Herkese iyi hafta sonları,
Bayram öncesi son çıkış diyerekten iç dış güzelce temizledim. Benzinlikler bayram ve tatil hazırlığından dolayı olsa gerek biraz yoğundu ama güzelce temizleyecek zamanım oldu.
Aracın üzerinde sadece toz vardı neredeyse hiç kir yada film yoktu. Yine de şampuan olarak Koch chemie GFS ile iki kere ön yıkama ve durlama yapıldı. İkinci yaptığım yıkamada temaslı oldu ama araçtan hiç kir çıkmadı eldiven üzerine. Şampuanın kokusu çok iyiymiş satın almamın ardından ilk defa denemiş oldum. 2 hafta önce xpress wax kullanmıştım, etkisi 2 haftada sadece %20-30 azalmış bu wax gerçekten beni her gün daha çok etkiliyor

xpress sayesinde durulama ve kurulama çok kolay oldu.
Jantlara meguiars wheel brightener
@Sefa46 hocam sağolsun,lastikleride k2 strong apc ve fırça ile temizledim.
Koruma olarak chemical guys brasil carnauba almıştım ilk defa denedim ve sonuç parlaklık açısından çok etkiliydi. Büyük ihtimalle artık 3 yıkamanın 2 sinde xpress 1inde bunu kullanırım. Xpressi tercih etmemin önemli sebebi çok az toz çekmesi ve dayanıklı olması, chemical guys ne kadar dayanıklı olacak göreceğiz, carneuba karışımı ürünler genelde çok güzel parlatır ve kapatır ancak çok dayanıklı olmayabiliyor.
Dış plastikler meguiars m40, yine
@Sefa46 hocam sağolsun.
Lastiklerde Sonax Xtreme jel kullanıldı.
Interior olarak Sonax interior cleaner ile yola devam ediyorum oldukça iyi performans sergiliyor.
Son olarak Akbel pompadan Marolexe geçtim. Xiaomi ile modifiye etmiştim bugün ilk defa kullandım. bu yeni pompayla birlikte daha önce biz ne yaşamışız dedim kendi kendime, Foam lancei aratmıyor desem yalan söylemem sanırım. Hem yıkama hızımı hemde motivasyonumu çok artırdı.