Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #7,181
Bende bugün Subaru'yu yıkadım. Aslında abartı bir kiri yoktu ama bir baktım yıkama yine 2 saat sürmüş. Ama bu sefer en azından paspaslar ve davlumbazlarda nasiplendi bu temizlikten.
Genelde 2 saat süre sonunda hiç paspasları bile temizlemeye fırsatım olmazdı. Turtlewax'ın cilalı dediği ama ciladan eser olmayan bir şampuanını kullandım. Kısmetse yakın zamanda onuda bitirmiş olurum. Carix jant temizleyici kullandım. Autokit lastik parlatıcı kullandım. Videolar da çektim. Düzenler, konularını açarım. :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ufak rötuşlar yaptım, wax uyguladım. Yaparken yağmur yağıyordu, akşam yerler ıslakken yola çıktım bi güzel kirlettim.
Sende de bendeki bereketten var sanırım. Ben ne zaman hava durumuna bakmadan Subaru'yu yıkasam ertesi gün ve hatta tüm hafta yağışlı olur. Az önce hanım haftasonu hava nasıl diye sorunca ntv hava durumuna girip baktım maşallah bütün hafta yağışlı gösteriyor.
Bende haftasonu Duster'ın lastikleri parlatırım, Subaru'nun trimlere bakım yaparım diyordum.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende bugün Subaru'yu yıkadım. Aslında abartı bir kiri yoktu ama bir baktım yıkama yine 2 saat sürmüş. Ama bu sefer en azından paspaslar ve davlumbazlarda nasiplendi bu temizlikten.
Genelde 2 saat süre sonunda hiç paspasları bile temizlemeye fırsatım olmazdı. Turtlewax'ın cilalı dediği ama ciladan eser olmayan bir şampuanını kullandım. Kısmetse yakın zamanda onuda bitirmiş olurum. Carix jant temizleyici kullandım. Autokit lastik parlatıcı kullandım. Videolar da çektim. Düzenler, konularını açarım. :)
Hocam bu autokit, sarp a benzeyen lastik parlatıcı mı oluyor

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sende de bendeki bereketten var sanırım. Ben ne zaman hava durumuna bakmadan Subaru'yu yıkasam ertesi gün ve hatta tüm hafta yağışlı olur. Az önce hanım haftasonu hava nasıl diye sorunca ntv hava durumuna girip baktım maşallah bütün hafta yağışlı gösteriyor.
Bende haftasonu Duster'ın lastikleri parlatırım, Subaru'nun trimlere bakım yaparım diyordum.
Aynı durumdayım genelde :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Aslına bakarsanız içerik olarak paylaşım yeri uygun mu kararsız kaldım ama sonuçta kendi aracımı çizdim. :) belki hobi vs başlığı altında çizimlerle alakalı bi konu açmam lazım ama konuda sürekliliği ve üretkenliği sağlayacak kadar vaktim şimdilik yok. Konu açmış olsam şu anlık seneler önceki çizim koleksiyonlarımı ara ara paylaşarak konuyu şenlendirebilirim. Pandemi sürecinde kah bugün tamponunu, yarın arka stopunu çize çize 2 ay süreç sonunda aracımın çizimini bitirdim. Detay ruhumuz çizimlerdede devam ediyor. Umarım beğenirsiniz.:terlisırıtan:

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Aslına bakarsanız içerik olarak paylaşım yeri uygun mu kararsız kaldım ama sonuçta kendi aracımı çizdim. :) belki hobi vs başlığı altında çizimlerle alakalı bi konu açmam lazım ama konuda sürekliliği ve üretkenliği sağlayacak kadar vaktim şimdilik yok. Konu açmış olsam şu anlık yıllar önceki çizim koleksiyonlarımı ara ara paylaşarak konuyu şenlendirebilirim. Pandemi sürecinde kah bugün tamponunu, yarın arka stopunu çize çize 2 ay süreç sonunda aracımın çizimini bitirdim. Detay ruhumuz çizimlerdede devam ediyor. Umarım beğenirsiniz.:terlisırıtan:

Yok artık, ne desem bilemedim. :eek:
Siz daha önce de böyle bir çizim yapmıştınız, bu daha harika. Bayıldım, ellerinize sağlık:alkıssx:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Aslına bakarsanız içerik olarak paylaşım yeri uygun mu kararsız kaldım ama sonuçta kendi aracımı çizdim. :) belki hobi vs başlığı altında çizimlerle alakalı bi konu açmam lazım ama konuda sürekliliği ve üretkenliği sağlayacak kadar vaktim şimdilik yok. Konu açmış olsam şu anlık seneler önceki çizim koleksiyonlarımı ara ara paylaşarak konuyu şenlendirebilirim. Pandemi sürecinde kah bugün tamponunu, yarın arka stopunu çize çize 2 ay süreç sonunda aracımın çizimini bitirdim. Detay ruhumuz çizimlerdede devam ediyor. Umarım beğenirsiniz.:terlisırıtan:

Çok güzel olmuş yine, ellerine sağlık, bayılıyorum senin bu resimlere, uuzn zaman oldu paylaşmıyorum, devamını bekliyoruz.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Çok başarılı olmuş gerçekten. Ellerinize sağlık.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

maşallah hocam elinize sağlık. muhhhteşem olmuş vallahi helal olsun :) devamı gelir ve onları da paylaşırsınız umarım :)

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya

Grafik Tasarım ? Hikayeyide dinlemek isterim.. Yaptığınız çizim olayı değerlendirmelisiniz hobi ötesi.. Firmalarda araç tasarım aşaması ekibine alınası b iş olmuş.. TAT ı biraz kısaltmak lazım ama :D

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Günaydın

Bugün aracıma bir bakış attım.. Geçen Cuma arabayı yıkayıp ertesi günü yağmur yağmasından sonra canım sıkıldı :) Keyifle kirletemiyorum arkadaş..
Yağmur da göstermiyordu.. Çamur nokta nokta bi bulutlar dolanıyor Antalya da hayırlısı.. İlk fırsatta yıkamaya gideceğim.. Fotoyu o zaman paylaşayım.
15 te giriyorum Benzinliğe 18:30 da çıkıyorum.. Kaput altına kadar elden geçirmiş oluyorum standart yıkama bu şekil olunca .. :) Çok sitemliyim şu aralar

Keyifli forumlar

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Elinize sağlık, Japon animelerinden fırlamış gibi adeta :)

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar daha önceki araçlarımda da kullandığım Sahler marka paspas sonunda benim aracım için de üretildi ben de hemen kaptım bir tane. Firmayla birkaç kez yazmıştım üretim için 5 ay sonunda bitirdiler. Paspas almayı düşünenler için SAHLER kesinlikle öneriyorum gerçekten malzemesi olsun kalıbı olsun çok kaliteli ürünleri var cuk diye oturuyor. Ürünü n11 üzerinden aldım. Not: aracımın içinin kirine bakmazsanız sevinirim)))

hatim paylaşım

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yaklaşık 1 aydır yıkanmayan Aslan’ımı yıkadım. Bu süre zarfında uzun yol da gördü çamurlu yollar da. Yıkama da ceviz-Valet pro citrus pre wash karışımı, flowey b33 ve chemical guys maxi suds II kullandım.

Jant ve davlumbazları temizlerken bitsin diye bol bol Valet pro bilberry sıktım.

Yıkama sonrası sonax bsd geçtim. Lastiklere de sonax xtreme nano lastik parlatıcı sürdüm ve günü bitirdim.

Ayrıca ben fotoğraf çekene kadar 4 gün geçti biraz toz var kusura bakmayın lütfen.

Aslan’ın temiz hali

Beyaz parlamazcılara selam olsun

Arabanın üstü kadar altı da önemli. Bir de kıştan sonra yapılan temizlik daha da önemli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arkadaşlar daha önceki araçlarımda da kullandığım Sahler marka paspas sonunda benim aracım için de üretildi ben de hemen kaptım bir tane. Firmayla birkaç kez yazmıştım üretim için 5 ay sonunda bitirdiler. Paspas almayı düşünenler için SAHLER kesinlikle öneriyorum gerçekten malzemesi olsun kalıbı olsun çok kaliteli ürünleri var cuk diye oturuyor. Ürünü n11 üzerinden aldım. Not: aracımın içinin kirine bakmazsanız sevinirim)))

hatim paylaşım
Hayırlı olsun, güle güle kullan :)
n11 mağaza linki var mı?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yaklaşık 1 aydır yıkanmayan Aslan’ımı yıkadım. Bu süre zarfında uzun yol da gördü çamurlu yollar da. Yıkama da ceviz-Valet pro citrus pre wash karışımı, flowey b33 ve chemical guys maxi suds II kullandım.

Jant ve davlumbazları temizlerken bitsin diye bol bol Valet pro bilberry sıktım.

Yıkama sonrası sonax bsd geçtim. Lastiklere de sonax xtreme nano lastik parlatıcı sürdüm ve günü bitirdim.

Ayrıca ben fotoğraf çekene kadar 4 gün geçti biraz toz var kusura bakmayın lütfen.

Aslan’ın temiz hali

Beyaz parlamazcılara selam olsun

Arabanın üstü kadar altı da önemli. Bir de kuştan sonra yapılan temizlik daha da önemli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Maşallah, otomobilin altı fabrika çıkış halinde :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbula yapan çamur yağmurundan nasibini alan megané'ı yıkadım
Yağan yağmurda silika milika bilumum birşeyler var demişti meteorolog:) onlar korumaya elledi herhalde ya da af rejuvenate nin üzerine attığım için çabuk gitti wax zayıflamıştı ilk yıkamaya göre. Ramazanda sadece final fotosu çekiyorum:D

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Maşallah ilkten efekt sandım , okuyunca resim olduğunu anladım. Bende diyorum bu nasıl efekt yansımaları dahi göstermiş ama bulanıklık yok diye

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya

hatim paylaşım
Kalıpları çok iyi gözüküyor. Zamanında rizline alma hatasında bulunmasaydım sahleri tercih ederdim.