Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #8,901
Aracı bayadır kullanamadığım için otoparkta tozlanmıştı, bugün biraz ilgilenmek istedim.

Önce k2 roton ve magifoam ile jant temizliği yaptım. Sonrasında VP citrus pw ile ön yıkama ve araç kırli olmadığı için magifoam ile temaslı yıkama
yaptım.

Yaklaşık 2 ay önce uyguladığım turtle wax ceramic sprey in koruyuculuğu hala iyi durumda.

Kurulama sonrasında, lastiklere Gyeon Q2 uyguladım, camları IPA ile temizledim ve araç içinin tozunu spritz ile alarak tamamladım.

VID-20230306-WA0021

Jantlar çok güzel maşallah:kalplix:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
yine bi uzun yol ve yağmur sonrası havanın düzelmesini bekledim ve güzelce bi yıkamamızı yaptım

görünen her küçük şey sinek

seramik içerikli ürünleri oldukça seviyorum , hiç destek ürünü kullanmama rağmen etkisi azalsa da parlaklık ve su iticilik hala iyi seviyede.

Şimdi gelelim yıkamaya , ilk girdiğim gibi sineklere bh surfex sıktım üstüne 20 ml ev17 + 20 ml b33 bol karışım ile her yeri güzelce döndükten sonra Kova yıkamasında Sprey şeklinde Fraber Ds scale kullandım. Daha 1 kere kullandığım için çok açıklayıcı olmak zor fakat scale sonrası yüzeyin rahatladığını hissettim. Etek altı dahil her yeri scale ile yıkadım ve boyayı 2 tur eldivenle geçmeye çalıştım. Özellikle camların köşeleri gibi ince yerlerde azıcık kirecler vardı ve nerdeyse hepsi gitmiş , uzun zamandır dekontaminasyon ve kil uygulaması yapmamama rağmen yüzey temiz denebilir

facebook foto

Çok detaylı foto çekmemişim fakat aynanın kenarlarında kireçlerin gittiği belli oluyor . Kirlerin temizliğini tam anlayamadım ama kirec gibi yüzey temizliğini beğendim.
Genelde yıkamayla uğraştığım için yıkarken foto çekmemişim fakat finalleri şöyle bırakayım.

app for logo on photo

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Wetproof hakkinda dusuncen nedir hocam
6 ay sonra halen iyi durumda, parlaklığı güzel ve parlaklığı pek azalmadı, su lekesi hiç olmadı. Su iticilik çok çok iyi değil boncuk severler bir top coat veya hızlı cila ile vs destekleyebilir. Geç kirlenmede çok başarılı.
Yılda 1 seramiği yeniletirim diyenler için güzel ürün bence:)
wetprof ve nasiol metalcoat hakkında düşünceleriniz nedir ?

wetprofu kullanıcı gözünden , metalcoatı ise hem uygulayıcı hem kullanıcı gözünden merak ediyorum açıkçası.
teşekkürler
Yukarı da yazdım hocam, parlaklık ve geç kirlenmede oldukça başarılı, su iticilik orta seviyelerde. Reel dayanımı 1 yıl civarı olacak gibi görünüyor. Ben çok uzun dayanım vs aramıyorum çünkü neyle kaplarsan kapla 1 yıl sonunda eninde sonunda bir miktar parlaklık azalacak, bez çiziği vs olacak az miktarda. Ben yılda 1.5 yılda 1 polisaj seramik yeniletme ve parlak parlak gezme taraftarıyım:gulumsemex:
Nasiol metal coat f2 uygulaması oldukça kolay, ürün 1 araca ancak yeter, kayganlıkta ciddi artış sağlıyor, parlaklık çok güzel. Reel Dayanım hakkında bilgim yok, 5 6 ay dayansa çok çok iyi olur:gulumsemex: Ben kuponla indirimde şuanki fiyatın 3de birine falan almıştım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
6 ay sonra halen iyi durumda, parlaklığı güzel ve parlaklığı pek azalmadı, su lekesi hiç olmadı. Su iticilik çok çok iyi değil boncuk severler bir top coat veya hızlı cila ile vs destekleyebilir. Geç kirlenmede çok başarılı.
Yılda 1 seramiği yeniletirim diyenler için güzel ürün bence:)

Yukarı da yazdım hocam, parlaklık ve geç kirlenmede oldukça başarılı, su iticilik orta seviyelerde. Reel dayanımı 1 yıl civarı olacak gibi görünüyor. Ben çok uzun dayanım vs aramıyorum çünkü neyle kaplarsan kapla 1 yıl sonunda eninde sonunda bir miktar parlaklık azalacak, bez çiziği vs olacak az miktarda. Ben yılda 1.5 yılda 1 polisaj seramik yeniletme ve parlak parlak gezme taraftarıyım:gulumsemex:
Nasiol metal coat f2 uygulaması oldukça kolay, ürün 1 araca ancak yeter, kayganlıkta ciddi artış sağlıyor, parlaklık çok güzel. Reel Dayanım hakkında bilgim yok, 5 6 ay dayansa çok çok iyi olur:gulumsemex: Ben kuponla indirimde şuanki fiyatın 3de birine falan almıştım.
Tesekkurler Tamam hocam kullanici gözünden yorumunuz iyi oldu :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bagaj kapağındaki macun çatlağından dolayı bagaj komple kazınıp boyandı, hazır arabaya el değmişken biraz parlatayım dedim. Tek adım pastayı Obey keçe ile uyguladım, geçen sefer opak beyaz araçta kullandığımda bu kadar hare bırakmamıştı. O yüzden üstüne orbitalle Menzerna 2500 geçtim. Refinish Ultra aşırı tozuduğu için her panelde bazen 3-4 kere keçeyi havayla temizlemeniz gerekiyor. Bitince bir de yıkama yaptım aralar bol bol toz dolmuştu. Lambayı da harede test etmiş oldum onu da en alta ekliyorum.

Final

Fotoğrafı çektikten sonra yandaki araca Elixir yapmıştım elim değmişten buna da yaptım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yaz yaklaşıyorken sıcaklar bastırmadan camları Llumar’layalım dedim.. bu sefer baya koyu tonlar tercih ettim ön cam dahil. Umarım sıkıntı yaşamam :)

Ön cam filmi yüzünden sıkıntı çıkabilir :( Umarım çıkmaz. Kaç sene önce bende Forester varken llumar'ın aynalı filmlerinden yaptırmıştım. Ön cama yaptırmamıştım ama yan camların tonundan gündüz kesinlikle gözükmüyordum. Tedirgin olup ön camdakileri en hafif tona çevirmiştim. Ama şunu çok net söyleyebilirim. Yazın sıcağında o otomobil saatlerce intercity'nin açık otoparkında yattığı halde içerisi buzdolabı gibiydi. Otomobilde fabrika tarafıdnan takılan güneş korumalı cam yoksa, kaliteli film şart oluyor.
İşin özeti, güle güle kullan :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ön cam filmi yüzünden sıkıntı çıkabilir :( Umarım çıkmaz. Kaç sene önce bende Forester varken llumar'ın aynalı filmlerinden yaptırmıştım. Ön cama yaptırmamıştım ama yan camların tonundan gündüz kesinlikle gözükmüyordum. Tedirgin olup ön camdakileri en hafif tona çevirmiştim. Ama şunu çok net söyleyebilirim. Yazın sıcağında o otomobil saatlerce intercity'nin açık otoparkında yattığı halde içerisi buzdolabı gibiydi. Otomobilde fabrika tarafıdnan takılan güneş korumalı cam yoksa, kaliteli film şart oluyor.
Güle güle kullanın yaklaşık ne kadara mal oldu merak ettim. Benim araçta da eski sahibinden kalma ucuz cam filmleri var onları söktürüp llumar ya da solargard taktırmayi düşünüyorum ama arka cam problem rezistanstan dolayı

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Güle güle kullanın yaklaşık ne kadara mal oldu merak ettim. Benim araçta da eski sahibinden kalma ucuz cam filmleri var onları söktürüp llumar ya da solargard taktırmayi düşünüyorum ama arka cam problem rezistanstan dolayı
Valla benim olay epey eski, ben vaktiyle 7 cam için 300 TL vermiştim. Şimdi sonuna bir sıfır bile eklesek az gelir.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Çok teşekkür ederim :) evet çevirmeye yönelik bir sıkıntısı var. Ancak eniştemin arabada da bu tonları kullandık; çevirmeye girmeden yaklaşınca 4 camı da açınca sıkıntı yaşamadık 2 yıldır. Ben de aynı taktikle devam edersem sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. Öte yandan sıcaklık konusu çok büyük avantaj. Klima kullanımını çok azaltıyor. Konforu yükseltiyor. Ayrıca gece görüşte de yağmurlu havalar dahil sıkıntı yaşamadım. Ön cam ırx50 bu arada.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Benim de eski sahibinden kalma kalitesiz vardı. Rezistanslı camı söktürmeden üstüne 2. Kat olarak koydurdum filmi. :)