Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #6,461
Ben aşağı yukarı her yıkamada kullanıyorum. Daha rengi solan, tuhaf hale gelen bir parça olmadı. Tek dezavantajı veya avantajı mevcut ve zayıflamış cilayı, waxı söküp atıyor. Seramik veya fayans tipi nano teknolojik hede hödelerde kullanma tecrübem olmadı.
Lakin, Subaru'ya ne sürdüysem B33 ona pek birşey yapamadı. Gerçi onun üzerine en son veya sondan önce ne uyguladım inan hatırlamıyorum.
Duster'ı kobay niyetine kullanıyorum. B33, X50'yi acımadan söküp atıyor. Gerçi onun canı zaten fazla yok, B33'ü görünce kayınvalidesini gören damat misali ziyadesiyle ben kalkıp gideyim diyor :D:D
Vaktiyle Atas markasının DLS serisinden bir şampuanı kullanmıştım o sağolsun boyasız dış plastikler ile boyasız hassas olan parçaların canına okumuştu. Niye böyle düşünüyorum, çünkü bir ara bitsin de kurtulayım diye azar azar da olsa DLS kullanmıştım. Elimdeki tek şüpheli dolayısıyla o oldu. Halen 5-6 yaşında bir DLS 150 500ml şişede duruyor. Bugün autoglym polar blast'ın nasıl icabına baktıysam belki bir deli anımda DLS'yi de kameraların ve görgü tanıklarının olmadığı bir yer ve zamanda ortadan kaldırırım :D:D KEndimi şu aralar ürün mafyası gibi görmeye başladım. Sen, ben mi evet evet sen, kaçtır o rafta duruyorsun bir moka yaradığın da yok, gel seninle bir gezintiye çıkalım. Aman abi, yapma abi, diyenlerin bile gözünün yaşına bakmıyorum. :D:D
Bir daha yüzüne bile bakmayacağım ürünü bitirdiğimde ve şişesini çöpe attığımda nasıl bir rahatlama geliyor anlatamam. Meğer içimde atmak isteyip atamadığım ne de çok ürün saklamışım :D Deponun adını kırmızı depo olarak değiştireceğim. :D:D
Süper bilgilendirme teşekkür ediyorum:) benim de var öyle len bunu niye almisim dediklerim ama yarise saklıyorum onları :) en son cinli seramik vardı ne yapsam dediğim en son forumda plastiklere kullandılar mesela. O yüzden atamıyorum bir gün ise yarar umudu ile :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
:sırıtan1::sırıtan1::sırıtan1: Hocam cok komiksin valla ya kirmizi depoya cok guldum :sırıtan1::sırıtan1: ben b33 u forum kampanyasindan almistim ozamandan beri 1:100 sulandiriyorum simdiye kadar bi zararini gormedim ustunede genelde pw turtle wax dry&shyne bide soft99 un sari sampuanindan kullandim (bende senin dusteri kobay olarak kullandigin gibi arabayi her yikamamda karisik urun kullaniyorum:) en son bunlarin hepsini yuzeyden sokup atsin wax uygulayim diye 1:50 b33 kullandim ama hala yuzeyde biraz boncuklanmalar vardi. Bi yerde yanlismi yapiyorum acaba?
Bazı ürünler B33 ve benzeri ürünlere karşı ilk yıkamada canlarını vermiyorlar. O nedenle bana göre ortada bir yanlış yok :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Duster'ı yıkadım :)
Video çekmeye vakit olmayacağı için yanıma kamerayı almadım. Keşke alsaydım da son kez autoglym polar blast için video çekerdim. Ürünü ilk sefer biraz kaçırma yapan foam lance ile denemiştim. Bugün de köpük yapan pompa ile denedim.
Ürünün tek artısı köpüğün kurumadan uzun süre yüzeyde kalabilmesi. Başka da hiçbir artısı yok. Görüntüde kirler gitti sanıyorsun ama malesef %100 temizlik yapamıyor. Yani B33 ve benzeri bir ürüne alışanlar malesef üründen benim gibi aradığını bulamaz.
Neyseki polar blast'ı bugün bitirdim ve bir daha görüşmemek üzere kendisini kocaman bir hayır ile çöp tenekesine uğurladım. Nasıl rahatladım anlatamam. Keşke daha önce bitirseydim.
Malesef hiç parasının ürünü değil. Hem de sarfiyatı da fazla. İşin enteresan kısmı, foam lance'de kullandığımdan daha fazlasını kullandım ama yine olmadı. Temizlik kabiliyetini malesef beğenmedim. :(
Ha bu arada ilk defa kc PW'yi kullandım. Açıkçası boncuklanması ve parlaklık hissiyatı flowey x50'den 1-2 tık daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Pw nin boncuklaması konusunda hemfikiriz, kesinlikle çok daha boncukluyoe Pw ama parlaklık konusunda bence x50 daha başarılı gibi geliyor bana. Ayrıca Pw de leke ve tortu bırakma da yaşadım ben bir kaç kez.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Pw nin boncuklaması konusunda hemfikiriz, kesinlikle çok daha boncukluyoe Pw ama parlaklık konusunda bence x50 daha başarılı gibi geliyor bana. Ayrıca Pw de leke ve tortu bırakma da yaşadım ben bir kaç kez.
x50 bence de sanki daha parlak ama dayanımı çok zayıf geldi bana.pw güzel boncuk ve dayanımı bir tık daha iyi,ön cam ve yan camlarda kaportadan daha fazla dayanım gösterdi. X50 yi bol bol sıkıp bitirdim pek beğenemedim.Bugün wetcoat uyguladım dünya varmış dedim :)

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ha bak evet leke konusunu atlamıştım. Bilerek güneşte nadasa bıraktım camlarda biraz leke oldu. Silince çıktı. X50'de leke olmadı lakin X50 asidik bir ürün. Belki lekeleri asidik olması ile elimine ediyordur.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ben aşağı yukarı her yıkamada kullanıyorum. Daha rengi solan, tuhaf hale gelen bir parça olmadı. Tek dezavantajı veya avantajı mevcut ve zayıflamış cilayı, waxı söküp atıyor. Seramik veya fayans tipi nano teknolojik hede hödelerde kullanma tecrübem olmadı.
Lakin, Subaru'ya ne sürdüysem B33 ona pek birşey yapamadı. Gerçi onun üzerine en son veya sondan önce ne uyguladım inan hatırlamıyorum.
Duster'ı kobay niyetine kullanıyorum. B33, X50'yi acımadan söküp atıyor. Gerçi onun canı zaten fazla yok, B33'ü görünce kayınvalidesini gören damat misali ziyadesiyle ben kalkıp gideyim diyor :D:D
Vaktiyle Atas markasının DLS serisinden bir şampuanı kullanmıştım o sağolsun boyasız dış plastikler ile boyasız hassas olan parçaların canına okumuştu. Niye böyle düşünüyorum, çünkü bir ara bitsin de kurtulayım diye azar azar da olsa DLS kullanmıştım. Elimdeki tek şüpheli dolayısıyla o oldu. Halen 5-6 yaşında bir DLS 150 500ml şişede duruyor. Bugün autoglym polar blast'ın nasıl icabına baktıysam belki bir deli anımda DLS'yi de kameraların ve görgü tanıklarının olmadığı bir yer ve zamanda ortadan kaldırırım :D:D KEndimi şu aralar ürün mafyası gibi görmeye başladım. Sen, ben mi evet evet sen, kaçtır o rafta duruyorsun bir moka yaradığın da yok, gel seninle bir gezintiye çıkalım. Aman abi, yapma abi, diyenlerin bile gözünün yaşına bakmıyorum. :D:D
Bir daha yüzüne bile bakmayacağım ürünü bitirdiğimde ve şişesini çöpe attığımda nasıl bir rahatlama geliyor anlatamam. Meğer içimde atmak isteyip atamadığım ne de çok ürün saklamışım :D Deponun adını kırmızı depo olarak değiştireceğim. :D:D
Abi senin şu yazılarına hayranım haberin olsun :)

bugün mesaim boşa çıkınca bi kaçamak yapayım dedim. Kwazaar pompa-xiaomi ortaklığı ile vallet pro şampuan kullandım. Buhar makinesi ile söyle bir geçtim sonrasında çizik gidermek adına. Ardından srp uygulayıp sildim. Sonrasında dayanimini arttirir umuduyla jetseal uyguladım. Kurulama bezi olarak @Tonyukuk07 dan edindiğim black hole bezi kullandım. Gyeona göre mükemmel geldi bana. Yıkarken pole star yikama eldiveni kullandım. Sanayiye giden adamın psikoloğa ihtiyacı kalmıyor. Herkese mutlu günler :)
Ellerinize sağlık, maşallah ateş ediyor

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Evde acunun kanalı açık kalınca bilinçaltına yerleşiyor demekki kırmızılar:saskin:
Tek kullandığım idrolak ve plak2r pişman değilim çünkü bitince o gelen rahatlama hissini bedel ödemeden yaşadım çok şükür:digidik:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi senin şu yazılarına hayranım haberin olsun :)
Güldürürken sadece guldureyim dedim ama arada düşündürmüş de olabilirim :)
Sağolasın, bende senin yazılarının, konularının takipçisiyim :)
Evde acunun kanalı açık kalınca bilinçaltına yerleşiyor demekki kırmızılar:saskin:
Tek kullandığım idrolak ve plak2r pişman değilim çünkü bitince o gelen rahatlama hissini bedel ödemeden yaşadım çok şükür:digidik:
Evde olmanın zararları işte. Ben belgesel seyretmeyi seviyorum.Hanım sağolsun belgesel pek sevmez. Ona acı, dram, korku, aksiyon lazım. Tv8'i de pek sevmem. Mutfakta oyalanirken açıyor o acı fışkıran yapımları, haliyle bende duyuyorum.
Sonra sonuç bu oluyor :)
Sol yanım alev alev yanarken, krem bulurum diye kırmızı odaya baktım. Aradığımı bulamadım, sanırım bu ev benim kaderime karışıyor. :D
Eşim komşuyu aradı onlarda krem varmış, dedim ayıp olur sen çal onların kapısını :D

Daha uzar gider bu böyle :)

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Hazır karantina başlamışken otoparka kaçtım en son seryum oksit-ceri glass uyguladığım şoför camına dr beasleys glass serum uyguladım. Öncesinde wurth kopuk ile sildim tabi. (Aslında zamanında yağmur kaydirici zannedip almıştım dr beasley’i. Ulen bu sular niye az kayıyor diyip kıllanmıştım. Sonra bi baktımki meğer camda çizilmeyi önleyen bir zamazingo imiş) :) bi ara nasiol yağmur kaldirici da uygulayacağım üstüne. Diger fotoğraftaki lastiklerime 3-4 Yikama önce kullandığım cg ürünü. Lastikler hala iyi bence. Onu da ucuzlukta almıştım. Diğer fotoğraf malesef bagajımın hali. Arabanın dışı seni içi beni yakar vaziyeti. Sevgiler :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Hazır karantina başlamışken otoparka kaçtım en son seryum oksit-ceri glass uyguladığım şoför camına dr beasleys glass serum uyguladım. Öncesinde wurth kopuk ile sildim tabi. (Aslında zamanında yağmur kaydirici zannedip almıştım dr beasley’i. Ulen bu sular niye az kayıyor diyip kıllanmıştım. Sonra bi baktımki meğer camda çizilmeyi önleyen bir zamazingo imiş) :) bi ara nasiol yağmur kaldirici da uygulayacağım üstüne. Diger fotoğraftaki lastiklerime 3-4 Yikama önce kullandığım cg ürünü. Lastikler hala iyi bence. Onu da ucuzlukta almıştım. Diğer fotoğraf malesef bagajımın hali. Arabanın dışı seni içi beni yakar vaziyeti. Sevgiler :)
Maşallah çeyiz bagajda geziliyor hocam , lokasyonunuzun iklimi sert diye biliyorum :) bence onları daha güvenli bi ortama alın hocam. Tabii uygulama için yola çıkmadığınızı var sayarak yorum yapıyorum :)

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maşallah çeyiz bagajda geziliyor hocam , lokasyonunuzun iklimi sert diye biliyorum :) bence onları daha güvenli bi ortama alın hocam. Tabii uygulama için yola çıkmadığınızı var sayarak yorum yapıyorum :)
Yok abi haklısın. Aslında eve çıkarmam lazım ama kapalı otoparkta biraz ona güveniyorum :) azaltmaya çalışınca bu lazım olur bu da lazım olur derken hepsi arabada kalıyor bu ara :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Ellerine sağlık yağmur kaydırıcı mevsimi geliyor faydasını görürsünüz.

DENİZLİ

Ömer88

Usta Detaycı
Üye

Benimde kontrolden çıkmak üzereydi bagaj, dolap aldım birde meg. çantası çok şükür kurtardım. Tavsiye ederim hocam. Yoksa buhar gibi birşey oluyor şişelere dikkat edin soğuk sıcak dengesi olmayınca.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yeni garajın harfiyatı alındı zemini hazırlandı. Zemin ve perde kalıpları hazırlanıyor :)

İllaki aklınıza gelmiştir ama ben de görünce yazayım dedim. Yolun eğiminden kaynaklı olarak yağışlı havalarda meydana gelebilecek olası su taşkınları veya birikmeleri için de bir önlem gerekebilir. Çok inşaat işlerinden anlamam ama bu tip kot farkı olan yerlerden ve eğimli arazilerden oldum olası korkarım :(

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yeni garajın harfiyatı alındı zemini hazırlandı. Zemin ve perde kalıpları hazırlanıyor :)

Şimdiden hayırlı olsun diyeyim. :) Şimdiden içinde yapılan detayları iple çekiyorum.

@SubaruOutback Beton attıkdan sonra yalıtım yapıştırarak o sorunu çözüyorlar diye biliyorum abi, olmadı kaldırımın bahçeyle birleştirilen tarafına bir set gibi beton dökerler.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İllaki aklınıza gelmiştir ama ben de görünce yazayım dedim. Yolun eğiminden kaynaklı olarak yağışlı havalarda meydana gelebilecek olası su taşkınları veya birikmeleri için de bir önlem gerekebilir. Çok inşaat işlerinden anlamam ama bu tip kot farkı olan yerlerden ve eğimli arazilerden oldum olası korkarım :(
Teşekkür ederim. Bende bu tip yerlerden çekiniyorum ama eldeki malzeme bu olunca maalesef yapacak birşey kalmıyor :) Tüm önlemlerini aldığımızı düşünüyorum inşallah bir sıkıntı çıkmayacak diye umut ediyorum.
Şimdiden hayırlı olsun diyeyim. :) Şimdiden içinde yapılan detayları iple çekiyorum.
Teşekkür ederim :)