçtik.

Biliyorum yarın yağmur yağacak :taraa:

Jantların Temizliği:

Lastik Temizliği:

Ön Yıkmada Kwazar ilk defa kullandım.

Banana Gloss ile çift kova yıkadık..

Twisted pile havlu ile kurulama kesinlikle rahatlık üst kısımlar bununla, araç tamponlar ve kapı altlarına Spark havlu ile geçtim :)

Banana ve Wizard için tekrardan teşekkürler @MoonDance hocam.

Lastiklerde 3D Magic Dressing :

Ve final...

Elinize sağlık çok guzel bir yıkama olmuş. Kwazar benide üzdü. sonra siyah kafanın nozul arkasına bir adet keçe koydumarkasına kendi nozulu fln kapattım öle biraz daha iyi oldu ama gene tatmin etmedi. sonra forumda dolaşırken konusu açıldı gene bir arkadaş siyah olana mıydı maviyemi tam hatırlamıyorum ama sadece keçe koymuş 2-3 kat o şekilde daha iyi attığını söyledi hatta resminide görmüştüm o yüzden sormuştum. Secho var bende modifiye ettim sadece keçe var ağzında o bile daha hoş köpük yapıyor hatta bgn yıkamaya onu götürdüm kwazarı evde bıraktım. b33 + ev13 denedim yok olmadı. b33 sade koydum gene olmadı. b33 + ceviz koydum garip şekilde köpük yaptı ama çok yavaşladı pompa. tır tır atım yaptı. birde sadece keçe koyup öle deneyeceğim. bakalım
Bu arada finali siz kutuplara koyup çekmişsiniz :D yani biraz bize yakın olursa daha hoş gözükür. aslında ben bunu biliyorum giderken ah final fotosu dioosun olduğun yerden çekiyorsun :D

Sökmeye devam

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Voltranı oluşturtuğun gün beni etiketle o konuya ordan sana videolu alkış yapıcam :D

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Elinize sağlık çok guzel bir yıkama olmuş. Kwazar benide üzdü. sonra siyah kafanın nozul arkasına bir adet keçe koydumarkasına kendi nozulu fln kapattım öle biraz daha iyi oldu ama gene tatmin etmedi. sonra forumda dolaşırken konusu açıldı gene bir arkadaş siyah olana mıydı maviyemi tam hatırlamıyorum ama sadece keçe koymuş 2-3 kat o şekilde daha iyi attığını söyledi hatta resminide görmüştüm o yüzden sormuştum. Secho var bende modifiye ettim sadece keçe var ağzında o bile daha hoş köpük yapıyor hatta bgn yıkamaya onu götürdüm kwazarı evde bıraktım. b33 + ev13 denedim yok olmadı. b33 sade koydum gene olmadı. b33 + ceviz koydum garip şekilde köpük yaptı ama çok yavaşladı pompa. tır tır atım yaptı. birde sadece keçe koyup öle deneyeceğim. bakalım
Bu arada finali siz kutuplara koyup çekmişsiniz :D yani biraz bize yakın olursa daha hoş gözükür. aslında ben bunu biliyorum giderken ah final fotosu dioosun olduğun yerden çekiyorsun :D

Voltranı oluşturtuğun gün beni etiketle o konuya ordan sana videolu alkış yapıcam :D
Koray hocam kutup yorumuna bayıldım. Sesli güldüm valla:heyecan:

Bidahakine yakın kadraj çekim yapacağım :)

Kwazar için sizinle aynı fikirdeyim köpük kıvamını tam istediğim şekilde alamadım. Ama denemelerim devam ediyor. Birşey bulursam sizi de bilgilendiririm :)

Ben beyaz olan başlığın içini çıkarıp 5 kat bulaşık süngeri koydum banamısın demedi valla alet :)
Birde xiaomi pompa aldım bunun içinde kullanmaya. Tam kıvam almadan makinayıda delmek istemiyorum :taraa:

Bugünden yağmurlu bir fotoğrafımızda olsun..