Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Öne çıkan konu #9,541
Petrole giderken eşyaları araca yüklemesi marolexi pompalaması jant davlumbaz temizliğinin uğraştırması süresi yetmeyecek derdi aracı güneşte kurulaması sıra beklemesi vs cok daha zahmetli o yüzden kapının önüne makine kurmak benim için hiçbirşey abi :)
makine alıcaksan nilfisk core 150 modelini alabilirsin ben en son ondan aldım gayet memnunum. birde güzel köpük atan bi foam lance ayarlarsan tadından yenmez bende mjjc var kafana göre takıl ister beyaz ister renkli köpük :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
makine alıcaksan nilfisk core 150 modelini alabilirsin ben en son ondan aldım gayet memnunum. birde güzel köpük atan bi foam lance ayarlarsan tadından yenmez bende mjjc var kafana göre takıl ister beyaz ister renkli köpük :)
core 150 modeli 9 bin olmuş core 130 düşünüyorum düzenli yıkadığımda araç cok kirli olmayacak inşallah işimi fazlasıyla görür. ilk defa makine deneyimim olucak 130la başlayayım zaten ortamda cok müsait degil profosyonel ürünler almaya

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sabah erkenden aracı muayeneye götürdüm. Araç eTsi olduğu için için egzoz emisyon ölçümü gerekmediğini de orada öğrendim. İkindiye doğru hava güzelleşince de daha 1 hafta olmadan araba pislik içinde kalınca yıkıyım dedim.

Klasik olarak temizliğe tekerlerden başladım k2 alot ve üzerine el pompasıyla elimde son kalan shiny garage blue snow foamı püskürttüm.Normale ek olarak @ormancı 'dan yeni aldığım fırçayı deneyimledim, fazlasıyla da memnun kaldım.

Bu seferlik ön yıkama yapmadım. Keşke yapsaymışım özellikle kapıların alt tarafında araca yapışan çamurlar normalde ön yıkamada gidiyodu. Şimdiyse temaslı yıkamada yüzeyde biraz yayarak temizlendi.Temaslı yıkamayı yine aracın yüzeyini KC GSF ile kaplayarak yaptım.

Duruladıktan sonra kurulama esnasında fussonun su iticiliği kendine aşık etti normalde 2 havluyla kuruladığım aracı tek havluyla bitirdim

O kadar uğraştan sonra finale yakışır bi kaçta fotoğraf çektim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu sabah erken kalkıp aracın deri koltuklarını temizledim bayadır temizlenmiyordu sertleşmişti iyice. İşlem öncesi Koltukları süpürme imkanım olmadı bezi ıslatıp nemli bezle tozlarını aldım. Önce PO, köpük yapıcı şişe ve Deri fırçası ile kabasını temizledim. Ardından albino fırça ile fırçalayıp Scrup ped ile temizledim. Sonrasında Deturnerin deri koruyucusu ile korumaya aldım.
Malzeme olarak ; 1:13 Koch Chemie PO, Work Stuff Deri Temizleme Fırçası, Work Stuff Albino Serisi Fırça, Purestar Scrup Ped, 10’lu Bim Bezleri, Superclean Mikrofiber Aplikatör ve Deturner Leather Protector.
Kirli hali bu şekilde:

Ortaya Maskeleme bandı çekip o şekilde temizledim fark bu şekilde :

Son Hali Bu şekilde:

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu sabah erken kalkıp aracın deri koltuklarını temizledim bayadır temizlenmiyordu sertleşmişti iyice. İşlem öncesi Koltukları süpürme imkanım olmadı bezi ıslatıp nemli bezle tozlarını aldım. Önce PO, köpük yapıcı şişe ve Deri fırçası ile kabasını temizledim. Ardından albino fırça ile fırçalayıp Scrup ped ile temizledim. Sonrasında Deturnerin deri koruyucusu ile korumaya aldım.
Malzeme olarak ; 1:13 Koch Chemie PO, Work Stuff Deri Temizleme Fırçası, Work Stuff Albino Serisi Fırça, Purestar Scrup Ped, 10’lu Bim Bezleri, Superclean Mikrofiber Aplikatör ve Deturner Leather Protector.
Kirli hali bu şekilde:

Ortaya Maskeleme bandı çekip o şekilde temizledim fark bu şekilde :

Son Hali Bu şekilde:
PO’yu toplamda kaç kere sıkıp silmiş oldunuz? Ben direksiyon için kullanıyorum 3-4 seferde ancak matlaşma sağlıyor. Biraz fazla soft sanki bu PO. (1:7 sulandırma köpük aparatı) . Ama sizde çok güzel sonuç vermiş

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
PO’yu toplamda kaç kere sıkıp silmiş oldunuz? Ben direksiyon için kullanıyorum 3-4 seferde ancak matlaşma sağlıyor. Biraz fazla soft sanki bu PO. (1:7 sulandırma köpük aparatı) . Ama sizde çok güzel sonuç vermiş
toplam iki kere sıkmış oldum ama bol kullandım ürünü 1 kere deri fırçasıyla fırçalayıp sildim ikinciyi sıkıp detay fırçası ve scrup pedle geçtim. evet biraz soft kalıyor ama iyi iş çıkarıyor. birkaç nokta şeklinde siyah lekeleri cıkaramadı onlarıda beze 1 fıs polytop apc sıkıp sildim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ailemize yeni bir üye eklendi. 1.6 tdi ve dsg kombinasyonuna sahip 18 model comfortline golf 7.5 aldık.

Araç zaten teyzemindi. Şoför koltuğu dışındaki koltuklara oturulmadı derler ya, gerçekten öyle bir araç :) Henüz 35bin kilometrede.

Yaptığım uygulamaları keyifle paylaşıcam.

Hayırlı olsun .

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ailemize yeni bir üye eklendi. 1.6 tdi ve dsg kombinasyonuna sahip 18 model comfortline golf 7.5 aldık.

Araç zaten teyzemindi. Şoför koltuğu dışındaki koltuklara oturulmadı derler ya, gerçekten öyle bir araç :) Henüz 35bin kilometrede.

Hayırlı olsun kazasız belasız.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Araç zaten teyzemindi. Henüz 35bin kilometrede.

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin golf çok güzel bir araç bendede var keyifle kullanıyorum sınıfının lideri diyebilirim konfor anlamında

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin golf çok güzel bir araç bendede var keyifle kullanıyorum sınıfının lideri diyebilirim konfor anlamında
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Evet gerçekten de dediğiniz gibi. tekrar teşekkürler. Sizin aracınız da oldukça güzel duruyor maşallah

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Araç zaten teyzemindi. Henüz 35bin kilometrede.

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Araç yakışıklı duruyor

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese iyi hafta sonları,

Bayram öncesi son çıkış diyerekten iç dış güzelce temizledim. Benzinlikler bayram ve tatil hazırlığından dolayı olsa gerek biraz yoğundu ama güzelce temizleyecek zamanım oldu.

Aracın üzerinde sadece toz vardı neredeyse hiç kir yada film yoktu. Yine de şampuan olarak Koch chemie GFS ile iki kere ön yıkama ve durlama yapıldı. İkinci yaptığım yıkamada temaslı oldu ama araçtan hiç kir çıkmadı eldiven üzerine. Şampuanın kokusu çok iyiymiş satın almamın ardından ilk defa denemiş oldum. 2 hafta önce xpress wax kullanmıştım, etkisi 2 haftada sadece %20-30 azalmış bu wax gerçekten beni her gün daha çok etkiliyor :) xpress sayesinde durulama ve kurulama çok kolay oldu.

Jantlara meguiars wheel brightener @Sefa46 hocam sağolsun,lastikleride k2 strong apc ve fırça ile temizledim.

Koruma olarak chemical guys brasil carnauba almıştım ilk defa denedim ve sonuç parlaklık açısından çok etkiliydi. Büyük ihtimalle artık 3 yıkamanın 2 sinde xpress 1inde bunu kullanırım. Xpressi tercih etmemin önemli sebebi çok az toz çekmesi ve dayanıklı olması, chemical guys ne kadar dayanıklı olacak göreceğiz, carneuba karışımı ürünler genelde çok güzel parlatır ve kapatır ancak çok dayanıklı olmayabiliyor.

Dış plastikler meguiars m40, yine @Sefa46 hocam sağolsun.

Lastiklerde Sonax Xtreme jel kullanıldı.

Interior olarak Sonax interior cleaner ile yola devam ediyorum oldukça iyi performans sergiliyor.

Son olarak Akbel pompadan Marolexe geçtim. Xiaomi ile modifiye etmiştim bugün ilk defa kullandım. bu yeni pompayla birlikte daha önce biz ne yaşamışız dedim kendi kendime, Foam lancei aratmıyor desem yalan söylemem sanırım. Hem yıkama hızımı hemde motivasyonumu çok artırdı.

Son düzenleme: